Το άσυλο

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Το άσυλο

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 30 Ιούλ 2019, 16:59

Μπορεί να μη ζούσαν την εποχή της χούντας και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά τα έσπασαν στην Αθήνα του Δεκεμβρίου 2008. Δεν έμεινε βιτρίνα για βιτρίνα που να μη σπάσουν.

Και μετά οι εξεγερμένοι, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Και κυβέρνησε από τον Ιανουάριο 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos έγραψε:Πως βγήκε ο Κορκονέας από τη φυλακή;

Πολύ απλό.

Ο δικηγόρος του ζήτησε αναβολή της δίκης για υπαρκτούς λόγους υγείας.
Την πήρε.

Η δίκη αναβλήθηκε.

Η υπόθεση εκδικάστηκε με τους Ποινικούς Κώδικες ΣΥΡΙΖΑ και ο Κορκονέας έπεσε στα μαλακά.

Ηταν άδικο και ο Τσίπρας το έκανε πράξη.

Θα τον καλέσουν σε γιορτή να τον κεράσουν στην Πλατεία Εξαρχείων;
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 30 Ιούλ 2019, 17:52

pluton έγραψε:
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Οχι. Ήταν όμως ο πατέρας μου. Και στα γεγονότα του Πολυταχνειου ήταν.

Όχι. Εννοώ τους καθηγητές οι οποίοι πέρναγαν με ένα τηλεφώνημα στο επομενενο εξάμηνο στουρνους γόνους χουντικών ή πλούσιων φιλοχουντικων οικογενειών, οι οποίοι ποτέ δνε πάτησαν στο πανεπιστήμιο.
Γνωστά αυτά.

Όχι. Εννοώ τα τσογλάνια ρουφιάνοπαιδα της χούντας που κατεδιδαν ως αριστερό οποιονδήποτε δεν γούσταραν, επιφεροντας κλίμα τρόμου στην φοιτητική κοινότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι του πεταξαν κλωτσιδόν από την νομική.

Υπάρχει μεγαλύτερος "βανδαλισμός" από την καταστροφή της παιδείας που έγινε επί χούντας; Όχι δεν υπάρχει. Αυτό εννοώ.

Εκτός κι αν ήταν γόνος χουντικός η πλούσιας οικογένειας. Οπότε δεν πήγαινε φαντάρος, αλλά διακοπές στον Σκορπιό. Λέω εγώ τώρα ένα μέρος έτσι τυχαία.

Μα αυτό ακριβώς έκαναν οι χουντικοί. Απειλούσαν, φυλακιζαν και κακοποιουσαν όσους καθηγητές δεν δέχοταν να μην είναι καθηγητές και δεν δεχοταν να είναι χουντικά τσιράκια εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Επειδή είσαι ανίδεος καλύτερα μην έχεις άποψη. Για να μην γίνεσαι ρόμπα το λέω.

Εικόνα

Εικόνα

Αυτη ειναι η παιδεια της χούντας. Τανκς, φόβος, βία, αναξιοκρατία.
Έτσι όπως κατέστρεψε την οικονομία, τον στρατό, τον οικοδομικό ιστό, την Κύπρο κλπ, έτσι ακριβώς κατέστρεψε και την παιδεία.
Deal with it fascist

Δηλαδή εσύ είσαι πολύ ενημερωμένος...

Έχεις φάει καντάρια σανό γιέ μου.

Πάντα οι χουντικοί θεωρούσατε την αλήθεια σανό. Είναι μέρος του διεστραμμένου τρόπου, με τον οποίο αναλύετε, ερμηνεύετε και γενικά αντιμετώπιζετε την πραγματικότητα.
Περαστικά
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 30 Ιούλ 2019, 18:11

Μπορεί να μην τιμωρήθηκε ποινικά όσο έπρεπε ο Κορκονέας, αλλά τιμωρήθηκαν μερικές χιλιάδες βιτρίνες καταστημάτων.

Μπορεί και να περάσει μια βραδιά στην Πλ. Εξαρχείων αν θελήσει, τώρα που έχει καταλάβει τρόμος το Ρουβίκωνα και τους αντιεξουσιαστές.

Με την ευκαιρία, τι γίνεται το τενεκεδοΚΕΠ της Πλ. Εξαρχείων;
1 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 31 Ιούλ 2019, 00:32

Στύγιος έγραψε:
denplirono έγραψε:αμα νομιζεις οτι σου λεω παπαριες, παρε να εχεις φιλε
https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-t ... 792e0d5535
Τραμπ απειλεί να εντάξει το Κίνημα ANTIFA στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

Ο Τραμπ είναι διαπιστωμένος μαλάκας, θέλεις να του μοιάσεις;

ποιος το διαπιστωσε αυτο. εσυ ? :dancing033:
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Ιούλ 2019, 07:39

denplirono έγραψε:
Στύγιος έγραψε:
Ο Τραμπ είναι διαπιστωμένος μαλάκας, θέλεις να του μοιάσεις;

ποιος το διαπιστωσε αυτο. εσυ ? :dancing033:

Υπάρχει κάποιος που να μην τκ έχει διαπιστώσει;
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Ιούλ 2019, 12:20

ΩRIΩNAS7 έγραψε:
pluton έγραψε:
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Δηλαδή εσύ είσαι πολύ ενημερωμένος...

Έχεις φάει καντάρια σανό γιέ μου.

Πάντα οι χουντικοί θεωρούσατε την αλήθεια σανό. Είναι μέρος του διεστραμμένου τρόπου, με τον οποίο αναλύετε, ερμηνεύετε και γενικά αντιμετώπιζετε την πραγματικότητα.
Περαστικά

Σου έγραψα μια απάντηση που τα έλεγε όλα .... δυστυχώς ο δαίμων του πληκτρολογίου το κατέστρεψε, να κάτσω να σου ξαναγράψω, όχι δεν αξίζει, η ίδια η ζωή απαντά στις π@π@ριές της νιότης μας με τον πιο οδυνηρό τρόπο.... αλλά έτσι για να καταλάβεις τι φαιδρά πράγματα μου γράφεις, ας πιάσω ένα και ας δώσω μια σύντομη απάντηση (δεν έχει καμιά σχέση με την ανάλυση που σου έβαλα).

Πλούτων: Τι εννοείς ότι δεν μπορούσε ο κάθε ανεπρόκοπος να είναι αιώνιος φοιτητής; Ναι δεν μπορούσε, πήγαινε φαντάρος.

ΩRIΩNAS7: Εκτός κι αν ήταν γόνος χουντικός η πλούσιας οικογένειας. Οπότε δεν πήγαινε φαντάρος, αλλά διακοπές στον Σκορπιό. Λέω εγώ τώρα ένα μέρος έτσι τυχαία.

Δηλαδή οι Χουντικοί που τι ήταν φτωχόπαιδα (κυρίως από αγροτικές οικογένειες) όπου έβλεπαν πλουσιόπαιδο το έστελναν να υπηρετήσει στον Σκορπιό!

Έχεις μπερδευτεί με τις πρακτικές της δημοκρατίας σας της μεταπολίτευσης, αυτό που γράφεις ούτε ο πιο ευφάνταστος δημοκράτης δεν έχει τολμήσει να το γράψει.... εσύ υπερέβεις την δημιουργική φαντασία των επαγγελματιών δημοκρατών.

Τώρα τελευταία θυμάμαι μια ΡΟΖ ΒΡΑΔΙΑ της Τζούλιας στο Πολεμικό Μουσείο με τον γιό μεγαλοστελέχους της ΝΔ (Ζαγορίτης), ο οποίος έκανε την θητεία του στο ακριτικό Κολωνάκι. Προφανώς αυτά θα έχεις υπόψη σου.

Εικόνα

Εικόνα

Αλλά αυτά συμβαίνουν στην δημοκρατία σας.

Όπως στην δημοκρατία σας συμβαίνουν γαμήλιες δεξιώσεις στο ΑΒΕΡΩΦ φυσικά εφοπλιστών.

Εικόνα

Όπως είπα αυτά συμβαίνουν στην δημοκρατία σας.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Ιούλ 2019, 13:00

pluton έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Περαστικά

Σου έγραψα μια απάντηση που τα έλεγε όλα .... δυστυχώς ο δαίμων του πληκτρολογίου το κατέστρεψε, να κάτσω να σου ξαναγράψω, όχι δεν αξίζει, η ίδια η ζωή απαντά στις π@π@ριές της νιότης μας με τον πιο οδυνηρό τρόπο.... αλλά έτσι για να καταλάβεις τι φαιδρά πράγματα μου γράφεις, ας πιάσω ένα και ας δώσω μια σύντομη απάντηση (δεν έχει καμιά σχέση με την ανάλυση που σου έβαλα).

Κρίμα. Έχασε η ανθρωπότητα άλλο ένα μαργαριτάρι. :laugh1:
Θεία δίκη ή Νέμεσις λέγεται αυτό. Οπότε υποψιάζομαι τι ανυπόστατες και γεννημένες από άγνοια αηδίες είχες γραψει.

pluton έγραψε:
Πλούτων: Τι εννοείς ότι δεν μπορούσε ο κάθε ανεπρόκοπος να είναι αιώνιος φοιτητής; Ναι δεν μπορούσε, πήγαινε φαντάρος.

ΩRIΩNAS7: Εκτός κι αν ήταν γόνος χουντικός η πλούσιας οικογένειας. Οπότε δεν πήγαινε φαντάρος, αλλά διακοπές στον Σκορπιό. Λέω εγώ τώρα ένα μέρος έτσι τυχαία.

Δηλαδή οι Χουντικοί που τι ήταν φτωχόπαιδα (κυρίως από αγροτικές οικογένειες) όπου έβλεπαν πλουσιόπαιδο το έστελναν να υπηρετήσει στον Σκορπιό!

1ον δεν είπα ότι πήγαιναν να υπηρετήσουν στον Σκορπιό. Είπα δεν πήγαιναν να υπηρετήσουν ΚΑΘΟΛΟΥ.
Στην τελική εγώ αναφέρω πράγματα που έγιναν, κι όχι ρομαντικά δομημένα παραμυθάκια για ιδανικές καταστάσεις επί χούντας.
2ον το ότι μεγάλωσαν ως φτωχοπαιδα οι χουντικοί, δεν σημαίνει πως είχαν ταξική συνείδηση ή την οποιαδήποτε κοινωνική ευαισθησία. Εκ των πεπραγμένων τους αποδεικνύεται ότι δεν είχαν τίποτα από τα 2. Οπότε ναι. Στα πλουσιόπαιδα κάναν τις πουτάνες. Κοινώς δεν τους χάλαγαν χατήρι. Βέβαια έπαθαν ότι έπαθε κι ο αγαπημένος τους και όμοιος πολιτικά Μουσολίνι. Δηλαδή στο τέλος οι ευνοημένοι τους πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα. Βλέπεις την τσατσιά πολλοί αγάπησαν. Τον τσάτσο ουδείς.
3ον οι φοιτητες, οι οικοδόμοι και οι λοιποί, που εναντιώθηκαν στην βρωμοχούντα, επίσης ήταν φτωχόπαιδα. Όλοι προέρχονταν από αγροτικές και εργατικές οικογένειες. Πως και ξέχασες να τους αναφέρεις αυτούς;!!! Τους ξέχασες γιατί σου χάλαγαν το εξιδανικευμένο παραμυθάκι σου για την χούντα, προφανώς.

pluton έγραψε:
Έχεις μπερδευτεί με τις πρακτικές της δημοκρατίας σας της μεταπολίτευσης, αυτό που γράφεις ούτε ο πιο ευφάνταστος δημοκράτης δεν έχει τολμήσει να το γράψει.... εσύ υπερέβεις την δημιουργική φαντασία των επαγγελματιών δημοκρατιών.

Μάλιστα. Άρα εγώ, που λέω συνέχεια πως η αστική ψευδοδημοκρατία είναι στην πραγματικότητα, είμαι μπερδεμένος. Εσύ που θεωρείς αυτό το πράγμα δημοκρατία και μάλιστα δική μου, δεν είσαι μπερδεμένος. Εσύ που θεωρείς τα προαναφερθέντα ως ευφάνταστα δημιουργήματα και μάλιστα τα τοποθετείς σε ένα πλαίσιο μιας υπερβατικής μοναδικότητας,δεν είναι μπερδεμένος.
Ο Γόρδιος δεσμός θα σε ζήλευε.

pluton έγραψε:

Τώρα τελευταία θυμάμαι μια ΡΟΖ ΒΡΑΔΙΑ της Τζούλιας στο Πολεμικό Μουσείο με τον γιό μεγαλοστελέχους της ΝΔ (Ζαγορίτης), ο οποίος έκανε την ναυτική θητεία του στο ακριτικό Κολωνάκι. Προφανώς αυτά θα έχεις υπόψη σου.

Εικόνα

Αλλά αυτά συμβαίνουν στην δημοκρατία σας.

Όπως στην δημοκρατία σας συμβαίνουν γαμήλιες δεξιώσεις στο ΑΒΕΡΩΦ φυσικά εφοπλιστών.

Εικόνα

Όπως είπα αυτά συμβαίνουν στην δημοκρατία σας.

Αυτή ακριβώς είναι η δεξία. Ακριβώς αυτή!!! Ότι θελήσουν οι πλούσιοι είναι διαταγή και εφικτό. Αυτά, έκανε η χούντα, αυτά η νδουλα, αυτά η δεξιά σου γενικώς. Είναι στο πολιτικό της dna αυτες οι σκανδαλώδεις καταστάσεις.
Και επιβεβαιώνεται μάλιστα ότι έχουμε ακριβώς την ολιγαρχία, που ονειρεύεσαι, κι όχι δημοκρατία που εγώ θέλω. Χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι βάλλεις ενάντια σε αυτό που θες. Δηλαδή την ολιγαρχία, την αναξιοκρατία, την ανισότητα και γενικά την νοοτροπία και τις πράξεις της αγαπημένης σου δεξιάς.
Επική ανάρτηση. :hat44:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Ιούλ 2019, 13:09

Πλάκα έχει.

Δηλαδή για να καταλάβω εσύ είσαι εναντίον της αστικής δημοκρατίας και υπέρ μιας ταξικής λαοκρατίας. Σωστά;

3ον οι φοιτητες, οι οικοδόμοι και οι λοιποί, που εναντιώθηκαν στην βρωμοχούντα, επίσης ήταν φτωχόπαιδα. Όλοι προέρχονταν από αγροτικές και εργατικές οικογένειες.

:D :D :D

Μπορείς να μου πεις τι πρόβλημα είχαν οι οικοδόμοι επί Χούντας, δεν είχαν ψωμί να φάνε;

Μπορείς να ρωτήσεις τον πατέρα σου που ήταν στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου "Ποια ακριβώς ήταν τα φοιτητικά αιτήματα";

Παρεμπιπτόντως.... επειδή εκεί στο δημοκρατικό τόξο η αγραμματοσύνη είναι προσόν.... στο Πολυτεχνείο δεν πήγαν οικοδόμοι, την Παρασκευή 17/11/1973 το πρωί 10 με 11 πμ εμφανίστηκαν κάποιοι διαμαρτυρόμενοι "αγρότες" από τα Μέγαρα (ο λόγος διαμαρτυρίας τους είναι να γελάς μέχρι δακρύων) κάθισαν κανένα μισάωρο και μετά εξαφανίστηκαν. :D :D
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 31 Ιούλ 2019, 13:36

pluton έγραψε:Πλάκα έχει.

Δηλαδή για να καταλάβω εσύ είσαι εναντίον της αστικής δημοκρατίας και υπέρ μιας ταξικής λαοκρατίας. Σωστά;

Η άμεση δημοκρατία δεν είναι ταξική λαοκρατία.

pluton έγραψε:
3ον οι φοιτητες, οι οικοδόμοι και οι λοιποί, που εναντιώθηκαν στην βρωμοχούντα, επίσης ήταν φτωχόπαιδα. Όλοι προέρχονταν από αγροτικές και εργατικές οικογένειες.

:D :D :D

Μπορείς να μου πεις τι πρόβλημα είχαν οι οικοδόμοι επί Χούντας, δεν είχαν ψωμί να φάνε;

Ναι. Ήταν οι μισθοί πείνας (όπως άλλωστε όλοι οι μισθοί επί χούντας - για αυτό κι έφυγε μισό εκατομμύριο κόσμος για το εξωτερικό επί 7ετιας-). Ήταν το ότι δούλευαν σε άθλιες εργατικές συνθήκες, με ένα καθεστώς αναπόφευκτης εκμετάλλευσης και σε μια βαναυση πραγματικότητα επιβεβλημένης (δια μέσου του φόβου) σιωπής κι ανοχής.
Αυτά ξεσήκωσαν τον κλάδο των οικοδόμων και για αυτό ήταν και η πιο πολυπληθής ομάδα του αντιχουντικού κινήματος.

pluton έγραψε:
Μπορείς να ρωτήσεις τον πατέρα σου που ήταν στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου "Ποια ακριβώς ήταν τα φοιτητικά αιτήματα";

Ο λόγος;

pluton έγραψε:
Παρεμπιπτόντως.... επειδή εκεί στο δημοκρατικό τόξο η αγραμματοσύνη είναι προσόν.... στο Πολυτεχνείο δεν πήγαν οικοδόμοι, την Παρασκευή 17/11/1973 το πρωί 10 με 11 πμ εμφανίστηκαν κάποιοι διαμαρτυρόμενοι "αγρότες" από τα Μέγαρα (ο λόγος διαμαρτυρίας τους είναι να γελάς μέχρι δακρύων) κάθισαν κανένα μισάωρο και μετά εξαφανίστηκαν. :D :D

Είναι απίστευτο το ότι δεν γνωρίζεις ότι μέσα και έξω από το πολυτεχνείο, ήταν πάρα πολλοί οικοδόμοι. Και όχι μόνο δεν το γνωρίζεις, αποδεικνύοντας σε ένα ακόμα συνεχόμενο ποστ σου πως μιλάς για πράγματα που δεν έχεις ιδέα, αλλά θρασύτατα αποκαλείς εμένα αγρμματο. Ανιστόρητο μάλλον εννοούσες, αλλά δεν περιμένω από τα εσάς τα ορκ να έχετε αντίληψη για το τι λέτε και τι κάνετε.
Είναι τόσο εκτός πραγματικότητας το ότι αρνείσαι την μαζική και πολυπληθέστατη συμμετοχή οικοδόμων κι εργατών, που το μόνο το οποίο θα ήταν πιο αντιρεαλιστικό θα ήταν να πεις πως κανένα τανκ δεν μπήκε στο πολυτεχνείο.
Α ρε φασίστες. Πόσο σανο έχετε κατεβάσει. :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 31 Ιούλ 2019, 18:41

Κατ αρχάς δεν αποκαλώ εσένα αγράμματο, αποκαλώ το δημοκρατικό τόξο. Και για την ακρίβεια άσχετο.

Ναι. Ήταν οι μισθοί πείνας (όπως άλλωστε όλοι οι μισθοί επί χούντας - για αυτό κι έφυγε μισό εκατομμύριο κόσμος για το εξωτερικό επί 7ετιας-). Ήταν το ότι δούλευαν σε άθλιες εργατικές συνθήκες, με ένα καθεστώς αναπόφευκτης εκμετάλλευσης και σε μια βαναυση πραγματικότητα επιβεβλημένης (δια μέσου του φόβου) σιωπής κι ανοχής.
Αυτά ξεσήκωσαν τον κλάδο των οικοδόμων και για αυτό ήταν και η πιο πολυπληθής ομάδα του αντιχουντικού κινήματος.

Σώσον Κύριε τον λαόν σου.

Τι να απαντήσω τώρα εδώ; Βουβαίνομαι.... άκουσε με 50 δραχμές στην λαική επί χούντας έλυνες το βδομαδιάτικο πρόβλημά σου. Για να καταλάβεις το καρπούζι έκανε 5 δραχμές το κιλό δηλαδή με 1 ΕΥΡΩ έπαιρνες 70 κιλά καρπούζια.

Ρυθμός Ανάπτυξης, Πληθωρισμός, Ανεργία (%)
Ελλάδα 1961-1973
Έτος Ρυθμός ανάπτυξης Πληθωρισμός Ανεργία
1961 13,2 1,8 5,9
1962 0,4 -0,3 5,1
1963 11,8 3,0 5,0
1964 9,4 0,9 4,6
1965 10,8 3,0 4,8
1966 6,5 4,9 5,0
1967 5,7 1,7 4,4
1968 7,2 0,3 5,6
1969 11,6 2,5 5,2
1970 8,9 3,0 4,2
1971 7,8 3,0 3,1
1972 10,2 4,3 2,1
1973 8,1 15,5 2,0

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1955-1963 (ΕΡΕ)
Εισπράξεις 295,9 εκατ δρχ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1963-1966 (ΕΚ, Αποστάτες)
Εισπράξεις 403,5 (το 1966) εκατ δρχ αύξηση 36,4%

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974 (Δικτατορία)
Εισπράξεις 1.7774,1 (το 1974) εκατ δρχ αύξηση 339,7%

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1974-19781 (ΝΔ)
Εισπράξεις 4.771,3 (το 1981) εκατ δρχ αύξηση 168,9%

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1982-1989 (ΠΑΣΟΚ)
Εισπράξεις 5.994,4 (το 1966) εκατ δρχ αύξηση 25,6%

ΠΗΓΕΣ
1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2. «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» 1984 τεύχος ΙΙΙ σε΄225
3. ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Τ.Ε.

Για την μετανάστευση όχι μόνο μειώθηκαν οι αριθμοί αλλά άρχισε η επαναπάτριση Ελλήνων. Κάπου έχω στοιχεία θα τα βρω και θα στα παραθέσω.

"Ποια ακριβώς ήταν τα φοιτητικά αιτήματα;"
Είναι σαφής ερώτηση, όταν γίνεται μια κινητοποίηση υπάρχουν αιτήματα.... ποια ήταν αυτά;

Είναι τόσο εκτός πραγματικότητας το ότι αρνείσαι την μαζική και πολυπληθέστατη συμμετοχή οικοδόμων κι εργατών, που το μόνο το οποίο θα ήταν πιο αντιρεαλιστικό θα ήταν να πεις πως κανένα τανκ δεν μπήκε στο πολυτεχνείο.

Όταν λες πολυπληθέστατη, πόσοι ήταν πάνω από 5.000 άτομα ή κάτω από 5.000; Διότι μετά την "αποκατάσταση της δημοκρατίας" όποιον συναντούσες στον δρόμο σου ήταν στο Πολυτεχνείο. :D :D :D

Για πες μου αν σου παραθέσω στοιχεία ότι να μπει το άρμα στο Πολυτεχνείο ήταν αίτημα των φοιτητών τι θα πεις;
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”