Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
ΧιΞιF
Basic poster
Basic poster

Re: Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Δημοσίευσηαπό ΧιΞιF » 22 Νοέμ 2015, 13:48

Η διαφορά είναι πως οι δεξιοί είναι πολύ λαλάκες όπως αποδείχθηκε σήμερα, οι αριστεροί μάλλον είναι λιγότερο λαλάκες από τους δεξιούς
0 .
https://s3.postimg.org/kx8bfstpv/Lone_Wolf_and_Cub.jpg

'For assassinations I charge 500 Ryo.'

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 22 Νοέμ 2015, 15:29

Αυτό να λέγεται.
Ειδικά στον επικοινωνιακό τομέα οι δεξιοί είναι για γέλια.
Και γι' αυτό θα καταλήξουν σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι το πασόκ. Αυτό που τους σώζει μέχρι στιγμής είναι οτι και οι ψηφοφόροι τους είναι μπουνταλάδες, και δεν υπάρχει και κάποιος εναλλακτικός φορέας "κεντροδεξιάς" (και καλά) για να πάνε εκεί οι εν λόγω ψηφοφόροι.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 22 Νοέμ 2015, 15:35

Εντελώς χοντρικά, η αριστερά πρεσβεύει την ισότητα, η δεξιά την δίκαιη ανισσότητα.
Σε πολύ χοντρικές γραμμές αυτά.

Από εκεί και πέρα, είναι καθαρά θέμα προσωπικής θεώρησης και φυσικά, προσωπικών πεποιθήσεων.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 22 Νοέμ 2015, 15:46

Kauldron έγραψε:Αυτό να λέγεται.
Ειδικά στον επικοινωνιακό τομέα οι δεξιοί είναι για γέλια.
Και γι' αυτό θα καταλήξουν σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι το πασόκ. Αυτό που τους σώζει μέχρι στιγμής είναι οτι και οι ψηφοφόροι τους είναι μπουνταλάδες, και δεν υπάρχει και κάποιος εναλλακτικός φορέας "κεντροδεξιάς" (και καλά) για να πάνε εκεί οι εν λόγω ψηφοφόροι.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι οι πολλοί εναλλακτικοί φορείς και το κυνήγι του χαμένου κεντρώου θησαυρού, είναι για μπουνταλάδες σ' αυτήν τη φάση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 22 Νοέμ 2015, 17:40

Λαχουρένιος έγραψε:Ο Κυρκος ξεκινησε ως κομμουνιστης,αλλα την πλειονοτητα της ζωης του ανηκε στο ρευμα του ευρωκομμουνισμου που ειναι παραλλαγη της σοσιαλδημοκρατιας.Δεν μου κανει εντυπωση που τον εχεις για προτυπο.

Μιλαμε για εναν ανθρωπο που εχει πει ''παλι καλα που χασαμε στον εμφυλιο'',δηλαδη παλι καλα που κερδισαν οι δεξιοι και οι ταγματασφαλιτες.Δεν ξερω γιατι θεωρειται αριστερος ενας τετοιος ανθρωπος.

Αν και ο Κύρκος δεν χρειάζεται δικηγόρους .
Αν μπορείς βάλε ένα λινκ με όλη την δήλωση του.Δεν ξέρω την συγκεκριμένη του δήλωση.
Γνωρίζοντας τον όμως και τον τρόπο της ρητορικής του καταλαβαίνω πως θα το είπε .

Μπορεί παράδειγμα να είπε αν η Ελλάδα θα βρισκότανε σε καθεστώς τύπου ΕΣΣΔ τότε καλλίτερα που δεν κερδίσαμε τον εμφύλιο για να μην πέθαινε για πάντα η αριστερά στην Ελλάδα γιατί η αριστερά είναι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας.
Αν είπε κάτι τέτοιο παράδειγμα και εσύ διάβασες μόνο την πρόταση που έβαλες γιατί σε κάποιους συνέφερε να την απομονώσουν τότε άθελα σου τον αδικείς δεν είναι ;
Ένα άνθρωπο με ένοπλη -ενεργή συμμετοχή σε τόσους αγώνες της αριστεράς ,που έζησε σαν αριστερός ,που εξυμνούσε την αριστερά, που φυλακίστηκε για την αριστερά ,γιατί να τον λέμε αριστερό άραγε;
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 22 Νοέμ 2015, 17:45

fasistario έγραψε:Εντελώς χοντρικά, η αριστερά πρεσβεύει την ισότητα, η δεξιά την δίκαιη ανισσότητα.
Σε πολύ χοντρικές γραμμές αυτά.

Από εκεί και πέρα, είναι καθαρά θέμα προσωπικής θεώρησης και φυσικά, προσωπικών πεποιθήσεων.

Να και ένας που συμφωνεί μαζί μου!

Μετά από ένα κάρο μπουρμπουλήθρες εδώ μέσα :D
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Νοέμ 2015, 17:51

Μάντης έγραψε:Αν και ο Κύρκος δεν χρειάζεται δικηγόρους .
Αν μπορείς βάλε ένα λινκ με όλη την δήλωση του.Δεν ξέρω την συγκεκριμένη του δήλωση.
Γνωρίζοντας τον όμως και τον τρόπο της ρητορικής του καταλαβαίνω πως θα το είπε .

Μπορεί παράδειγμα να είπε αν η Ελλάδα θα βρισκότανε σε καθεστώς τύπου ΕΣΣΔ τότε καλλίτερα που δεν κερδίσαμε τον εμφύλιο για να μην πέθαινε για πάντα η αριστερά στην Ελλάδα γιατί η αριστερά είναι η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας.
Αν είπε κάτι τέτοιο παράδειγμα και εσύ διάβασες μόνο την πρόταση που έβαλες γιατί σε κάποιους συνέφερε να την απομονώσουν τότε άθελα σου τον αδικείς δεν είναι ;
Ένα άνθρωπο με ένοπλη -ενεργή συμμετοχή σε τόσους αγώνες της αριστεράς ,που έζησε σαν αριστερός ,που εξυμνούσε την αριστερά, που φυλακίστηκε για την αριστερά ,γιατί να τον λέμε αριστερό άραγε;

Την ιδια απορια εχω και γω,γιατι μονος ενας πορωμενος αντικομμουνιστης,θα ηταν υπερ της Μακρονησου,του Βασιλια,της Γυψου,της μπατσοκρατιας κλπ,εναντι της ΕΣΣΔ.

Αριστερα που να μην υποστηριζει τις ΕΣΣΔ ειναι...δεξια.Ειναι Σημιτης,Παπανδρεου,Τονι Μπλερ,Ομπαμα κλπ.

Βεβαια εγω τα τελευταια χρονια λεω ενα ''ειμαι κομμουνιστης'' και ησυχαζω και αφηνω τους αριστεροετσι να τσακωνονται ποιοι ειναι αριστερα,δεξια,πανω,κατω.
Και ειναι ενα καλο τεστ για να ξεχωριζει η ηρα απο το σταρι αυτο,γιατι οι νοσταλγοι του ΠΑΣΟΚ (AKA 'ελληνικη αριστερα'),σπανια αυτοπροσδιοριζονται ως κομμουνιστες,ενω η αριστερο-αοριστο-λογια παει συννεφο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Νοέμ 2015, 17:56

Να προσθεσω οτι ο μακαριτης ο Κυρκος στηριζε τη ΔΗΜΑΡ
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 22 Νοέμ 2015, 18:03

Αν νομίζεις ότι όποιος είναι αριστερός απαγορεύεται να κάνει κριτική στην ΕΣΣΔ είσαι 100 χρόνια πίσω.
Πιστεύεις ότι εφαρμόστηκε η αριστερή ιδεολογία (κομμουνισμός )σωστά στις ΕΣΣΔ ;
Η στην Κίνα ;
Άσε τον άλλο τον τρελό στην Βόρεια Κορέα.
Χωρίς να μηδενίζω επιτεύγματα της ΕΣΣΔ απλά λέω ένα είχανε παρεκτραπεί από βασικές αρχές της αριστεράς (κομμουνισμού).
Είμαι αριστερός αλλά συνεχίζω να έχω κριτική σκέψη.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Νοέμ 2015, 18:12

Δεν υπαρχει αριστερη ιδεολογια.Καποτε υπηρχαν ιδεολογιες που μπορουσες να τις πεις οτι ανηκουν στην αριστερα.Μιλαμε προ Οκτωβριανης Επαναστασης.

Απο το '17 και μετα υπαρχουν μονο οι κομμουνιστες και τα ανα τον κοσμο ΠΑΣΟΚ στα πλαισια της αριστερας.Δε γινεται ομως οι κομμουνιστες να μπαινουν στο ιδιο κουβαλι με τα ΠΑΣΟΚ,γιατι τα ΠΑΣΟΚ ειναι με τους απεναντι.

Απο κει και περα,οποιος προτιμαει τη Φρειδερικη απο το Σταλιν,δεν μπορει παρα να ειναι συντηρητικος,ανεξαρτητα απο τις διακυρηξεις του.Οπως αντιστοιχα καποιος δεν μπορει να το παιζει εθνικιστης,αλλα να προτιμα την Τουρκοκρατια απο το σημερινο ελ. κρατος,με τη δικαιολογια οτι το ελ. κρατος ειναι διεφθαρμενο.Ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα.

Δε λεω,μπορει ο υποστηρικτης της Φρειδερικης να χει δικιο,και γω αδικο,αλλα αυτο δεν παυει να τον κανει δεξιο,αστο,συντηρητικο κλπ,και οχι αριστερο,προοδευτικο ή κομμουνιστη.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”