θελω να δειξω αλλά, οχι τωρα οτι, ΟΛΟΙ σας γραψατε "αρλουμπες"
μπορουσα να χρησιμοποιησω αλλη λεξη που να μη σας ξενιζει
αλλα ετσι ειμαι εγω
Ειναι αυτη η νοητικη σύγχυση που υπαρχει μεσα στον καθενα
οι "αρλουμπες" που λεω ειναι οτι αν παρουμε αποσπασματα απο τον καθε εναν σας
μπορω το παρουσιασω σαν κατι το ξεχωριστο
που να διαφωνει ή να συμφωνει με αυτα που γραψατε
με αυτο εννοω οτι υπαρχει η σύγχυση Σε ενα κειμενο με μια αποψη με μια ιδεολογια
για να ειναι ορθολογικη -και αληθινη δεν θα πρεπει να συμβαινει αυτο
Αριστερές αστειότητες
-
nemo
- Supreme poster

Re: Αριστερές αστειότητες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Λαχουρένιος έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:ενώ διαπιστώνουμε χωρίς αμφισβήτηση ότι στο σοσιαλισμό η ισότητα έχει λόγο ύπαρξης, ως κύρια λειτουργική του αρχή και δομικό του στοιχείο, μόνο όταν όλα τα μέλη μιας κοινωνίας, και χωρίς καμιά διάκριση μεταξύ τους, βρίσκονται κάτω από ίσους όρους σε όλα και ειδικά στο κυριότερο: στη σχέση τους με τα μέσα παραγωγής.
Ο σοσιαλισμος ειναι αυτος που πραγματοποιει στην πραξη το φιλελευθερο συνθημα της ισοτητας ευκαιριων, αφαιρωντας την ατομικη ιδιοκτησια στα ΜΠ απο τα χερια των λιγων και προσφεροντας δωρεαν δημοσια παιδεια σε ολους ανεξαρτητα απο ταξη, φυλο, φυλη κλπ
Σε αντιθεση με ο,τι μας καταλογιζουν οι αντιπαλοι μας δεν ζηταμε ισοτητα αποτελεσματος δηλ. να κερδιζουν ολοι ακριβως τα ιδια. Kατι τετοιο ουτε εχει νοημα ουτε ειναι επιθυμητο.
Στην πραξη, η ανισοτητα που οφειλεται στην διαφορα ικανοτητων και τον καταμερισμο εργασιας ειναι μικρη σε σχεση με την ανισοτητα λογω ανισοκατανομης της ιδιοκτησιας και δεν προκαλει κοινωνικα προβληματα. Δεν μας πειραζει να παιρνει πχ ο επιστημονας τα 5πλασια απο τον εργατη. Οταν ομως ο καπιταλιστης παιρνει τα 50πλασια απο τον εργατη εκει υπαρχει θεμα.
Γι' αυτούς τους απλούς λόγους, και κάποιες εκατοντάδες άλλους, που αποτελούν βασική προϋπόθεση γνώσης της οικονομικής λειτουργίας της κοινωνίας, ως βάση και εποικοδόμημα, η υποστήριξη στα κομμουνιστικά κόμματα θεωρείται ποιοτικό συνειδησιακό πολιτικό άλμα και φυσική κατάληξη μετά την άσκοπη περιπλάνηση μεταξύ των ποικίλων αποχρώσεων του αστικού πολιτικού φάσματος και των συναφών-σύμφυτων πολιτικών του εκφάνσεων, για όσους βέβαια μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Πολιτικά εννοώ για να μην παρεξηγηθώ.

1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
nik_killthemall
- Extreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:
Για παραδειγμα οι φιλελευθεροι ειναι υπερ της αγορας και μεις υπερ του σοσιαλισμου/κομμουνισμου. Δεν λεω οτι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο (ασχετα αν εχω αποψη προφανως), λεω αντικειμενικα τι πρεσβευει ο καθε χωρος.
Ναι αλλά εδώ θέτεις ένα δίπολο που ποτέ δεν υπήρξε, ούτε στα λόγια ούτε και στις πράξεις.
Στα λόγια :
- πότε το πασοκ "πούλησε" φιλελευθερισμο ? Τον σοσιαλισμό πιπίλιζε ακόμα και η εκσυγχρονιστική του εκδοχή.
- αν εξαιρέσεις τον δρακουμελ 90-93, πότε η νδ "πουλησε" φιλελευθερισμό ? την μεγαλη "πατριωτική δεξια" παράταξη πούλαγε διαχρονικά.
- και το κκε πιπίλιζε πως οι ιδιοι ειναι εκφραστες του αληθινου σοσιαλισμου πορεια προς κουμουνισμο, ενω το πασοκ κοροιδεύει.
- και ο συριζα αστο χεστο, στα λογια τους ο φιντελ καστρο μια τριχα απταρχιδια τους ...
Παμε στις πράξεις :
Πότε στα 40-45 χρόνια της μεταπολίτευσης είχες έστω και ελάχιστα τους 2 βασικούς πυλώνες του φιλελευθερισμού :
- χαμηλοι φοροι
- μικρό κράτος με μικρο κοστος
?
Ποτέ ! Κάθε ένας που κυβερνουσε είτε πρασινος ειτε μπλε, αυξανε τους φορους σε σχεση με αυτο που παραλαμβανε και αυξανε μαζι και το κρατος και σαν μεγεθος και σαν κοστος αλλα οχι σαν αποδοτικοτητα σε σχεση με αυτο που παραλαμβανε.
Βεβαια βασικη προϋποθεση για τα παραπανω ειναι η αποδοχη του αυτοπροσδιορισμου, δηλ. οπως αποδεχονται οι μεν τον αυτοπροσδιορισμο του σοσιαλιστη/κουμουνιστη με το χ περιεχομενο, να γινεται το ίδιο και με την αποδοχη αυτοπροσδιορισμου του φιλελευθερου, μην πουμε δηλ. οτι ο κωστακης ή σημιτης π.χ. παροτι ελεγαν στα λογια γιουβετσι με κριθαρι ή στις πράξεις παροτι μεγενθυναν φορους και κρατικες δαπανες, παρολα αυτα δεν πιστευουμε ουτε τα λογια τους ουτε τις πραξεις και τους ονομαζουμε φιλελευθερους γιατί ότι δεν ειναι κουμουνισμος είναι φιλελευθερισμος = καπιταλισμος, γιατί το ίδιο μπορεί να γίνει και αντίστροφα και ουδεμια συζητηση μπορει να υπαρξει.
Η απόδειξη απτην αλλη για τα παραπανω, είναι πως τα κόμματα που είχαν καθαρα φιλελευθερο αυτοπροσδιορισμο και κορμο υπαρξης, διαχρονικα στην ελλαδα ήταν εξωκοινοβουλευτικα δεν καταφερναν να μπουν στην βουλη κι όταν καποια απαυτα μπήκαν σε μεγεθος κουτσουλιας (ποταμι, λεβεντης) διαλύθηκαν με κωμικό τρόπο.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

nik_killthemall έγραψε:
Πότε στα 40-45 χρόνια της μεταπολίτευσης είχες έστω και ελάχιστα τους 2 βασικούς πυλώνες του φιλελευθερισμού :
- χαμηλοι φοροι
- μικρό κράτος με μικρο κοστος
?
Σε αυτούς τους δύο βασικούς πυλώνες δε στηρίζεται ο φιλελευθερισμός, με την έννοια που του δίνεις, αλλά ο κλασικός φιλελευθερισμός, δύο απόλυτα διακριτά μεταξύ τους συστήματα διαχείρισης του καπιταλισμού.
Όπως διακριτά διαχειριστικά συστήματα μεταξύ τους είναι και ο ''σύγχρονος φιλελευθερισμός'', ο ''συντηρητισμός'', ο ''πατερναλιστικός συντηρητισμός'', η ''νέα δεξιά'', ο ''νεοσυντηρητισμός'', ο ''νεοφιλελευθερισμός'' και όλες οι εκφάνσεις της σοσιαλδημοκρατίας και που όλα εξυπηρετούν ένα και μόνο στόχο.
Τη διατήρηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, εναλλασσόμενα μεταξύ τους ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε ιστορική περίοδο και παίζοντας το καθένα το δικό του ιδιαίτερο ρόλο στην εξυπηρέτηση αυτού του στόχου.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Το σκεφτηκα πολυ να απαντησω σε αυτο το σημειο γιατι ηθελα να μεινει η συζητηση (αρχικα τουλαχιστον) σε αντικειμενικες διαπιστωσεις και υστερα να περασουμε σε περισσοτερο υποκειμενικες θεσεις. Με τρωει ομως το χερι μου να το κανω![]()
Μια ματια στην ιστορια της Ελλαδας μεταπολιτευτικα αλλα ειδικα τα τελευταια 10 χρονια, δειχνει οτι τα διλημματα που μας πλασαρονται ως επιλογες ειναι μονοδρομοι.
Το 2009 το υποτιθεμενο διλημμα ηταν ή λιτοτητα με τον χοντρο ή λεφτα υπαρχουν με τον ΓΑΠ. Μας φορτωσε την πιο σκληρη λιτοτητα. Υστερα ειχαμε τον Σαμαρα που συνεχισε αυτην την λιτοτητα ενω λιγους μηνες πριν το παιζε αντιμνημονιακος και διεγραφε βουλευτες του που ψηφισαν το πρωτο μνημονιο.
Ακολουθησε ο Τσιπρας που πλασαριζοταν και εκεινος ως αντιμνη. Ανεκαθεν ελεγα οτι ο τυπος θα υπογραψει μνημονια και θα κανει ο,τι λιγο πολυ κανει και τωρα. Οταν τα ελεγα αυτα σε ζαιους μου ελεγαν οτι υποστηριζω ανεφικτα πραγματα και κανω σαν κακια πεθερα, δηλ. ο,τι λες και συ τωρα. Ολοι, και ΝΔκρατες και συριζαιοι, ηταν σιγουροι οτι ο Τσιπρας θα σκισει τα μνημονια. Ποιος δικαιωθηκε τελικα, εγω ή οι ''ρεαλιστες''?
Αποκορυφωμα ηταν το δημοψηφισμα, που ο ΣΥΡΙΖΑ φανατισε τον κοσμο για το ΟΧΙ και τελικα το εκανε ΝΑΙ. Οι κακες πεθερες ελεγαν οτι το δημοψηφισμα ειναι μουσαντενιο. Δικαιωθηκαμε πληρως.
Οι λυσεις που θεωρεις πραγματικες δεν ειναι λυσεις. Στο τελος καταληγουν παντα μπουμερανγκ εναντιον μας. Αυτοι που θεωρεις ρεαλιστες ειναι δημαγωγοι, υποσχονται διαφορες ευκολες λυσεις και τελικα κανουν αυτο που τους υπαγορευουν τα μεγαλα συμφεροντα να κανουν.
Να φερω αλλο παραδειγμα: επιλογη ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Ειμαστε αρκετα μεγαλοι και οι δυο και θυμομαστε καλα τις εποχες που το ΠΑΣΟΚ γαμουσε και εδερνε. Τοτε οι περισσοτεροι ''ρεαλιστες'' ''προοδευτικοι'' θεωρουσαν το ΠΑΣΟΚ ως την μονη επιλογη εναντι της νεοφιλελευθερης ΝΔ. Τελικα το ΠΑΣΟΚ οχι μονο μας γαμησε με τα μνημονια αλλα εγινε το καλυτερο συνεταιρακι με την δηθεν εχθρο του την ΝΔ. Κοροιδευουν τον κοσμο ρε, μην τους πιστευεις. Για την καρεκλα τσακωνονται μεταξυ τους οχι επειδη εχουν πολιτικες διαφορες.
Κάτσε ρε Λαχουρένιε κάποιος πρέπει να είναι στο τιμόνι, σωστά;
Μονόδρομος ξεμονόδρομος αυτές τις επιλογές έχουμε να διαλέξουμε.
Τι να κάνουμε;
Το ΚΚΕ λέει να είμαστε όλοι μαζί στο τιμόνι ή αναρχία λέει να μην είναι κανείς στο τιμόνι ... ε αυτά δεν είναι επιλογές.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nik_killthemall έγραψε:Ναι αλλά εδώ θέτεις ένα δίπολο που ποτέ δεν υπήρξε, ούτε στα λόγια ούτε και στις πράξεις.
Ωπα, το καταλαβες λαθος. Δεν το εθεσα σαν διπολο, απλα εφερα σαν παραδειγμα αυτες τις δυο ιδεολογιες. Δεν ειπα οτι υπαρχουν μονο αυτα τα δυο.
Τωρα σε ο,τι αφορα την Ελλαδα, αλλα και τις περισσοτερες χωρες της Ευρωπης, καθαρο φιλελευθερο κομμα εξουσιας δεν υπαρχει, και σε πολλες, ισως και στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν υπαρχει ουτε ως μικρο κομμα στην βουλη. Οι μονες εξαιρεσεις που μου ερχονται στο μυαλο ειναι τα φιλελευθερα κομματα της ΜΒ και της Γερμανιας που ειναι καπου στην τριτη ή τεταρτη θεση.
Πιστευω πως στα ελληνικα μεταπολιτευτικα δεδομενα, φιλελευθερες ηταν οι κυβερνησεις Μητσοτακη και Σημιτη. Στις μερες τους εγιναν ιδιωτικοποιησεις, μεταρρυθμισεις του ασφαλιστικου, ειχαμε πρωτογενη πλεονασματα ενω το δημοσιο χρεος εμεινε σταθερο.
Δεν ηταν καθαροι φιλελευθεροι προφανως, αλλα περισσοτερο φιλελευθεροι απο τους υπολοιπους. Επισης φιλελευθερες (παλι σε σχετικους ορους) ηταν οι μνημονιακες κυβερνησεις.
Παντως γενικα η μονη δυτικη χωρα που πλησιαζει το φιλελε προτυπο ειναι οι ΗΠΑ. Ολες οι υπολοιπες ειναι λιγο πολυ κρατικιστικες.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

bizeli έγραψε:Κάτσε ρε Λαχουρένιε κάποιος πρέπει να είναι στο τιμόνι, σωστά;
Μονόδρομος ξεμονόδρομος αυτές τις επιλογές έχουμε να διαλέξουμε.
Τι να κάνουμε;
Το ΚΚΕ λέει να είμαστε όλοι μαζί στο τιμόνι ή αναρχία λέει να μην είναι κανείς στο τιμόνι ... ε αυτά δεν είναι επιλογές.
Δεν βρισκω τον λογο να μπω αναμεσα σε δυο επιλογες που τελικα ειναι μια και ειναι εναντιον μου. Γιατι να γινω αυτοχειρας?
ΥΓ Εγραψα καποιες γραμμες γιατι στηριζω το ΚΚΕ αλλα μου φανηκε πολυ preachy και το σβησα. Δεν μου αρεσει να λεω τι να ψηφισει ο αλλος. Προτιμω να περιοριστω σε αντικειμενικες διαπιστωσεις για το τι κανουν οι αλλοι.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Δεν βρισκω τον λογο να μπω αναμεσα σε δυο επιλογες που τελικα ειναι μια και ειναι εναντιον μου. Γιατι να γινω αυτοχειρας?
ΥΓ Εγραψα καποιες γραμμες γιατι στηριζω το ΚΚΕ αλλα μου φανηκε πολυ preachy και το σβησα. Δεν μου αρεσει να λεω τι να ψηφισει ο αλλος. Προτιμω να περιοριστω σε αντικειμενικες διαπιστωσεις για το τι κανουν οι αλλοι.
Επειδή πρόλαβα να δω τι έγραψες ήθελα να σταθώ σε κάτι που έσβησες.
Είπες ψηφίζω ΚΚΕ γιατί θέλω να είναι αντιπολίτευση κτλ κτλ.
Συγγνώμη αλλά για να υπάρχει αντιπολίτευση πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση. Κάποιος πρέπει να ψηφίσει και μια κυβέρνηση.
Για αυτό σου λέω ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος εκ του ασφαλούς.
Αφήνετε όλους τους άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά κι εσείς λέτε εγώ δεν μπλέκομαι.
Κι αν δεν σας αρέσει η επιλογή μας (εμείς που ψηφίζουμε κυβερνήσεις) μας κράζετε κιόλας, εμείς τα κάναμε σκατά.
Ξέρεις υπάρχει και η άλλη επιλογή. Να ακολουθούμε όλοι τη δική σας τακτική και εκεί που το ΚΚΕ πήγαινε για αντιπολίτευση να το δεις κυβέρνηση. Είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο;
Ή ψηφίζεις ένα κόμμα γιατί πιστεύεις ότι μπορεί να κυβερνήσει ή κάνεις την κότα.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

bizeli έγραψε:Επειδή πρόλαβα να δω τι έγραψες ήθελα να σταθώ σε κάτι που έσβησες.
Συγγνώμη αλλά για να υπάρχει αντιπολίτευση πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση. Κάποιος πρέπει να ψηφίσει και μια κυβέρνηση.
Αφήνετε όλους τους άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά κι εσείς λέτε εγώ δεν μπλέκομαι.
Κι αν δεν σας αρέσει η επιλογή μας (εμείς που ψηφίζουμε κυβερνήσεις) μας κράζετε κιόλας, εμείς τα κάναμε σκατά.
Ξέρεις υπάρχει και η άλλη επιλογή. Να ακολουθούμε όλοι τη δική σας τακτική και εκεί που το ΚΚΕ πήγαινε για αντιπολίτευση να το δεις κυβέρνηση. Είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο;
Ή ψηφίζεις ένα κόμμα γιατί πιστεύεις ότι μπορεί να κυβερνήσει ή κάνεις την κότα.
Εννοειται πως θελω να γινει το ΚΚΕ κυβερνηση, αλλα αυτο αργει πολυ ακομα. Δεν ειναι ρεαλιστικο να πιστεψω οτι ενα κομμα του 5% θα γινει κυβερνηση μεσα στα επομενα 5 ή 10 χρονια. Ο αμεσος λογος που το ψηφιζω ειναι για να κανει αποτελεσματικη αντιπολιτευση.
Αλλωστε και τα υπολοιπα κομματα πλην ΝΔ και ισως ΠΑΣΟΚ, αντιπολιτευση θα ειναι στις επομενες εκλογες. Παντα ενας κυβερνα, αντε 2. Οι υπολοιποι θα ναι αντιπολιτευση.
Η εναλλακτικη ειναι να ψηφιζω αστικα κομματα τυπου ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ που θα με πηδανε με μετρα λιτοτητας. Γιατι να συναινεσω στην μειωση του βιοτικου μου επιπεδου? Ειναι χαζο αυτο.
Αν το ΚΚΕ κυβερνησει ποτε και κανει τα ιδια με τους αλλους θα το παρατησω. Δεν ειμαι συριζαιος να λεω την μια ''κατω τα μνημονια'' και την επομενη μερα να λεω ''ζητω τα μνημονια'' επειδη αλλαξε γραμμη το κομμα.
Ακολουθω αρχες οχι κομματα και θεωρω οτι το ΚΚΕ ειναι πιο κοντα στις αρχες μου απο ολους.
0 .
-
pluton
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:bizeli έγραψε:Επειδή πρόλαβα να δω τι έγραψες ήθελα να σταθώ σε κάτι που έσβησες.
Εννοειται πως θελω να γινει το ΚΚΕ κυβερνηση, αλλα αυτο αργει πολυ ακομα. Δεν ειναι ρεαλιστικο να πιστεψω οτι ενα κομμα του 5% θα γινει κυβερνηση μεσα στα επομενα 5 ή 10 χρονια. Ο αμεσος λογος που το ψηφιζω ειναι για να κανει αποτελεσματικη αντιπολιτευση.
Αλλωστε και τα υπολοιπα κομματα πλην ΝΔ και ισως ΠΑΣΟΚ, αντιπολιτευση θα ειναι στις επομενες εκλογες. Παντα ενας κυβερνα, αντε 2. Οι υπολοιποι θα ναι αντιπολιτευση.
Η εναλλακτικη ειναι να ψηφιζω αστικα κομματα τυπου ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ που θα με πηδανε με μετρα λιτοτητας. Γιατι να συναινεσω στην μειωση του βιοτικου μου επιπεδου? Ειναι χαζο αυτο.
Αν το ΚΚΕ κυβερνησει ποτε και κανει τα ιδια με τους αλλους θα το παρατησω. Δεν ειμαι συριζαιος να λεω την μια ''κατω τα μνημονια'' και την επομενη μερα να λεει ''ζητω τα μνημονια'' επειδη αλλαξε γραμμη το κομμα.
Ακολουθω αρχες οχι κομματα και θεωρω οτι το ΚΚΕ ειναι πιο κοντα στις αρχες μου απο ολους.
Τώρα για να πούμε την αλήθεια σε πολλά απ αυτά έχεις δίκαιο.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».