Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Re: Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Δημοσίευσηαπό Namrail » 21 Νοέμ 2015, 15:09

Μάντης έγραψε:
Nαι μπορώ να σου εξηγήσω τι σημαίνει το κεφάλαιο είναι κοινωνική δύναμη και πολλά άλλα , αλλά δεν έχει νόημα.

Φυσικά μπορείς, εξάλλου φαίνεται ότι το κατέχεις το θέμα, με βάση τα όσα γράφεις.

Δεν το κατέχεις. Καθόλου.

Μάντης έγραψε: Οι απόψεις σας μόνο ζημιά κάνουν στην αριστερά.

Όταν η αριστερά εκπροσωπείται από σύριζα, ανταρσύα, λαε και λοιπά γκρουπούσκουλα, ταγμένα στο αστικό στρατόπεδο, είναι ευχής έργον να παθαίνει ζημιές.

Το έχω ξαναγράψει στο ...., θα το ξαναπώ. Είστε χειρότεροι από τους κλασικούς δεξιούς. Αυτοί δεν κρύβονται τουλάχιστον, βγαίνουν απέναντι και το λένε.

Εσείς πίσω από θολές ερμηνείες και επίκληση στο συναίσθημα, φοράτε τον "αγωνιστικό σας μανδύα" και μας φορτώνετε τα ίδια μνημόνια, τα ίδια αντιλαικά μέτρα, περνάτε τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές, φορτώνετε τα ίδια βάρη στο λαό.

Και τολμάτε να μιλάτε κιόλας, για τους "αγώνες" σας. Βαστάζοι των αστών είστε, τσιράκια της εξουσίας τους, λυμεώνες της προοπτικής των καταπιεζόμενων στρωμάτων.

Προδοτικοί για την τάξη σας, ύπουλοι και γεμάτοι ψευδαισθήσεις. Αυτοί είστε, και αυτοί ήσασταν πάντα.

Ο Κύρκος σας δείχνει το δρόμο, προφανώς. Πρώτοι στα χρονικά, όχι μόνο αγαπήσατε την προδοσία, αλλά και τον ίδιο τον προδότη. Εύγε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 21 Νοέμ 2015, 15:29

Μάντης έγραψε:

θα το γράψω με τα λόγια του Καρλ Μαρξ από το κομμουνιστικό Μανιφέστο.Image(.Προλετάριοι και κομμουνιστές...)

....Μ' αυτή την έννοια, οι κομμουνιστές μπορούν να συνοψίσουν τη θεωρία τους σ' αυτή τη μοναδική διατύπωση: κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας....
Το να είσαι καπιταλιστής δεν σημαίνει να κατέχεις μονάχα μια καθαρά προσωπική θέση, αλλά μια κοινωνική θέση στην παραγωγή
........Για τον κομμουνιστή λοιπόν το κεφάλαιο, , δεν μπορεί να είναι μια προσωπική δύναμη, αλλά μια κοινωνική δύναμη.......

Λοιπόν , έγραψα πρίν ότι θα έβρισκα και ένα δημοσίευμα του Κύρκου σχετικά με αυτό.
Αλλά δεν μου χρειάζεται. Ο τρόπος ζωής του Κύρκου τα λέει όλα.
Το βιβλίο το άνοιξα για να σου βρώ ακριβώς πώς το γράφει ο Μαρξ.
Εγώ δεν έχω πλέον ανάγκη το βιβλίο .
....Κάποτε έπινα καφέ με τον Κύρκο στα Εξάρχεια.
Ξέρεις τι έλεγε;
Ο αριστερός κάνει μπάμ με τον τρόπο ζωής του.
Δεν μπορείς να αποδέχεσαι να βλέπεις ένα να κατεβαίνει από μια λιμουζίνα και να σου λέει ότι είναι αριστερός.
Ο μακαρίτης ο Κύρκος έζησε λιτά δεν μάζεψε χρήμα δεν το κυνήγησε και πέθανε μέσα στην φτώχια- από υλικής πλευράς -αλλά πλούσιος σε πνευματική κληρονομιά.
Αυτός είναι και ο μέντορας μου.
Αν για σένα αυτός δεν είναι κομμουνιστής τότε καλλίτερα να σταματήσουμε να συζητάμε.
Με τον Κύρκο μας έφερε η τέχνη πιο κοντά αν και τον ακολουθούσα πολιτικά χρόνια η τέχνη είναι εκείνη που μας έφερε πιο κοντά.
Με τίμησε με την παρουσία του σε έκθεση μου .
Είδα με την σειρά μου τα κολαζ που έκανε με τα γραμματόσημα.
Στα τελευταία χρόνια της ζωής του σύχναζε αρκετά συχνά στην πλατεία Εξαρχείων.(κάτοικος Εξαρχείων )
Έγινε μέντορας σε πολλούς πιτσιρικάδες.
Ο Λεωνίδας Κύρκος για μένα ήτανε διάνοια.
Είχε φτάσει τον κομμουνισμό σε άλλο επίπεδο.
Την εποχή εκείνη όποιος ήθελε να συζητήσει μαζί του δεν είχε παρά να πάει να κάτσει δίπλα του.
Σε μια από τις πολύ καλές του στιγμές είχε πεί.
Ο κομμουνισμός δεν θα εξαπλωθεί με την βία.
Θα εξαπλωθεί ειρηνικά όπως ο Χριστιανισμός με την εμπράγματη απόδειξη του αριστερού τρόπου ζωής.
Ο Χριστιανισμός όσο ήτανε ειρηνικός και στηριζόταν στην αλληλεγγύη και στην αλληλοβοήθεια εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
Όταν μετά πήρε την καθοδήγηση του η οργανωμένη εκκλησία και προσπάθησε να τον εξαπλώσει με την βία και τους θρησκευτικούς πολέμους συρρικνώθηκε.

Έχω βαρεθεί την υποκρισία.
Ό καθένας να παρουσιάζει την αριστερά όπως τον βολεύει.

Όταν έβγαινε ο Μητρόπουλος στον Αυτιά για να δικαιολογηθεί για τα εκατομμύρια που έκρυψε έλεγε .... κύριε Αυτιά εσείς ειδικά γνωρίζετε πόσο κόσμο που μου έχετε στείλει και τον έχω εξυπηρετήσει αφιλοκερδώς λόγω πολιτικής ιδεολογίας .
Εκείνη την ώρα το έπαιζε καλός αριστερός ; Η καλός χριστιανός ;

Οι απόψεις σας μόνο ζημιά κάνουν στην αριστερά.

<<Αριστεροί πολλοί >> σαν τον Κύρκο πολύ λίγοι.

@Namrail Πήγαινε με την δεξιά σου τσέπη να μαζέψεις κεφάλαιο γιατί ο Μαρξ δεν εννοεί αυτά που γράφει αλλά κάτι άλλο που μόνο καπιταλιστές αριστεροί τα καταλαβαίνουν , έτσι αν μαζέψεις λεφτά θα υπερασπιστείς το δίκιο του εργάτη και θα πολεμήσεις το Κεφάλαιο

και για να δείς τι καλός που είμαι σε όλους τους <<αριστερούς >> που έχουν την ίδια φιλοσοφία εύχομαι:

Καλά κέρδη!
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 21 Νοέμ 2015, 15:34

Μάντης έγραψε:@Namrail Πήγαινε με την δεξιά σου τσέπη να μαζέψεις κεφάλαιο γιατί ο Μαρξ δεν εννοεί αυτά που γράφει αλλά κάτι άλλο που μόνο καπιταλιστές αριστεροί τα καταλαβαίνουν , έτσι αν μαζέψεις λεφτά θα υπερασπιστείς το δίκιο του εργάτη και θα πολεμήσεις το Κεφάλαιο
[/quote]

Αγόρι μου δεν έχεις τις γνώσεις να διαβάσεις Μαρξ, δεν ξέρεις πως να προσεγγίσεις τα γραπτά του, ούτε τη φιλοσοφία του. Μην γράφεις σαν "να καταλαβαίνεις" σε τι αναφέρεσαι. Δεν καταλαβαίνεις, δεν έχεις καμία επαφή.

Προσπαθώ με πολλές εκλαικεύσεις να σου δώσω κάποια δείγματα, και δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε αυτά. Μην τρέφεις ψευδαισθήσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 21 Νοέμ 2015, 15:35

Namrail έγραψε:
Μάντης έγραψε:@Namrail Πήγαινε με την δεξιά σου τσέπη να μαζέψεις κεφάλαιο γιατί ο Μαρξ δεν εννοεί αυτά που γράφει αλλά κάτι άλλο που μόνο καπιταλιστές αριστεροί τα καταλαβαίνουν , έτσι αν μαζέψεις λεφτά θα υπερασπιστείς το δίκιο του εργάτη και θα πολεμήσεις το Κεφάλαιο

Αγόρι μου δεν έχεις τις γνώσεις να διαβάσεις Μαρξ, δεν ξέρεις πως να προσεγγίσεις τα γραπτά του, ούτε τη φιλοσοφία του. Μην γράφεις σαν "να καταλαβαίνεις" σε τι αναφέρεσαι. Δεν καταλαβαίνεις, δεν έχεις καμία επαφή.

Προσπαθώ με πολλές εκλαικεύσεις να σου δώσω κάποια δείγματα, και δεν μπορείς να καταλάβεις ούτε αυτά. Μην τρέφεις ψευδαισθήσεις.

και εγώ επαναλαμβάνω καλά κέρδη !
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 21 Νοέμ 2015, 15:37

Μάντης έγραψε:
και για να δείς τι καλός που είμαι σε όλους τους <<αριστερούς >> που έχουν την ίδια φιλοσοφία εύχομαι:

Ποια είναι η φιλοσοφία που έχω; Ξέρεις; Δεν ξέρεις.

Τέσπα δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις, το κατανοώ, αλλά μην πας να βγεις και από πάνω.
0 .

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 21 Νοέμ 2015, 15:41

Μάντης έγραψε:και εγώ επαναλαμβάνω καλά κέρδη !

Εσύ επαναλαμβάνεις βλακείες. Οι αγωνιστές δεν είναι χίπιδες. Είναι ενεργητικά τμήματα της κοινωνίας.

Προφανώς και το μεγαλύτερο τμήμα των καταπιεσμένων στρωμάτων, ανήκει σε κατηγορίες χαμηλών οικονομικών υποβάθρων. Αυτός είναι ο κανόνας, αλλά τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Έχουμε και αρνητές της τάξης τους (και από τις δυο μεριές), με παραδείγματα τον Ένγκελς κλπ.

Δεν χωράνε όλα στα απλουστευτικά κουτάκια που έχεις, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πολύπλοκη απ' ότι νομίζεις. Και εσύ δεν έχεις τα κατάλληλα γνωσιακά εργαλεία για να την προσεγγίσεις. Γι' αυτό γράφεις σαν μικρό παιδί.
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 21 Νοέμ 2015, 15:42

Namrail έγραψε:
Μάντης έγραψε:

Ποια είναι η φιλοσοφία που έχω; Ξέρεις; Δεν ξέρεις.

Τέσπα δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις, το κατανοώ, αλλά μην πας να βγεις και από πάνω.

Εγώ είμαι νέος και με τα χρόνια θα καταλάβω τι εννοούσε ο Μαρξ .
Για τον καημένο τον Κύρκο λυπάμαι που έζησε λιτά αλλά είχε καταλάβει λάθος τα γραπτά του Μαρξ .
Κρίμα να μην σε έβρισκε να του τα εξηγήσεις εσύ.
Κρίμα ρε γμτ μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Namrail
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Namrail » 21 Νοέμ 2015, 15:47

Μάντης έγραψε:Εγώ είμαι νέος και με τα χρόνια θα καταλάβω τι εννοούσε ο Μαρξ .
Για τον καημένο τον Κύρκο λυπάμαι που έζησε λιτά αλλά είχε καταλάβει λάθος τα γραπτά του Μαρξ .
Κρίμα να μην σε έβρισκε να του τα εξηγήσεις εσύ.
Κρίμα ρε γμτ μου.

Αυτό τώρα τι είναι; Επίκληση στην αυθεντία;

Από λογικό σφάλμα σε λογικό σφάλμα πας.

Και αν εγώ μπροστά στον Κύρκο έχω μικρότερο διανοητικό εκτόπισμα, το ίδιο συμβαίνει και με τον Κύρκο μπροστά στον Λένιν.

Έτσι θα το πάμε; Έτσι αντιλαμβάνεσαι εσύ το διάλογο με επιχειρήματα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Μάντης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Μάντης » 21 Νοέμ 2015, 16:20

Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω την συζήτηση μας τώρα θα τα ξαναπούμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Νοέμ 2015, 11:42

Ο Κυρκος ξεκινησε ως κομμουνιστης,αλλα την πλειονοτητα της ζωης του ανηκε στο ρευμα του ευρωκομμουνισμου που ειναι παραλλαγη της σοσιαλδημοκρατιας.Δεν μου κανει εντυπωση που τον εχεις για προτυπο.

Μιλαμε για εναν ανθρωπο που εχει πει ''παλι καλα που χασαμε στον εμφυλιο'',δηλαδη παλι καλα που κερδισαν οι δεξιοι και οι ταγματασφαλιτες.Δεν ξερω γιατι θεωρειται αριστερος ενας τετοιος ανθρωπος.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”