mitsokollias έγραψε:Kauldron έγραψε:"Σαπάκια"? Το ψυγείο που έχω είναι πίτσος, και λειτουργεί θαυμάσια, παρόλο που είναι πιο μεγάλο σε ηλικία από 'μενα.
Όσο για το βιοτικό επίπεδο, εγώ ξέρω οτι τότε υπήρχε δουλειά για όλους (και οχι στο Δημόσιο, μάλλον το Δημόσιο, πρίν τον Μαλακαντρέα ήταν έσχατη λύση). Αν είναι να έχουμε χαμηλό βιοτικό επίπεδο και να είμαστε άνεργοι, ή να έχουμε χαμηλό βιοτικό επίπεδο και να έχουμε δουλειά, προτιμώ σίγουρα το δεύτερο, και νομίζω και οι περισσότεροι.
To ψυγείο που έχεις γαμάει την τρύπα του όζοντος με 3πλασια κατανάλωση από ένα μέσο σύγχρονο ψυγείο. Αν μάλιστα είναι μοντέλο μετά το 1976 ,είχε ήδη εξαγοραστεί από την Bosch. Και εν πάσει περιπτώσει δεν αποτελεί κριτήριο. Σε ότι αφορά το βιοτικό επίπεδο ,τότε υπήρχε δουλειά για όλους σημερινής ονομαστικής αξίας 300 ευρώ το μήνα. Σε αυτό το επίπεδο θα πάμε και τώρα οπότε θα μειωθεί η ανεργία ,οπότε θα ικανοποιηθεί η προσδοκία σου. Ηδη υπάρχει σχετική ζήτηση εργασίας σε αυτό το επίπεδο.
Aυτήν την τεχνολογία είχαν εκείνη την εποχή. Αν βγάζαμε σήμερα, προφανώς θα ήταν καλύτερα. Η ουσία είναι οτι λειτουργεί αρκετές δεκαετίες μετά την κατασκευή του, και έχοντας περάσει αρκετά (πχ μεταφορές, κλπ). Σαπάκι δεν το λές.
Για τα 300 ευρώ που λες, σου απαντάει ήδη ο Κsmyrn. Με 300 ευρώ τότε (το αντίστοιχο ποσό σε δραχμές) ζούσες άνετα, αφού οι τιμές ήταν πολύ χαμηλότερες.
ksmyrn έγραψε:mitsokollias έγραψε:Kauldron έγραψε:"Σαπάκια"? Το ψυγείο που έχω είναι πίτσος, και λειτουργεί θαυμάσια, παρόλο που είναι πιο μεγάλο σε ηλικία από 'μενα.
Όσο για το βιοτικό επίπεδο, εγώ ξέρω οτι τότε υπήρχε δουλειά για όλους (και οχι στο Δημόσιο, μάλλον το Δημόσιο, πρίν τον Μαλακαντρέα ήταν έσχατη λύση). Αν είναι να έχουμε χαμηλό βιοτικό επίπεδο και να είμαστε άνεργοι, ή να έχουμε χαμηλό βιοτικό επίπεδο και να έχουμε δουλειά, προτιμώ σίγουρα το δεύτερο, και νομίζω και οι περισσότεροι.
To ψυγείο που έχεις γαμάει την τρύπα του όζοντος με 3πλασια κατανάλωση από ένα μέσο σύγχρονο ψυγείο. Αν μάλιστα είναι μοντέλο μετά το 1976 ,είχε ήδη εξαγοραστεί από την Bosch. Και εν πάσει περιπτώσει δεν αποτελεί κριτήριο. Σε ότι αφορά το βιοτικό επίπεδο ,τότε υπήρχε δουλειά για όλους σημερινής ονομαστικής αξίας 300 ευρώ το μήνα. Σε αυτό το επίπεδο θα πάμε και τώρα οπότε θα μειωθεί η ανεργία ,οπότε θα ικανοποιηθεί η προσδοκία σου. Ηδη υπάρχει σχετική ζήτηση εργασίας σε αυτό το επίπεδο.
Ναι αλλα το ψωμι εκανε 0.05 ευρω, η βενζινη 0.40 ευρω/λιτρο με 10 ευρω εκανες πολυ γεματη εξοδο το βραδυ. Λες να γινει αυτο και τωρα;
Μαντεύω πως οχι. Ο μισθός μπορεί να πάει στα 300, αλλά το κόστος διαβίωσης θα παραμείνει εκεί που είναι (αν δεν ανέβει).
nik_killthemall έγραψε:Kauldron έγραψε:Αυτό που δεν δέχεσαι, είναι οτι τα ελείμματα παρήχθησαν ΛΟΓΩ της ΕΕ, και ΛΟΓΩ του ευρώ.
Όταν είχαμε χιλιάδες βιοτεχνίες, όταν καλύπταμε τις ανάγκες μας σε αγροτικά, κτηνοτροφικά, και εν μέρει και βιομηχανικά προϊόντα, και εξήγαμε περισσόταρε απ' όσα εισάγαμε, όταν δούλευε η οικοδομή, τότε ποιά ελείμματα είχαμε? Ο (όποιος) δανεισμός, μπορούσε να κρατηθεί σ' ένα μίνιμουμ.
Αυτά όταν κυβερνούσανε οι "αντιευρωπαϊστές".
Από τον Καραμανλή και τον Αντρέα και μετά διαλύθηκε η παραγωγή με τους ευρωπαϊστές (στην πράξη, στα λόγια "αντιευρωπαϊστές) συνδικάλες του δήθεν "Έξω από την ΕΟΚ", και μπήκαν και οι απίστευτοι φόροι ακίνητης περιουσίας (πράγμα που ισχύει στην Ευρώπη). Ήρθε και ο Σημίτης με το ευρώ και μπήκε η ταφόπλακα.
πιο παραφρων γινεσαι λεξοτανιλ ...
ολη η μεταπολιτευση ηταν φιλοευρωπαικη οποτε σε ποια περιοδο αναφερεσαι ? προ χουντας ? δεκαετια 60 ? μισο αιωνα πριν ?
μετα, σε οποια περιοδο κι αν αναφερεσαι, καμια πηγη εχεις για αυτες τις αιολες βλακειες που λες ? καμια πηγη που να δειχνει οτι ειχαμε πρωτογενη πλεονασματα π.χ. ? ή πηγη που να δειχνει οτι ειχαμε ισοσκελισμενο εμπορικο ισοζυγιο εισαγωγων - εξαγωγων ?
ή οι πηγες ειναι υποχρεωτικες μονο για μενα ?
πετα τη μπαλα στην εξεδρα παλι ... κι εγω σα μαλκας θα τρεξω να την πιασω ...
Σ' αυτήν:
http://free.bbfοrum.co/post42741.html#p42741Και φυσικά η ΕΟΚ της εποχής 70-80 δεν έχει καμιά σχέση με την Ε.Ε. του 2015, προφανώς και μιλούσαμε για μια πολύ χαλαρότερη οικονομική κοινότητα, καμία σχέση με τις απίστευτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδας. Αν μέναμε ΜΟΝΟ στα όσα ίσχυαν τότε, δεν θα φτάναμε εδώ. Εκεί ΞΕΚΙΝΗΣΕ το πρόβλημα.
Απαντάς όταν γυρίσεις από το μπανάρισμα που έφαγες επειδή δεν έχεις μάθει ακόμα να μιλάς χωρίς να προσβάλεις τον συνομιλητή σου.