Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Φεβ 2023, 02:22

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Αυτά που περιγράφεις, γενικά ισχύουν παντού. Οι στόχοι κατά κανόνα είναι φιλόδοξοι σε σχέση με τους πόρους.

Άρα πού καταλήγουμε; Βάζουμε στόχους απλά για να βάζουμε ... αλλά στην πράξη προχειρότητα και πασαλείμματα. Αυτό που σε έλεγα. Γιατί όλοι αυτοί οι στόχοι είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Στην πραγματικότητα όλα πάνε κατά διαόλου.

Προέλλην έγραψε: Σε σχέση με το τελευταίο σχόλιο, φυσικά και πρέπει να έχεις την δική σου άποψη. Απο την άλλη, η δημόσια παιδεία, είναι κρατική, δηλαδή κάθε 4 χρόνια εκλέγουν οι πολίτες βουλευτές και κυβέρνηση, η κυβέρνηση καθορίζει προϋπολογισμό ανάλογα με τα διαθέσιμα, επιλέγει υπουργό, ο υπουργός την ομάδα εργασίας του, κτλ, και αποφασίζουν τι θα γίνει στην παιδεία. Φυσικά, όπως κάθε άλλος εργαζόμενος αν κρίνεις ότι θίγεσαι, έχεις το δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς μέχρι το σημείο που σε παίρνει. Απο κει και πέρα, είσαι υπάλληλος του υπουργείου, όχι φεουδάρχης της παιδείας, ούτε ο ρομπέν των δασών. Αυτός που σου δίνει την θέση εργασίας και σε πληρώνει (το κράτος, το οποίο δοικείται απο εκλεγμένη κυβέρνηση) αποφασίζει για τα καθήκοντά σου και τις συνθήκες που καλείσαι να τα εκτελέσεις.

BINGO
Ακριβώς αυτό κάνουμε ως υπάλληλοι του υπουργείου παιδείας. Εκτελούμε εντολές.
Βγαίνει μια κυβέρνηση λέει κάντε έτσι .... βγαίνει άλλη κυβέρνηση λέει όχι κάντε τα αλλιώς, μετά βγαίνει άλλη όχι έτσι γιουβέτσι.
Άρα τις ευθύνες για ό,τι συμβαίνει να τις αναζητήσετε από αλλού.

Προέλλην έγραψε: Στο συγκεκριμένο επάγγελμα, όπως και σε όλα τα άλλα σε χώρα με 10%+ ανεργία και εργασιακή ζούγκλα, το "ουδείς αναντικατάστατος" δεν καταρρίπτεται τόσο εύκολα. Αυτοί που αποφοιτούν τώρα, ως εναλλακτική έχουν τον ιδιωτικό τομέα, και εκεί πράγματα που σήμερα θεωρείς δεδομένα, δεν είναι (ανάλογα ή και χειρότερα εισοδήματα, δαμόκλειος σπάθη απόλυσης, λιγότερες διακοπές, ανεφάρμοστο εργατικό δίκαιο, κλπ). Κατά κανόνα, η ροή είναι στην αντίθετη κατεύθυνση, οι του ιδιωτικού αφήνουν τις δουλειές ακόμη και για θέσεις δημοσίου με χαμηλότερες απολαβές, ακριβώς γι αυτά τα δεδομένα πράγματα που δεν έχουν.

Κι όμως φίλε δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει σε αρκετούς και αυτό το σκεπτικό που λες δημόσιο for ever αλλά υπάρχει και μια υπολογίσιμη μερίδα που την ψάχνει αλλιώς. Έχουν ήδη αρκετά προσόντα που τους ανοίγουν και αλλού πόρτες και δεν κάθονται να σκάσουν για 3,60 και να φάνε στη μάπα όλο αυτό το χάλι που επικρατεί στα σχολεία.
Εγώ σου λέω ξέρω ήδη πάρα πολλούς που είναι ήδη εν ενεργεία εκπαιδευτικοί και σκέφτονται να φύγουν είτε σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, είτε κυνηγάνε άλλες προκηρύξεις που τρέχουν είτε τέλος πάντων σκέφτονται διάφορους τρόπους να φύγουν.
Ξέρω πολλούς πάλι που δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν τα χαρτιά τους στο δημόσιο σχολείο. Έχουν ή σκέφτονται να κάνουν δικές τους δουλειές στον στενό ή στον ευρύτερο παραεκπαιδευτικό χώρο και δεν τους ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι.

Ειδικά τώρα που η κυβέρνηση έβαλε φρένο στους νεοδιόριστους ότι μονιμοποίηση γιοκ αν δεν περάσεις αξιολόγηση ... εεεε ο καινούριος θα κάτσει να ζυγιάσει από δω και πέρα τι τον συμφέρει.

Με όλα αυτά θέλω να σου πω ότι θα έχεις διαρροές σε διδακτικό προσωπικό και όσο αγριεύουν τα πράγματα αυτές οι διαρροές θα αυξάνονται. Θα φτάσεις σε σημείο κάποια στιγμή να μην έχεις τόσους εκπαιδευτικούς όσους χρειάζεσαι ειδικά σε δύσκολες περιοχές.

Aυτό :D

Γιατί ο έξω κόσμος πραγματικός κόσμος της εργασίας είναι ΑΓΡΙΟΣ :freezing:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Φεβ 2023, 02:27

Προέλλην έγραψε:Aυτό :D

Ναι οκ.
Η ουσία όμως παραμένει. Ότι θα ψάχνεις εκπαιδευτικούς με το κυάλι κάποια στιγμή.

By the way. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπογράμμισες τις "προκηρύξεις". Στις προκηρύξεις λαμβάνεις μέρος σε διαγωνισμό του κράτους βάσει των προσόντων σου και πολλές από αυτές έχουν και εξετάσεις κιόλας.
Δεν μπαίνεις από το παράθυρο.
Δεν κατάλαβα γιατί το υπογράμμισες. Ίσα ίσα μαγκιά τους.

Επίσης, το ίδιο το κράτος σου δίνει το δικαίωμα μετάταξης σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου αν το θες και αν έχεις τα ανάλογα προσόντα φυσικά.

Ειλικρινά δεν κατάλαβα προς τι το γελάκι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Φεβ 2023, 02:34

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Όλοι αυτοί που σκοράρουν καλύτερα απο εμάς, έχουν μεταξύ τους επίσης τεράστιες διαφορές, τόσο στην οργάνωση, υποδομές, χρηματοδότηση, το επίπεδό ανάπτυξής τους. Mερικοί έχουν και ανάλογη χρηματοδότηση με εμάς.

Γερμανία που ανφέρεις, όσοι δάσκαλοι ξέρω, σκίζουν τα ρούχα τους για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο επάγγελμά τους στον βαθμό που το κάνεις κι εσύ.

Κακώς κείμενα που βλέπεις στην δουλειά σου, δεν είναι μόνο εκεί, έτσι λειτουργεί η χώρα γενικά, από την κορυφή ως τα νύχια. Τι είναι οργανωμένο καλά στην Ελλάδα, για να είναι και η παιδεία; Τι πόροι υπάρχουν στην Ελλάδα και πως κατανέμονται αυτοί; (παρεμπιπτόντως, στην παιδεία το 75% του προϋπολογισμού πάει σε μισθούς δασκάλων. Αυτό, δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη χώρα).

Εγώ φίλε ξέρεις τι έχω βαρεθεί; Να με στέλνουν σε κάποιο σχολείο και να μην ξέρω τι θα συναντήσω από άποψη εξοπλισμού.
Έχω βαρεθεί, για παράδειγμα, να ψάχνω όργανα φυσικής (δε σου μιλάω καν για εργαστήριο φυσικής) και να μην έχει κανένα σχολείο ή να είναι στα μαύρα τους τα χάλια. Παλιατζούρες, σπασμένα, παραπεταμένα, ανεπαρκώς εξοπλισμένα.
Ψάχνω μόνη μου με λεφτά από την τσέπη μου να μαζέψω ό,τι μου χρειάζεται για να κάνω σωστά τη δουλειά μου, ώστε να μη βρίσκομαι προ εκπλήξεως. Έχω φτάσει στο σημείο πλέον να έχω το δικό μου "εργαστήρι φυσικής" στο σπίτι με πράγματα που χρειάζομαι.
Τυχαίνει κάποιες φορές (γιατί άνθρωποι είμαστε) να ανοίγω τελευταία στιγμή να δω τι έχω να διδάξω παρακάτω και να μου λείπει κάτι και να είναι κλειστά τα μαγαζιά και να κινώ γη και ουρανό για να βρω αυτό που θέλω.
Και κάθομαι και σκέφτομαι γιατί ρε γμτ να περνάω αυτό το μαρτύριο; Αυτή την αγωνία;
Το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να μου τα προσφέρει όλα αυτά, ώστε να είμαι κι εγώ άνετη ότι θα βρω στο σχολείο ό,τι μου χρειάζεται να κάνω τη δουλειά μου; Γιατί να έχω αυτό το άγχος;

Γιατί να έχω το άγχος αν θα έχει προτζέκτορα ή Η/Υ το σχολείο που θα πάω και σε τι κατάσταση θα είναι; Γιατί να έχω το άγχος μη χαλάσει κάτι, γιατί πού λεφτά για αντικατάσταση; Γιατί να έχω το άγχος, πότε θα έρθει ο ηλεκτρολόγος του δήμου να επισκευάσει κάτι και να αναγκάζομαι εγώ να κρέμομαι από τα ταβάνια για να επισκευάσω κάτι μέχρι να έρθει ο ειδικός; Γιατί αλλιώς πώς θα κάνω μάθημα;
Γιατί να κάθομαι ώρες στον σκρουτζ να ψάχνω να αγοράσω τον προσωπικό μου προτζέκτορα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; Γιατί θα πρέπει να είμαι ο επαίτης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να μου αγοράσει κάτι για την τάξη μου για να μπορέσω να κάνω το μάθημά μου;

Γιατί να έχω το άγχος αν το σχολείο θα έχει γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων, ευρύχωρες αίθουσες (και όχι αίθουσες κλουβιά) για να κάνω όλα όσα θέλω;

Και πόσα άλλα γιατί...

Στα σχολεία που σε στέλνουν θα συναντήσεις υλικοτεχνική υποδομή ανάλογη των δυνατοτητων της χώρας, του ΑΕΠ, που τόσο σε χαλάει ως έννοια.
Αν είναι όπως τα λες, φαίνεται να κάνεις σωστά πράγματα (πολλά δεν οφείλεις καν να τα κάνεις) και πιθανότατα θα διαπρέψεις στην αξιολογηση.
Δεν τα κάνουν όμως όλα αυτά όλοι οι εκπαιδευτικοί και καπως πρεπει να ξεχωρίζει η ήρα απο το στάρι.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Φεβ 2023, 02:36

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Aυτό :D

Ναι οκ.
Η ουσία όμως παραμένει. Ότι θα ψάχνεις εκπαιδευτικούς με το κυάλι κάποια στιγμή.

By the way. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπογράμμισες τις "προκηρύξεις". Στις προκηρύξεις λαμβάνεις μέρος σε διαγωνισμό του κράτους βάσει των προσόντων σου και πολλές από αυτές έχουν και εξετάσεις κιόλας.
Δεν μπαίνεις από το παράθυρο.
Δεν κατάλαβα γιατί το υπογράμμισες. Ίσα ίσα μαγκιά τους.

Επίσης, το ίδιο το κράτος σου δίνει το δικαίωμα μετάταξης σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου αν το θες και αν έχεις τα ανάλογα προσόντα φυσικά.

Ειλικρινά δεν κατάλαβα προς τι το γελάκι.

Προς το παρόν υπάρχει υπερπροσφορά. Παρακαλάνε για την κόλασή σου.
Το γελάκι για το γεγονός ότι όλοι αυτοί που λες απλά ψάχνονται να χωθούν κάπου αλλού στο Δημόσιο αντί για τον Ι.Τ. Και εκεί θα βρεθούν υπό "πίεση" με αξιολογήσεις κτλ και θα κλαίγονται. Και πάλι, όλα αυτά ειναι 1st world problems σε σχέση με την πιθανότητα να αναγκαστούν να δουλέψουν στον Ι.Τ.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Φεβ 2023, 02:45

Προέλλην έγραψε:Στα σχολεία που σε στέλνουν θα συναντήσεις υλικοτεχνική υποδομή ανάλογη των δυνατοτητων της χώρας, του ΑΕΠ, που τόσο σε χαλάει ως έννοια.

Σύμφωνοι.
Αντίστοιχη, όμως, να είναι και η αξιολόγηση.
Δεν θα έχεις σχολεία βαλκανίων αλλά κριτήρια αξιολόγησης Φινλανδίας.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 11 Φεβ 2023, 02:51

Προέλλην έγραψε:Προς το παρόν υπάρχει υπερπροσφορά. Παρακαλάνε για την κόλασή σου.
Το γελάκι για το γεγονός ότι όλοι αυτοί που λες απλά ψάχνονται να χωθούν κάπου αλλού στο Δημόσιο αντί για τον Ι.Τ. Και εκεί θα βρεθούν υπό "πίεση" με αξιολογήσεις κτλ και θα κλαίγονται. Και πάλι, όλα αυτά ειναι 1st world problems σε σχέση με την πιθανότητα να αναγκαστούν να δουλέψουν στον Ι.Τ.

Οι μετατάξεις σε άλλους φορείς του δημοσίου γίνονται βάσει προσοντολογίου. Εφόσον ο υπάλληλος πληροί τα προσόντα να προσφέρει τις υπηρεσίες του και από άλλη θέση εσένα τι σε κόφτει;
Κρατικός υπάλληλος είναι. Μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε ανάλογα τις ανάγκες.
Το κράτος προκηρύσσει θέσεις και κάνεις τα χαρτιά σου.

Άμα και ο υπάλληλος του ιδιωτικού πληροί και αυτός τα προσόντα ας κάνει και αυτός τα χαρτιά του για να μπει στο δημόσιο. Του το απαγορεύει κανείς;
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Φεβ 2023, 03:21

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε: Προς το παρόν υπάρχει υπερπροσφορά. Παρακαλάνε για την κόλασή σου.

Οι μετατάξεις σε άλλους φορείς του δημοσίου γίνονται βάσει προσοντολογίου. Εφόσον ο υπάλληλος πληροί τα προσόντα να προσφέρει τις υπηρεσίες του και από άλλη θέση εσένα τι σε κόφτει;
Κρατικός υπάλληλος είναι. Μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε ανάλογα τις ανάγκες.
Το κράτος προκηρύσσει θέσεις και κάνεις τα χαρτιά σου.

Άμα και ο υπάλληλος του ιδιωτικού πληροί και αυτός τα προσόντα ας κάνει και αυτός τα χαρτιά του για να μπει στο δημόσιο. Του το απαγορεύει κανείς;

Εμένα δεν με κόφτει ιδιαίτερα. Αλλά οι θέσεις Δημοσίου είναι πεπερασμένες. Μετά, Ι.Τ. και εκεί να δείς παράπονα.
Αλλά απ ότι βλέπω δεν υπάρχει καν σκέψη ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και η όλη φάση είναι αν θα δουλέψουμε στην τάδε ή δείνα υπηρεσία του Δημοσίου, με την αγάπη και προδέρμ που προσφέρει κι ας διαμαρτυρόμαστε για τούτη την κακιά μας την μοίρα.
Για τους νέους αποφοιτους όμως, δεν είναι ακριβως έτσι, θα παλέψουν για μια θέση εκπαιδευτικού. Θα τρέξουν να μαζέψουν μόρια, θα παρακαλέσουν για να ζήσουν την κόλασή σου. Αυτοί, δεν είναι μέσα στο δίκτυο προστασίας του Δημοσίου, είναι έξω, στην ζούγκλα, και παρακαλάνε. Είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, που θέλουν να γίνουν κι αυτά του ανώτερου και να έχουν 1st world problems.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 11 Φεβ 2023, 03:23

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Στα σχολεία που σε στέλνουν θα συναντήσεις υλικοτεχνική υποδομή ανάλογη των δυνατοτητων της χώρας, του ΑΕΠ, που τόσο σε χαλάει ως έννοια.

Σύμφωνοι.
Αντίστοιχη, όμως, να είναι και η αξιολόγηση.
Δεν θα έχεις σχολεία βαλκανίων αλλά κριτήρια αξιολόγησης Φινλανδίας.

Το μείζον είναι να εισαχθεί η πρακτική της αξιολόγησης και να εμπεδωθεί, το τι κριτήρια θα έχεις ακριβώς, είναι δευτερεύον.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Φασολαδα
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Φασολαδα » 11 Φεβ 2023, 09:20

Το σημαντικο ειναι να εχουμε εκπαιδευτικους που δεν θα διδαξουν τα ψεματα του Βελουχιωτη.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 12 Φεβ 2023, 11:52

Προέλλην έγραψε:
Εμένα δεν με κόφτει ιδιαίτερα. Αλλά οι θέσεις Δημοσίου είναι πεπερασμένες. Μετά, Ι.Τ. και εκεί να δείς παράπονα.
Αλλά απ ότι βλέπω δεν υπάρχει καν σκέψη ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και η όλη φάση είναι αν θα δουλέψουμε στην τάδε ή δείνα υπηρεσία του Δημοσίου, με την αγάπη και προδέρμ που προσφέρει κι ας διαμαρτυρόμαστε για τούτη την κακιά μας την μοίρα.

Well ... όπως λέμε στη ζωή όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Δεν καταλαβαίνω προς τι η κλάψα.
Εφόσον κάποιος δεν κάνει κάτι παράνομο δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογείται στον καθένα για τις αποφάσεις που παίρνει για τη ζωή του και τι θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του.
Κανείς δεν εμπόδισε κανέναν... να σπουδάσει (ή να μην σπουδάσει) και από κει και πέρα να ακολουθήσει την όποια επαγγελματική πορεία του ανοίγεται μπροστά του.

Εφόσον το επάγγελμα του δασκάλου είναι τόσο ζηλευτό ... δεν είναι δα και κανένα κρατικό μυστικό. Δίνεις πανελλήνιες ... μπλα... μπλα... μπλα ... ο γνωστός πατροπαράδοτος τρόπος. Όποιος θέλει ας το κάνει.

Γιατί δε λες από την αρχή ότι το όλο θέμα είναι δημόσιο vs ιδιωτικό και κουραζόμαστε τζάμπα;

Από την αρχή ήξερα ότι αυτό είναι στην ουσία η βάση της συζήτησης αλλά είπα να παίξω το δικό σου το εργάκι να δω μέχρι πότε θα σκάσει η βόμβα... και θα πέσουν οι μάσκες.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”