Αριστερές αστειότητες

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Αριστερές αστειότητες

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Απρ 2019, 16:16

Ραν ταν πλαν έγραψε:ενώ διαπιστώνουμε χωρίς αμφισβήτηση ότι στο σοσιαλισμό η ισότητα έχει λόγο ύπαρξης, ως κύρια λειτουργική του αρχή και δομικό του στοιχείο, μόνο όταν όλα τα μέλη μιας κοινωνίας, και χωρίς καμιά διάκριση μεταξύ τους, βρίσκονται κάτω από ίσους όρους σε όλα και ειδικά στο κυριότερο: στη σχέση τους με τα μέσα παραγωγής.

Ο σοσιαλισμος ειναι αυτος που πραγματοποιει στην πραξη το φιλελευθερο συνθημα της ισοτητας ευκαιριων, αφαιρωντας την ατομικη ιδιοκτησια στα ΜΠ απο τα χερια των λιγων και προσφεροντας δωρεαν δημοσια παιδεια σε ολους ανεξαρτητα απο ταξη, φυλο, φυλη κλπ

Σε αντιθεση με ο,τι μας καταλογιζουν οι αντιπαλοι μας δεν ζηταμε ισοτητα αποτελεσματος δηλ. να κερδιζουν ολοι ακριβως τα ιδια. Kατι τετοιο ουτε εχει νοημα ουτε ειναι επιθυμητο.

Στην πραξη, η ανισοτητα που οφειλεται στην διαφορα ικανοτητων και τον καταμερισμο εργασιας ειναι μικρη σε σχεση με την ανισοτητα λογω ανισοκατανομης της ιδιοκτησιας και δεν προκαλει κοινωνικα προβληματα. Δεν μας πειραζει να παιρνει πχ ο επιστημονας τα 5πλασια απο τον εργατη. Οταν ομως ο καπιταλιστης παιρνει τα 50πλασια απο τον εργατη εκει υπαρχει θεμα.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Απρ 2019, 16:20

Σχετικα με την συζητηση που ειχαν για το φαρμακο οι Νικ-Βακχος:

Κατα την γνωμη μου το προβλημα ειναι οτι εκει η αγορα εχει αποτυχει και το παραδεχονται εμμεσα και στις καπιταλιστικες χωρες οπου το κρατος παρεμβαινει στην διανομη του φαρμακου επιδοτωντας την τιμη του. Οπου δεν συμβαινει αυτο, δηλ. στις ΗΠΑ ή τον τριτο κοσμο, οι ανθρωποι πεθαινουν επειδη δεν εχουν προσβαση σε περιθαλψη.

Η αγορα αποτυγχανει στο να παρεχει φαρμακα για ολους σε λογικες τιμες.

Σε ο,τι αφορα την πληθωρα των εταρειων για την ιδια δραστικη ουσια, συμφωνω με τον Βακχο οτι ειναι σπαταλη. Χανεται πολυς χρονος και χρημα στο μαρκετινγκ, στις πατεντες και στον γενικοτερο ανταγωνισμο μεταξυ των εταιρειων, οχι μονο στις φαρμακοβιομηχανιες αλλα σε ολες τις δραστηριοτητες.

Πχ αντι να ερευνουν μαζι τα καλυτερα μυαλα για βελτιωσεις σε φαρμακα, τα μυαλα αυτα διασκορπιζονται σε πολλες εταιριες και ψαχνουν για τις ιδιες βελτιωσεις ξεχωριστα και σε ανταγωνισμο. Αυτο ειναι σπαταλη ανθρωπινου και χρηματικου κεφαλαιου.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Απρ 2019, 21:18

«Ευλογεί» Κουρουμπλή και «αφορίζει» ΣΥΡΙΖΑ ο Αμβρόσιος: «Ψυχορραγούν οι ΣΥΡΙΖαιοι και δεν ξέρουν τι λένε…»

Εικόνα

«Άνοιξαν οι συριζαίοι τα στόματά τους και λένε πάλι ανοησίες […] Ψυχορραγούν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Αμβρόσιος, προσθέτοντας στον αντίποδα πως η Εκκλησία θα στηρίξει πολιτικά τον κ. Κουρουμπλή.

https://www.crashonline.gr/paraskinio/1 ... n-ti-lene/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Απρ 2019, 00:35

BaKXOS_Lysios έγραψε:Το να θέλεις ή να μην θέλεις κάτι δεν αποτελεί "ιδεολογία". Ιδεολογία αρχίζει να αποτελεί κάτι όταν σου προτείνει ένα τρόπο ανάγνωσης μιας κατάστασης (γιατί υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, ποια τα αίτια) και τι πρέπει να κάνεις για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Αυτά τα δύο οφείλεις να τα αποδεχτείς και να τα ακολουθήσεις πλήρως. Αυτό είναι "ιδεολογία". Η "ιδεολογία" δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικούς τρόπους ανάγνωσης και δράσης. Είναι ασφυκτική.

Είναι και αυτό που λες αλλά η ιδεολογία έχει πολλές ερμηνείες.
Εγώ αναφέρομαι στην ιδεολογία που έχει κάθε άνθρωπος ξεχωριστά με την έννοια του πώς οραματίζεται τον κόσμο βάσει το δικό του σύστημα αξιών.
Αυτό που οραματίζεται ο καθένας μπορεί να το πιστεύει ως ιδεολογία αλλά να απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Και αυτό προσπαθώ να πω στον Λαχουρένιο που προσπαθεί να συνδέσει απαραίτητα την ιδεολογία με κάποιο κόμμα.
Κι εγώ ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου θα επικρατεί η ισότητα και δε θα υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα.
Μην μπερδεύουμε την έννοια του ιδεαλισμού με την έννοια της ιδεολογίας.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 13 Απρ 2019, 00:54

bizeli έγραψε:Κι εγώ ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου θα επικρατεί η ισότητα και δε θα υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα.

Καλά αν είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα δεν μιλάμε ούτε για ιδεολογία ούτε για πολιτική θέση. Μιλάμε για όνειρα... Το θέμα είναι να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, τρόπους, προτάσεις για να γίνει αυτό που θέλουμε αληθινό. Ο Λαχουρ πιστεύει ότι αυτό είναι εφικτό μόνο αν εφαρμοστεί μια συγκεκριμένη ιδεολογία.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Απρ 2019, 01:49

Λαχουρένιος έγραψε:Ναι, ή αναρχικος. Οι υπολοιποι ειτε θελουν να αφησουν τις ανισοτητες ως εχουν ειτε θελουν να τις αμβλυνουν.
Δεν ειναι θεμα κεκτημενου, ειναι πολιτικη αποψη με επιχειρηματα και αντεπιχειρηματα.

Σε αυτό ναι έχεις δίκιο. Σε ένα καπιταλιστικό ή φιλελεύθερο σύστημα (όπως θέλετε πείτε το) δεν υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι αλλά άξιοι και ανάξιοι. Ο φτωχός φταίει για τη φτώχεια του και ο πλούσιος οφείλει τα πλούτη του στην ικανότητά του.
Είναι και αυτό μια άποψη.

Δεν έχω πρόβλημα με τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα του κομμουνισμού ή του αναρχικού κινήματος στη θεωρία.
Το πρόβλημα το έχω με τους οπαδούς τους.
Πιστεύω ότι όποιος στηρίζει αυτές τις θεωρίες το κάνει εκ του ασφαλούς γιατί δεν έχει τα @@ να πάρει πραγματική θέση στα προβλήματα της κοινωνίας. Να επιλέξει ανάμεσα σε πραγματικές λύσεις. Σαν να νίπτουν τας χείρας τους. Σαν να μη θέλουν να φέρουν καμιά ευθύνη, αφού υποστηρίζουν κάτι το οποίο είναι ανέφικτο και κατηγορούν συνέχεια τους άλλους σαν κακές πεθερές.
Ξέρεις τι;
Ας πούμε η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος όταν κάποιος δεν έχει τι άλλο να ψηφίσει. Αυτό δεν είναι πολιτική άποψη. Αυτό είναι δειλία. Δεν παίρνω θέση. Αυτό σημαίνει για μένα "κομμουνιστής" σήμερα.

Λαχουρένιος έγραψε:Ναι, και? Ακριβως επειδη προσπαθουν να αλλαξουν το συστημα και να το μετατρεψουν σε κομμουνιστικο ειναι κομμουνιστες.

Πολλοί ανά το παρελθόν έχουν προσπαθήσει να ανατρέψουν το εκάστοτε σύστημα της εποχής και να το μετατρέψουν σε κάτι άλλο.

Λαχουρένιος έγραψε:Οχι, πλην κομμουνιστων και αναρχικων οι υπολοιποι θελουν αλλαγη κυβερνησης ή πολιτευματος οχι οικονομικου συστηματος.

Δεν είναι το θέμα του τι θέλει ο καθένας. Αυτό που σου λέω είναι ότι αυτό που κάνει το ΚΚΕ (οι αγώνες, οι πορείες κτλ) για τα δικά του θέλω μπορούν να το κάνουν κι άλλοι για τα δικά τους θέλω και με τους δικούς τους τρόπους.
Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στον κομμουνισμό/αναρχία και στους υπόλοιπους δεν είναι ο τρόπος μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο (αν θα γίνει με πορείες, με τη βία, με τα όπλα, με μολότοφ, με πραξικόπημα κτλ) αλλά το ίδιο το σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ο καθένας.
Να αντιπαραβάλλουμε τις ιδεολογίες καθαυτές όχι τα μέσα που χρησιμοποιεί ο καθένας για να εφαρμόσει την ιδεολογία του.
Έτσι το βλέπω εγώ.

Λαχουρένιος έγραψε: Εγω αναφερομαι στα γεγονοτα, δεν μιλησα ουτε για ιερους σκοπους ειτε για ανιερους. Λεω αντικειμενικα τι πρεσβευει καθε πολιτικος χωρος.

Κάθε πολιτικός χώρος προσπαθεί να εξιδανικεύσει την ιδεολογία του. Με αυτή την έννοια αναφέρθηκα σε έναν ιερό σκοπό. Ήταν ένα σχήμα λόγου.

Λαχουρένιος έγραψε: Οντως αλλα η ψηφος ειναι το μινιμουμ. Δηλαδη το καταλαβαινω καποιος να δηλωνει την χ ιδεολογια αλλα να μην ψηφιζει τιποτα γιατι δεν το εκφραζει καποιος σχηματισμος. Αλλα δεν στεκει να ψηφισει ενα κομμα που πρεσβευει την -χ ιδεολογια. Σαν λεω ειμαι φιλελευθερος και ψηφιζω ΚΚΕ, ή ειμαι αντιφα και ψηφιζω ΧΑ. Ειναι απλο νομιζω.

Δε λέω να πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο.
Καταρχήν αυτοί που είναι σταθεροί είναι αυτοί που βρίσκονται στα δύο άκρα. Είτε της άκρα αριστεράς είτε της άκρα δεξιάς.
Όλοι οι υπόλοιποι που είμαστε στο ενδιάμεσο δεν είναι απίθανο να μεταπηδήσουμε από τον έναν πολιτικό σχηματισμό στον άλλον. Υπάρχουν πολλές πολιτικές αποχρώσεις στο ενδιάμεσο και η ιδεολογία για το τι θα επιλέξεις δεν παίζει κανέναν ρόλο.

Λαχουρένιος έγραψε: δυσκολο να κανεις αυτην την κουβεντα χωρις κομματα ομως, γιατι αφ'ενος δεν υπαρχει γενικα και αοριστα ''αριστερα'', ''δεξια'' και παει λεγοντας αλλα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ κλπ και αφ'ετερου τα ιδια τα κομματα παραγουν ιδεολογια.

Εντάξει δεν θα επιμείνω, δεν έχεις κι άδικο, απλά προσπαθώ να κρατήσω τη συζήτηση μακριά από οπαδικές και κομματικές αντιπαραθέσεις.
Νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό ως έναν βαθμό χωρίς να μπλέξουμε τα κόμματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Απρ 2019, 03:00

nemo έγραψε:εδω σε αυτο το ποστ εχω μερικες ερωτησεις να σου κανω 1) Ποιες ειναι οι ανωτερες
και διαφορετικες ιδεες των αριστερων σημερα;??? πραγματικα με εξεπληξες
γνωμη μου ειναι οτι εχουν αποδυναμωθει και το γνωριζουν και οι ιδιοι
μαλλον το ειπε και ο λαχουρ ..το συνοψίζω σε μια λεξη (εμπορευματοποίηση των ιδεων )

Έλα ρε νέμο. Είναι γνωστό ότι η αριστερά φημίζεται για τους αγώνες της υπέρ των φτωχών, των κατατρεγμένων και των αδικημένων της ζωής, της καταπιεσμένης λαϊκής τάξης εν ολίγοις.
Όλοι οι άλλοι είναι υπέρ των πλουσίων.
Δεν ειρωνεύομαι. Όντως ισχύει αυτό.
Πέρα από αυτό η αριστερά έχει μείνει γνωστή για τους αντιστασιακούς της αγώνες και την περίοδο της κατοχής και την περίοδο της χούντας.
Όντως ανώτερες ιδέες.
Απλά από την μεταπολίτευση και μετά η αριστερά δεν είχε για κάτι να αγωνιστεί τόσο ιδανικό, μετά ήρθε και η περίοδος της κρίσης που ο κόσμος απογοητεύθηκε από όλες τις ιδεολογίες και τους πήρε η μπάλα όλους δικαίως και αδίκως, μετά ήρθε και η αριστερή (κατά πολλούς) παρένθεση Τσίπρα που απογοήτευσε και ήρθε η αριστερά και έγινε σμπαράλια.

Ότι έχουν αποδυναμωθεί το είπα κι εγώ. Απλά αυτό που παρατήρησα είναι ότι αρχίζει και ξαναμπαίνει σιγά σιγά στο παιχνίδι με μια άλλη ρητορική. Σαν τον φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες του. Ξαναδίνει το παρόν. Αυτό βλέπω.
Και ξαναλέω δε μιλάω μόνο για τον χώρο της πολιτικής.

nemo έγραψε:2) ποια προπαγανδα των ακροδεξιων; αυτη που προυπηρχε; γιατι η ιδια ειναι και
παραμενει ιδια τιποτα δεν αλλαξε και απλως η αριστερη προπαγανδα εχει χασει
λογω οτι ηρθε αντιμετωπη με την πραγματικοτητα και δεν βρηκε τις λυσεις
των προβληματων που η ιδια δημιουργησε

Εντάξει έπαιξε και αυτό το ρόλο του ότι δεν κατάφερε να βρει λύσεις στη συνείδηση των περισσότερων (δε συμφωνώ 100% προσωπικά, τέσπα) αλλά νομίζω ότι η διαμάχη μεταξύ αριστερών και δεξιών στις μέρες μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Πχ πιο παλιά ήταν λίγο ταμπού να αμφισβητήσεις ιστορικά γεγονότα. Δλδ δεν έλεγες έτσι εύκολα πχ ότι δεν υπήρξε πολυτεχνείο ή δε μιλούσες το ίδιο εύκολα για τα εγκλήματα των κομμουνιστών.
Τα έλεγες πάλι αλλά σε πιο κλειστό κύκλο.
Τώρα βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει στο όνομα της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας ναι αλλά κάπου έχει χαθεί η μπάλα πιστεύω.
Κάπου ώπα.
Η πλήρης αποδόμηση. Εμένα δε μου αρέσει αυτή η ισοπέδωση.

nemo έγραψε:3) ΕΠΙΣΗΣ να μου εξηγησεις γιατι θεωρεις την εθνικιστικη ιδεολογια ¨"σκατενια"
ή την ακροδεξια και ποιες σε συσχετιση παντα με τις αριστερες θεωριες
"αρωματα και γευστικες απολαυσεις" σε τι ακριβως δηλαδη οι ιδεες της αριστερας
ειναι ανωτερες απο τις εθνικιστικες;

Σκατένια ιδεολογία είναι οποιαδήποτε ιδεολογία ταξινομεί τους ανθρώπους σε ανώτερες και κατώτερες φυλές. Άλλο υγιής πατριωτισμός και άλλο εθνικισμός.
Δεν είναι θέμα σύγκρισης αριστερής και ακροδεξιάς ιδεολογίας.
Εθνικισμός είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο που είτε συμφωνείς με αυτό είτε όχι. Δε χρειάζεται να είσαι αριστερός για να μην συμφωνείς.

Ακόμα κι αν συμφωνούσα με τις ιδέες του εθνικισμού, τον θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί απευθύνεται σε μια μεγάλη μάζα ανιστόρητων και παραπληροφορημένων ανθρώπων που εύκολα μπορείς να την χειραγωγήσεις.
Αν οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν θωρακισμένοι με τις απαραίτητες αντικειμενικές ιστορικές γνώσεις, δε θα με ανησυχούσε τόσο η ιδεολογία του εθνικισμού.
Αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν έχω καμία μα καμία εμπιστοσύνη στους ανθρώπους ότι όταν υιοθετούν μια άποψη πχ πάνω σε ένα εθνικό ζήτημα ότι το κάνουν ψύχραιμα, ιστορικά ενημερωμένοι, με διαύγεια πνεύματος απαλλαγμένο από συναισθηματισμούς, φανατισμούς και επικλήσεις στο θυμικό.

nemo έγραψε: 4) ειναι πολλα ακομη που θελω να σε ρωτησω αλλα ενα τελευταιο
Διαβασες τον κυριο που εγραψε για το ανοητο της αναρχιας ;
εχεις καταλαβει τις παραληψεις του κειμενου; και που;
για να σε προλαβω και να σε βοηθησω δεν εχουν σχεση με την δομη του αναρχισμου

Ναι το διάβασα το κείμενο αλλά ξεκαθάρισα με ποια σημεία του συμφωνώ και για ποιο λόγο το παρέθεσα.
Είπα ότι συμφωνώ με την εισαγωγή του, γιατί θίγει το ζήτημα της πολιτικής ταμπελοποίησης και ήταν κάτι που συζητούσα με τον Λαχουρένιο εκείνη τη στιγμή και ήθελα να του δείξω μια άποψη πάνω στο θέμα αυτό.
Πάντως δεν το παρέθεσα επειδή παρακάτω αποδομεί τον αναρχισμό.

Παρόλα αυτά επειδή το διάβασα όλο, σε ποια σημεία του διαφωνείς;
Κοίτα, εγώ δεν μπορώ να πω ότι διάβασα κάτι "καινούριο" ή που δεν έχω ξαναδιαβάσει αλλού.
Απλά μου άρεσε ο τρόπος γραφής του που ήταν απλός, κατανοητός και διασκεδαστικός χωρίς πολλούς βερμπαλισμούς.

nemo έγραψε: 5) και τελευταιο εισαι αποστασιομενη απο πολιτικη και κομματα
- και αυτος ειναι και ο λογος που ζηταω να εξηγησεις με ενδιαφερει η γνωμη σου
αλλα στην τελικη εισαι και συ μια ΓΝΩΜΗ οπως ολοι μας

Ναι, σαφώς τη γνώμη μου λέω.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 13 Απρ 2019, 03:41

Μερικές φορές χαζεύω διαβάζοντας όλες αυτές τις ευφυείς συζητήσεις και κατά κάποιο τρόπο προσπαθώ να δω τα πράγματα από μια αισιόδοξη πλευρά.
έχετε αντιληφθεί όλοι οι υπέρμαχοι ιδεολογιών ότι τελικά δεν προσφέραμε τίποτα σε αυτό τον κόσμο που μεγαλώσαμε;
Έχετε πάρει χαμπάρι ότι εδώ και εκατοντάδες χρόνια όλα περιστρέφονται από το πως θα αλληλοπαραμυθιαστούμε στο να πιστέψουμε ότι ...τελικά εμείς καθορίζουμε την μοίρα μας;
Ερχόσαστε τώρα μέσα σε μια περίοδο κοινωνικής εξαθλίωσης που η μιζέρια έχει φτάσει στον πάτο ενός σκουπιδοτενεκέ που ψάχνει ο γεράκος από το διπλανό διαμέρισμα να βρει να φάει; και όλο αυτό θέλετε να μου το πουλήσετε σαν αισιόδοξο σενάριο;
κάθε πρωί ξυπνάω και βλέπω αυτό τον ήλιο με μια τεράστια αισιοδοξία, μου αρέσει που ξύπνησα κι αυτή τη μέρα. Όμως μην μου πουλάτε ( όχι εσείς αγαπητοί συμφορουμήτες που ενδεχομένως διαβάσετε τις ασυναρτησίες μου) παραμύθια.
Η ανθρώπινη μοίρα είναι ταυτισμένη με την υποδούλωση, την εκμετάλλευση, την ταξικότητα των κοινωνιών.
Όποιος πιστεύει ακόμα ότι οι ιδεολογίες θα δώσουν μια καλύτερη ζωή στον άνθρωπο είναι πραγματικά πολύ ανεκτικός. Η ανοχή του μάλιστα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς μπαίνει στο τριπάκι να ανέχεται όλη αυτή την παρωδία λύσης προβλημάτων. Οι πολιτικάντηδες που βγαίνουν στα κανάλια , ειδικά τώρα με τις εκλογές μου θυμίζουν τους τσαρλατάνους στο μεσαίωνα που πούλαγαν γιατροσόφια, λες και βλέπουμε έργο στην τηλεόραση .

Αποτινάξτε κάθε σχέση και κάθε ελπίδα, συμβιβαστείτε ώριμα χωρίς ενοχές και ίσως ζήσετε καλύτερη ζωή. Πιο ήρεμη πιο χαλαρή πιο συμβιβασμένη .
Αυτό λέω στους μαθητές μου,
μην
μην τα κάνετε όπως εμείς. Δεν ξέρω τι φόρμουλα θα χρησιμοποιήσετε, μην ακολουθήσετε το τροπάρι που σας μάθαμε εμείς.
Δεν ξέρω να σας πω τι να κάνετε, ψάξτε και βρείτε το μόνοι σας. Εμείς πάντως ήμασταν άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα. Υπάρχει περίπτωση να σπάσει ποτέ; μακάρι, τότε ίσως δούμε μια άλλη κοινωνία.
Μέχρι τότε , δεν ασπάζομαι κανενός την εικόνα, κρατάω την δική μου άποψη για όλα και παίζω με όλους και όλα.
Όπως ακριβώς με δουλεύουν όλοι αυτοί, έτσι κι εγώ τους δουλεύω, όπου και όσο μπορώ και προπάντων για όσο μπορώ...
ευτυχώς που υπάρχει και το νετ και γράφουμε καμιά παπαριά να περνάει η ώρα
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 13 Απρ 2019, 07:30

Εικόνα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα – Μαρία (Νάντια) Ρούμπου, γεννήθηκα το 1995 στο… Κερατσίνι και μεγάλωσα στην Αμφιάλη. Τελείωσα το 2ο Γελ. Κερατσινίου. Από τα μαθητικά μου χρόνια ανέπτυξα πολιτική δράση. Εκπροσώπησα την Β’ Πειραιά στη ΙΖ σύνοδο της βουλής των εφήβων, συμμετείχα σε ρητορικούς αγώνες, οργανώθηκα στην αντικαπιταλιστική αριστερά όπου δραστηριοποιήθηκα για 2 χρόνια .Παράλληλα, υπήρξα συντονιστικό-ιδρυτικό μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Κερατσινίου (κίνηση ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό και την φασιστική απειλή) απ’το 2012 που δημιουργήθηκε. Άρθρα και δημόσιες τοποθετήσεις μου έχουν δημοσιευτεί στο μαθητικό περιοδικό Anticapitalista και στην εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη.

Το κορίτσι δεν εχει ουτε ενα πτυχίο εχει όμως κομματική εμπειρία Μέλος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ειχε συμμετοχή σε ρητορικούς Αγώνες!!!

Με υπογραφή Τσίπρα την έχρισε σύμβουλο γιατί έχει εμπειρία στις σέλφι φωτό με αριστερό ταπεραμέντο όπως στη φωτό στην οποία ποζάρει με καμάρι δίπλα στο σύνθημα » Καλύτερα στο άσσο παρα με άντρα Μπάτσο» (ΣΣ τον "άσσο" στο σύνθημα τοίχου το έχει γράψει "άσο")

Εικόνα

Να τα βλέπετε αυτα για να ξέρετε τι πληρώνει ο Ελληνας Πολίτης….Τακτοποίησε τη καθαρίστρια Νοτοπούλου και σειρά είχε τώρα η 24χρονη Ρούμπου!!!

Εικόνα

https://kwloxaneio.gr/symvoylos-toy-tsi ... S16lRtB7t0
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Απρ 2019, 08:26

bizeli έγραψε:Πιστεύω ότι όποιος στηρίζει αυτές τις θεωρίες το κάνει εκ του ασφαλούς γιατί δεν έχει τα @@ να πάρει πραγματική θέση στα προβλήματα της κοινωνίας. Να επιλέξει ανάμεσα σε πραγματικές λύσεις. Σαν να νίπτουν τας χείρας τους. Σαν να μη θέλουν να φέρουν καμιά ευθύνη, αφού υποστηρίζουν κάτι το οποίο είναι ανέφικτο και κατηγορούν συνέχεια τους άλλους σαν κακές πεθερές.

Το σκεφτηκα πολυ να απαντησω σε αυτο το σημειο γιατι ηθελα να μεινει η συζητηση (αρχικα τουλαχιστον) σε αντικειμενικες διαπιστωσεις και υστερα να περασουμε σε περισσοτερο υποκειμενικες θεσεις. Με τρωει ομως το χερι μου να το κανω :D

Μια ματια στην ιστορια της Ελλαδας μεταπολιτευτικα αλλα ειδικα τα τελευταια 10 χρονια, δειχνει οτι τα διλημματα που μας πλασαρονται ως επιλογες ειναι μονοδρομοι.

Το 2009 το υποτιθεμενο διλημμα ηταν ή λιτοτητα με τον χοντρο ή λεφτα υπαρχουν με τον ΓΑΠ. Μας φορτωσε την πιο σκληρη λιτοτητα. Υστερα ειχαμε τον Σαμαρα που συνεχισε αυτην την λιτοτητα ενω λιγους μηνες πριν το παιζε αντιμνημονιακος και διεγραφε βουλευτες του που ψηφισαν το πρωτο μνημονιο.

Ακολουθησε ο Τσιπρας που πλασαριζοταν και εκεινος ως αντιμνη. Ανεκαθεν ελεγα οτι ο τυπος θα υπογραψει μνημονια και θα κανει ο,τι λιγο πολυ κανει και τωρα. Οταν τα ελεγα αυτα σε ζαιους μου ελεγαν οτι υποστηριζω ανεφικτα πραγματα και κανω σαν κακια πεθερα, δηλ. ο,τι λες και συ τωρα. Ολοι, και ΝΔκρατες και συριζαιοι, ηταν σιγουροι οτι ο Τσιπρας θα σκισει τα μνημονια. Ποιος δικαιωθηκε τελικα, εγω ή οι ''ρεαλιστες''?

Αποκορυφωμα ηταν το δημοψηφισμα, που ο ΣΥΡΙΖΑ φανατισε τον κοσμο για το ΟΧΙ και τελικα το εκανε ΝΑΙ. Οι κακες πεθερες ελεγαν οτι το δημοψηφισμα ειναι μουσαντενιο. Δικαιωθηκαμε πληρως.

Οι λυσεις που θεωρεις πραγματικες δεν ειναι λυσεις. Στο τελος καταληγουν παντα μπουμερανγκ εναντιον μας. Αυτοι που θεωρεις ρεαλιστες ειναι δημαγωγοι, υποσχονται διαφορες ευκολες λυσεις και τελικα κανουν αυτο που τους υπαγορευουν τα μεγαλα συμφεροντα να κανουν.

Να φερω αλλο παραδειγμα: επιλογη ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Ειμαστε αρκετα μεγαλοι και οι δυο και θυμομαστε καλα τις εποχες που το ΠΑΣΟΚ γαμουσε και εδερνε. Τοτε οι περισσοτεροι ''ρεαλιστες'' ''προοδευτικοι'' θεωρουσαν το ΠΑΣΟΚ ως την μονη επιλογη εναντι της νεοφιλελευθερης ΝΔ. Τελικα το ΠΑΣΟΚ οχι μονο μας γαμησε με τα μνημονια αλλα εγινε το καλυτερο συνεταιρακι με την δηθεν εχθρο του την ΝΔ. Κοροιδευουν τον κοσμο ρε, μην τους πιστευεις. Για την καρεκλα τσακωνονται μεταξυ τους οχι επειδη εχουν πολιτικες διαφορες.

Κάθε πολιτικός χώρος προσπαθεί να εξιδανικεύσει την ιδεολογία του. Με αυτή την έννοια αναφέρθηκα σε έναν ιερό σκοπό. Ήταν ένα σχήμα λόγου.

Παντως εγω επικεντρωθηκα στο που στοχευει αντικειμενικα καθε χωρος, δεν ειπα οτι εμεις ειμαστε οι καλοι ενω οι αλλοι οχι. Αυτο εννοω.

Για παραδειγμα οι φιλελευθεροι ειναι υπερ της αγορας και μεις υπερ του σοσιαλισμου/κομμουνισμου. Δεν λεω οτι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο (ασχετα αν εχω αποψη προφανως), λεω αντικειμενικα τι πρεσβευει ο καθε χωρος.

Δε λέω να πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο.
Καταρχήν αυτοί που είναι σταθεροί είναι αυτοί που βρίσκονται στα δύο άκρα. Είτε της άκρα αριστεράς είτε της άκρα δεξιάς.
Όλοι οι υπόλοιποι που είμαστε στο ενδιάμεσο δεν είναι απίθανο να μεταπηδήσουμε από τον έναν πολιτικό σχηματισμό στον άλλον. Υπάρχουν πολλές πολιτικές αποχρώσεις στο ενδιάμεσο και η ιδεολογία για το τι θα επιλέξεις δεν παίζει κανέναν ρόλο.

Και ναι και οχι. Οντως στον χωρο απο κεντροαριστερα εως κεντροδεξια ειναι συχνες και πιθανες οι μετακινησεις. Ολα αυτα τα κομματα ομως εχουν λιγο πολυ την ιδια ιδεολογια. Πιστευουν στην ελευθερη αγορα, την αστικη δημοκρατια, την παραμονη στην ΕΕ, την τηρηση των μνημονιων κλπ και εχουν μονο μικροδιαφορες σε κοινωνικα θεματα οπως πχ για τους γκει και αλλα. Ειναι αστικα κομματα με δυο λογια.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ ειναι σαν να λεμε ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παει λεγοντας. Υπαρχει και εδω ιδεολογια, απλα εχουν ολοι αυτοι την ιδια ιδεολογια, αρα τα κριτηρια επιλογης μεταξυ τους ειναι πιο πρακτικα.

Ομως δεν σημαινει οτι οποιος διαλεγει αναμεσα στο γκρουπ των κεντρωων κομματων δεν εχει ιδεολογια. Ειναι λεπτη η διαφορα.

Για παραδειγμα, πες μου αρεσει το κοκκινο χρωμα στα ρουχα. Αναμεσα σε δυο κοκκινα μπλουζακια, θα διαλεξω αυτο με το καλυτερο σχεδιο. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν κοιταω το χρωμα, ή οτι δεν μου αρεσει το κοκκινο, αλλα οτι αφου τα 2 μπλουζακια εχουν το ιδιο χρωμα (που ειναι και το αγαπημενο μου) θα επικεντρωθω σε αλλα στοιχεια ωστε να διαλεξω το καλυτερο αναμεσα τους.

Ετσι η επιλογη αναμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οντως δεν γινεται με αμιγως ιδεολογικα κριτηρια, αλλα το οτι περιοριστηκε καποιος αναμεσα σε αυτα τα δυο αναμεσα στα τοσα κομματα ειναι αποτελεσμα ιδεολογιας.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”