Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αυτό το μέτρο έστω και δοκιμαστικό για ένα χρόνο. Μάλλον κακό το βλέπω εγώ.
Θεωρώ ότι οι θέσεις των διευθυντών (σε οποιαδήποτε δουλειά) είναι πολύ σημαντικές και με πολλές ευθύνες. Το να είναι καλοί γραφειοκράτες μόνο και να έχουν καλές διοικητικές γνώσεις δεν φτάνει μόνο κατά τη γνώμη μου.
Το κυριότερο προσόν για μένα είναι να έχει πυγμή και να είναι αυστηρός, δίκαιος και τυπικός με τους νόμους. Όχι να είναι τυπολάτρης και να μην έχει ανθρώπινο πρόσωπο με τους υφισταμένους του αλλά να μην είναι ανεκτικός σε πολλά πράγματα και ξεφύγει η κατάσταση.
Δεν ξέρω εγώ γενικά είμαι υπέρ της "στρατιωτικής" πειθαρχίας αν θες κάτι να δουλεύει ρολόι.
Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι ότι πολλοί θα επιλέξουν έναν διευθυντή με κριτήριο να μην τους τρέχει πολύ, να είναι γενικά μαλθακός κτλ. Ποιος θα επιλέξει έναν μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι του;
Ναι αλλά χωρίς πειθαρχία και σωστή οργάνωση θα βρουν μπροστά τους άλλα προβλήματα γιατί το σχολείο δεν θα λειτουργεί σωστά. Και, δυστυχώς, τον Έλληνα αν τον αφήσεις λίγο λάσκα...ξεφεύγει τελείως μετά. Δεν νομίζω ότι ο Έλληνας έχει φιλότιμο που λένε. Θα κοιτάξει πάντα πώς θα τη σκαπουλάρει.
Γενικά, πολλοί είναι προκατειλημμένοι με την έννοια του "διευθυντή" και τη θεωρούν ως μια μορφή εξουσίας. Δεν ξέρω. Είναι και λίγο αριστερίστικες νοοτροπίες αυτές. Οι διευθυντές είναι η κεφαλή των σχολείων. Αν λείψουν μία μέρα, καταλαβαίνεις τη διαφορά.
Δεν ξέρω. Αν ήμουν εγώ διευθύντρια σε σχολείο ή οπουδήποτε θα κοιτούσα να εκτιμάνε τα λεφτά που παίρνουν και να δουλεύουν. Και το αντίστροφο φυσικά. Ο διευθυντής να εκτιμά τη δουλειά των υφισταμένων του και να την αναγνωρίζει. Μέχρι και οι γυμναστές θα έφτυναν αίμα. Όχι πετάμε μια μπάλα και λέμε ότι δουλέψαμε.
Πειθαρχία και αίμα.