Δημοσίευσηαπό Μάντης » 02 Ιαν 2016, 08:41
Στην χώρα μας εκ των υστέρων βρέθηκαν σκάνδαλα , όπως π.χ φουσκωμένα τιμολόγια στην Ολυμπιάδα ή στα εξοπλιστικά.
Πολλά όμως ήτανε τόσο οφθαλμοφανή και γεμάτα θράσος που αναρωτιέσαι πως μπορεί να γινόντουσαν; Από τον υπουργό που αγόραζε κτίριο στην Ρηγίλλης και χρησιμοποιούσε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για μεταφορά καλεσμένων στον ακριβό γάμο του στην Γαλλία , μέχρι τον πρώην υπουργό που πιάστηκε να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες και να έχει κτίσει βίλα με χρήματα του εσπα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ,τι είναι αυτό που τους έκανε να συμπεριφέρονται με τόση θρασύτητα;
Συνήθως εντοπίζουμε το πρόβλημα μόνο στους πολιτικούς , αλλά σε μια χώρα , σε ένα οργανωμένο κράτος που λειτουργεί σωστά στις αρχές τις ισονομίας του δικαίου και της ισοπολιτείας πρέπει να λειτουργούν σωστά όλες οι εξουσίες.
Δικαστική , νομοθετική , εκτελεστική, εδώ θα ήθελα να βάλω και τα μμε.
Όταν η δικαστική εξουσία είχε μπλεχθεί στο παραδικαστικό κύκλωμα , οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας έγιναν νονοί της νύχτας ,οι βουλευτές δεν παρουσιαζόντουσαν καν στην βουλή πήγαινε ένας και υπέγραφε για δέκα .
Τότε το κάθε λαμόγιο προσπαθούσε να βολευτεί όπως μπορούσε γιατί αυτό ήτανε το σύστημα.
Ναι αυτό ήτανε το σύστημα.
O Λιάπης γεννήθηκε μεγάλωσε και πολιτεύτηκε σε αυτό το σύστημα.
Το οποίο σύστημα έγινε έτσι γιατί κατάφεραν να το οικοδομήσουν έτσι τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νδ.
Δηλαδή το πρόβλημα της χώρας είναι ότι τα δύο κόμματα εκτός του χρέους των 500 δις που κληρονόμησαν στην χώρα.
Έκτισαν ένα σύστημα σάπιο για να μπορέσουν να κάνουν ότι έκαναν.
Εδώ ακριβώς βάζω την ευθύνη και την συνένοχη στάση των δημοσιογράφων σαν εξουσία .Αυτοί οι μισοί πληρωνόντουσαν από το κράτος (από τα δύο κόμματα ) και οι άλλοι μισοί Παπαχειλiγναντιοτρεχάμενοι μπαινόβγαιναν στις πρεσβείες χωρών να πληρωθούν για να προπαγανδίσουν τα συμφέροντα τους.
Δεν θέλω να συζητήσουμε αν ήτανε οργανωμένο σχέδιο ντόπιων ή ξένων συμφερόντων ούτε να αναφερθούμε στον Χριστοφοράκο.
Θέλω να το δούμε το θέμα ,στην πραγματική του διάσταση ,να το καταλάβουμε , να δούμε τι έχει αλλάξει σήμερα - αν κάτι εχει αλλάξει- , που να δίνει κάποια ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλλίτερο και για την χώρα.
Το πρόβλημα αν το δούμε στην πραγματική του διάσταση θα δούμε ότι δεν είναι μόνο οικονομικό.
Από τονΤσίπρα οι περισσότεροι απαιτούν να στήσει ένα κράτος από την αρχή σαν να απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους χθες και να τα βρει με τους δανειστές χωρίς να σπάσει μύτη διαγράφοντας το χρέος ,
αν καταφέρει και πάρει και τίποτα πολεμικές αποζημιώσεις από Γερμανία ,Siemens , κ.λ.π.
Ε..ακόμα καλλίτερα.
Ένα είναι το σίγουρο λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να προκύψει σε συνεργασία , με όλους αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα εξάρτησης .
Λύση μπορεί να προκύψει μόνο με τον δύσκολο δρόμο της απεξάρτησης.
Καλή αριστερή προκομένη χρονιά σε όλους.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.