Παχύδερμο, κυριολεκτικά.
-
Kauldron
- Supreme poster

Re: Παχύδερμο, κυριολεκτικά.
Ποιός ακριβώς, κατά την άποψή σου, περιμένει να χαρακτηριστούν αυτά που έγιναν "γενοκτονία" προκειμένου να "ευαισθητοποιηθεί συναισθηματικά" ως προς τα γεγονότα?
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Kauldron έγραψε:Ποιός ακριβώς, κατά την άποψή σου, περιμένει να χαρακτηριστούν αυτά που έγιναν "γενοκτονία" προκειμένου να "ευαισθητοποιηθεί συναισθηματικά" ως προς τα γεγονότα?
Δεν εννοώ ούτε υπονοώ κάτι συγκεκριμένο. Γράφω απλώς ότι οι επιστημονικοί ή μη χαρακτηρισμοί των βίαιων μαζικών θανάτων αμάχων πληθυσμών δεν αντιμετωπίζονται από όλους με τον ίδιο τρόπο αλλά ερμηνεύονται και κυρίως προβάλλονται βάσει εθνικής συγγένειας ή πολιτικής ιδεολογίας.
Εννοώ ότι αν δείξεις σε 100 ανθρώπους μια φωτογραφία με σφαγιασμένα πτώματα αμάχων, από όπου έχουν αφαιρεθεί όλες οι λεπτομέρειες που μπορούν να δώσουν πληροφορίες για τον χρόνο και τον τόπο της σφαγής και τους ζητήσεις να χαρακτηρίσουν αυτούς που το έκαναν, λίγοι θα απαντήσουν.
0 .
-
Μάντης
- Basic poster

Μόλις διάβασα όλη την δήλωση.Μαζι με την παλιά δημοσιογραφική δήλωση και με μια άλλη κάποιου Πανεπιστημιακού.
Δεν έχω κρατήσει τα λίνκ αλλα είναι εύκολο να τα βρείτε.
Λόγο ελλείψεως χρόνου δεν τα ψάχνω πάλι βαριέμαι.
Τι κατάλαβα.
<<Για να είναι γενοκτονία θα έπρεπε να μην αφήνουν Ποντίους να φεύγουν από τον Πόντο ζωντανοί.
Εμείς είχαμε χιλιάδες πρόσφυγες.
Είναι εθνοκάθαρση που είναι το ίδιο σοβαρή και εγκληματική με την γενοκτονία το ότι επιστημονικά είναι εθνοκάθαρση δεν σημαίνει ότι οι Πόντιοι έχυσαν λιγότερο αίμα ή αντιμετώπισαν μικρότερη Τουρκική θηριωδία απλά η γενοκτονία γίνετε για διαφορετικούς γεωπολιτικούς λόγους από την εθνοκάθαρση>>
Έτσι είναι πιο εύπεπτη η δήλωση του αν και απομονώθηκε μόνο το σκέλος δεν είναι γενοκτονία.
Όπως και να έχει συνεχίζει να είναι μια ατυχής και μλκισμένη δήλωση που δεν έπρεπε να γίνει.
Δεν έχω κρατήσει τα λίνκ αλλα είναι εύκολο να τα βρείτε.
Λόγο ελλείψεως χρόνου δεν τα ψάχνω πάλι βαριέμαι.
Τι κατάλαβα.
<<Για να είναι γενοκτονία θα έπρεπε να μην αφήνουν Ποντίους να φεύγουν από τον Πόντο ζωντανοί.
Εμείς είχαμε χιλιάδες πρόσφυγες.
Είναι εθνοκάθαρση που είναι το ίδιο σοβαρή και εγκληματική με την γενοκτονία το ότι επιστημονικά είναι εθνοκάθαρση δεν σημαίνει ότι οι Πόντιοι έχυσαν λιγότερο αίμα ή αντιμετώπισαν μικρότερη Τουρκική θηριωδία απλά η γενοκτονία γίνετε για διαφορετικούς γεωπολιτικούς λόγους από την εθνοκάθαρση>>
Έτσι είναι πιο εύπεπτη η δήλωση του αν και απομονώθηκε μόνο το σκέλος δεν είναι γενοκτονία.
Όπως και να έχει συνεχίζει να είναι μια ατυχής και μλκισμένη δήλωση που δεν έπρεπε να γίνει.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Μάντης έγραψε:Έτσι είναι πιο εύπεπτη η δήλωση του
Ο καλός ο μύλος τα αλέθει όλα.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

ΓΑΛΗ έγραψε:Kauldron έγραψε:Ποιός ακριβώς, κατά την άποψή σου, περιμένει να χαρακτηριστούν αυτά που έγιναν "γενοκτονία" προκειμένου να "ευαισθητοποιηθεί συναισθηματικά" ως προς τα γεγονότα?
Δεν εννοώ ούτε υπονοώ κάτι συγκεκριμένο. Γράφω απλώς ότι οι επιστημονικοί ή μη χαρακτηρισμοί των βίαιων μαζικών θανάτων αμάχων πληθυσμών δεν αντιμετωπίζονται από όλους με τον ίδιο τρόπο αλλά ερμηνεύονται και κυρίως προβάλλονται βάσει εθνικής συγγένειας ή πολιτικής ιδεολογίας.
Εννοώ ότι αν δείξεις σε 100 ανθρώπους μια φωτογραφία με σφαγιασμένα πτώματα αμάχων, από όπου έχουν αφαιρεθεί όλες οι λεπτομέρειες που μπορούν να δώσουν πληροφορίες για τον χρόνο και τον τόπο της σφαγής και τους ζητήσεις να χαρακτηρίσουν αυτούς που το έκαναν, λίγοι θα απαντήσουν.
Έχει γίνει τέτοια έρευνα ή απλά το υποθέτεις?
0 .
-
Μάντης
- Basic poster

«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στο STAR.
«Εγώ δεν θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει Ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» τόνισε ο κ Φίλης υποστηρίζοντας όμως, πως «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι και άλλο πράγμα η γενοκτονία και άλλο το ολοκαύτωμα».
http://www.thetoc.gr/politiki/article/f ... nokatharsi
Τώρα που τα διάβασα όλα ναι , είναι Ατυχής ,άστοχη και αχρείαστη δήλωση .
Όμως αυτά τα περί προδοσίας και κατασκοπίας και Τουρκόσπορος που διάβασα στο διαδίκτυό έ είναι για πολύ χαζούς.
«Εγώ δεν θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει Ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» τόνισε ο κ Φίλης υποστηρίζοντας όμως, πως «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι και άλλο πράγμα η γενοκτονία και άλλο το ολοκαύτωμα».
http://www.thetoc.gr/politiki/article/f ... nokatharsi
Τώρα που τα διάβασα όλα ναι , είναι Ατυχής ,άστοχη και αχρείαστη δήλωση .
Όμως αυτά τα περί προδοσίας και κατασκοπίας και Τουρκόσπορος που διάβασα στο διαδίκτυό έ είναι για πολύ χαζούς.
0 .
Απαγορεύεται η μερική,ή η ολική αναδημοσίευση ,δημοσίευσης μου πέραν του Ελεύθερου Ελληνικού Φόρουμ χωρίς την συγκατάθεση μου με γραπτό μήνυμα.
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Kauldron έγραψε:ΓΑΛΗ έγραψε:Kauldron έγραψε:Ποιός ακριβώς, κατά την άποψή σου, περιμένει να χαρακτηριστούν αυτά που έγιναν "γενοκτονία" προκειμένου να "ευαισθητοποιηθεί συναισθηματικά" ως προς τα γεγονότα?
Έχει γίνει τέτοια έρευνα ή απλά το υποθέτεις?
Το υποθέτω ρε συ.
Επίσης υποθέτω ότι αν στο τέλος τους πεις ότι οι νεκροί είναι Έλληνες, οι διεθνιστές θα χαρούν.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

Εγώ δεν νομίζω οτι δεν θα τους χαρακτήριζαν. Μια χαρά θα τους χαρακτήριζαν καθάρματα όλοι, εξαιρουμένων κάτι κλινικών περιπτώσεων που γράφουν στο γουέμπ γουώρ. Η εικόνα είναι πάρα πολύ δυνατή.
0 .
-
ΓΑΛΗ
- Crazy poster

Kauldron έγραψε:Εγώ δεν νομίζω οτι δεν θα τους χαρακτήριζαν. Μια χαρά θα τους χαρακτήριζαν καθάρματα όλοι, εξαιρουμένων κάτι κλινικών περιπτώσεων που γράφουν στο γουέμπ γουώρ. Η εικόνα είναι πάρα πολύ δυνατή.
Και τα τυφλά σημεία επίσης.
Αναφέρομαι στον ψυχολογικό και όχι οφθαλμολογικό όρο.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

Eν πάση περιπτώσει, δε νομίζω οτι τίθεται θέμα τί θα έκαναν οι φυσιολογικοί άνθρωποι μπροστά στη θέα εικόνων σφαγιασμένων ανθρώπων και πώς θα χαρακτήριζαν αυτούς που θα το είχαν κάνει αυτό, οπότε δεν νομίζω οτι υπάρχει το θέμα που έθεσες.
Εντάξει, άποψή μου, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι επί του θέματος.
Εντάξει, άποψή μου, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι επί του θέματος.
0 .