Η μεγάλη καύλα του καπιταλισμού...

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Η μεγάλη καύλα του καπιταλισμού...

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Σεπ 2015, 21:01

nik_killthemall έγραψε:απτην αλλη κατα τη γνωμη μου μπορει καποιος αντικαπιταλιστης να ζει μια χαρα αντικαπιταλιστικα εντος καπιταλισμου. για παραδειγμα παντα θεωρουσα οτι ενας κουμουνιστης ζει ανετα σε καπιταλιστικο περιβαλλον, αλλα οχι το αντιστροφο.

Eγω πιστευω πως οσοι υποστηριζαν την ''Ανοιξη της Πραγας'' πχ,σημερα οι περισσοτεροι κοπανανε το κεφαλι τους στον τοιχο.
0 .

Αρχέλαος
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Αρχέλαος » 15 Σεπ 2015, 21:07

Υπάρχει μερίδα κόσμου που μπορεί να ανήκει σε χαμηλά εισοδηματικά στρώματα αλλά ασπάζεται τον καπιταλισμό είτε με τη λογική ότι πρέπει να εκτονώσει την οργή του έναντι του κράτους είτε διότι έχει την ψευδαίσθηση πως κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά του να γίνει καπιταλιστής.

Απο την άλλη,ο mitsokollias όπως και άλλοι είναι τρόπον τινά αρνητές της τάξης τους.
Υπο την έννοια πως παρά τη σχετική άνεση που πέτυχαν επαγγελματικά υπο τον καπιταλισμό,δεν ψηφίζουν κόμματα που ίσως τους συνέφεραν σε ατομικό επίπεδο αλλά δρούν διαφορετικά.

Θα μπορούσε να ρίχνει έναν δεκάρικο για το κακό δημόσιο,τους τεμπέληδες άεργους και το όραμα του νεοφιλελευθερισμού,ωστόσο όμως μάχεται ακόμα νομίζω για τα σοσιαλιστικά ιδεώδη έστω και με κριτική σκοπιά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 15 Σεπ 2015, 21:31

Εικόνα
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 16 Σεπ 2015, 09:44

Αρχέλαος έγραψε:Υπάρχει μερίδα κόσμου που μπορεί να ανήκει σε χαμηλά εισοδηματικά στρώματα αλλά ασπάζεται τον καπιταλισμό είτε με τη λογική ότι πρέπει να εκτονώσει την οργή του έναντι του κράτους είτε διότι έχει την ψευδαίσθηση πως κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά του να γίνει καπιταλιστής.

Απο την άλλη,ο mitsokollias όπως και άλλοι είναι τρόπον τινά αρνητές της τάξης τους.
Υπο την έννοια πως παρά τη σχετική άνεση που πέτυχαν επαγγελματικά υπο τον καπιταλισμό,δεν ψηφίζουν κόμματα που ίσως τους συνέφεραν σε ατομικό επίπεδο αλλά δρούν διαφορετικά.

Θα μπορούσε να ρίχνει έναν δεκάρικο για το κακό δημόσιο,τους τεμπέληδες άεργους και το όραμα του νεοφιλελευθερισμού,ωστόσο όμως μάχεται ακόμα νομίζω για τα σοσιαλιστικά ιδεώδη έστω και με κριτική σκοπιά.

Αρνητής της τάξης μου θα ήμουν αν φαντασιωνόμουν ότι επειδή στα 21 χρόνια που εργάζομαι και λαμβάνω ένα κλάσμα της υπεραξίας που παράγω έγινα αστός. Δε συμβαίνει σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο όμως. Παραμένω εργάτης ,έστω κι αν δεν εργάζομαι με τσάπα αλλά με pc.

Από εκεί και πέρα δεν πιστεύω σε συλλογική ευθύνη. Δεν υπάρχει κακό δημόσιο ,υπάρχουν κακοί δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκουν και τα κάνουν ,οπότε είμαι υπερ της αντικειμενικής αξιολόγησης και της κινητικότητας.

Δεν μάχομαι για τίποτα ,αφού δεν συμμετέχω πουθενά στην πράξη . Απλά έχω μια ιδεολογική και ηθική ταυτότητα και με αυτά πορεύομαι και εκφράζω την άποψη μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 16 Σεπ 2015, 18:43

Θα τονε γκρεμίσουνε τον καπιταλισμό από τα μέσα ο τσιπροχαχανούλης με τον πουστόγερο τον φλωμπέρ.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 16 Σεπ 2015, 20:11

Αλλη μια μεγάλη.....:

https://www.facebook.com/profile.php?id ... 37&fref=ts

του καπιταλισμού.
0 .

Αρχέλαος
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Αρχέλαος » 16 Σεπ 2015, 23:34

mitsokollias έγραψε:
Αρχέλαος έγραψε:Υπάρχει μερίδα κόσμου που μπορεί να ανήκει σε χαμηλά εισοδηματικά στρώματα αλλά ασπάζεται τον καπιταλισμό είτε με τη λογική ότι πρέπει να εκτονώσει την οργή του έναντι του κράτους είτε διότι έχει την ψευδαίσθηση πως κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά του να γίνει καπιταλιστής.

Αρνητής της τάξης μου θα ήμουν αν φαντασιωνόμουν ότι επειδή στα 21 χρόνια που εργάζομαι και λαμβάνω ένα κλάσμα της υπεραξίας που παράγω έγινα αστός. Δε συμβαίνει σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο όμως. Παραμένω εργάτης ,έστω κι αν δεν εργάζομαι με τσάπα αλλά με pc.

Από εκεί και πέρα δεν πιστεύω σε συλλογική ευθύνη. Δεν υπάρχει κακό δημόσιο ,υπάρχουν κακοί δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκουν και τα κάνουν ,οπότε είμαι υπερ της αντικειμενικής αξιολόγησης και της κινητικότητας.

Δεν μάχομαι για τίποτα ,αφού δεν συμμετέχω πουθενά στην πράξη . Απλά έχω μια ιδεολογική και ηθική ταυτότητα και με αυτά πορεύομαι και εκφράζω την άποψη μου.

Για να το θέσω ορθότερα,θα μπορούσες να συμμερίζεσαι απόψεις τύπου Τζήμερο αφού είσαι πετυχημένος στον ιδιωτικό τομέα και να κατακρίνεις γενικότερα τον κρατισμό και τις σοσιαλίζουσες θεωρίες.
Σε τιμά το ότι έχεις εντελώς διαφορετική στάση.
0 .

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 17 Σεπ 2015, 01:41

Δεν υπσρχει μεγαλη καυλα, υπαρχει κρυφη γοητεια αλα Μπουνιουελ.

Ειπαμε ο καπιταλισμος υπαρχει επειδη οι πολλοι αστοι τα 2/3 που δεν αρεσουν σε οσους δεν το κατανοουν επακριβως, η ετω για να το κανουμε νιανια, το περισσοτερο μερος του κοσμου, βλεπει οτι εφοσον εργαζεται εχει και αμοιβη ικανη να του χαρισει μια ζωη αλφα, καλη.
Εφοσον ομως αυτο σε στιγμες κρισης αλλαζει και λιγοστευουν συντριπτικα αυτοι που την βγαζουν απο καλα εως υποφερτα, τοτε αρχιζουν τα οργανα.
Οσο μεγαλυτερη η κριση, τοσο μεγαλυτερη και η αντιδραση του κοσμου , που ομως με την καταλληλη καθοδειγηση θα μπορουσε να αποκτεισει ταξικο προσημο που δεν εχει.
Εκει λοιπον υπαρχει και η αποτυχια των λεγομενων αριστερων κομματων συμπεριλαμβανομενων και των ΚΚ.
0 .

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 17 Σεπ 2015, 09:44

Αρχέλαος έγραψε:Για να το θέσω ορθότερα,θα μπορούσες να συμμερίζεσαι απόψεις τύπου Τζήμερο αφού είσαι πετυχημένος στον ιδιωτικό τομέα και να κατακρίνεις γενικότερα τον κρατισμό και τις σοσιαλίζουσες θεωρίες.
Σε τιμά το ότι έχεις εντελώς διαφορετική στάση.

Οι απόψεις τύπου Τζήμερου θέλουν να ρίξουμε στον καιάδα τους αιμοκαθαριζόμενους που η ζωή τους εξαρτάται από ένα μηχάνημα ,να μην είχαν αποκτήσει ποτέ δρόμους, τηλεπικοινωνίες και ηλεκτρισμό απομακρισμένα χωριά ,να μην έχουν σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα μικρά νησιά και χίλια δυο άλλα που δε συμφέρουν οικονομικά.
Δε θα ήμουν άνθρωπος αν τα συμμεριζόμουν ,επειδή απλά κατάφερα να παίρνω έναν αξιοπρεπή μισθό απ τη δουλειά μου ενώ υπάρχουν άλλοι 100 σαν εμένα που μπορεί να είναι άνεργοι γιατί διάλεξαν τη λάθος εταιρεία τη λάθος στιγμή.
Πχ κάποτε είχα σχεδόν συμφωνήσει να αναλάβω ένα πόστο στον Κατσέλλη. Τελικά δεν ολοκληρώθηκε η συνεργασία για πολύ μικρή διαφορά που είχαμε σε αυτά που έδιναν ,ευτυχώς για μένα όπως αποδείχτηκε όμως μετά από κάποια χρόνια. Είναι και θέμα τύχης.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 17 Σεπ 2015, 11:06

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Θα τονε γκρεμίσουνε τον καπιταλισμό από τα μέσα ο τσιπροχαχανούλης με τον πουστόγερο τον φλωμπέρ.

ήδη του έχουν καταφέρει καίριο πλήγμα. το αριστερό άπερκατ που του έριξαν υπογράφοντας το μνημόνιο τον έχει κάνει να παραμιλάει.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”