Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.

Είστε υπέρ του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας;

Ναι είμαι
6
50%
Οχι δεν είμαι
4
33%
Δεν με ενδιαφέρει
2
17%

Σύνολο ψήφων: 12

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Re: Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 31 Ιαν 2015, 20:54

libre έγραψε:Η πλήρης ανεξιθρησκεία ισοδυναμεί με λαικό κράτος. Οι σχέσεις του κράτους με τις θρησκείες είναι απολύτως ουδέτερες. Για παραδειγμα, δεν διδάσκονται θρησκευτικά στο σχολείο.

Λάθος κάνεις, Θρησκευτικά μια χαρά μπορούν να διδάσκονται, 'Χριστιανικά' δεν μπορούν.

Θρησκευτικά = Θρησκειολογία και είναι αυτό που διδάσκεται σε Γυμνάσιο και Λύκειο.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 31 Ιαν 2015, 21:21

Green Dragon έγραψε:
libre έγραψε:Η πλήρης ανεξιθρησκεία ισοδυναμεί με λαικό κράτος. Οι σχέσεις του κράτους με τις θρησκείες είναι απολύτως ουδέτερες. Για παραδειγμα, δεν διδάσκονται θρησκευτικά στο σχολείο.

Λάθος κάνεις, Θρησκευτικά μια χαρά μπορούν να διδάσκονται, 'Χριστιανικά' δεν μπορούν.

Θρησκευτικά = Θρησκειολογία και είναι αυτό που διδάσκεται σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

Στηρίζω Πράσινο Δράκο.
Ακριβώς.
Επίσης, κάτι που δεν έχουμε κατανοήσει ακριβώς. Την περιουσία της εκκλησίας την διαχειρίζεται το κράτος κατά βάση,έχοντας ως υποχρέωση να μισθοδοτεί τους κληρικούς.
Αν πρέπει το κράτος να αποδώσει πίσω στην Εκκλησία την περιουσία της, γαμηθήκαμε.
Είπαμε να γίνουμε σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος, όχι να επαναλάβουμε τα λάθη των Ευρωπαίων, όπως ο διαχωρισμός αυτός.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 31 Ιαν 2015, 21:27

Φυσικά και το κράτος έχει την υποχρέωση να πληρώνει τους κληρικούς, ας το περάσουν σε φορολόγηση στον λαό, θα βγάλουν και περισσότερα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 31 Ιαν 2015, 21:31

Metranion έγραψε:Φυσικά και το κράτος έχει την υποχρέωση να πληρώνει τους κληρικούς, ας το περάσουν σε φορολόγηση στον λαό, θα βγάλουν και περισσότερα.

Εκκλησιαστική περιουσία είναι το θέμα, όχι απλά η μισθοδοσία των κληρικών.
Και κανέναν φόρο να μην βάλουν, αν η εκκλησία πάρει πίσω την περιουσία της, αρκεί για να μισθοδοτηθούν άνετα και να περνάνε ζάχαρες.
Υπόψιν, προσωπικώς δεν είμαι οπαδός του Ναζωραίου, αλλά τιμάω τα Πατρώα.
Απλά αναγνωρίζω την υπάρχουσα κατάσταση και τί συμφέρει περισσότερο το Ελλαδιστάν.
0 .
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 01 Φεβ 2015, 17:49

Green Dragon έγραψε:

Και στο Δημοτικό τι διδάσκεται;
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 01 Φεβ 2015, 18:04

fasistario έγραψε:Εκκλησιαστική περιουσία είναι το θέμα, όχι απλά η μισθοδοσία των κληρικών.
Και κανέναν φόρο να μην βάλουν, αν η εκκλησία πάρει πίσω την περιουσία της, αρκεί για να μισθοδοτηθούν άνετα και να περνάνε ζάχαρες.
Υπόψιν, προσωπικώς δεν είμαι οπαδός του Ναζωραίου, αλλά τιμάω τα Πατρώα.
Απλά αναγνωρίζω την υπάρχουσα κατάσταση και τί συμφέρει περισσότερο το Ελλαδιστάν.

Ποιά εκκλησιαστική περιουσία; Είχε ο Χριστός περιουσία για να διακαιούνται κι αυτοί; Ξέρουμε πώς η εκκλησία έφτιαξε περιουσία ανά τους αιώνες. Άμεση κατάσχεση και διανομή στους ακτήμονες. Ο λαός υποφέρει κι αυτοί φτιάχνουν παχιές κοιλιές. Διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους και τον πούλο. Ούτε περιουσία ούτε τίποτα. Στα τσακίδια αυτό το καρκίνωμα που απλώθηκε στον τόπο.
Ακου λέει τι συμφέρει στο Ελλαδιστάν... Αμα θές η Ελλάδα να είναι Ελλαδισταν, έξω απο την Ευρώπη τότε και συμμαχίες με τίποτα μεσανατολικούς λαούς. Εγώ είμαι απόδημος και θέλω ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο ευρωπαικό κράτος κι όχι τα τραγιά και τις σκοταδιστικές θεωρίες τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 01 Φεβ 2015, 21:02

Ki εγώ θέλω Ευρωπαϊκό κράτος, όχι παρακμιακό δυτικό.
Το οποίο σημαίνει πως δεν θεωρώ την ανεξιθρησκεία ως κάτι επιθυμητό, την αθεΐα ως μορφή εκφυλισμένης θρησκείας για άτομα με παρωπίδες, και σέβομαι τον ρόλο του χριστιανισμού στην ιστορική πορεία του Ελληνικού Έθνους.
ΔΕΝ γουστάρω να κάνουν κουμάντο οι ρασοφόροι, ΔΕΝ γουστάρω να καθορίζουν αυτοί πολιτικές,αλλά δύο επισημάνσεις για την εκκλησιαστική περιουσία. 1. Μεγάλο ποσοστό προέρχεται από δωρεές Αυτοκρατόρων της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, που έτσι δεν πέρασαν σε οθωμανικό έλεγχο, και 2. κληροδοτήματα και προσφορές πιστών.
Είμαι υπέρ της χρήσης τμήματος της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά πρέπει να γίνει σωστά και νομότυπα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 01 Φεβ 2015, 21:15

libre έγραψε:
Green Dragon έγραψε:Λάθος κάνεις, Θρησκευτικά μια χαρά μπορούν να διδάσκονται, 'Χριστιανικά' δεν μπορούν.

Και στο Δημοτικό τι διδάσκεται;

Εκεί έχεις ένα δίκιο, κάτι Παλαιές Διαθήκες θυμάμαι...

Αυτό που θα πρότεινα είναι να διδάσκεται ο Χριστιανισμός σε μια τάξη ως παραδοσιακά κυρίαρχο δόγμα της Ελλάδας και στις επόμενες τάξεις Θρησκειολογία όπως στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 01 Φεβ 2015, 21:19

Ο αξιακός κώδικας διαμορφώνεται μέχρι την ηλικία των επτά.
Και σε αυτό, ο ρόλος των θρησκειών, της όποιας θρησκείας, έχει μεγάλη σημασία.
Συμφωνώ στην ανάγκη αποχριστιανοποίησης της θρησκευτικής εκπαίδευσης, αλλά όχι στην "καταπολέμηση" του αισθήματος θρησκευτικότητας.Το προσπάθησαν οι Σοβιετικοί για 70 χρόνια,και όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, γεμίσαν οι εκκλησίες.
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 01 Φεβ 2015, 22:14

fasistario έγραψε:Ki εγώ θέλω Ευρωπαϊκό κράτος, όχι παρακμιακό δυτικό.
Το οποίο σημαίνει πως δεν θεωρώ την ανεξιθρησκεία ως κάτι επιθυμητό, την αθεΐα ως μορφή εκφυλισμένης θρησκείας για άτομα με παρωπίδες, και σέβομαι τον ρόλο του χριστιανισμού στην ιστορική πορεία του Ελληνικού Έθνους.

Σε ένα κοσμικό κράτος είσαι υποχρεωμένος να σεβαστείς όλες τις θρησκείες και μερικές δεν έχουν κάνει ακόμα τον κύκλο τους και δημιουργούν προβλήματα πχ το Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι ασύμβατο με τη δημοκρατία. Από κει και πέρα ποια πολιτική ακολουθείς; Προσωπικά προτιμώ ενα ουδέτερο θρησκευτικά κράτος που πατάσσει κάθε είδους παρεκτροπές από όποια θρησκεία κι αν προέρχονται παρά την επισημοποίηση του χριστιανικού δόγματος ως θωράκιση της εθνικής κουλτούρας.
Ο χριστιανισμός δεν ταιριάζει με την ψυχοσύνθεση του Έλληνα και τον εβλαψε ιστορικά. Γιατί ο αρχαίος Έλληνας ήταν ελευθερο και ατίθασο πνεύμα, ενώ ο νεοέλληνας κατάντησε αγραμματος και φοβισμένος και σ αυτό συνετέλεσε και η θρησκεία.
Εσείς τωρα στην Ελλάδα έχετε συνηθίσει σε αυτην την κατάσταση και δεν σας πειράζει. Από το εξωτερικό όμως η Ελλάδα φαινεται ένα οπισθοδρομικό κράτος με χαμηλη πολιτιστική στάθμη. Καί πως να σκεφτείς ελευθερα, όταν στο μυαλό σου υπαρχουν ακόμα θρησκευτικά κατάλοιπα.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”