Σημιτης σημερα - Αθωος ειμι, δεν γνωριζα.....

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Re: Σημιτης σημερα - Αθωος ειμι, δεν γνωριζα.....

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 13 Μάιος 2015, 12:46

Θα προσεθετα Τρικουπη και Μεταξα.
Βεβαια ο Βενιζελος ηταν ενας και μοναδικος και ανεπαναληπτος.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 13 Μάιος 2015, 13:07

Η αφοσίωσή σας στο κόμμα καταγράφεται, σύντροφοι.

Τι κατέθεσε ο Σημίτης στη δίκη του Άκη για τα εξοπλιστικά
13/5/2015 12:32:00 μμ | Κοινωνία

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Οι εξελίξεις στα Ίμια το 1996 οδήγησαν στις αθρόες αγορές όπλων προκειμένου να μην μειονεκτεί η χώρα μας έναντι της Τουρκίας. Αυτό υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών.
Η επιλογή του να ορκιστεί με πολιτικό όρκο προκάλεσε πάντως έκπληξη στο ακροατήριο.

Πρόεδρος: Εσείς την περίοδο που υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα ΤΟΡ και τα υποβρύχια συμμετείχατε στο ΚΥΣΕΑ.

Σημίτης: Με εκπλήσσει το ερώτημά σας γιατί στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχει πάντα και προεδρεύει ο πρωθυπουργός. Ήρθα ευχαρίστως γιατί θέλω να συμβάλλω στην απόδοση της δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με τις παράνομες πράξεις των κατηγορούμενων που τους αποδίδονται. Το μόνο που γνωρίζω είναι από τις εφημερίδες και τα δικαστήρια. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για να καταλάβουμε το πλαίσιο. Έγιναν αγορές εξοπλισμών πέρα από το συνηθισμένο.

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί έγινε εκείνη την εποχή αυτό και αν έγινε με αρνητική πρόθεση. Ήμουν ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε αυτές τις αγορές. Γιατί; Θα θυμόσαστε ίσως όταν δεν είχα λάβει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης συνέβη το επεισόδιο των Ιμίων. Εκεί οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις δεν είχαν την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό που θα έπρεπε να έχουν γι΄αυτό και δεν μπόρεσαν να επέμβουν έγκαιρα.

Επεσε τότε ένα ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τα παιδιά γιατί το ελικόπτερο πέταξε περισσότερες ώρες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελικόπτερα. Όταν το πρωί ρώτησα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αν μπορούν οι Έλληνες κομάντος να καταλάβουν τη νησίδα δίπλα που ήταν οι Τούρκοι μου είπε ότι δεν μπορούσαν γιατί ήταν οι κομάντος στη Θεσσαλονίκη και χρειάζονταν έξι ώρες να έρθουν.

Αν θέλετε μπορώ να σας διαβάσω και ένα κομμάτι του βιβλίου μου που είχα γράψει πριν γίνουν αυτά τα γεγονότα. Αφού κρίθηκε αναγκαίο μετά τα Ίμια, όχι μόνο από εμένα αλλά και μετά από συναντήσεις με την στρατιωτική ηγεσία που μου είχε πει ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ ημών και της Τουρκίας η οποία ήταν ισχυρότερη και έπρεπε να αναπτυχθεί δύναμη αναχαίτισης έναντι της Τουρκίας.

Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει σύγχρονα οπλικά συστήματα και να εκσυγχρονίσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες και με το ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η αγορά εξοπλιστικών...

Διαμορφώθηκε έτσι μια σύγχρονη επιχειρησιακή δύναμη. Δεν στάθηκε η κυβέρνηση μόνο στους εξοπλισμούς, αλλά άρχισε μια τεράστια διπλωματική προσπάθεια για να υπάρξει ισορροπία με την Τουρκία που οδήγησε στη συμφωνία του Ελσίνκι το 1999.

Πρόεδρος: Να πούμε για τις επίδικες συμβάσεις;

Σημίτης: Πάρθηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δεν επέτρεπε επέμβαση τύπου Ιμίων. Κατόπιν τούτου δεν ήταν αναγκαίο να γίνουν εξοπλισμοί στο μέτρο που είχαν αποφασιστεί αρχικά γιατί οι κίνδυνοι είχαν περιοριστεί και η Τουρκία διπλωματικά δεν είχε τις ίδιες δυνατότητες γιατί έπρεπε να προσφύγει πρώτα στο δικαστήριο της Χάγης.

Το 2001 συγκάλεσα κυβερνητική επιτροπή και μετά από εισήγηση του υπουργείου οικονομικών πρότεινε να περιοριστούν κατά πολύ οι στρατιωτικές δαπάνες.

Ο Τσοχατζόπουλος ήταν της γνώμης ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό γιατί κατ’ αυτόν οι στρατιωτικές δαπάνες δεν ξεπερνούσαν το 5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Υποστήριξε ότι η ανάκληση θα αποδυνάμωνε τη χώρα και δεν ήθελε να σταματήσουν τα προγράμματα εξοπλισμών. Εγώ όμως αποφάσισα να ανασταλούν οι στρατιωτικές δαπάνες γιατί ήθελα να δώσω βαρύτητα στο κοινωνικό κράτος.

Μετά από αυτό, στις 24-5-2001, συνήλθε το ΚΥΣΕΑ. Το θέμα έκλεισε και οι δαπάνες περιορίστηκαν κατά 35 δισ. ευρώ.

Πρόεδρος: Δεν είχαν ήδη δοθεί τα χρήματα;

Σημίτης: Οι δαπάνες που αφορούσαν τα προηγούμενα συνυπολογίστηκαν, οι μελλοντικές περικόπηκαν.

Τα Ίμια ανάγκασαν τη χώρα να εξοπλιστεί και όταν έγινε η συμφωνία του Ελσίνκι αποφασίστηκε η περικοπή των δαπανών. Το ΚΥΣΕΑ δεν καθόταν να συζητήσει μόνο για αγορές.

Πρόεδρος: Μπορεί να χωρέσει δωροδοκία με βάση όλα όσα είπατε για το ΚΥΣΕΑ;

Σημιτης: Κάλλιστα. Χωράει δωροδοκία. Αφού έγινε, κάλλιστα είναι δυνατή.

Γιαννης Παγοροπουλος (δικηγόρος Άκη): Δεν απεδείχθη κύριε μάρτυς αυτό ερευνάται.

Σημίτης: Δεν ισχυρίστηκα ότι αποδείχθηκε. Εδώ παίζουν δύο πράγματα ρόλο. Το ένα είναι οι τιμές που δεν είναι όπως οι τιμές των αυτοκινήτων. Οι τιμές δεν είναι γνωστές καθορίζονται ανά περίπτωση και από τη διαπραγμάτευση. Προφανώς έχει μια δυνατότητα να το παίξει, να πάει παραπάνω ή παρακάτω. Αυτά δεν είναι ελέγξιμα.

Εδώ όπως προέκυψε από τη διαδικασία υπήρχαν πληρωμές σε τρία επίπεδα, στον αναπληρωτή διευθυντή, στον διευθυντή εξοπλισμών και στο ανώτατο όριο, στον υπουργό. Οταν αυτοί οι πρωταγωνιστές συνεργάζονται τότε αυτό είναι δυνατό. Εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να γίνει. Αφού έγινε.

Πρόεδρος: Πως μπορεί να γίνει;

Σημίτης: Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αφού δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Συνέπεσαν οι υπεράκτιες εταιρείες που έστελναν οι κύριοι τα λεφτά να είναι οι υπεράκτιες εταιρείες που έχει συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Ο τρόπος είναι ένας για να μην προκαλείται η προσοχή. Τα χρήματα στέλνονται μέσω υπεράκτιας εταιρείας.

Έγινε γνωστό ότι έγιναν δωροδοκίες το 2000-2004; Το πρώτο που έγινε γνωστό για μίζες ήταν όταν στη Ρωσία και τη Γερμανία έγιναν δίκες κατά των δικών τους υπαλλήλων με τον ισχυρισμό ότι από τις χρήσιμες πληρωμές, όπως λέγονται, κράτησαν ορισμένα ποσά για τον εαυτό τους.

Πρόεδρος: Ξέρετε αν δωροδοκήθηκε ο Τσοχατζόπουλος;

Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.

Βαρύτατης σημασίας για την προμήθεια των υποβρυχίων και των ΤΟΡ-Μ1 ήταν οι εισηγήσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΚΥΣΕΑ όπως τόνισε στην κατάθεση του ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Εισαγγελέας: Οι εισηγήσεις Τσοχατζόπουλου ήταν καθοριστικής σημασίας;

Σημίτης: Βεβαίως αφού ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εισαγγελέας: Είχε περισσότερα εχέγγυα η εισήγηση του;

Σημίτης: Η βαρύτητα εισήγησης εξαρτάται και από βαρύτητα προσώπου. ΤΟ ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε 44 φορές. Έλαβε χώρα μακρότατη συζήτηση για υποβρύχια και επανειλημμένως αποφασίστηκαν τα γερμανικά υποβρύχια και μετά από εισήγηση αρχηγού ναυτικού. Όσον αφορά στα ΤΟR η εισήγηση ήταν ότι αυτά ήταν καλά. Δεν υπήρχε καμία εισήγηση ότι αυτά είναι σκάρτα μην τα πάρετε. Ενθυμούμαι ότι και για τα 2 θέματα κάναμε περισσότερες από μία συνεδριάσεις.

Όσον αφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε: "Είχα εμπιστοσύνη στο σύστημα, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Άλλωστε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ήταν ο οποιοσδήποτε, είχε διατελέσει αναπληρωτής Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ασθένειας του Ανδρέα Παπανδρέου. Από το '76 ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και επί 20 και πλέον χρόνια το δεύτερο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ".

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής, χαρακτήρισε "εξαιρετικά λυπηρά" τα όσα έγιναν αφού όπως είπε " έγιναν επί των ημερών μου και κατά την προσπάθεια που καταβάλαμε για τον εκσυγχρονισμό της χώρας"

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 23&catID=3

Δεν ξέρω, δεν είδα, ήμουν μέσα σε όλα τα ΚΥΣΕΑ αλλά δεν υποπτευόμουν τίποτα, είμαι αθώος!!!
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 13 Μάιος 2015, 14:10

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
MONEY
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ
SPORTS
LIFE
MEDIA
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
PLANET
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΥΓΕΙΑ
ΓΥΝΑΙΚΑ

Ενταση στη δίκη Ακη - Ο διάλογος Σημίτη με τον πρώην υπουργό
13/5/2015 1:43:00 μμ | Κοινωνία

[Εκτύπωση]
[Αποστολή σε Φίλο]
[Μοιράστε το!]
[Αποστολή στο Twitter]
[Αποστολή στο FaceBook]
[Μου αρέσει ]
(0)
[Δεν μου αρέσει ]
(0)

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο όταν ζήτησε τον λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκειμένου να απευθύνει ερωτήσεις ο ίδιος στον Κώστα Σημίτη.

Η κατάληξη αυτού του τετ α τετ ήταν να πει ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας του στον ενικό και εμφανώς οργισμένος: «Οπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις...»

Του ξεσπάσματος Σημίτη προηγήθηκε η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Τσοχατζόπουλος: Θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο, να τα πούμε εμείς οι δύο πως γινόταν η διαδικασία. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο για τις ένοπλες δυνάμεις. Ορθώς ο κ. πρόερος είπε πως αυτό έγινε μετά τα Ίμια, διαπιστώθηκε η ανάγκη.

Πρόεδρος: Πιο γρήγορα

Τσοχατζόπουλος: Θα με αφήσετε να μιλήσω; Δεν είναι δυνατόν να είμαι υπό απαγόρευση! Θα πω εγώ τι θέλω, όχι τι θέλω εγώ.

Ζήγρας...

Τσοχατζόπουλος: Να φροντίσετε για τους πράκτορες να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα...Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Κύριε Πρόεδρε εισηγήθηκα εγώ;

Σημίτης: Ναι

Τσοχατζόπουλος: Ναι και εγώ είχα το σύνολο των εισηγήσεων για την αμυντική πολιτική της χώρας. Τα μαζεύω από το Συμβούλιο Εθνικής Αμυνας και τα υποβάλλει ο υπουργός. Έχω παρέμβαση σε αυτή τη διαδικασία; Ναι έχω την πολιτική ευθύνη αλλά δεν υπογράφω συμβάσεις. Όμως το ΚΥΣΕΑ έχει δική του απόφαση με βάσει τις εισηγήσεις από τα επιτελεία! Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας ή άλλου τύπου στο ΚΥΣΕΑ. Δεν υπάρχει δωροδοκία! Είναι κατασκευασμένη η κατηγορία.

Σημίτης: «Οπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν τα μύρια όσα. Αυτά έπρεπε να τα αναφέρεις...».
Τσοχατζόπουλος: Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχτηκε, συκοφαντίες μόνο....(ενώ ακολουθούσε τον Κ. Σημίτη που αποχωρούσε καθώς η πρόεδρος τον αποδέσμευσε).

Αυτή την ώρα καταθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 10&catID=3

Κανονικός διασυρμός όλου του σημιτικομπενικού πασόκ. Ακόμα και αν δεν καταδικαστεί ο Μπένυ ή ο Σημίτης, και μόνο η εικόνα τους δίπλα στον Άκη θα είναι αρκετή για να τελειώνουμε μια και καλή μ' αυτή τη βρωμερή σελίδα στην ιστορία του Έθνους που λέγεται "εκσυγχρονιστικό" πασοκ.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Μάιος 2015, 14:13

Δεν δικάζονται αυτοί ρε νούμερο.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 13 Μάιος 2015, 14:45

Οχι ακομα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 14 Μάιος 2015, 20:47

Εικόνα

Α, ρε πασοκατζήδες, απατεώναροι, γελοίοι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 14 Μάιος 2015, 23:26

Kauldron έγραψε:Εικόνα

Α, ρε πασοκατζήδες, απατεώναροι, γελοίοι.

Χειροτερο φασιστα απο τον γεοργοπσλη δεν νομιζω ναχει ξερασει ο τοπος...
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 15 Μάιος 2015, 11:22

Δεν ξέρω αν είναι φασίστας, πάντως έχει καλό χέρι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 03 Ιουν 2015, 18:40

Διώκουν αθώους ανθρώπους, ο πατριώτης εκσυγχρονιστής Άκης πληρώνει την φιλοπατρία του:

Το ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα
3/6/2015 6:13:00 μμ | Κοινωνία

της Άννας Κανδύλη

Με ένα ψαλμό από την Παλαιά Διαθήκη σχολίασε η Βίκυ Σταμάτη την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε να μη γίνει δεκτή η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.

«Ελεησόν με κύριε, δες εξευτελισμό τον έσχατο τον κύριο...» ανέφερε μεταξύ άλλων η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλο. Την τελική απόφαση θα λάβει πάντως το δικαστήριο στις 17 Ιουνίου εκτός απροόπτου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη διακοπή της σημερινής διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για την εισαγγελική πρόταση ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

Ακούστε το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων

Βίκυ Σταμάτη: Χειροπέδες στα χέρια όχι στο στόμα. Τίποτα άλλο, Αποφάσισαν χειροπέδες στα χέρια.

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι θα ακολουθήσει το δικαστήριο την πρόταση του εισαγγελέα; Θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάτε στο παιδί σας;

Βίκυ Σταμάτη: Ευελπιστώ.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτή είναι η ελπίδα.

Ακούστε το δεύτερο απόσπασμα των δηλώσεων

Δημοσιογράφος: Το παιδί σας, λέει ο εισαγγελέας, έχει τρεις ανθρώπους που τον υπεραγαπούν και ουσιαστικά δεν σας χρειάζεται...

Βίκυ Σταμάτη: Το μαγικό άγγιγμα του γονέα της μητέρας απουσιάζει. Ο τροφοδοτικός μαστός είναι η μάνα... Κλαίει ...

Άκης Τσοχατζόπουλος: Σήμερα αποκαλύφθηκε μεγαλειώδως ότι συνεχίζεται η πολιτική δίωξη, σκληρότατξη εναντίθον αθώων ανθρώπων.

Δημοσιογράφος: Γιατί το κάνουν ;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Μην κάνουμε κουβέντα τώρα. Αυτό είναι πολιτική δίωξη. Αυτά που άκουσα σήμερα από τον εισαγγελέα βεβαιώνουν απόλυτα αυτό. Εκτελεστικό όργανο.

Δημοσιογράφος: Αντί για σας τιμωρούν την κυρία Στάματη;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αυτά είναι πολιτικές πράξεις... Τα είδατε τα ακούσατε; δεν ενθουσιαστήκατε; Ήταν εδώ αυτός ο άνθρωπος; Μιλούσε για εδώ για τις συνθήκες; Ή μιλούσε για άλλες καταστάσεις. Αυτά είναι μόνο μετά από εντολή.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 26&catID=3

Προέκυψε και θεούσα η Βίκυ...
άντε και οι υπόλοιποι εκσυγχρονιστές μέσα...
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”