Προέλλην έγραψε:Nα ψηφίσεις Κυριάκο να μην έχουμε άλλα, ΟΚ;;
Nα, σε εκβίασα

Όχι μικρέ μου καλέ μου φίλε. Δεν είναι εκβιασμός και έχεις δίκιο σε αυτό. Κανείς δεν ξέρει ή μπορεί να σου πει τι θα κάνεις πίσω από το παραβάν. Είσαι εσύ και η ψήφος σου.
Όμως είναι αλητεία αυτό που κάνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πουλήσεις εκβιασμό. Καταρχάς "πολιτικό φακέλωμα" στον χώρο εργασίας σου. Προφανώς με έναν τέτοιον εργοδότη, αν είσαι πολιτικά αντιφρονών, πρέπει να στέκεσαι σούζα και εννοείται να μην ανοίγεις πολιτικές συζητήσεις.
Και θα μου πεις οκ. Στον χώρο εργασίας σου γιατί να ανοίγεις πολιτικές συζητήσεις; Είναι και λίγο αντιδεοντολογικό και στο φινάλε προσωπική υπόθεση του καθενός οι πολιτικές του προτιμήσεις. Σε πολλές εταιρείες είναι πολιτική αυτό να μην μπλέκονται τα πολιτικά στη μέση.
Όμως εδώ δεν μιλάμε για μια τέτοια περίπτωση political correctness. Μιλάμε για μια περίπτωση να δουλεύεις σε ένα χουντοπεριβάλλον που ξέρεις ότι ο εργοδότης σου είναι φίλος με την κυβέρνηση και σου φέρνει και τα φιλαράκια του άμα γουστάρει. Αν ήταν πολιτική της εταιρείας να μην μπλέκονται τα πολιτικά στη μέση θα έπρεπε να ισχύει και για την εργοδοσία και να σέβεται τους εργαζομένους της και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Άρα και μόνο από αυτό φαίνεται ο τραμπουκισμός και η αλητεία προς τους υπαλλήλους.
Κατά δεύτερον, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους με εξευτελιστικό τρόπο και είναι σαν να τους λέει με αυτή την κυβερνησάρα ορίστε έχετε ψωμάκι και τρώτε ενώ αν βγει άλλη κυβέρνηση θα επικρατήσει το χάος.
Οπότε είναι σαν να τους λέει κανονίστε μαλάκες τι θα ψηφίσετε (δλδ ένα κόμμα που να εξυπηρετεί τα δικά μου συμφέροντα για να έχετε ψωμάκι κι εσείς) αλλιώς θα δείτε την πόρτα της απόλυσης.
Ψυχολογικός εκβιασμός.
Φυσικά το φιλαράκι του ο Άδωνις πήγε να το σώσει στο τέλος "ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει" αλλά πραγματικά το όλο σκηνικό είναι σκέτος εμετός.