Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Ιαν 2023, 19:11

Προέλλην έγραψε:
bizeli έγραψε:
Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ένα δείγμα από αυτή τη φωνή λαού να δούμε από πού προέρχονται αυτές οι φωνές και τι φωνές είναι;

Απο παντού, πλήν του στενού κύκλου των εκπαιδευτικών.

Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να διαβάσουμε την αντιπρότασή σας για την αξιολόγηση, πως θέλετε δηλαδή να αξιολογείστε, τι θα πρέπει να συμβαίνει με όσους τα πάνε καλά, με όσους τα πάνε χάλια, κλπ. Δεν πιστεύω να μην θέλετε να αξιολογείστε καθόλου.

Ναι αυτό θέλουν, δεν θέλουν επιθεωρητές, να μπαίνουν στις τάξεις και να κάνουν ότι τους καπνίσει, να μη υπάρχει αξιολόγηση.

Το ξέρεις ότι ένας είκοσι χρόνια εκπαιδευτικός, είναι ζήτημα αν μπαίνει σε τάξη 10 διδακτικές ώρες την εβδομάδα και έχει και τέσσερεις μήνες διακοπές.

Άδωνις: Όσο πιθανο είναι να βρείτε τον τάφο της μικρής Mαρίας, άλλο τόσο είναι να ξαναγίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας!
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Μερικοί έχουν λάθος αντίληψη για τα πράγματα και θα το καταλάβουν το βράδυ των εκλογών

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 25 Ιαν 2023, 20:16

Αυτό που κλείνουν τα σχολεία 3 μήνες συνεχόμενα δεν ξέρω που αλλού συμβαίνει. Πρόκειται για textbook αντιεκπαιδευτική πρακτική, οι διακοπές των μαθητών θα πρέπει να κατανέμονται σε όλη την διάρκεια του έτους.

Τέσπα, η δουλειά του κάθε συνδικαλιστή είναι να απαιτεί όσα περισσότερα και να δουλεύει όσο το λιγότερο γίνεται. Θεμιτό γενικά, απλά ας μην περιμένουν ή πάνε να περάσουν ότι αυτή είναι και η αγωνία της κοινωνίας σχετικά με την εκπαίδευση.

Σόρρυ παιδιά, κανείς δεν θα σας σταματάει στο δρόμο να σας λέει "α την Κεραμέως! Μας να θέλει να σας αξιολογήσει, απαράδεκτα πράγματα! να σας δώσουν παραπάνω λεφτά πρέπει και να μην σας ελέγχει κανείς!"
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Ιαν 2023, 20:21

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η υπουργός της ρεμούλας δεν θα προλάβει να κάνει τίποτα γιατί οι εκλογές θα την στείλουν σε κάποιο κατσικοχώρι να βόσκει πρόβατα.
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 25 Ιαν 2023, 20:23

Bράζουν οι εκπαιδευτικοί, κύμα που θα σαρώσει :giggle02:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιαν 2023, 20:23

pluton έγραψε:
Πάρε όλα τα γκάλοπ μέχρι σήμερα.

Ποια γκάλοπ; Γίνε συγκεκριμένος.
Ποιοι ερωτήθηκαν, Πάνω σε τι; Και ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους;
Ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουν άποψη για την παιδεία και τι σχέση έχουν με αυτήν;
Όταν τα συγκεντρώσεις ξαναέλα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιαν 2023, 20:47

Προέλλην έγραψε:Απο παντού, πλήν του στενού κύκλου των εκπαιδευτικών.
Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να διαβάσουμε την αντιπρότασή σας για την αξιολόγηση, πως θέλετε δηλαδή να αξιολογείστε, τι θα πρέπει να συμβαίνει με όσους τα πάνε καλά, με όσους τα πάνε χάλια, κλπ. Δεν πιστεύω να μην θέλετε να αξιολογείστε καθόλου.

Εσύ θα μου πεις πώς με μια- δυο συναντήσεις ο αξιολογητής θα μπορέσει να σχηματίσει ασφαλή άποψη για το αν τα πηγαίνω καλά ή χάλια στο έργο μου.
Που θα μπει μια φορά στην τάξη για μια διδακτική ώρα;

Αξιολόγηση ήδη συμβαίνει. Όταν δεν ακούγεται το όνομά σου στη δ/νση σημαίνει ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Όταν φτάσεις στο σημείο να ακουστεί το όνομά σου στη δ/νση να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις μπλεξίματα.
Ένα τηλέφωνο είναι.

Από και και πέρα ένα μετρήσιμο μέγεθος είναι οι εξετάσεις τύπου pisa. Βάλε στο τέλος κάθε τάξης εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Αν έχεις υψηλά ποσοστά επιτυχίας σημαίνει ότι πέτυχες τους διδακτικούς στόχους σου. Αν έχεις χαμηλά ποσοστά επιτυχίας σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά.
Αλλά για να έχεις χαμηλά ποσοστά επιτυχίας πανελλαδικά δε φταίνε οι εκπ/κοί. Δεν μπορεί να είμαστε όλοι ανίκανοι.
Κάτι άλλο θα φταίει.

Αλλά στην εκπαίδευση, προέλληνα, δεν είναι όλα άσπρο/μαύρο όπως καταλαβαίνεις. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που διαμορφώνουν το επίπεδο εκπαίδευσης ανά τάξη, σχολείο και περιοχή.

Προέλλην έγραψε: Επίσης, σε περίπτωση που αυξηθεί ο ομολογουμένως διαχρονικά χαμηλός προϋπολογισμός για την παιδεία, πως θα πρέπει να κατανεμηθεί ποσοστιαία μεταξύ αύξησης αποδοχών των εκπαιδευτικών και βελτίωσης υποδομών και υλικού; Θυμίζω ότι σήμερα το 75% πάει για μισθούς και επιδόματα εκπαιδευτικών.

Ή θα απολύσεις εκπαιδευτικό προσωπικό ή θα μειώσεις τον μισθό τους στα 100 ευρώ.
Τι από τα δύο θεωρείς βιώσιμο;

Και ποια επιδόματα παίρνουμε;
Πέρα από τα επιδόματα μητρότητας τα οποία ισχύουν για όλον τον δημόσιο τομέα τι άλλο παίρνουμε; Όλα τα υπόλοιπα είναι τα ακαδημαϊκά σου προσόντα που σε ανεβάζουν μισθολογικό κλιμάκιο.
Όχι απλά δεν παίρνουμε επιδόματα αλλά είμαστε φουλ στις κρατήσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιαν 2023, 20:49

pluton έγραψε:Το ξέρεις ότι ένας είκοσι χρόνια εκπαιδευτικός, είναι ζήτημα αν μπαίνει σε τάξη 10 διδακτικές ώρες την εβδομάδα και έχει και τέσσερεις μήνες διακοπές.

πηγή: πλούτωνας
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιαν 2023, 20:52

Προέλλην έγραψε:Αυτό που κλείνουν τα σχολεία 3 μήνες συνεχόμενα δεν ξέρω που αλλού συμβαίνει. Πρόκειται για textbook αντιεκπαιδευτική πρακτική, οι διακοπές των μαθητών θα πρέπει να κατανέμονται σε όλη την διάρκεια του έτους.

Το θέμα είναι αν οι διακοπές θα είναι συνεχόμενες ή σπαστές;
Απ'όσο ξέρω σε όλον τον κόσμο κλείνουν τα σχολεία και σε κάποιες μάλιστα χώρες οι διακοπές είναι πολύ περισσότερες από τις δικές μας.

Αλλά οκ. Σου τη σπάει που καθόμαστε.
Πού θα μας απορροφήσεις για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία;
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Ιαν 2023, 21:11

bizeli έγραψε:
pluton έγραψε:
Πάρε όλα τα γκάλοπ μέχρι σήμερα.

Ποια γκάλοπ; Γίνε συγκεκριμένος.
Ποιοι ερωτήθηκαν, Πάνω σε τι; Και ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους;
Ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουν άποψη για την παιδεία και τι σχέση έχουν με αυτήν;
Όταν τα συγκεντρώσεις ξαναέλα.

Δεν τα έχω και ούτε θα καθίσω να ψάξω, εγώ ξέρω ότι όποτε γίνεται γκάλοπ η ΝΔ είναι 6%-8% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δε διάφορα δημοτικότητας του Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα είναι σαρωτική.

Το κάθε κόμμα έχει ένα πρόγραμμα, ακόμα και αν δεν συμφωνείς πχ με το εκπαιδευτικό κομμάτι, βγάζεις μια συνισταμένη και λες αυτό το κόμμα συνολικά έχει καλύτερο πρόγραμμα από τα άλλα ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ φυσικά και τον βαθμό απάτης που κουβαλά ο κάθε ένας. Δεν πάει να μου τάζει οτιδήποτε ο Τσίπρας, αφού είναι ψεύτης, δεν τον λαμβάνω καθόλου υπόψη. Το ΚΚΕ το λαμβάνω υπόψη μου, δεν λέει ψέματα, άλλο ότι δεν συμφωνώ, ψεύτες δεν είναι σε αυτό.

Δες εγώ είμαι τυχερός η γυναίκα μου εκπαιδευτικός, δούλευε οπότε δούλευε και όσο δούλευε, η κόρη μου εκπαιδευτικός συμβασιούχος, μια χαρά είναι, ο γαμπρός μου ιδιωτικός υπάλληλος αλλά και καθηγητής πως τα λένε ΙΕΚ γενικά πολλοί εκπαιδευτικοί.

Δες η κόρη μου πάει 8.20 και φεύγει 13.10 σκάρτα πέντε ωρες κάποιες μέρες πάει και πιο αργά... Δηλαδή εβδομαδιαία 22 ώρες βγάλε τα διαλύματα χαιρετίσματα.... Και έχετε και απαιτήσεις, δεν κάνετε τον σταυρό σας... ποιος εργαζόμενος έχει τέτοια προνόμια;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 25 Ιαν 2023, 21:21

pluton έγραψε:Δεν τα έχω και ούτε θα καθίσω να ψάξω, εγώ ξέρω ότι όποτε γίνεται γκάλοπ η ΝΔ είναι 6%-8% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δε διάφορα δημοτικότητας του Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα είναι σαρωτική.

Τι με νοιάζουν τα γκάλοπ της ΝΔ;
Γκάλοπ που να αφορούν την εκπαίδευση έχεις και να δικαιολογούν φωνή λαού + οργή θεού εναντίον των εκπαιδευτικών;
Αν όχι άστο.

pluton έγραψε: η κόρη μου εκπαιδευτικός συμβασιούχος, μια χαρά είναι

Θα το ρίξει κεραμέως;

pluton έγραψε:Δες η κόρη μου πάει 8.20 και φεύγει 13.10 σκάρτα πέντε ωρες κάποιες μέρες πάει και πιο αργά... Δηλαδή εβδομαδιαία 22 ώρες βγάλε τα διαλύματα χαιρετίσματα.... Και έχετε και απαιτήσεις, δεν κάνετε τον σταυρό σας... ποιος εργαζόμενος έχει τέτοια προνόμια;

Το γεγονός ότι κάθομαι και ανοίγω κουβέντες με πανάσχετους πάνω σε θέματα εκπαίδευσης με ξεπερνάει.
Μόνο για τρολλάρισμα είστε.
Δεν έχει νόημα να σπαταλάω ενέργεια.
Ό,τι πείτε.
1 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”