Το πολιτικό επιστέγασμα της χρονιάς που πέρασε

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Το πολιτικό επιστέγασμα της χρονιάς που πέρασε

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Ιαν 2023, 21:31

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Πάλι ο Κυριάκος θα βγεί πρωτος. Γιατί απλά δεν υπάρχει αντιπολίτευση, παρά ένας λαϊκίστικος συρφετός της ατάκας χωρίς καμιά ουσιαστική λύση.

Ας βγει ό,τι θέλει. Από μένα its a no.

Δεν νομίζω ότι θα πρόκειται περί απώλειας ψήφου :D
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 01 Ιαν 2023, 21:33

Ανατιμήσεις σε 500 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ το 2023 – Αυξάνονται οι τιμές
Εικόνα

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ανατιμήσεις που θα φτάσουν ακόμα και διψήφιο ποσοστό αναμένεται να υπάρξουν στα παρακάτω προϊόντα:

Τυροκομικά
Ελαιόλαδο
Αναψυκτικά
Ζυμαρικά
Απορρυπαντικά
Βρεφικές πάνες
Φρυγανιές
Μπισκότα

https://tinealarissa.gr/wp-content/uplo ... 0x375.webp

πσοιφιζουμε ολοι κυριάκο...!!!!!
:D
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Ιαν 2023, 21:41

Ο Κυριάκος ανέβασε τις τιμές. Ψηφίζουμε Τσίπρα, γιατί έτσι, είναι βουλησιαρχικές οι τιμές.

Με ένα νόμο και ένα άρθρο θα τις κατεβάσουμε! :ligouri:
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Ιαν 2023, 21:44

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2023 σχεδιάζεται να ξεκινήσει από τον ΕΦΚΑ η πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου με την αύξηση του 7,75%

https://www.cnn.gr/oikonomia/chrima/sto ... dikaioyxoi
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Ιαν 2023, 21:46

Στις αρχές του νέου έτους αρχίζουν οι διαδικασίες για τη χορήγηση τρίτης αύξησης του κατώτατου μισθού, ενώ η αύξηση στις συντάξεις που έχει ανακοινωθεί θα είναι της τάξης του 7,5%, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

https://www.naftemporiki.gr/finance/eco ... syntaxeis/

Θα το κλείσει το μαγαζί ο Κυριάκος με τόσο σοσιαλισμό :s_mad

Διάκειμαι κατά αυτών των αυξήσεων αλλά συνεχίζω να στηρίζω εξαιρετικά κριτικά.
0 .
Ich bereue nichts

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 01 Ιαν 2023, 21:54

Εικόνα

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή

Το 2023 θα είναι ένα έτος ορόσημο. Σε λίγους μήνες η εκλογική μάχη που θα δοθεί θα είναι βαθιά πολιτική. Θα συγκρουστεί η δημοκρατία με τον αυταρχισμό
Είθισται στη χαραυγή του νέου έτους να γράφονται κοινότοπες ευχές. Αν κάτι έχουμε διδαχθεί από τα τελευταία αρκετά χρόνια των πολλαπλών κρίσεων είναι ότι η απόθεση της ελπίδας για αλλαγές και καλύτερες ημέρες στην έκλαμψη αισιοδοξίας που συνοδεύει συνήθως το πέρασμα από τον παλιό τον χρόνο δεν ευοδώνεται. Το 2022 που αποχαιρετούμε σε λίγες ώρες έμοιαζε έναν χρόνο πριν με ευκαιρία ανάτασης και επιστροφής στην κανονικότητα μετά από μια διετία στη σκιά του θανάτου και των πρωτόγνωρων περιορισμών.

Μόλις στους πρώτους μήνες του έτους ο πόλεμος αναβίωσε στην Ευρώπη, τα φαντάσματα που θεωρούσαμε κλεισμένα στο χρονοντούλαπο στοίχειωσαν ξανά την καθημερινότητα των Ευρωπαίων. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδότησε έναν νέο κύκλο κρίσης, πολύ πιο βαθιάς και απρόβλεπτης από εκείνη που συντάραξε το τραπεζικό σύστημα και τις ανοχύρωτες οικονομίες το 2009. Στην Ελλάδα, ωστόσο, η έκρηξη της ακρίβειας παντού, στα ράφια, στα καύσιμα, στην ενέργεια, ήταν ήδη παρούσα.

Οι εμμονικά ιδεοληπτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο στην αισχροκέρδεια των λίγων και στη φτωχοποίηση των πολλών. Η χώρα και η κοινωνία βρέθηκαν ξανά απροστάτευτες. Όπως συνέβη στην πανδημία, όπου η επιμονή στην υποβάθμιση του ΕΣΥ και στη μη ενίσχυση των ΜΕΘ οδήγησε στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους που θα μπορούσαν σήμερα να γιορτάζουν μαζί με τις οικογένειές τους.

Το σκοτεινό παρακράτος των παρακολουθήσεων που στήθηκε και λειτούργησε στο Μέγαρο Μαξίμου, για την ακρίβεια στο πρωθυπουργικό γραφείο, προκαλεί ακόμα μια μαύρη κηλίδα στο σώμα της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, των θεσμών, στο ίδιο το πολίτευμα. Μια πληγή που κακοφορμίζει όσο το σύστημα Μητσοτάκη και οι πρόθυμοι στη Δικαιοσύνη μεθοδεύουν με τον πιο βρόμικο και κυνικό τρόπο τη συγκάλυψη. Αλλά και τη συκοφάντηση με στόχο την τιμωρία όσων τιμούν τον ρόλο και τη θέση τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε τριάμισι χρόνια μετέτρεψε την Ελλάδα σε Ουγγαρία της Μεσογείου. Με πολίτες που δεν μπορούν να γεμίσουν το ψυγείο και να πληρώσουν το ρεύμα τους, με απεγνωσμένους δανειολήπτες που χάνουν το σπίτι τους από την τράπεζα, με τη Δημοκρατία να κακοποιείται βάναυσα και κατ’ επανάληψη.

Ως εκ τούτου, το 2023 θα είναι εκ των πραγμάτων ένα έτος ορόσημο. Σε λίγους μήνες η εκλογική μάχη που θα δοθεί θα είναι βαθιά πολιτική. Θα συγκρουστεί η δημοκρατία με τον αυταρχισμό. Η δικαιοσύνη με το παρακράτος και τις ανισότητες. Η Αριστερά με όρους διευρυμένους, συμπόρευσης και συγκρότησης ευρύ προοδευτικού μετώπου με την πιο σκληρή Δεξιά από τη Μεταπολίτευση κι εντεύθεν.

Μια μάχη που θα καθορίσει εν πολλοίς τους όρους ζωής της πλειονότητας για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το κρίσιμο διακύβευμα κανείς δεν δικαιούται να διατηρήσει ίσες αποστάσεις, δεν δικαιούται να απέχει. Με την αισιοδοξία του δίκαιου και του αγώνα, με τη βαθιά πεποίθηση ότι μας αξίζει και μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς, ας κάνουμε το νέο έτος ευκαιρία λύτρωσης, ελπίδας, προοδευτικής και δημοκρατικής αλλαγής. Άλλωστε πάντα το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή.

Καλή χρονιά!

Εικόνα

Εικόνα
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Ιαν 2023, 22:17

Να βάλουμε και την πηγή https://left.gr/en/node/404892
ένα όργανο της κομματικής προπαγάνδας του σύριζα, του κόμματος αυτού που μέσα σε όλα αυτά ερχεται πολύ 2ο ασθματικά χωρίς καμιά νομιμοποίηση στην ελληνική κοινωνία, ένα κόμμα παρίας που με τις γελοιότητες και τις κωλοτούμπες και τον λαϊκισμό του στοίχησε στην χώρα περίπου 200 δις. Το εκλογικό σώμα λέει: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 01 Ιαν 2023, 22:17

Προέλλην έγραψε:Δεν νομίζω ότι θα πρόκειται περί απώλειας ψήφου :D

Κοίτα, προέλληνα, το ξέρεις ότι το μπιζέλι είναι αντικειμενικό και με καθαρή κρίση. Δεν είμαι ούτε κομματικά φανατισμένη ούτε προκατειλημμένη ούτε τίποτα. Και το σωστό θα το αναγνωρίσω και θα το πω και όλα αυτά ... αλλά σαν γενική εικόνα he messed up. Πώς να το κάνουμε δλδ;
Μπορεί η δική μου ψήφος σε απόλυτους αριθμούς να μη σημαίνει τίποτα αλλά πιστεύω ότι δεν είναι καλό να κρατάς "άτομα σαν κι εμένα" δυσαρεστημένα. Ναι;

Όσοι το ρίξετε νουδούλα, επειδή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, κάντε το αλλά υπάρχουμε κι εμείς οι υπόλοιποι που δεν γουστάρουμε να παίζουν με τη νοημοσύνη μας.

Ας κοιτάξει να μαζέψει πρώτα τον δικό του συρφετό που έχει μαζέψει εκεί μέσα και μετά τα λέμε.

Πάντως ό,τι και να γίνει καθαρή νίκη δεν θα είναι.
Το ξέρεις. Το ξέρω.
2 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Ιαν 2023, 22:20

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν νομίζω ότι θα πρόκειται περί απώλειας ψήφου :D

Κοίτα, προέλληνα, το ξέρεις ότι το μπιζέλι είναι αντικειμενικό και με καθαρή κρίση. Δεν είμαι ούτε κομματικά φανατισμένη ούτε προκατειλημμένη ούτε τίποτα. Και το σωστό θα το αναγνωρίσω και θα το πω και όλα αυτά ... αλλά σαν γενική εικόνα he messed up. Πώς να το κάνουμε δλδ;
Μπορεί η δική μου ψήφος σε απόλυτους αριθμούς να μη σημαίνει τίποτα αλλά πιστεύω ότι δεν είναι καλό να κρατάς "άτομα σαν κι εμένα" δυσαρεστημένα. Ναι;

Όσοι το ρίξετε νουδούλα, επειδή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, κάντε το αλλά υπάρχουμε κι εμείς οι υπόλοιποι που δεν γουστάρουμε να παίζουν με τη νοημοσύνη μας.

Ας κοιτάξει να μαζέψει πρώτα τον δικό του συρφετό που έχει μαζέψει εκεί μέσα και μετά τα λέμε.

Πάντως ό,τι και να γίνει καθαρή νίκη δεν θα είναι.
Το ξέρεις. Το ξέρω.

Το να μην ψηφίσω κάτι, δεν λέει τίποτε ως πολιτική θέση. Στην κάλπη που θα πας, σημασία έχει το τι θα ψηφίσεις.
Αν θες πες μας, ποια είναι η ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση.

ΥΓ
Φυσικά και έχει μαζέψει συρφετό η ΝΔ, όπως το κάθε κόμμα εξουσίας που κυβερνάει και αντιπροσωπεύει σε μεγάλο ποσοστό αυτόν τον λαό.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 01 Ιαν 2023, 23:26

Προέλλην έγραψε:Το να μην ψηφίσω κάτι, δεν λέει τίποτε ως πολιτική θέση. Στην κάλπη που θα πας, σημασία έχει το τι θα ψηφίσεις.
Αν θες πες μας, ποια είναι η ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση.

ΥΓ
Φυσικά και έχει μαζέψει συρφετό η ΝΔ, όπως το κάθε κόμμα εξουσίας που κυβερνάει και αντιπροσωπεύει σε μεγάλο ποσοστό αυτόν τον λαό.

Κοίτα εκλογικά μιλώντας το μελετάω ακόμη. Αλλά επειδή πολλοί έχουν τη δική σου λογική οπότε μάλλον θα ξαναβγεί η ΝΔ, τουλάχιστον θα κοιτάξω να ενισχύσω ένα κόμμα που να "χωθεί" λίγο είτε σαν κόμμα αντιπολίτευσης είτε σαν κόμμα συνεργασίας.
Θέλω να σπάσει λίγο αυτό το χουντέξ ότι επειδή δεν υπάρχει ισχυρός αντίπαλος, θα βγαίνει η ΝΔ εις τον αιώνα τον άπαντα. Δεν είναι και τόσο υγιές αυτό δεν νομίζεις; Να βγαίνει μια κυβέρνηση όχι λόγω ικανοτήτων αλλά επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο ...

Οπότε ναι δεν έχω καταλήξει ακόμα αλλά η λογική μου είναι αυτή. Να ενισχυθεί ένα κόμμα που να κάνει στενό μαρκάρισμα στη ΝΔ . Θέλω η ψήφος μου να πιάσει τόπο. Όχι να ψηφίσω πχ ένωση ψαροντουφεκάδων.
Μπορεί τώρα να σκέφτομαι να ψηφίσω ένα α΄ κόμμα αλλά όλα αυτά παίζει να κριθούν και την τελευταία στιγμή ανάλογα τις πολιτικές εξελίξεις και τους πολιτικούς συσχετισμούς.
Αλλά έχω μπει σε mood εκλογών και με απασχολεί σοβαρά το θέμα.

Πάντως να σου πω κάτι; Λες για την αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Φίλε μου προτιμώ χίλιες φορές τα capital controls παρά αυτή την αλητεία της ΝΔ πχ σου δίνω οικογενειακό γιατρό και αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και σου λέω μόνο ένα παράδειγμα.
Και η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτό ακριβώς. Κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και βγαίνει μετά η ΝΔ και μιλάει για success story.
Ε όχι.
Και το δούλεμα έχει ένα όριο.
1 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”