Εντάξει και ο Καποδίστριας όταν έφερε την πατάτα στην Ελλάδα με δυσπιστία όλοι τον κοιτούσαν.
Για να μην μιλήσουμε και για την γεωργική σχολή της Τίρυνθας που ίδρυσε όπου σκόπευε στην γεωργική εκπαίδευση των Ελλήνων με πρωτοποριακές μεθόδους καλλιέργειας επηρεασμένες από το εξωτερικό.
Ντάξει μπορεί να μιλάμε για βαριά βιομηχανία της Ελλάδας αλλά μπορεί να είμαστε ακόμα άμπαλοι σε κάποια θέματα.
Δλδ πώς ξέρουμε σίγουρα ότι αυτός που θα έρθει από το εξωτερικό θα είναι ο μετανάστατης από το μπαγκλαντές και όχι κάποιος με μεταπτυχιακό;
Το φιασκο της ''βαριας μας βιομηχανιας''
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Re: Το φιασκο της ''βαριας μας βιομηχανιας''
bizeli έγραψε:Καλά όλα για το δήθεν γίνονται έτσι κι αλλιώς. Αυτό που αναγνωρίζω στον συγκεκριμένο π/θ είναι ότι έστω και δήθεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με κάποια πράγματα αιώνια άλυτα. Είναι μια αρχή.
Αφου παραδεχεσαι οτι γινεται για το δηθεν τοτε γιατι λες οτι ασχολειται? Οι πραξεις μετρανε, οχι τα παχια λογια.
Σε σχέση με την αριστερίλα πχ που έχει το μότο everybody happy, το δίκαιο του εργάτη κτλ.
Όχι δεν είναι πάντα το δίκαιο του εργάτη.
Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να συνυπολογίσεις και μπορεί να μην είναι εφικτά όλα όσα ζητάει ο εργάτης
Ή τρολλαρεις ή δεν εχεις ιδεα απο την αγορα εργασιας. Αυτο εχεις καταλαβει οτι ειναι το προβλημα στην Ελλαδα? Οτι εχουν οι εργατες παραλογες απαιτησεις και δικαιωματα?
Έχουμε ξανακάνει ανάλογη συζήτηση για τα εργασιακά και πάλι είχες τσιτώσει με κάτι που το ονόμασες πριν καν το βαφτίσεις.
Για ένα εργασιακό μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, αν θυμάμαι καλά, που ανέφερε και την υπερωριακή εργασία.
Τίποτα από όσα φοβόσουν δεν έγινε ή τέλος πάντων τίποτα δεν έγινε πιο σκατά από όσο ήδη ήταν.
Ίσα ίσα εκείνο το νομοσχέδιο μόνο δικαιώματα μοίραζε στους εργαζόμενους κι εσύ είχες κολλήσει σε ένα σημείο.
Τι να σου πω, πηξαμε στα δικαιωματα
Δεν εχουμε που να τα βαλουμε. Ζουμε σε αλλη χωρα φαινεται. Ναι θέλω να είναι πολύ συγκεκριμένα και ξε κάθαρα τα πράγματα.
Πες μου σε παρακαλώ με τι θα αισθανόταν ένας εργαζόμενος ευχαριστημένος.
Το προς τα κάτω το ξέρω και ούτε εγώ το δέχομαι.
Αλλά να ορίσουμε λίγο και το προς τα πάνω πώς το εννοούμε.
Πχ εγώ θα αισθανόμουν ευχαριστημένη με διήμερο εργασίας, 3000 ευρώ το μήνα, εξασφαλισμένα οδοιπορικά, πληρωμένο σπίτι, επιδόματα, άδειες και για την πιο μαλακία, δωρεάν είσοδο σε όλα τα καφέ της χώρας, εκπτωτικό κουπόνι στα ζάρα και πληρωμένη από το κράτος babysitter να μου κρατά τα μωρά στο σπίτι. Έτσι θα αισθανόμουν ότι θα δούλευα πολύ πιο παραγωγικά αλλά και πάλι παίζεται. Αν μπορούσα και να μην δούλευα καθόλου και απλά να με πλήρωναν ακόμα καλύτερα.
Εσύ με τι θα ήσουν ευχαριστημένος;
Σιγουρα χρειαζεται παραπανω απο οσα σημερα για να ισοσταθμισει η προσφορα εργασιας την ζητηση. Ετσι λεει η βασικη οικονομικη θεωρια. Αλλιως να μην κλαιγονται οι απατεωνες οτι δεν βρισκουν εργαζομενους.
Απο εκει και περα, με βαση τις σημερινες αναγκες της ζωης στην χωρα, ενας εργαζομενος χρειαζεται τουλαχιστον 1000 ευρω για 8ωρη εργασια για να ανταπεξελθει αλλιως θα πρεπει να μενει με τους γονεις του μεχρι τα 50 ή να επιδοτειται απο αυτους αν ζει μονος.
Με δεδομενο οτι οι εργαζομενοι του τουρισμου δουλευουν 7 μερες με 12ωρα και χωρις ρεπο πρεπει να παιρνουν τουλαχιστον 2000.
Αυτοί οι 8-9 γιατί πάνε;
Γιατι δεν εχουν αλλη επιλογη προφανως.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

bizeli έγραψε:Εντάξει και ο Καποδίστριας όταν έφερε την πατάτα στην Ελλάδα με δυσπιστία όλοι τον κοιτούσαν.
Για να μην μιλήσουμε και για την γεωργική σχολή της Τίρυνθας που ίδρυσε όπου σκόπευε στην γεωργική εκπαίδευση των Ελλήνων με πρωτοποριακές μεθόδους καλλιέργειας επηρεασμένες από το εξωτερικό.
Ντάξει μπορεί να μιλάμε για βαριά βιομηχανία της Ελλάδας αλλά μπορεί να είμαστε ακόμα άμπαλοι σε κάποια θέματα.
Δλδ πώς ξέρουμε σίγουρα ότι αυτός που θα έρθει από το εξωτερικό θα είναι ο μετανάστατης από το μπαγκλαντές και όχι κάποιος με μεταπτυχιακό;
Δηλαδη ο ευρωπαιος με μεταπτυχιακα και ντοκτορα θα παει στην Ελλαδα να γινει γκαρσονι?
Ουτε ο Βαλλον δεν κανει τετοια τρολλαρισματα.Δεν εχει καμια σημασια τι θα ειναι και απο που θα ειναι. Ας ειναι και καρδιοχειρουργοι απο την Σουηδια. Το ζητημα ειναι οτι ο Μητσοτακης αδειαζει τους ελληνες εργαζομενους για να ικανοποιησει μια κλικα τσιπηδων.
0 .
-
Perseus1966
- Extreme poster

bizeli έγραψε:Εντάξει και ο Καποδίστριας όταν έφερε την πατάτα στην Ελλάδα με δυσπιστία όλοι τον κοιτούσαν.
παντα υπαρχουν 2 τυποι εργαζομενων στον τουρισμο ,οι βολεμενοι και οι οι γ@μενοι .
Στα εστιατορια τα γκαρσονια στο ενα στο αλλο η κουζινα, στα ξενοδοχεια οι ρεσεψιονιστ ,καμαριερες βαλεδες πουλ μπους γκαρσονια στο αλλο οι λαντζες τα πλυντηρια ,στον τουρισμο οι σκληροτερες δουλειες αμειβονται χαμηλοτερα.
1 .
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Αφου παραδεχεσαι οτι γινεται για το δηθεν τοτε γιατι λες οτι ασχολειται? Οι πραξεις μετρανε, οχι τα παχια λογια.
Μια πολιτική δεν κρίνεται ούτε από τα λόγια ούτε από τις πράξεις. Κρίνεται από τους στόχους και το αποτέλεσμα.
Γενικότερα όμως η επιτυχημένη εφαρμογή μιας πολιτικής δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τον Μητσοτάκη.
Εξαρτάται και από τους προγενέστερους πολιτικούς και από τους μεταγενέστερους και από όλους εμάς.
Βασικά εγώ το αποτέλεσμα χαρακτηρίζω δήθεν.
Στην παιδεία, ας πούμε, όλες οι κυβερνήσεις τον πέτυχαν τον στόχο τους. Την κατέστρεψαν.
Τέλος πάντων, ας πούμε ότι ο Μητσοτάκης δείχνει μια πολιτική βούληση...
Λαχουρένιος έγραψε: Ή τρολλαρεις ή δεν εχεις ιδεα απο την αγορα εργασιας. Αυτο εχεις καταλαβει οτι ειναι το προβλημα στην Ελλαδα? Οτι εχουν οι εργατες παραλογες απαιτησεις και δικαιωματα?![]()
Δεν ισχυρίστηκα ότι οι εργάτες έχουν παράλογες απαιτήσεις. Πολύ δίκαιες έχουν.
Ζήτησα να διευκρινίσουμε, όμως, ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες εργασίας για να δω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
Λαχουρένιος έγραψε: Σιγουρα χρειαζεται παραπανω απο οσα σημερα για να ισοσταθμισει η προσφορα εργασιας την ζητηση. Ετσι λεει η βασικη οικονομικη θεωρια. Αλλιως να μην κλαιγονται οι απατεωνες οτι δεν βρισκουν εργαζομενους.
Απο εκει και περα, με βαση τις σημερινες αναγκες της ζωης στην χωρα, ενας εργαζομενος χρειαζεται τουλαχιστον 1000 ευρω για 8ωρη εργασια για να ανταπεξελθει αλλιως θα πρεπει να μενει με τους γονεις του μεχρι τα 50 ή να επιδοτειται απο αυτους αν ζει μονος.
Με δεδομενο οτι οι εργαζομενοι του τουρισμου δουλευουν 7 μερες με 12ωρα και χωρις ρεπο πρεπει να παιρνουν τουλαχιστον 2000.
Και 2.000 και 3.000 να πάρει. Εμένα δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου.
Το πρόβλημά μου είναι όταν ξεχειλώνονται κάποια πράγματα στο όνομα των δικαιωμάτων.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Δηλαδη ο ευρωπαιος με μεταπτυχιακα και ντοκτορα θα παει στην Ελλαδα να γινει γκαρσονι?Ουτε ο Βαλλον δεν κανει τετοια τρολλαρισματα.
Δεν εχει καμια σημασια τι θα ειναι και απο που θα ειναι. Ας ειναι και καρδιοχειρουργοι απο την Σουηδια. Το ζητημα ειναι οτι ο Μητσοτακης αδειαζει τους ελληνες εργαζομενους για να ικανοποιησει μια κλικα τσιπηδων.
Γιατί μόνο σερβιτόρος μπορεί να γίνει κάποιος στον τομέα του τουρισμού;
Που άσε ακόμα και στον τομέα της εστίασης υπάρχουν πολλές καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν ή κάποιου είδους εξειδίκευση που απαιτείται να έχει κάποιος ως υπάλληλος.
Τις προάλλες έβλεπα μια κοπέλα στο youtube στο εξωτερικό που είχε μετατρέψει το επάγγελμα της barista σε ολόκληρη επιστήμη.
Και οι έλληνες του εξωτερικού μπορεί να αδειάζουν τους εκεί ντόπιους πάντως.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Perseus1966 έγραψε:παντα υπαρχουν 2 τυποι εργαζομενων στον τουρισμο παντού ,οι βολεμενοι και οι οι γ@μενοι .
Εγώ δεν θέλω να ακουστώ η κακιά της υπόθεσης.
Αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε για αυτό θέλω να ξεκαθαρίζουμε ακριβώς τι εννοεί ο καθένας όταν μιλάει για εργασιακά δικαιώματα.
Οκ ας πούμε ότι σου δίνονται όλα όσα δικαιούσαι. Πάρτα όλα δικά σου.
Ναι αλλά θα είσαι κι εσύ ένας σωστός και όχι κακομαθημένος υπάλληλος.
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

bizeli έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Γιατί μόνο σερβιτόρος μπορεί να γίνει κάποιος στον τομέα του τουρισμού;
Η αυτό ή μάνατζερ-ιδιοκτήτης (αλλά απο αυτούς δεν υπάρχει έλλειψη...) α ξέχασα...και καμαριέρα-καθαρίστρια μπορεί κανείς...

0 .
-
vallon
- Supreme poster

Λαχουρένιος έγραψε:: Ουτε ο Βαλλον δεν κανει τετοια τρολλαρισματα.
το σημειώνω αυτό... γκρρρ
Anyway
γιατί νευριάζετε κύριε;
ποιος σας είπε ότι σκοπός μιας εμπορικής και συγκεκριμένα τουριστικής επιχείρησης είναι να ζουν καλά και αξιοπρεπώς οι εργαζόμενοι;
ο σκοπός της επιχείρησης είναι το κέρδος. Εργοδότης και εργαζόμενος έχουν αντίθετα συμφέροντα σε περίπτωση που ονειροβατείτε
Ο εργαζόμενος θέλει να πληρώνεται άπειρα λεφτά και να κάαααθεται και ο επιχειρηματίας να εργάζονται σε αυτόν δούλοι και να μην τους πληρώνει.
Που είναι το περίεργο;
Στο ότι τώρα επί μητσοτάκη ξεχειλώνουν οι εργασιακές σχέσεις; ε τι να πω , αμα κάποιος περίμενε κάτι αντίθετο ...
εδώ γελάνε
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

bizeli έγραψε:Μια πολιτική δεν κρίνεται ούτε από τα λόγια ούτε από τις πράξεις. Κρίνεται από τους στόχους και το αποτέλεσμα.
Γενικότερα όμως η επιτυχημένη εφαρμογή μιας πολιτικής δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τον Μητσοτάκη.
Εξαρτάται και από τους προγενέστερους πολιτικούς και από τους μεταγενέστερους και από όλους εμάς.
Βασικά εγώ το αποτέλεσμα χαρακτηρίζω δήθεν.
Στην παιδεία, ας πούμε, όλες οι κυβερνήσεις τον πέτυχαν τον στόχο τους. Την κατέστρεψαν.
Τέλος πάντων, ας πούμε ότι ο Μητσοτάκης δείχνει μια πολιτική βούληση...
Τρια χρονια δεν εχει κανει τιποτα θετικο για τα εργασιακα. Ακομα και η αυξηση του κατωτατου δοθηκε λιγους μηνες πριν τις εκλογες και ειναι χαμηλοτερη του πληθωρισμου. Για να μην πιασουμε τα πεπραγμενα του ως βουλευτης και υπουργος του Σαμαρα που εριξαν τον κατωτατο και κατηργησαν τις συλλογικες συμβασεις.
Και 2.000 και 3.000 να πάρει. Εμένα δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου.
Το πρόβλημά μου είναι όταν ξεχειλώνονται κάποια πράγματα στο όνομα των δικαιωμάτων.
Οπως? Δεν παιζει αυτο στον ιδιωτικο τομεα.
bizeli έγραψε:Γιατί μόνο σερβιτόρος μπορεί να γίνει κάποιος στον τομέα του τουρισμού;
Που άσε ακόμα και στον τομέα της εστίασης υπάρχουν πολλές καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν ή κάποιου είδους εξειδίκευση που απαιτείται να έχει κάποιος ως υπάλληλος.
Τις προάλλες έβλεπα μια κοπέλα στο youtube στο εξωτερικό που είχε μετατρέψει το επάγγελμα της barista σε ολόκληρη επιστήμη.
Και οι έλληνες του εξωτερικού μπορεί να αδειάζουν τους εκεί ντόπιους πάντως.
Σκεψου το λογικα. Αν ηταν υψηλομισθες θεσεις και οχι χαμηλομισθες τοτε δε θα ειχαν ελλειψη εργαζομενων. Επισης ο Μητσοτακης μιλησε για ειδικες συμφωνιες γιατι λογικα προκειται να φερει κοσμο εκτος ΕΕ. Αν ηταν να ερθουν γαλλοι ή γερμανοι δε θα χρειαζοταν ειδικη συμφωνια αφου αυτοι λογω ΕΕ ερχονται πολυ ευκολα.
Ξαναλεω ομως οτι δεν ειναι η εθνικοτητα των εισαγομενων εργαζομενων το θεμα.
0 .