Adminović έγραψε:Η θερμομόνωση (μιλάω πάντα για καλή θερμομόνωση και όχι της πλάκας) ξέρεις στο περίπου πόσο κοστίζει;
Είναι 35 ευρώ το τετραγ,μ. χωρίς ΦΠΑ, υλικό (πχ.χ. νεοπόρ
https://www.technomorfi.gr/ell/product/ ... olisterini )και εργασία, οπότε στο κομμάτι που αντιστοιχεί στο υλικό, δεν γλυτώνεις τον ΦΠΑ. Μετά έιναι το πως το μετράει ο μάστορας στο τετραγωνικό μήκος Χ ύψος και τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες; Κανονικά τα αφαιρούν, αλλά προσθέτουν τις "γωνίες" των παραθύρων και μπαλκονιών που τρώνε από το συνολικό. Κάποιος εξυπνάκιας μου είπε ότι "το μετράει σεντόνι" δηλαδή σαν να μην υπάρχουν μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Καλά, ας περιμένει ....Άλλοι σου λένε έχω καιρό μόνο τον Ιούλιο, εν γνώσει ότι το υλικό δεν μπορεί παρά να μπεί σε θερμοκρασίες 5-35 βαθμούς και εγώ Ιούλιο κάτω από 38-44 δεν έχω δει για μερικές δεκαετίες. Ο από πάνω μου το έχει κάνει και έχει δει ουσιαστική διαφορά, αυτό το χειμώνα που περάσαμε και αυτός δεν κατοικούσε γιατί έκανε ανακαίνιση, έμπαινε και αισθανόταν ζέστη παρόλο που μπαινόβγαιναν από τις ανοιχτές μπαλκονόπορτες οι τεχνίτες μαστόροι κλπ και φυσικά κανένας δεν άναψε θέρμανση. Έχω ακούσει και από άλλους διαφορά ακόμα και το καλοκαίρι, με το που ανάψεις λίγο το κλιματιστικό να δροσίσει, δεν φεύγει έξω η δροσιά.
Adminović έγραψε:Και σε περίπτωση πολυκατοικίας, θα πρέπει να γίνει στο σύνολο του κτιρίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Όχι, ο κάθε ένας αποφασίζει και το κάνει χωριστά. Τυπικά παίρνει την άδεια από το διαχειριστή και την γενική συνέλευση της πολυκατοικίας με τη δέσμευση να αποκαταστήσει το χρώμα της πολυκατοικίας (όσο είναι δυνατό να βρεις το χρώμα που έχει γίνει με βρώμα 30 χρόνων που έχει μαζευτεί). Σε εμάς το έκανε ο από πάνω μου, οι άλλοι δεν έχουν λεφτά για τέτοια, θα το κάνω και εγώ, αλλά να συμφωνήσουμε πρώτα σε σωστή προσφορά, όχι αοριστίες και να τρέχω μετά και όχι Ιούλιο - Αύγουστο. Δεν θα μπαινοβγαίνουν στο σπίτι μου με τις ζέστες ή όταν θέλω διακοπές ή παραλία. Αν δεν συμφωνήσουμε θα περιμένω να μας κάνει να πεινάσουμε ο Πούτιν και να το ξανασκεφτούν.