vallon έγραψε:nemo έγραψε:εχω δει πολλα εργα στην ζωη μου και καταλαβαινω απο τις πρωτες στιγμες αν αξιζει
να το δω μεχρι το τελος ......με σταματησανε για πρωτη φορα στην ζωη μου ενα βραδυ
πριν δυο μηνες περιπου καπου στις 11 το βραδυ τρεις τους διας με μηχανες
οι δυο καθησανε πισω απο το καρο και ο ενας με το χερι στο οπλο μου ζητησε
ττην ταυτοτητα την εδωσα την ειδαν και μου την επιστρεψανε και εφυγα
με καληνυχτα εκ μερους τους ......καποιος παλαβος αν ελεγε κατι θα τον τραβολουγουσαν
και αναλογα με την μαγκια του θα ετρωγε και ξυλο
το να κρατάνε το όπλο πάνω σου το βρίσκεις λογικό;
Απόλυτα.
Σε κάθε αστυνομικό έλεγχο υπάρχουν κανόνες και από την πλευρά των αστυνομικών και από την πλευρά των πολιτών.
Ο αστυνομικός υποχρεούται να παίρνει κάθε μέτρο αυτοπροστασίας γιατί ποτέ δεν ξέρει με τι καθίκι έχει να κάνει και ο πολίτης έχει υποχρέωση να πειθαρχήσει σε κάθε εντολή που θα του δώσουν οι αστυνομικοί που διενεργούν τον έλεγχο.
Όσους βλέπουμε στην τηλεόραση να τρώνε φάπες και να τους σέρνουν στο δρόμο έχουν αντισταθεί ή έχουν βρίσει τους αστυνομικούς που για κάποιο λόγο προέβησαν στη σύλληψη του.
Όταν σου δώσει εντολή ο αστυνομικός ''βγες από το αμάξι'' το κάνεις άμεσα και όταν σου πει ''βάλε τα χέρια στον τοίχο με ανοιχτά τα πόδια'' πάλι υπακούς χωρίς καμιά διαμαρτυρία.
Μαγκιές και ζοριλίκια εκ μέρους των πολιτών έχουν πάντα το αποτέλεσμα που περιγράφεται στο πρώτο ποστ.
Φάπες, κλωτσίδια, σύλληψη, κρατητήριο και ανάλογη δικογραφία.
Σε μια σταλινική λαϊκή προλεταριακή δημοκρατία η αστυνομία θα έχει τόσες εξουσίες που όταν σε σταματούν στο δρόμο για έλεγχο θα σου φεύγουν τα κάτουρα από το φόβο σου.