denplirono έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:
Και ποιος σου 'πε ότι θέλει να μάσει.![]()
Υπάρχει ρε καλύτερη ευκαιρία να σου πάει μισθούς και συντάξεις στα 200 ευρώ (χρόνια το παλεύουν αυτό και δεν τους έβγαινε) και να μην κουνηθεί φύλλο;
Θα σου πει, το κράτος, δεν έμασα, θέλω αλλά αδυνατώ να σου δώσω και τα παράπονα σου στον κορονοϊό και στους ειδικούς που μου εισηγήθηκαν καθολική καραντίνα για να μη μαζεύω νεκρούς με τα κάρα.
Εγώ, θα σου ξαναπεί το κράτος, έκανα ότι μου είπαν για σου σώσω τη ζωή και στην έσωσα.
Αν θέλεις και λεφτά, θα σου ματαξαναπεί το κράτος, φόρα τη μάσκα σου και τράβα ζήτα τα από τον Τσιόδρα, τον Μόσιαλο και τον Μαγιορκίνη.
εξακολουθεις να σκεφτεσαι ως κομμουνιστης σε καπιταλιστικο καθεστως. το κανετε ολοι οι κκεδες. μαστορα στον καπιταλισμο οπως φυσικα ξερεις(ασχετα αν σε/με αρεσει ή οχι), για να εισπραξει το κρατος πρεπει οι πολιτες να εχουν. αν δεν εχουν θα εισπραξει @@ καλαβρεζικα και παπαγια ταιλανδης με μπολικη παπαροσκονη
Ισχύει, είναι μια αντίφαση του καπιταλισμού. Δεν μπορεί να ξεπεραστεί γιατί υπάρχει νεκρή εργασία (=κεφάλαιο) αποθηκευμένο σε σταθερό κεφάλαιο. Μονο με δανεισμό μελλοντικου μισθού μπορεί κάπως να θολώσει το πράγμα.