Πτώση 70%-80% στην αγορά

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Re: Πτώση 70%-80% στην αγορά

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 28 Μάιος 2020, 04:46

denplirono έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Και ποιος σου 'πε ότι θέλει να μάσει. :fico:
Υπάρχει ρε καλύτερη ευκαιρία να σου πάει μισθούς και συντάξεις στα 200 ευρώ (χρόνια το παλεύουν αυτό και δεν τους έβγαινε) και να μην κουνηθεί φύλλο;
Θα σου πει, το κράτος, δεν έμασα, θέλω αλλά αδυνατώ να σου δώσω και τα παράπονα σου στον κορονοϊό και στους ειδικούς που μου εισηγήθηκαν καθολική καραντίνα για να μη μαζεύω νεκρούς με τα κάρα.
Εγώ, θα σου ξαναπεί το κράτος, έκανα ότι μου είπαν για σου σώσω τη ζωή και στην έσωσα.
Αν θέλεις και λεφτά, θα σου ματαξαναπεί το κράτος, φόρα τη μάσκα σου και τράβα ζήτα τα από τον Τσιόδρα, τον Μόσιαλο και τον Μαγιορκίνη. :D

εξακολουθεις να σκεφτεσαι ως κομμουνιστης σε καπιταλιστικο καθεστως. το κανετε ολοι οι κκεδες. μαστορα στον καπιταλισμο οπως φυσικα ξερεις(ασχετα αν σε/με αρεσει ή οχι), για να εισπραξει το κρατος πρεπει οι πολιτες να εχουν. αν δεν εχουν θα εισπραξει @@ καλαβρεζικα και παπαγια ταιλανδης με μπολικη παπαροσκονη

Ισχύει, είναι μια αντίφαση του καπιταλισμού. Δεν μπορεί να ξεπεραστεί γιατί υπάρχει νεκρή εργασία (=κεφάλαιο) αποθηκευμένο σε σταθερό κεφάλαιο. Μονο με δανεισμό μελλοντικου μισθού μπορεί κάπως να θολώσει το πράγμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 28 Μάιος 2020, 04:57

Αρχέλαος έγραψε:
Αρίστος έγραψε:Όσοι έχουν παρτίδες με αγορά και επιχειρήσεις θα γνωρίζουν πως αυτή τη στιγμή υπάρχει πτώση 70%-80%.

Δεν μιλάω για την περίοδο της καραντίνας, μιλάω για τις δυο εβδομάδες που έχουν ανοίξει τα μαγαζιά.

Πτώση 70%-80% σε σχέση με τον περσινό Μάιο.

Ακόμη και οι ταξιτζήδες κλαίνε και σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα.

.

Έστω ότι ισχύουν αυτά.
Εσύ δεν έλεγες ότι η οικονομία έπρεπε να ανοίξει πιο νωρίς;
Φαντάσου τότε τι πτώση θα υπήρχε.

Εγω ελεγα οτι δεν υπηρχε λογος να κλεισει η οικονομια.

Ολα τα καταστηματα λιανικης πιχι δεν ειχαν ουτε το 1/20 των συνωστισμων σουπερμαρκετ, τραπεζων και λαικων αγορων.

Αλλα πως θα περνουσαν την αντιεργατικη τους ατζεντα αν δεν εκλεινε η αγορα;

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 28 Μάιος 2020, 05:57

Τι τους εφταιξε για παραδειγμα να κλεισουν εδω τα βιβλιοπωλεια;

Ειχαν κανενα συνωστισμο τα βιβλιοπωλεια;

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 28 Μάιος 2020, 06:41

Η αγορά είναι ψυχολογία,
με το λοκνταουν απλά κατέστρεψαν την ψυχολογία των καταναλωτών. Για να ανακάμψει είναι αρκετά δύσκολο.
Αρχίζουμε και μπαίνουμε σε κλίμα ψυχολογία ευρώπης πχ γερμανίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλοι μας γερμανοί πολίτες απο το 95 κλείνονταν στα σπίτια τους απο τις 6 το απόγευμα, τότε που εμείς γλεντάγαμε μέχρι το πρωί κάθε βράδυ.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 28 Μάιος 2020, 08:06

τωρα αυτό το εκλεισε το ένα αλλα δεν έκλεισε το άλλο για να στηριχτεί η θέση ας μην έκλεινε τίποτα δεν ξερω κατα ποσο στηρίζει τη θέση.
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 28 Μάιος 2020, 13:17

εγω εχω την εντυπωση οτι τιθεται να νομικο ζητημα, χωρις να εχω νομικη αποχη καθοτι νομικος δεν ειμαι. Αλλα λογικα, αφου εκ του νομου εκλεισαν τα καταστημα επειδη η πολιτεια το διεταξε, λογικα δεν πρεπει παλι εκ του νομου η πολιτεια να δωσει σε αυτους που εχασαν οσα εχασαν; Λογικα στεκει, νομικα δεν ξερω αν στεκει....
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Echelon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Echelon » 28 Μάιος 2020, 13:18

Εγώ πιστεύω πως σε 2-3 εβδομάδες θα δοθεί σαν <<αντιπαροχή>> η μη τήρηση των μέτρων.
0 .
«Προφανείς και μεγάλες ευθύνες» της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για την «φάκα του μνημονίου» απέδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στο Open.

Ερωτηθείς από την Έλλη Στάη για τις ευθύνες των δύο κυβερνήσεων εις ότι αφορά την είσοδο στα μνημονία, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι η μεν κυβέρνηση Καραμανλή «μας έβαλε στη φάκα, όμως οι χειρισμοί που έγιναν στη συνέχεια δεν ήταν οι κατάλληλοι για να μας βγάλουν από τη φάκα».

«Είναι διαφορετικές οι ευθύνες αλλά εξίσου μεγάλες» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 28 Μάιος 2020, 13:24

Echelon έγραψε:Εγώ πιστεύω πως σε 2-3 εβδομάδες θα δοθεί σαν <<αντιπαροχή>> η μη τήρηση των μέτρων.

άμα δεν κάνουν μπάζα τα μαγαζιά μέσα στο καλοκαίρι , απο σεπτέμβρη θα πηδάνε από τα μπαλκόνια.
Και καλά εκείνα που βρίσκονται στα νησιά και σε τουριστικές περιοχές, άντε τώρα να έχει ρουχαλάδικο στην πατησίων λέμε τώρα να έχει μείνει κανένα και να περιμένεις να ζήσεις...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Μάιος 2020, 13:32

Echelon έγραψε:Εγώ πιστεύω πως σε 2-3 εβδομάδες θα δοθεί σαν <<αντιπαροχή>> η μη τήρηση των μέτρων.

Ηδη εχει δωθει. Της πουτανας γινεται απο τοτε που τελειωσε η καραντινα. Την πρωτη βδομαδα κρατησαν καπως τα προσχηματα αλλα τωρα ειναι εντελως χυμα η κατασταση. Στις 4/5 πηγα σε καταστημα λιανικης (γνωστης αλυσιδας) και ειχε ουρα απ'εξω γιατι μας εβαζαν λιγους λιγους και ολοι επρεπε να φοραμε μασκα και να εχουμε αποστασεις. Πηγα παλι χθες στο ιδιο καταστημα, μπηκα και βγηκα χωρις να ασχοληθει κανεις και μασκες φοραγε μονο το προσωπικο και ελαχιστοι απο τους πελατες. Δεν εχω παει σε μαγαζι εστιασης ακομα λογω κακου καιρου αλλα θα μου κανει εντυπωση αν θα τηρησουν τα μετρα περισσοτερο απο 2-3 μερες ακομα.
0 .

Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό denplirono » 28 Μάιος 2020, 13:34

Λαχουρένιος έγραψε:

Ηδη εχει δωθει. Της πουτανας γινεται απο τοτε που τελειωσε η καραντινα. Την πρωτη βδομαδα κρατησαν καπως τα προσχηματα αλλα τωρα ειναι εντελως χυμα η κατασταση. Στις 4/5 πηγα σε καταστημα λιανικης (γνωστης αλυσιδας) και ειχε ουρα απ'εξω γιατι μας εβαζαν λιγους λιγους και ολοι επρεπε να φοραμε μασκα και να εχουμε αποστασεις. Πηγα παλι χθες στο ιδιο καταστημα, μπηκα και βγηκα χωρις να ασχοληθει κανεις και μασκες φοραγε μονο το προσωπικο και ελαχιστοι απο τους πελατες. Δεν εχω παει σε μαγαζι εστιασης ακομα λογω κακου καιρου αλλα θα μου κανει εντυπωση αν θα τηρησουν τα μετρα περισσοτερο απο 2-3 μερες ακομα.

ποιος κορωνοιος και ξυστα παπαρια σου με γκασμα
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”