Γιατι έχει δίκηο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Γιατι έχει δίκηο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δημοσίευσηαπό nemo » 08 Φεβ 2020, 17:20

mister spooky έγραψε:[

Στον πυρήνα του καπιταλιστικου συστήματος βρισκεται και η αντίθεση του κοινωνικού χαρακτήρα της παραγωγής και του ατομικού χαρακτήρα της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, δηλαδή η παραγωγή είναι κοινωνικό προϊόν αλλά λόγω των σχέσεων παραγωγής το ιδιοποιούνται οι καπιταλιστές, λέγεμε κερδος. Στο ιμπεριαλιστικό στάδιο του, τώρα, οι τράπεζες έχουν ξεφύγει από την απλή θέση που είχαν παλιότερα του διεκπεραιωτή του χρήματος, στον ιμπεριαλισμό έχουν φτάσει σε ρυθμιστή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής αφου μιλάμε πλεον για σύμφυση χρηματοπιστωτικού και άλλων τομέων κεφάλαιου. Ως εκ τούτων, τα υπολοιπα είναι κοινα φληναφήματα, ρητορικές εξωραϊσμού του καπιταλισμού.

kαι οταν εννοεις τραπεζες λες για το παραμυθι ; ..θεε μου ..αλλος ενας προσκυνημενος
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 08 Φεβ 2020, 17:39

nemo έγραψε:
mister spooky έγραψε:[

Στον πυρήνα του καπιταλιστικου συστήματος βρισκεται και η αντίθεση του κοινωνικού χαρακτήρα της παραγωγής και του ατομικού χαρακτήρα της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, δηλαδή η παραγωγή είναι κοινωνικό προϊόν αλλά λόγω των σχέσεων παραγωγής το ιδιοποιούνται οι καπιταλιστές, λέγεμε κερδος. Στο ιμπεριαλιστικό στάδιο του, τώρα, οι τράπεζες έχουν ξεφύγει από την απλή θέση που είχαν παλιότερα του διεκπεραιωτή του χρήματος, στον ιμπεριαλισμό έχουν φτάσει σε ρυθμιστή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής αφου μιλάμε πλεον για σύμφυση χρηματοπιστωτικού και άλλων τομέων κεφάλαιου. Ως εκ τούτων, τα υπολοιπα είναι κοινα φληναφήματα, ρητορικές εξωραϊσμού του καπιταλισμού.

kαι οταν εννοεις τραπεζες λες για το παραμυθι ; ..θεε μου ..αλλος ενας προσκυνημενος

περα απο το προσκυνημενος για ολα αυτα που ειπες ξερεις ποια ειναι η απαντηση;
0 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 09 Φεβ 2020, 15:46

Δεν βγάζουν νόημα αυτά που λες ρε νεμο
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 09 Φεβ 2020, 16:17

mister spooky έγραψε:Δεν βγάζουν νόημα αυτά που λες ρε νεμο

1θελω να τα γραφω απλα κατανοητα και για τον καθε βλακα αλλα σορυ ετσι θα γινω και γω βλακας
2 γιατι;νομιζεις οτι βγαζουν τα δικα σου νοημα;
ξερεις ποσοι εγκεφαλοι εκατσαν και στραβωσαν για να βγαλουν ακρη απο τις συσσωρευμενες ανακρίβειες
τοσων και τοσων αριστερων γραφιαδων;

περα απο τον σημερινο ρολο των τραπεζων ολα αυτα που γραφεις δεν στεκουν στην πραγματικη ζωη
και ανηκουν στην σφαιρα των ψυχολογικων ιδιωματων
ή το αλλο- θελω -το κκε για να φτιαξω την οικονομια μου ή φτιαχνω την οικονομια μου με βαση τις πραγματικες αναγκες του λαου μου;!
γιατι πχ αρεσει ο κομμουνισμος και οχι ο εθνικοσοσιαλισμος
και δεν αναφερομαι στον ολοκληρωτισμο των ναζιδων ή τον αντιστοιχο του κκε

κατσαμε ποτε να σκεφτουμε ποιες ειναι οι πραγματικες αναγκες μας και να τις εφαρμοσουμε;

στην ανικανοτητα του συστηματος μας δεν ευθυνονται μονο οι δεξιοι αλλα εξισου και οι αριστεροι

εχουν τις ιδιες ευθυνες δηλαδη και απορω γιατι δεν τις βλεπετε
0 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 09 Φεβ 2020, 23:15

nemo έγραψε:
mister spooky έγραψε:Δεν βγάζουν νόημα αυτά που λες ρε νεμο

1θελω να τα γραφω απλα κατανοητα και για τον καθε βλακα αλλα σορυ ετσι θα γινω και γω βλακας
2 γιατι;νομιζεις οτι βγαζουν τα δικα σου νοημα;
ξερεις ποσοι εγκεφαλοι εκατσαν και στραβωσαν για να βγαλουν ακρη απο τις συσσωρευμενες ανακρίβειες
τοσων και τοσων αριστερων γραφιαδων;

περα απο τον σημερινο ρολο των τραπεζων ολα αυτα που γραφεις δεν στεκουν στην πραγματικη ζωη
και ανηκουν στην σφαιρα των ψυχολογικων ιδιωματων
ή το αλλο- θελω -το κκε για να φτιαξω την οικονομια μου ή φτιαχνω την οικονομια μου με βαση τις πραγματικες αναγκες του λαου μου;!
γιατι πχ αρεσει ο κομμουνισμος και οχι ο εθνικοσοσιαλισμος
και δεν αναφερομαι στον ολοκληρωτισμο των ναζιδων ή τον αντιστοιχο του κκε

κατσαμε ποτε να σκεφτουμε ποιες ειναι οι πραγματικες αναγκες μας και να τις εφαρμοσουμε;

στην ανικανοτητα του συστηματος μας δεν ευθυνονται μονο οι δεξιοι αλλα εξισου και οι αριστεροι

εχουν τις ιδιες ευθυνες δηλαδη και απορω γιατι δεν τις βλεπετε

Συγγνώμη αλλά εμείς δεν ρίχνουμε την ευθύνη για τις αντικειμενικές αδυναμίες του καπιταλιστικού συστύματος ούτε στους δεξιούς ούτε στους αριστερους. Και ο λένιν λόγου χάριν να προσπαθούσε να φτιάξει κάποιον καλόν καπιταλισμό ας πουμε ο καπιταλισμος θα έμενε καπιταλισμός και δε θα μπορούσε να ξεπεράσει τις νομοτέλειες που ο ίδιος βάζει στον εαυτό του. Ο ίδιο ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες που ο ίδος δημιουργεί. Τροχοπέδη του είναι οι σχέσεις ιδιοκτησίας που ενω σημερα υπάρχει η τεχνολογία να ικανοποιηθούν στον μεγαλύτερο βαθμό οι ανθρωπινες αναγκες (στεγη στην προκειμένη), ο νόμος του κέρδους δεν το επιτρέπει.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Φεβ 2020, 11:28

Παναγιώτης Κολέλης
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και δημοσιογραφία και του αρέσει η λογοτεχνία, το θέατρο και οι πολιτικές συζητήσεις. Όταν δεν περιπλανιέται στους δρόμους, σκέφτεται τρόπους για ν’ αλλάξει τον κόσμο. Ενίοτε γράφει κιόλας....

κραταμε το τελευταιο οταν δεν περιπλανιεται στους δρομους σκεφτεται τροπους να αλλαξει τον κοσμο
πηγη...κατιουσα και αριστεριλα

τελικως μονο οι αριστεροι ειναι τερμα ηλιθιοι ωστε να τα πιστευουν αυτα
0 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 10 Φεβ 2020, 11:47

nemo έγραψε:Παναγιώτης Κολέλης
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και δημοσιογραφία και του αρέσει η λογοτεχνία, το θέατρο και οι πολιτικές συζητήσεις. Όταν δεν περιπλανιέται στους δρόμους, σκέφτεται τρόπους για ν’ αλλάξει τον κόσμο. Ενίοτε γράφει κιόλας....

κραταμε το τελευταιο οταν δεν περιπλανιεται στους δρομους σκεφτεται τροπους να αλλαξει τον κοσμο

Ρε σύντροφε αφού ειτε δε θες, για τους δικούς σου λόγους, είτε δεν μπορείς να ασχοληθείς με την ουσίας γιατί το κουράζεις με την ηθική των αριστερών, την εξυπνάδα των αριστερών, τον καιρό και την γαστρονομία;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Φεβ 2020, 12:49

mister spooky έγραψε:
nemo έγραψε:Παναγιώτης Κολέλης

Ρε σύντροφε αφού ειτε δε θες, για τους δικούς σου λόγους, είτε δεν μπορείς να ασχοληθείς με την ουσίας γιατί το κουράζεις με την ηθική των αριστερών, την εξυπνάδα των αριστερών, τον καιρό και την γαστρονομία;

να ειναι κανεις στειρος με μαστιτιδα με καρκινο με αιμορροιδες και ειτζ και να φωναζει για τα δικαιωματα των εξωγηινων ...η πεμπτουσια της αριστερης προπαγανδας

προσπαθω να βγαλω ακρη με αυτο το ποστ ..βοηθα λιγο!
Και ο λένιν λόγου χάριν να προσπαθούσε να φτιάξει κάποιον καλόν καπιταλισμό ας πουμε ο καπιταλισμος θα έμενε καπιταλισμός και δε θα μπορούσε να ξεπεράσει τις νομοτέλειες που ο ίδιος βάζει στον εαυτό του. Ο ίδιο ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες που ο ίδος δημιουργεί. Τροχοπέδη του είναι οι σχέσεις ιδιοκτησίας που ενω σημερα υπάρχει η τεχνολογία να ικανοποιηθούν στον μεγαλύτερο βαθμό οι ανθρωπινες αναγκες (στεγη στην προκειμένη), ο νόμος του κέρδους δεν το επιτρέπει.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 10 Φεβ 2020, 13:12

σε κομμουνιστικο τροχο της αληθειας -παιγνιδι ερωτησεων οχι και τοσο φανταστικο

-απαντησες τρεις φορες λαθος αλλα κερδιζεις τις 100000 ευρω
-ειχαμε και σωστες απαντησεις αλλα κρίθηκαν φασιστικες και αποριφτικαν απο την επιτροπη δεοντολογιας

υσ..οι μονοι κομμουνιστες στην ελλαδα ηταν οι οπλαρχηγοι της επαναστασης
0 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 10 Φεβ 2020, 18:25

nemo έγραψε:σε κομμουνιστικο τροχο της αληθειας -παιγνιδι ερωτησεων οχι και τοσο φανταστικο

-απαντησες τρεις φορες λαθος αλλα κερδιζεις τις 100000 ευρω
-ειχαμε και σωστες απαντησεις αλλα κρίθηκαν φασιστικες και αποριφτικαν απο την επιτροπη δεοντολογιας

υσ..οι μονοι κομμουνιστες στην ελλαδα ηταν οι οπλαρχηγοι της επαναστασης

Απάντα, βρε σύντροφε, ντόμπρα, είναι το σπιτάκι μας που μένουμε ευκαιρία για τις τράπεζες να βγάλουν χρήμα;
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”