Πλύντε κώλους, οι καλύτερες μέρες με ΝΔ έρχονται!!

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Πλύντε κώλους, οι καλύτερες μέρες με ΝΔ έρχονται!!

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Ιαν 2020, 16:49

Λαχουρένιος έγραψε:Oυτως ή αλλως δεν επιανε το 4αρι και ο φετινος προυπολογισμος προβλεπει κατω απο 3%. Κουτι τους ηρθε η κατασταση με το Ιραν για να φορτωσουν εκει τις μαλακιες τους.

Η για το Ιράν θα πουν ή για τον Βαρουφάκη.

Κάτι είχαν ψελλίσει και για εξεταστικές για να δούμε πόσα τρις μας χρέωσε ο Βαρουφάκης, αλλά, όταν τους είπε ότι θα φέρει όλα τα στοιχεία για να δούμε ποιος ευθύνεται + ηχογραφημένες συνεδριάσεις eurogroup κλπ, άλλαξαν γνώμη. :giggle02:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 06 Ιαν 2020, 18:25

Adminović έγραψε:Η για το Ιράν θα πουν ή για τον Βαρουφάκη.

Με τα λεφτά που ξόδεψε του λόγου του ο Βαρουφάκης και το θέατρό του, με έξω τα πουκάμισα, με την κόκκινη ρίγα στο πέτο που έδειχνε, ποιος ξέρει πόσες φρεγάτες θα είχαμε αγοράσει

Θα μου πεις "χαλάλι" .

Τώρα γιατί δεν έκανε η ΝΔ και εξεταστική, είναι σαν το "γιατί δεν έγινε η δίκη για την προδοσία της Κύπρου (1974)".

Όλα αυτά δείχνουν στους εχθρούς μας πόσο αδύναμοι είμαστε.

Μία δίκη για την Προδοσία της Κύπρου θα αποδείκνυε ότι οι Τούρκοι με την άδεια των Ελλήνων (=της Χούντας) έκαναν απόβαση και κατοχή του 40% της Κύπρου.

Μετά τα ρεζιλίκια της διαπραγμάτευσης Τσίπρα με τα Σκόπια που κατέληξαν στη Συμφωνία των Πρεσπών (αυτά δεν κρύβονται και τα σημειώνει ο Ερντογάν), τώρα να του δείχναμε του Σουλτάνου ότι νομότυπα δεν μπορούμε να του πάρουμε τίποτα με ποινή του Βαρουφάκη, θα αποδείκνυε πόσες φορές παραπάνω είμαστε ξεφτίλες και επομένως μπορεί να φτάσει την ΑΟΖ του μέχρι τα Μέθανα.

Θα σκεφτεί "εδώ τους τούμπαραν οι Σκοπιανοί, ένα κράτος κουτσουλιά", "εδώ ένας Βαρουφάκης και μπήκε και στη Βουλή".

Αυτά έιναι τα "γιατί" και τα "διότι" αγαπητέ Adminovic.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Ιαν 2020, 07:54

NikosVy έγραψε:
Adminović έγραψε:Η για το Ιράν θα πουν ή για τον Βαρουφάκη.

Με τα λεφτά που ξόδεψε του λόγου του ο Βαρουφάκης και το θέατρό του, με έξω τα πουκάμισα, με την κόκκινη ρίγα στο πέτο που έδειχνε, ποιος ξέρει πόσες φρεγάτες θα είχαμε αγοράσει

Θα μου πεις "χαλάλι" .

Τώρα γιατί δεν έκανε η ΝΔ και εξεταστική, είναι σαν το "γιατί δεν έγινε η δίκη για την προδοσία της Κύπρου (1974)".

Μία δίκη για την Προδοσία της Κύπρου θα αποδείκνυε ότι οι Τούρκοι με την άδεια των Ελλήνων (=της Χούντας) έκαναν απόβαση και κατοχή του 40% της Κύπρου.

Μετά τα ρεζιλίκια της διαπραγμάτευσης Τσίπρα με τα Σκόπια που κατέληξαν στη Συμφωνία των Πρεσπών (αυτά δεν κρύβονται και τα σημειώνει ο Ερντογάν), τώρα να του δείχναμε του Σουλτάνου ότι νομότυπα δεν μπορούμε να του πάρουμε τίποτα με ποινή του Βαρουφάκη, θα αποδείκνυε πόσες φορές παραπάνω είμαστε ξεφτίλες και επομένως μπορεί να φτάσει την ΑΟΖ του μέχρι τα Μέθανα.

Θα σκεφτεί "εδώ τους τούμπαραν οι Σκοπιανοί, ένα κράτος κουτσουλιά", "εδώ ένας Βαρουφάκης και μπήκε και στη Βουλή".

Αυτά έιναι τα "γιατί" και τα "διότι" αγαπητέ Adminovic.

Βεβαίως τώρα που όλη η Ευρώπη συνηδειτοποιεί ότι η λύση Βαρουφάκη ήταν λύση διδακτορικού και προετοιμάζεται να την υιοθετήσει, όχι μόνο σε αδύναμες οικονομίες αλλά σε κάποιες από τις πιο ισχυρές, είναι βέβαια απίθανο να δούμε όλο το νεοφιλελεύθερο συρφετό που έδρασε κατ επιταγής των φίλων μας των Γερμανών και ξεπούλησε όλη την ελληνική οικονομία στους προστάτες τους να βγει και έστω να κάνει κάποια δήλωση επανόρθωσης.

Αυτή θα ήταν η σημαντικότερη εξεταστική που θα έπρεπε να συσταθεί και να εξετάσει για ποιους λόγους τόσοι νεοδημοκράτες πολιτικοί εκδηλώθηκαν με τόση μανία ενάντια στη λύση Βαρουφάκη. Ποια ήταν τα καταχθόνια σχέδια που εξυπηρέτησαν και τεχνηέντως οδήγησαν τον Ελ Λαό στην καταστροφή των μνημονίων και στο μαρασμό.

Όλοι εσείς που πολεμήσατε την λύση Βαρουφάκη έχετε ποινικές ευθύνες απέναντι στον Ελληνικό Λαό για όσα τον αναγκάσατε να υποστεί.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 07 Ιαν 2020, 08:07

NikosVy έγραψε:Τώρα γιατί δεν έκανε η ΝΔ και εξεταστική, είναι σαν το "γιατί δεν έγινε η δίκη για την προδοσία της Κύπρου (1974)".

Αυτά πήγαινε πες τα στον Κούλη. :pardon:

Ο Κούλης και οι παρατρεχάμενοι έλεγαν όλη την ώρα προεκλογικά ότι θα κάνουν εξεταστική για τον Βαρουφάκη.
Κι ο Βαρουφάκης είχε χαρεί με την εξεταστική, διότι θα του δινόταν η ευκαιρία να καταδείξει ποιος χρέωσε τί τη χώρα και ποιοι ευθύνονται για τις κλειστές τράπεζες και τα cc.

Τελικά πάπαλα η εξεταστική. Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα τρις μας χρέωσε ο Βαρουφάκης. :-/ :s_crazy :giggle02:

Μητσοτάκης: Εξεταστική για τον Βαρουφάκη θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ

Τη δέσμευση ότι όταν η ΝΔ αναλάβει την κυβέρνηση θα γίνει εξεταστική επιτροπή για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το plan X εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βαρουφάκης για σύσταση Εξεταστικής: «Μακάρι να το κάνουν»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, πετάει το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Φώφη Γεννηματά με αφορμή τις δηλώσεις για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Πολύ φοβάμαι ότι είναι πολύ δειλοί να το τολμήσουν. Μακάρι να το κάνουν. Εκεί από κατήγοροι θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους – όπως και στα χρόνια του Ζ!» επισημαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη Βουλή προτίθεται να καταθέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης τις ηχογραφήσεις του Eurogroup

Απάντηση σε όσους του επιτίθενται για την ηχογράφηση των συνεδριάσεων του Eurogroup, αλλά και γιατί αυτά άκουσε ο Κώστας Γαβράς προκειμένου να δημιουργήσει την ταινία “Ενήλικοι στο δωμάτιο”, αναμένεται να δώσει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας” ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και συγγραφέας του βιβλίου “Ενήλικοι στην Αίθουσα” που σκηνοθέτησε ο μεγάλος μας δημιουργός Κώστας Γαβράς, προτίθεται να καταθέσει τις ηχογραφήσεις του Eurogroup στην ελληνική Βουλή!

1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Ιαν 2020, 08:49

Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι όσοι επιβουλεύονται τη χώρα έξωθεν , αλλά όσοι συστηματικά εκ των έσω καταστρέφουν τα πάντα, με δόλιο τρόπο θες από διαστροφή, γιατί ουσιαστικά δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν που θα οδηγηθεί η χώρα μακροπρόθεσμα όταν προδίδουν τον λαό της Ελλάδας.
Πόσα θα κονομήσει ο κάθε βουλευταράς; τι θα προλάβει να αφήσει στα παιδιά του όταν έχουν καταστραφεί όλοι οι άλλοι;
Πόσο μωρός είναι κάποιος που νομίζει ότι αν ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, η δική του θα ζήσει;
Ποιο χώρα θα μας πάρει ποτέ στα σοβαρά όταν βλέπει αυτό το ξεπούλημα;
1 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 07 Ιαν 2020, 09:16

vallon έγραψε:Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι όσοι επιβουλεύονται τη χώρα έξωθεν , αλλά όσοι συστηματικά εκ των έσω καταστρέφουν τα πάντα, με δόλιο τρόπο θες από διαστροφή, γιατί ουσιαστικά δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν που θα οδηγηθεί η χώρα μακροπρόθεσμα όταν προδίδουν τον λαό της Ελλάδας.

Τα έχει πει ο Βαρουφάκης ότι ουσιαστικά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε το πλάνο που είχε καταστρώσει.

Για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ διαπλεκόμενους και Ευρωπαίους δεν το συζητάμε ότι θα προσπαθούσαν να κάνουν τα πάντα για να μην πετύχει.

Α.Π.: Δηλαδή υπήρχε plan b, πραγματικό plan b όμως;
Γ.Β.: Υπήρχαν, εδώ πρέπει να υπάρξει ένας σημαντικός διαχωρισμός μεταξύ αυτό που αναφέρεται ως plan b, το οποίο εμείς το λέγαμε plan x.
Α.Π.: To plan x.
Γ.Β.: Ναί.
Α.Π.: Υπήρχε κάποια ομάδα που είχε ευθύνη για το plan x ή ήταν; Ο επικεφαλής ήσασταν εσείς;
Γ.Β.: Επικεφαλής ήμουν εγώ.
Α.Π.: Απλώς για να το καταλάβω μου λέτε ότι υπήρχε ένας σχεδιασμός συγκεκριμένος.
Γ.Β.: Συγκεκριμένο. το plan x, plan b πείτε το έτσι, ο λόγος που το έκανα x είναι γιατί η ΕΚΤ είχε ένα τέτοιο πράγμα
Α.Π.: Το plan z.
Γ.Β.: Το plan z, εμείς το είπαμε x. Τελείωσε το λατινικό αλφάβητο.
Α.Π.: Αυτό πόσο συγκεκριμένο ήταν;
Γ.Β.: Αυτό ήταν το πλάνο στην περίπτωση που ο κ. Σόϊμπλε και άλλοι, όπως ο ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας, της Φινλανδίας, που συνεχώς απειλούσαν με εκπαραθύρωση της Ελλάδας από το ευρώ, όχι μόνο εμάς, και τον κ. Βενιζέλο αν ρωτήσετε φαντάζομαι έτσι θα σας πει. Σε περίπτωση που παρανόμως προσπαθούσαν να μας εκδιώξουν, εκπαραθυρώσουν, πώς θα αντιδρούσαμε. Αυτό είναι το plan x.
Α.Π.: Να τελειώσουμε με το θέμα του Plan X. Πόσο είχε προχωρήσει αυτό το σχέδιο και είχε δοθεί ποτέ η εντολή ενεργοποίησης του;
Γ.Β.: Όχι, σε καμία περίπτωση. Σε καμια περίπτωση δεν δόθηκε.
Α.Π.: Προέβλεπε φάρμακα, τρόφιμα... τι θα γινότανε με τα πετρέλαια και όλα αυτά;
Γ.Β. Υπήρχε ένα κεφάλαιο για όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα. ... Η εντολή που είχα από τον πρωθυπουργό να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη μελέτη όλων αυτών των ζητημάτων χωρίς να ξεφύγει αυτό από τα 5-6 άτομα.

Α.Π.: Εγώ να σας ρωτήσω, αυτή η περίφημη ιστορία ότι θα βρισκόντουσαν ρωσικά ή κινεζικά κεφάλαια, είχε γίνει σοβαρή προσπάθεια και τί έγινε με αυτό;
Γ.Β.: Να σας απαντήσω. Έγινε προσπάθεια και αυτό δεν είναι κάτι το μεμπτό, δεν υπάρχει χώρα στην Ε.Ε. η οποία να μην προσπαθεί να βρεί πόρους όταν τους έχει ανάγκη (...)
Α.Π.:Τώρα όμως αυτά λεφτά για να τα δανειστούμε για να πληρωθούν οι κρατικές υποχρεώσεις καταλαβαίνω.
Γ.Β.: Μια χώρα η οποία δεν έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2010 ουσιαστικά έχει υποχρέωση, και το Υπουργείο Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός να βρούν πρόσβαση σε πιθανές πηγές δανεισμού.
Α.Π.: Εκεί υπήρχε αρνητική απάντηση;
Γ.Β.: Κοιτάξτε, εγώ δεν είχα καμία απόλυτως επαφή με τη ρωσική διάσταση των πραγμάτων, με την οποία ήμουν ιδιαίτερα αρνητικός. Φαινόταν λάθος η οποιαδήποτε προσπάθεια να πάρουμε χρήματα απ’ τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Αν θέλετε μπορούμε να συζητήσουμε γιατί; Δε νομίζω ότι έχει σημασία ...
Α.Π.: Οι Κινέζοι;
Γ.Β.: Η Κίνα είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. Αυτή η συμφωνία επήλθε, ανετράπη όμως, με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο.
Α.Π.: Στο Πεκίνο.
Γ.Β.:Στο Πεκίνο. Δε θα πώ περισσότερα τώρα κύριε Παπαχελά.
Α.Π.: Είστε σίγουρος γι’αυτό;
Γ.Β.:Κοιτάξτε, όσο μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος. Όσο πιστεύει στον Κινέζο πρωθυπουργό.

Γ.Β.: Την επόμενη ημέρα, μετά από εκείνο το τελεσίγραφο που μου παρέδωσαν στο Eurogroup, που πρέπει να σας πω ηταν μια φρικιαστική στιγμή. Γιατί ο πρωθυπουργός μας ουσιαστικά αγνοώντας τις δικές μου εισηγήσεις είχε αποδεχθεί σχεδόν όλα. Και παρ’ όλα αυτά μας έδωσαν ένα κείμενο που αποτελείτο από τρία κεφάλαια που δεν άξιζε το χαρτί πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο. Μέσα σε εκείνο το Eurogroup ο κ. Σόϊμπλε διαφώνησε με αυτό το κείμενο, είπε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να το περάσει μέσα από την γερμανική Βουλή.. Προς τιμήν του ο κ. Σόϊμπλε σηκώθηκε και είπε δεν το δέχομαι. Θέτω το θέμα στην κα. Λαγκάρντ και της λέω πιστεύετε ότι αυτό είναι βιώσιμο; Προσπάθησε στην αρχή να αμβλύνει τις εντυπώσεις αλλα λέει στο τέλος «όχι δεν είναι». Και τότε την διακόπτει οκ. Ντάισελμπλουμ και μου θέτει ένα θέμα, μου λέει ή το αποδέχεσαι τώρα ή κλείνουν οι τράπεζές σου. Εκείνη τη στιγμή ήταν ένα θλιβερότατο θέαμα της Ευρώπης. Την άλλη μέρα ο κ. Τσίπρας μας μάζεψε στις 9 η ώρα το πρωί σε ένα conference room στο ξενοδοχείο για να μας ανακοινώσει ότι αυτό δεν πάει άλλο και θα γυρίσει στην Αθήνα να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Όλη η συνέντευξη εδώ:
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/archive-files/varoufakis.pdf

0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 07 Ιαν 2020, 20:49

Adminović έγραψε:
vallon έγραψε:Τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι όσοι επιβουλεύονται τη χώρα έξωθεν , αλλά όσοι συστηματικά εκ των έσω καταστρέφουν τα πάντα, με δόλιο τρόπο θες από διαστροφή, γιατί ουσιαστικά δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν που θα οδηγηθεί η χώρα μακροπρόθεσμα όταν προδίδουν τον λαό της Ελλάδας.

Τα έχει πει ο Βαρουφάκης ότι ουσιαστικά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε το πλάνο που είχε καταστρώσει.

Για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ διαπλεκόμενους και Ευρωπαίους δεν το συζητάμε ότι θα προσπαθούσαν να κάνουν τα πάντα για να μην πετύχει.

Α.Π.: Δηλαδή υπήρχε plan b, πραγματικό plan b όμως;
Γ.Β.: Υπήρχαν, εδώ πρέπει να υπάρξει ένας σημαντικός διαχωρισμός μεταξύ αυτό που αναφέρεται ως plan b, το οποίο εμείς το λέγαμε plan x.
Α.Π.: To plan x.
Γ.Β.: Ναί.
Α.Π.: Υπήρχε κάποια ομάδα που είχε ευθύνη για το plan x ή ήταν; Ο επικεφαλής ήσασταν εσείς;
Γ.Β.: Επικεφαλής ήμουν εγώ.
Α.Π.: Απλώς για να το καταλάβω μου λέτε ότι υπήρχε ένας σχεδιασμός συγκεκριμένος.
Γ.Β.: Συγκεκριμένο. το plan x, plan b πείτε το έτσι, ο λόγος που το έκανα x είναι γιατί η ΕΚΤ είχε ένα τέτοιο πράγμα
Α.Π.: Το plan z.
Γ.Β.: Το plan z, εμείς το είπαμε x. Τελείωσε το λατινικό αλφάβητο.
Α.Π.: Αυτό πόσο συγκεκριμένο ήταν;
Γ.Β.: Αυτό ήταν το πλάνο στην περίπτωση που ο κ. Σόϊμπλε και άλλοι, όπως ο ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας, της Φινλανδίας, που συνεχώς απειλούσαν με εκπαραθύρωση της Ελλάδας από το ευρώ, όχι μόνο εμάς, και τον κ. Βενιζέλο αν ρωτήσετε φαντάζομαι έτσι θα σας πει. Σε περίπτωση που παρανόμως προσπαθούσαν να μας εκδιώξουν, εκπαραθυρώσουν, πώς θα αντιδρούσαμε. Αυτό είναι το plan x.
Α.Π.: Να τελειώσουμε με το θέμα του Plan X. Πόσο είχε προχωρήσει αυτό το σχέδιο και είχε δοθεί ποτέ η εντολή ενεργοποίησης του;
Γ.Β.: Όχι, σε καμία περίπτωση. Σε καμια περίπτωση δεν δόθηκε.
Α.Π.: Προέβλεπε φάρμακα, τρόφιμα... τι θα γινότανε με τα πετρέλαια και όλα αυτά;
Γ.Β. Υπήρχε ένα κεφάλαιο για όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα. ... Η εντολή που είχα από τον πρωθυπουργό να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη μελέτη όλων αυτών των ζητημάτων χωρίς να ξεφύγει αυτό από τα 5-6 άτομα.

Α.Π.: Εγώ να σας ρωτήσω, αυτή η περίφημη ιστορία ότι θα βρισκόντουσαν ρωσικά ή κινεζικά κεφάλαια, είχε γίνει σοβαρή προσπάθεια και τί έγινε με αυτό;
Γ.Β.: Να σας απαντήσω. Έγινε προσπάθεια και αυτό δεν είναι κάτι το μεμπτό, δεν υπάρχει χώρα στην Ε.Ε. η οποία να μην προσπαθεί να βρεί πόρους όταν τους έχει ανάγκη (...)
Α.Π.:Τώρα όμως αυτά λεφτά για να τα δανειστούμε για να πληρωθούν οι κρατικές υποχρεώσεις καταλαβαίνω.
Γ.Β.: Μια χώρα η οποία δεν έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2010 ουσιαστικά έχει υποχρέωση, και το Υπουργείο Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός να βρούν πρόσβαση σε πιθανές πηγές δανεισμού.
Α.Π.: Εκεί υπήρχε αρνητική απάντηση;
Γ.Β.: Κοιτάξτε, εγώ δεν είχα καμία απόλυτως επαφή με τη ρωσική διάσταση των πραγμάτων, με την οποία ήμουν ιδιαίτερα αρνητικός. Φαινόταν λάθος η οποιαδήποτε προσπάθεια να πάρουμε χρήματα απ’ τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Αν θέλετε μπορούμε να συζητήσουμε γιατί; Δε νομίζω ότι έχει σημασία ...
Γ.Β.: Η Κίνα είναι μία εντελώς διαφορετική περίπτωση. Αυτή η συμφωνία επήλθε, ανετράπη όμως, με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο.
Γ.Β.:Κοιτάξτε, όσο μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος. Όσο πιστεύει στον Κινέζο πρωθυπουργό.

Γ.Β.: Την επόμενη ημέρα, μετά από εκείνο το τελεσίγραφο που μου παρέδωσαν στο Eurogroup, που πρέπει να σας πω ηταν μια φρικιαστική στιγμή. Γιατί ο πρωθυπουργός μας ουσιαστικά αγνοώντας τις δικές μου εισηγήσεις είχε αποδεχθεί σχεδόν όλα. Και παρ’ όλα αυτά μας έδωσαν ένα κείμενο που αποτελείτο από τρία κεφάλαια που δεν άξιζε το χαρτί πάνω στο οποίο ήταν γραμμένο. Μέσα σε εκείνο το Eurogroup ο κ. Σόϊμπλε διαφώνησε με αυτό το κείμενο, είπε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να το περάσει μέσα από την γερμανική Βουλή.. Προς τιμήν του ο κ. Σόϊμπλε σηκώθηκε και είπε δεν το δέχομαι. Θέτω το θέμα στην κα. Λαγκάρντ και της λέω πιστεύετε ότι αυτό είναι βιώσιμο; Προσπάθησε στην αρχή να αμβλύνει τις εντυπώσεις αλλα λέει στο τέλος «όχι δεν είναι». Και τότε την διακόπτει οκ. Ντάισελμπλουμ και μου θέτει ένα θέμα, μου λέει ή το αποδέχεσαι τώρα ή κλείνουν οι τράπεζές σου. Εκείνη τη στιγμή ήταν ένα θλιβερότατο θέαμα της Ευρώπης. Την άλλη μέρα ο κ. Τσίπρας μας μάζεψε στις 9 η ώρα το πρωί σε ένα conference room στο ξενοδοχείο για να μας ανακοινώσει ότι αυτό δεν πάει άλλο και θα γυρίσει στην Αθήνα να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Όλη η συνέντευξη εδώ:
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/archive-files/varoufakis.pdf

τα πράγματα είναι πολύ απλά, εκείνη τη στιγμή ο τσίπρας ως γνωστόν άδειασε τον Βαρουφάκη και άρχισε τις κολούμπες
όμως όπως αποδείχτηκε, ο τσίπρας ήταν αυτό που ήταν, δεν άλλαξε κάτι,
απλά εκδηλώθηκε.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή το έπαιζε αριστερός και θα σκίζει τα μνημόνια
όταν όμως έφτασε στα δύσκολα , έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και πόσο λίγο φάνηκε έναντι των καταστάσεων.
Για το πλάσμα κούλης δεν σχολιάζω... χαλάμε τζάμπα τα data. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Ιαν 2020, 08:36

Aυτο το λεγε και στο βιβλιο του, ειχε συμφωνησει με τους κινεζους να αγορασουν ενα Χ ποσο σε ομολογα και τελικα λογω γερμανικης παρεμβασης αγορασαν το 1/10.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 08 Ιαν 2020, 10:55

ενταξει μη το παραχ....και ο βαρουφ απο εξω μας ηρθε φυτευτος για να παιξει και αυτος τον ρολο του
στον σταθμο ελλας
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”