Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Μια «αιρετική» άποψη περί αντικαπνιστικού νόμου

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 08 Νοέμ 2019, 11:15

Αρίστος έγραψε:Ολα αυτα ειναι οι φλωρικες επιδιωξεις της Νεας Ταξης: να μην πινουμε, να μην καπνιζουμε, να γινουμε βεγκαν, ομοφυλοφιλοι και λεσβιες, να ανησυχουμε που σκοτωνουν τους λυκους, να λατρευουμε πολυπολιτισμο με μουεζινηδες και τζαμια αλλα ποτε να μην ασχολουμαστε με τα εργατικα δικαιωματα και τις απολαβες των εργαζομενων.

Ενδιαφερον εχει οτι παρομοιες τασεις με τη Νεα Ταξη ειχαν οι Ναζι, ο Χιτλερ και ο Ρουντολφ Ες πιχι δεν καπνιζαν, δεν επιναν, ηταν βεγκαν, αυστηρα οικολογοι, την εβρισκαν με το Ισλαμ κλπ.

.

Και μετά από αυτά θα μας απαγορέψουν να πιάνουμε τον κώλο της γκόμενας στο δρόμο, να το κάνουμε στο αυτοκίνητο και στο καπάκι τα γλωσσόφιλα γιατί υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουμε γρίπη.

Αρίστος έγραψε:Ολα αυτα ειναι οι φλωρικες επιδιωξεις της Νεας Ταξης: να μην πινουμε, να μην καπνιζουμε, να γινουμε βεγκαν, ομοφυλοφιλοι και λεσβιες, να ανησυχουμε που σκοτωνουν τους λυκους, να λατρευουμε πολυπολιτισμο με μουεζινηδες και τζαμια αλλα ποτε να μην ασχολουμαστε με τα εργατικα δικαιωματα και τις απολαβες των εργαζομενων.

.

Bulls eye. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 08 Νοέμ 2019, 11:22

Ραν ταν πλαν έγραψε:Και γιατί πρέπει ρε να συγχρωτιστεί αναγκαστικά μαζί μου ο μη καπνιστής επιβάλλοντας μου βίαια τη δική του άποψη;

Γιατί έτσι. Γιατί για εσάς υπάρχουν τα άσυλα, αν δεν μπορείτε να ζήσετε σε ένα περιβάλλον σαν και αυτό που καθιερώνουν όλα τα πολιτισμένα κράτη.
Ραν ταν πλαν έγραψε:Όπως αυτός έχει δικαίωμα να πιει τον καφέ του σε αποστειρωμένο περιβάλλον το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να τον πιω ανάμεσα σε ντουμάνια.

Και οι θαυμαστές του Κασιδιάρη πίστευαν ότι ο εκλεκτός τους είχε δικαίωμα να ρίχνει χαστούκια live σε τηλεοπτικές εκπομπές, επειδή κάποια στιγμή - στο μυαλό τους - φαντάζονταν ότι θα χαστούκιζε και τη Μέρκελ.
Ραν ταν πλαν έγραψε:Ας επιλέξει έναν άλλο χώρο από τον δικό μου και ας σεβαστούμε αμοιβαία το δικαίωμα μας στην επιλογή.

Ο χώρος του καπνιστή που δεν σέβεται τους μη καπνιστές και τους νόμους που απαγορεύουν το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι σε άσυλα, σε νοσοκομεία και τελικά σε ... αγγελτήρια κηδειών που κολλάνε στις κολώνες.
Ραν ταν πλαν έγραψε:Δεν υπάρχει καμιά λογική σε ένα χώρο που συχνάζουν πότες και καπνιστές να έρθει κάποιος και να ζητήσει να μην πίνουν και να καπνίζουν επειδή ο ίδιος δεν πίνει ούτε καπνίζει.

Αν δεν σου αρέσει αυτή η λογική που ισχύει σε πολιτισμένες χώρες, να πας να γίνεις συντονιστής σε χώρους που να σου επιτρέπουν να αποκαλείς "παπάρα" όποιον δεν γουστάρεις.

Να φτιάξετε φόρουμ καπνιστών και να χαρακτηρίζετε "παπάρες" τους μη καπνιστές. Όξω.
Ραν ταν πλαν έγραψε:Αυτό σημαίνει ότι όπως δεν μπορεί ο κάθε χελθ φλώρος να πάει σε μπαρ με αλκοολικούς και να απαιτήσει να σταματήσουν να καπνίζουν και να του σερβίρουν αριάνι με μέλι, γιατί θα τον πάρουν στην πλάκα, έτσι δεν μπορώ κι εγώ να πάω σε μαγαζί με ξενέρωτους που τρώνε φύτρα από φακές και δεν καπνίζουν και να απαιτήσω να φάνε όλοι γουρνοπούλα και να αρχίσουν να στρίβουν τρίφυλλα.

Αυτά να πας να τα πεις και να κάνεις χιούμορ σε αυτούς που είναι σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου πνευμόνων με το ένα πόδι στον τάφο, με βάρος το πολύ 25 κιλά, να διαπιστώσεις αν θα γελάνε με το χιούμορ σου.
Ραν ταν πλαν έγραψε:Το σωστό και δίκαιο είναι ο καθένας να έχει το δικό του χώρο που θα προσδιορίζει τη χρήση του αποκλειστικά και μόνο ο ιδιοκτήτης του ανάλογα με την πελατεία του.

Να έχουμε δηλαδή και ειδικές καφετέριες για τους κλανιάρηδες.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Νοέμ 2019, 11:25

Σημαντικότερο όλων αυτών που αναφέρατε σαν προβλήματα της κοινωνίας μας , όπως το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους κλπ
είναι κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτός ο χλευασμός της νοημοσύνης που επιδιώκει το πολιτικό σύστημα με στόχο ο απλός και απροστάτευτος πολίτης να σύρεται ανίκανος να αντιδράσει κάθε φορά στις ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις.
Η ΝΔ μας υποσχέθηκε και φυσικά με αυτό τον δόλο υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού, ότι θα δώσει λύσεις στην καθημερινότητα του Ελληνα Πολίτη.
Τι έκανε ; ένα μεγάλο τίποτα.............!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΡΑ υπό την έννοια αυτή τεχνηέντως λειτούργησε σαν εγκληματική οργάνωση που εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό.
Πως ονομάζεται αυτό;

Εσχάτη Προδοσία.

Από εκεί και πέρα σειρά πρέπει να πάρει όλη η πολιτική σέχτα των λαδωμένων οσφυκάμπτηδων που επί δεκαετίες εξαπατούν , συγκαλύπτουν και υποβοηθούν στην καταστροφή της κοινωνίας μας.

Περιμένουμε την εποχή όπου οι πολίτες θα αναλάβουν τις τύχες στα δικά τους χέρια.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 08 Νοέμ 2019, 12:17

Πέρα από τη πλάκα παιδιά, το κάπνισμα δεν είναι προσωπική υπόθεση όταν το κάνεις σε κλειστό δημόσιο χώρο. Ο καπνός δεν περιορίζεται στον προσωπικό σου χώρο, αλλά εξαπλώνεται και μάλιστα σε κλειστό χώρο παγιδεύεται. Απλώς κάνετε οτι δεν το βλέπετε και φτάνετε σε σημείο να το τραβάτε από τα αυτιά και να στρέφετε αλλού τη συζήτηση, σε άλλες ανθυγιεινές συνήθειες που μπορεί να "σκοτώσουν" τον καθένα μας (ασχέτως αν αυτές οι συνήθειες δεν επιβαρύνουν παράλληλα και τους γύρω μας όταν τις κάνουμε - δηλαδή ακόμη και το να χτυπάς πρέζα είναι λιγότερα επιβλαβές για τους γύρω σου). Εδώ το πήγατε και λίγο παραπέρα, στη νέα τάξη πραγμάτων και στην πάλη των τάξεων :D

Δεν θα πάθετε τίποτα αν δεν βάλετε το βρωμοτσίγαρο στο στόμα σας, σε αντίθεση με αυτούς που θα εισπνεύσουν τον καπνό σας, είναι τόσο απλό. Δεν έχει κανένα νόημα ο διαχωρισμός των δημόσιων χώρων σε χώρους που παρευρίσκεσαι υποχρεωτικά και χώρους που παρευρίσκεσαι από επιλογή.

Εύχομαι να αποποινικοποιηθεί η χρήση κάνναβης και όταν θα μαστουρώνουν σε δημόσιους χώρους να διαμαρτύρεστε πως δεν είστε υποχρεωμένοι να μαστουρώνετε κι εσείς :fico:
2 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Νοέμ 2019, 13:12

Ραν ταν πλαν έγραψε:Και γιατί πρέπει ρε να συγχρωτιστεί αναγκαστικά μαζί μου ο μη καπνιστής επιβάλλοντας μου βίαια τη δική του άποψη;

Δεν σου επιβαλλει ο μη καπνιστης κατι, εσυ επιβαλλεις τον καπνο σου στα πνευμονια του.

Όπως αυτός έχει δικαίωμα να πιει τον καφέ του σε αποστειρωμένο περιβάλλον το ίδιο δικαίωμα έχω κι εγώ να τον πιω ανάμεσα σε ντουμάνια.

Η καφετερια ειναι δημοσιος χωρος, στο σπιτι σου δεν σου επιβαλλει κανεις τιποτα.

Αυτό σημαίνει ότι όπως δεν μπορεί ο κάθε χελθ φλώρος να πάει σε μπαρ με αλκοολικούς και να απαιτήσει να σταματήσουν να καπνίζουν και να του σερβίρουν αριάνι με μέλι, γιατί θα τον πάρουν στην πλάκα, έτσι δεν μπορώ κι εγώ να πάω σε μαγαζί με ξενέρωτους που τρώνε φύτρα από φακές και δεν καπνίζουν και να απαιτήσω να φάνε όλοι γουρνοπούλα και να αρχίσουν να στρίβουν τρίφυλλα.

Δεν χρειαζεται να σαι χελθ φλωρος για να μην θελεις να πεθανεις βασανιστικα απο καρκινο του πνευμονα
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Νοέμ 2019, 13:14

Αρίστος έγραψε:Ολα αυτα ειναι οι φλωρικες επιδιωξεις της Νεας Ταξης: να μην πινουμε

Κανεις δεν σου επιβαλλει να μην πινεις

να μην καπνιζουμε

Μπορεις να καπνιζεις αλλα οχι στην μουρη του αλλου

, να γινουμε βεγκαν

Κανεις δεν στο επιβαλλει αυτο

, ομοφυλοφιλοι και λεσβιες

Κανεις δεν σου επιβαλλει να τον παιρνεις

, να ανησυχουμε που σκοτωνουν τους λυκους

Κανεις δεν σου επιβαλλει να ανησυχεις

να λατρευουμε πολυπολιτισμο με μουεζινηδες και τζαμια

Κανεις δεν σου επιβαλλει να γινεις ισλαμιστης

αλλα ποτε να μην ασχολουμαστε με τα εργατικα δικαιωματα και τις απολαβες των εργαζομενων.

Ουτε εσεις ασχολειστε με αυτα, ολο με τους μεταναστες ασχολειστε και με τους κωλους των γκει

Ενδιαφερον εχει οτι παρομοιες τασεις με τη Νεα Ταξη ειχαν οι Ναζι, ο Χιτλερ και ο Ρουντολφ Ες πιχι δεν καπνιζαν, δεν επιναν, ηταν βεγκαν, αυστηρα οικολογοι, την εβρισκαν με το Ισλαμ κλπ.

Επισης ο Χιτλερ ηταν εκτος απο αυτα και ρατσιστης, εθνικιστης και ομοφοβικος οπως εσυ/εσεις αλλα αυτο δεν σε εμποδιζει απο το να υιοθετεις αυτες τις αντιληψεις :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Νοέμ 2019, 13:17

Γενικα ολο το ποστ του Αριστου ειναι ενα παραληρημα τριτοκοσμικου και μαλιστα με εντονες ακροδεξιες αποχρωσεις. Και δεν ειναι ο μονος συμπολιτης μας με τετοια ''μυαλα''. Να ναι καλα η Αγια ΕΕ που θα εξανθρωπισει κατι τετοιες περιπτωσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 08 Νοέμ 2019, 13:39

Κανείς δεν είπε ότι το κάπνισμα δεν είναι επιβλαβές. Όποιος καπνίζει ξέρει το ρίσκο που έχει αυτή του η συνήθεια.
Εδώ όμως δε μιλάμε για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον ίδιο τον καπνιστή, αλλά για τον εξαναγκασμό του να συμμορφωθεί με νόμους που αυθαίρετα καταπατούν το όποιο δικαίωμα του απορρέει από αυτό που ονομάζουμε αυτοδιάθεση.
Εγώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτώ το δήθεν ''ορθολογισμό'' των αντικαπνιστών που αντιπαραβάλλουν στο δικαίωμα μου για αυτοδιάθεση τις ''ολέθριες'' συνέπειες του καπνίσματος. Ας σώσουν τον εαυτό τους αφού καλά και σώνει θέλουν να απονείμουν στη μουτσούνα τους τον τίτλο του σωτήρα.
Προσωπικά έχω δικαίωμα να φερθώ στον εαυτό μου όπως εγώ νομίζω και κανείς δεν πρόκειται να με πείσει ότι γνωρίζει καλύτερα από μένα το πώς πρέπει να είναι η σχέση μου μαζί του και σε κανέναν δεν πέφτει λόγος, αφού δεν τον ενοχλώ, πάνω σε αυτό.

Όπως εγώ δεν προτρέπω κανέναν να αρχίσει το κάπνισμα το ίδιο απαιτώ και από όσους δε συμμερίζονται αυτή μου τη συνήθεια και θέλουν να μου επιβάλλουν καταναγκαστικά τη διακοπή της την ώρα της διασκέδασης μου.
Και σε κάθε περίπτωση, ως καπνιστής που σέβεται την αντίθετη άποψη, προτείνω ως λύση πάνω στο πρόβλημα του συγχρωτισμού μου με μη καπνιστές το διαχωρισμό των χώρων που ο καθένας θα επιλέγει για τη διασκέδαση του.
Δέχομαι ότι είναι απαράδεκτο να καπνίζω σε χώρους δημόσιας συνάθροισης, και δεν το κάνω, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι σε κάποιον κατ' επιλογή χώρο διασκέδασης καπνιστών, γιατί δε μιλάμε για τίποτα άλλο πέρα από χώρους διασκέδασης, και με δεδομένη την εθελοντική παρουσία στο χώρο όλων των συμμετεχόντων να μου απαγορεύει ο όποιος νόμος να ασκήσω το δικαίωμα μου στην αυτοδιάθεση.
Και όπως και να 'χει ο νόμος δε θα εφαρμοστεί στην ολότητα του, μην ξεχνάμε ότι έχουμε καπιταλισμό, όταν αρχίσουν οι οργανωμένες αντιδράσεις από επιχειρηματίες που θα δουν τα κέρδη τους, το ζητούμενο στον καπιταλισμό, να βαίνουν συνεχώς μειούμενα, με το ανάλογο κόστος και στα κρατικά έσοδα, και τότε θα παρθεί πολύ σοβαρά η πρόταση για κατ' επιλογή διαχωρισμό των χώρων.
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 08 Νοέμ 2019, 13:49

Λαχουρένιος έγραψε:
Η καφετερια ειναι δημοσιος χωρος, στο σπιτι σου δεν σου επιβαλλει κανεις τιποτα.

Όλα τα καταστήματα θεωρούνται δημόσιος χώρος. Που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν την είσοδο. Δε μιλάμε όμως γι' αυτό αλλά για το δικαίωμα των καπνιστών και των αντικαπνιστών να μπορεί ο καθένας να απολαύσει τον καφέ του σε ντουμανιασμένο ή αποστειρωμένο χώρο.
Αυτή η επιλογή είναι απόλυτο δικαίωμα του ιδιοκτήτη του χώρου ο οποίος θα επιλέξει τον τρόπο χρήσης του και οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν ανάλογα με το κουσούρι τους αν θα μπουν να κάτσουν ή όχι. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Ο καθένας στον πάγκο του και τα τσανάκια χώρια όπως λέμε και στο χωριό μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Νοέμ 2019, 13:52

Ραν ταν πλαν έγραψε:Εδώ όμως δε μιλάμε για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον ίδιο τον καπνιστή, αλλά για τον εξαναγκασμό του να συμμορφωθεί με νόμους που αυθαίρετα καταπατούν το όποιο δικαίωμα του απορρέει από αυτό που ονομάζουμε αυτοδιάθεση.

Για τις επιπτωσεις του καπνισματος σε μη καπνιστες μιλαμε, οχι για τις επιπτωσεις του στους καπνιστες.

Ραν ταν πλαν έγραψε:Όλα τα καταστήματα θεωρούνται δημόσιος χώρος. Που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν την είσοδο. Δε μιλάμε όμως γι' αυτό αλλά για το δικαίωμα των καπνιστών και των αντικαπνιστών να μπορεί ο καθένας να απολαύσει τον καφέ του σε ντουμανιασμένο ή αποστειρωμένο χώρο.
Αυτή η επιλογή είναι απόλυτο δικαίωμα του ιδιοκτήτη του χώρου ο οποίος θα επιλέξει τον τρόπο χρήσης του και οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν ανάλογα με το κουσούρι τους αν θα μπουν να κάτσουν ή όχι. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Ο καθένας στον πάγκο του και τα τσανάκια χώρια όπως λέμε και στο χωριό μου.

Με τον νεο αντικαπνιστικο δεν ειναι, καθισταται υποχρεωτικη η απαγορευση του καπνισματος ανεξαρτητα απο την θεληση του ιδιοκτητη. Το δικαιωμα του ενος να μην αρρωστησει ειναι ανωτερο απο το δικαιωμα του αλλου να καπνιζει.

Οι ξεχωριστοι χωροι δεν αποτελουν λυση για διαφορους πρακτικους λογους που μπορω να αναλυσω.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”