Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Δημοσίευσηαπό pluton » 22 Μαρ 2019, 16:29

L'ami du peuple έγραψε:Μεταξυ μας ειναι δυνατον να μην ξερανε ( ουτε ενας ;;;) την συγκεκριμενη υποθεση εκει στο ΣΥΡΙΖΑ οταν την επιλεξανε ;;

Κατι μου βρωμαει....

Το μεσημέρι εγώ με τα μάτια μου είδα και με τα αυτιά μου άκουσα τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να του κάνουν ερώτηση για αυτό το θέμα και να την καλύπτη..... αριστερά όχι παίξε γέλασε :D :D
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Δημοσίευσηαπό pluton » 22 Μαρ 2019, 16:40

Εικόνα

Αυτό αν είναι είδηση

ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΑΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ

Διότι όπως είναι γνωστό είδηση δεν είναι "Ένας σκύλος δάγκωσε ένα άνθρωπο αλλά ένας άνθρωπος δάγκωσε ένα σκύλο".

Λοιπόν....

Παραιτήθηκε από υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ η Μυρσίνη Λοΐζου, μετά την αποκάλυψη και τον σάλο που ξέσπασε με τη σύνταξη που έπαιρνε επί 5,5 χρόνια της νεκρής μητέρα της και την καταδίκη από το δικαστήριο, και μάλιστα από Εφετείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε την παραίτησή της και πλέον βρίσκεται εκτός του ευρωψηφοδελτίου.

Η επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου.

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό. Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν. Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος».

https://www.lykavitos.gr/paraitithike-m ... zou-ekthe/
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 22 Μαρ 2019, 16:43

Παροτι εχει παραδεχθει την οφειλη της και βρισκεται σε διακανονισμο...

παραιτηθηκε κιολας.

Να δουμε αν θα παραιτηθουν και οι υποψηφιοι βουλευτες, ευρωβουλευτες και δημαρχοι της ΝΔ που βαρυνονται για τα χιλιαπλασια.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Μαρ 2019, 16:44

Λαχουρένιος έγραψε:To ηθικο πλεονεκτημα των ζαιων :elladara:

Παραιτήθηκε τι θες τώρα;... Αν ήταν καμια ΝΔουλα θα τα μάθαινες όλα αυτά καμιά δεκαριά χρόνια μετά και θα είχε το θράσος να ζητά και τα ρέστα!
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Μαρ 2019, 16:47

pluton έγραψε:«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πλεκτανη της ντεξιας :s_mad
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Μαρ 2019, 16:49

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:To ηθικο πλεονεκτημα των ζαιων :elladara:

Παραιτήθηκε τι θες τώρα;... Αν ήταν καμια ΝΔουλα θα τα μάθαινες όλα αυτά καμιά δεκαριά χρόνια μετά και θα είχε το θράσος να ζητά και τα ρέστα!

Τωρα παραιτηθηκε υπο το βαρος της χλεπας, οχι οταν ανεβασα το αρθρο

Η αρχικη αντιδραση του βλακα του Τζανακοπουλου ηταν αυτη

Τζανακόπουλος για Λοΐζου: Δεν πιστεύω ότι έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της -Στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ

https://www.iefimerida.gr/news/486953/t ... tohopoioyn

Συντροφοι ψεμματα ειναι ολα :elladara:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 22 Μαρ 2019, 16:52

Σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Τρολ... Ωστόσο διορθώθηκε και άμεσα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Μαρ 2019, 16:57

BaKXOS_Lysios έγραψε:Σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Τρολ... Ωστόσο διορθώθηκε και άμεσα.

Τοποθετώ τον εαυτό μου στο πλευρό της Λοίζενας και κάθε λοίζενας που δείχνει να καταλαβαινει ότι και η Αριστερά από δω και πέρα θα πορευτεί αλλιώς

:giggle02:
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 22 Μαρ 2019, 17:11

Θάνος Τζήμερος‏ @ThanosTzimeros

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ποινικού και ψυχιατρικού ενδιαφέροντος, όχι πολιτικού. Ο ανθρωπότυπος του ζαίου: λαμόγιο, τεμπελχανάς, αμόρφωτος, θρασύς, φασίστας, θολοκουλτουριάρης, επαναστάτης της πορδής με τα λεφτά των άλλων.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μυρσίνης Λοϊζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ , ήρθαν στο φως παλαιότερες απαράδεκτες δηλώσεις της σχετικά με τα θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών.

Ωστόσο, σήμερα έρχονται στο προσκήνιο πληροφορίες οι οποίες αν επιβεβαιωθούν εγείρουν μείζον ζήτημα για την υποψηφία ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η Μυρσίνη Λοϊζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών.

Οι ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κ. Λοϊζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης. Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες αφού στις 14 Μαϊου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της για χρέη προς το Δημόσιο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουν περιέλθει εις γνώση του «Φιλελεύθερου» η Μυρσίνη Λοΐζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κας Λοΐζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έχει ραντεβού με τη δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες, καθώς στις 14 Μαΐου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της, για χρέη προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση.

Η πρώτη αναβολή

Στις 25 Ιανουαρίου του 2019 το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικώς η νέα δικάσιμος της υπόθεσης ορίστηκε μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, με την κα Λοΐζου να βρίσκεται στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την επίζηλη από πολλές απόψεις θέση ευρωβουλευτή.

Παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στην ίδια, αλλά και στη συνεργάτη της (με αποστολή και γραπτού μηνύματος, με αναφορά των πληροφοριών) δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία προκειμένου να έχουμε και την απάντηση της κας Λοΐζου, αν όντως ελάμβανε παρανόμως τη σύνταξη της μητέρας της, μετά τον θάνατό της

Αν οι πληροφορίες του «Φ» είναι ακριβείς και οι πηγές μας επιβεβαιωθούν, προκύπτει, πέρα από τη νομική διάσταση, και μείζον θέμα ηθικής τάξης για την κα Λοΐζου. Και φυσικά, εγείρουν και πολιτικό ζήτημα για το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Η κα Λοΐζου οφείλει καθαρές απαντήσεις για τις δικαστικές εκκρεμότητές της. Μέχρι τώρα, πάντως, η αντιμετώπιση της κριτικής που συνεπάγεται η δημόσια έκθεση και η είσοδος στην πολιτική αρένα, δείχνει ότι η μοναχοκόρη του Μάνου Λοΐζου δεν ήταν ούτε έτοιμη ούτε ψυλλιασμένη. Αλλά και όσοι την επέλεξαν το έκαναν με τη λογική του χρησιμοθήρα.

«Τελείωσε η περίοδος του κλεισίματος στο σπίτι» είχε απαντήσει η Μ. Λοΐζου σε πρόσφατη συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα όταν ρωτήθηκε «μοιάζει να αναζητάς να κάνεις κάτι χειροπιαστό. Σαν να αφήνεις την εποχή του ονείρου και του κατά μόνας μπαίνοντας στην πολιτική». Ήταν στην ίδια συνέντευξη που, μιλώντας για τη μαμά της Μάρω, εξομολογήθηκε γελώντας αμήχανα ότι ήταν «πιο δυνατή και πιο χειριστική» και ό,τι όσο ζούσε, «δεν μπορούσα να βγάλω αυτό που είμαι».

Τι λέει το Πρώτο Θέμα

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από 28 Φεβρουαρίου του 2017 η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες.

Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ.

Τον Μάιο του 2019 η κυρία Ζορμπά δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/ekt ... o.facebook
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Μαρ 2019, 17:39

Δεν αποκλείεται πράγματι να ξέχασε ότι πέθανε η μαμά της. Η αιτία θα έπρεπε να αναζητηθεί στο σοκ της απώλειας που υπέστη, που σε συνδυασμό με την διαδικτυακή επαναστατικότητα της την έκανε να εισπράττει την ψωροσύνταξη δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα καίριο χτύπημα στο σύστημα στοχεύοντας στη χρεοκοπία του.
Και το ότι της λείπει η πάνω αριστερά μασέλα είναι ακόμα μια απόδειξη ότι δεν τσέπωνε τα φράγκα από ιδιοτέλεια, αλλά από την αφηρημάδα που της προξένησε η απώλεια του πλέον προσφιλούς της προσώπου.
Αλλιώς με τα πενήντα χιλιάρικα που τσέπωσε θα είχε βάλει βιδωτά δόντια που θα τα ζήλευε και η Άντζελα Δημητρίου.
3 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”