Δεν το νομίζω οτι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το μέλλον θα είναι στην παγκοσμιοποίηση. Μάλλον το αντίθετο βλέπω, πιο πολύ επιστροφή σε συνασπισμούς τύπου Σύμφωνο της Βαρσοβίας-ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά πιο πολύ με οικονομικό χαρακτήρα παρά στρατιωτικό.
Όσο για το πόσο δεινοπαθούσε ο Έλληνας σε σχέση με τον μέσο Τούρκο επί τουρκοκρατίας, νομίζω οτι τον μέσο Τούρκο δεν είχε το δικαίωμα να τον σκοτώσει ο οποιοσδήποτε Τούρκος αφέντης χωρίς λόγο (πχ, επειδή ίππευε).
1821 και Grexit
-
Kauldron
- Supreme poster

Re: 1821 και Grexit
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.
-
mitsokollias
Diadochos έγραψε:mitsokollias έγραψε:Γιατί? Να σου θυμίσω ότι ο Ελληνισμός δε χάθηκε ούτε από τη Ρωμαική κατάκτηση ,ούτε μέσα στο Βυζάντιο, ούτε στην Τουρκοκρατία που ήταν υπόδουλος για αιώνες. Ποιός ο λόγος να χαθεί σε μια ομοσπονδία?
Δεν υπάρχει αντιστοιχία.
Τότε δεν υπήρχαν μμε και ποπ κουλτούρα.
Βασικά σκέψου ότι παρ όλο που δεν υπήρχαν, χρειάστηκαν δεκαετίες αποθωμανοποίησης της γλώσσας, της ενδυμασίας, κλπ. Η συμπεριφορά ακόμη παραμένει.
Ναι αλλά εντος της οθωμανικής αυτοκρατορίας όσο άγιξε τη γλώσσα και την ενδυμασία των Ελλήνων η τουρκική κουλτούρα, το ίδιο και περισσότερο επηρέασε η Ελληνική τους Τούρκους. Από εκεί και πέρα τα μμε και η κουλτούρα της εποχής ,όποια κι αν είναι ,περνάνε οριζοντίως και καθέτως όλα τα κοινωνικά στρώματα ,είτε είσαι σε ομοσπονδία ,είτε όχι. Είναι αναπόφευκτο με τα μέσα που υπάρχουν.
0 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Kauldron έγραψε:Δεν το νομίζω οτι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το μέλλον θα είναι στην παγκοσμιοποίηση. Μάλλον το αντίθετο βλέπω, πιο πολύ επιστροφή σε συνασπισμούς τύπου Σύμφωνο της Βαρσοβίας-ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά πιο πολύ με οικονομικό χαρακτήρα παρά στρατιωτικό.
Θεωρείς το εαυτό σου μη-παγκοσμιοποιημένο; Ας πούμε, η κουλτούρα σου είναι βέρα ελληνική;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Διάδοχος
- Danchō

mitsokollias έγραψε:Diadochos έγραψε:mitsokollias έγραψε:Γιατί? Να σου θυμίσω ότι ο Ελληνισμός δε χάθηκε ούτε από τη Ρωμαική κατάκτηση ,ούτε μέσα στο Βυζάντιο, ούτε στην Τουρκοκρατία που ήταν υπόδουλος για αιώνες. Ποιός ο λόγος να χαθεί σε μια ομοσπονδία?
Δεν υπάρχει αντιστοιχία.
Τότε δεν υπήρχαν μμε και ποπ κουλτούρα.
Βασικά σκέψου ότι παρ όλο που δεν υπήρχαν, χρειάστηκαν δεκαετίες αποθωμανοποίησης της γλώσσας, της ενδυμασίας, κλπ. Η συμπεριφορά ακόμη παραμένει.
Ναι αλλά εντος της οθωμανικής αυτοκρατορίας όσο άγιξε τη γλώσσα και την ενδυμασία των Ελλήνων η τουρκική κουλτούρα, το ίδιο και περισσότερο επηρέασε η Ελληνική τους Τούρκους. Από εκεί και πέρα τα μμε και η κουλτούρα της εποχής ,όποια κι αν είναι ,περνάνε οριζοντίως και καθέτως όλα τα κοινωνικά στρώματα ,είτε είσαι σε ομοσπονδία ,είτε όχι. Είναι αναπόφευκτο με τα μέσα που υπάρχουν.
Επηρέασε την αρχιτεκτονική τους. Την γλώσσα τους ή την ενδυμασία τους, όχι, αυτά είχαν κατά βάση περσικές και αραβικές επιρροές.
Με το μπολνταρισμένο, συμφωνώ απολύτως.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
-
exomotis
- Chiprleader

Παγκοσμιοποιηση εστω και με καπιταλιστικους ορους δεν μπορει να υπαρχει σε μια κοινωνια ταξικη στο επακρο.
Τιποτα δεν μπορει να υπαρξει χωρις την μεγιστη αποδοχη απο την βαση.
Και βαση αυτο το πραγμα δεν εχει.
0 .
-
mitsokollias
Kauldron έγραψε:Δεν το νομίζω οτι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το μέλλον θα είναι στην παγκοσμιοποίηση. Μάλλον το αντίθετο βλέπω, πιο πολύ επιστροφή σε συνασπισμούς τύπου Σύμφωνο της Βαρσοβίας-ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά πιο πολύ με οικονομικό χαρακτήρα παρά στρατιωτικό.
Όσο για το πόσο δεινοπαθούσε ο Έλληνας σε σχέση με τον μέσο Τούρκο επί τουρκοκρατίας, νομίζω οτι τον μέσο Τούρκο δεν είχε το δικαίωμα να τον σκοτώσει ο οποιοσδήποτε Τούρκος αφέντης χωρίς λόγο (πχ, επειδή ίππευε).
Είναι δεδομένο ότι πολιτιστικά το μέλλον είναι στην παγκοσμιοποίηση λόγω της τεχνολογίας. Παντου βλέπουμε τις ίδιες ταινίες, ακούμε τις ίδιες μουσικές ,τρώμε ίδια προιόντα κλπ κλπ κλπ.
Δε γύρισε ποτέ πίσω, ούτε τώρα θα γυρίσει ο πολιτισμός ,εκτος κι αν προκύψει κάποια παγκόσμια καταστροφή και χαθούν τα μέσα.
Σε ότι αφορά τον Ελληνα και τον Τούρκο ,το πνεύμα μου είναι σε γενικές γραμμές ,δηλαδή τι έτρωγε, πώς δούλευε,που κοιμόταν. Εννοείται ότι σαν υπόδουλος είχε λιγότερα προνόμια ,αλλά βασικά στα ίδια επίπεδα ζούσαν όλοι. Παρ όλα αυτά η αναφορά μου έγινε για να δείξω ότι αφού επιβίωσε σαν υπόδουλος, δε γίνεται να κινδυνεύει σαν κομμάτι ομοσπονδίας.
0 .
-
mitsokollias
exomotis έγραψε:Παγκοσμιοποιηση εστω και με καπιταλιστικους ορους δεν μπορει να υπαρχει σε μια κοινωνια ταξικη στο επακρο.
Η βάση το έχει αποδεχτεί πλήρως. Χρησιμοποιεί Κορεάτικα και Αμερικάνικα ηλεκτρονικά ,τα οποία κατασκευάζονται στη Κίνα και το Βιετνάμ. Ακούει και βλέπει υλικό ψυχαγωγίας κατα 80% στα Αγγλικά. Τρώει κουζίνες απ όλο τον κόσμο. Ντύνεται από πολυεθνικές αλυσίδες. Χρησιμοποιεί υπηρεσίες από ευρωπαικά και αμερικανικά δορυφορικά συστήματα, επικοινωνεί από το ίντερνετ. Είναι αμέτρητες οι αλλαγές στις ζωές όλων μας από αυτό που λέγεται παγκοσμιοποίηση.
0 .
-
Kauldron
- Supreme poster

mitsokollias έγραψε:Kauldron έγραψε:Δεν το νομίζω οτι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το μέλλον θα είναι στην παγκοσμιοποίηση. Μάλλον το αντίθετο βλέπω, πιο πολύ επιστροφή σε συνασπισμούς τύπου Σύμφωνο της Βαρσοβίας-ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά πιο πολύ με οικονομικό χαρακτήρα παρά στρατιωτικό.
Είναι δεδομένο ότι πολιτιστικά το μέλλον είναι στην παγκοσμιοποίηση λόγω της τεχνολογίας. Παντου βλέπουμε τις ίδιες ταινίες, ακούμε τις ίδιες μουσικές ,τρώμε ίδια προιόντα κλπ κλπ κλπ.
Δε γύρισε ποτέ πίσω, ούτε τώρα θα γυρίσει ο πολιτισμός ,εκτος κι αν προκύψει κάποια παγκόσμια καταστροφή και χαθούν τα μέσα.
Σε ότι αφορά τον Ελληνα και τον Τούρκο ,το πνεύμα μου είναι σε γενικές γραμμές ,δηλαδή τι έτρωγε, πώς δούλευε,που κοιμόταν. Εννοείται ότι σαν υπόδουλος είχε λιγότερα προνόμια ,αλλά βασικά στα ίδια επίπεδα ζούσαν όλοι. Παρ όλα αυτά η αναφορά μου έγινε για να δείξω ότι αφού επιβίωσε σαν υπόδουλος, δε γίνεται να κινδυνεύει σαν κομμάτι ομοσπονδίας.
Όπως είπα, μπορεί να είναι σε ομοσπονδία και να είναι ακόμα χειρότερα απ' ό,τι ήταν υπόδουλος.
Εννοείται ότι σαν υπόδουλος είχε λιγότερα προνόμια ,αλλά βασικά στα ίδια επίπεδα ζούσαν όλοι.
Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για λιγώτερα προνόμια, εδώ μιλάμε για το δικαίωμα του αφέντη να τον σκοτώσει όποια ώρα ήθελε και για όποιο λόγο ήθελε. Το να ζείς δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα.
Προσωπικά δεν θέλω ούτε ομοσπονδίες ούτε τίποτα, απομονωμένη θέλω την χώρα μου, και όλους τους ξένους στις δικές τους χώρες, οχι εδώ (ειδικά τους Βόρειους). Και η τωρινή κρίση προϊόν της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας είναι, ας μην το ξεχνάμε.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
-
mitsokollias
Δεν έχει σημασία τι θέλεις ,αλλά που πάει η πραγματικότητα. Bad luck ,γεννήθηκες σε εποχές που τα σύνορα (πραγματικά και εικονικά) ,έχουν πέσει στο μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη. Η ουσία είναι να μάθεις να ζεις ,μέσα σε αυτό. Απομόνωση ίσον σίγουρη δυστυχία. Μέσα στο παιχνίδι ,έχεις δυνατότητες να τη βγάλεις ανθρώπινα ,αν το παίζεις ωραία.
0 .
-
exomotis
- Chiprleader

mitsokollias έγραψε:exomotis έγραψε:Παγκοσμιοποιηση εστω και με καπιταλιστικους ορους δεν μπορει να υπαρχει σε μια κοινωνια ταξικη στο επακρο.
Η βάση το έχει αποδεχτεί πλήρως. Χρησιμοποιεί Κορεάτικα και Αμερικάνικα ηλεκτρονικά ,τα οποία κατασκευάζονται στη Κίνα και το Βιετνάμ. Ακούει και βλέπει υλικό ψυχαγωγίας κατα 80% στα Αγγλικά. Τρώει κουζίνες απ όλο τον κόσμο. Ντύνεται από πολυεθνικές αλυσίδες. Χρησιμοποιεί υπηρεσίες από ευρωπαικά και αμερικανικά δορυφορικά συστήματα, επικοινωνεί από το ίντερνετ. Είναι αμέτρητες οι αλλαγές στις ζωές όλων μας από αυτό που λέγεται παγκοσμιοποίηση.
Οχι, εχει αποδεχτει σε περιορισμενο δυτικο προτυπο , ενα εντελως μηχανιστκο μοντελο που δεν λεει τιποτα απολυτως σε δις μαζες στον πλανητη.
Η αντιδραση δε δεν εχει ακομα πλρως αναπτυχθει.
Με λιγα λογια, ο υστερος καπιταλισμος δεν μπορει πλεον να ελεξει τιποτα απολυτως μεσα απο ειρηνικες διαδικασιες.
Το σημερινο περιβαλλον αυτο δειχνει.
0 .