Τα τρώμε όλοι μαζί

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Τα τρώμε όλοι μαζί

Δημοσίευσηαπό Adminović » 01 Σεπ 2025, 21:28

Προέλλην έγραψε:Κάτι μου λέει όμως ότι θα προτιμήσεις την Ελλάδα, γιατί Κολομβία είναι ΠΟΛΥ πιο κοντά στην Τανζανία απ ότι στην Ελλάδα.
Κολομβία όμως λέμε, σαν ο αντίστοιχος εκεί, όχι με τον παρά που μάζεψες στην περιφέρεια της Δύσης μαγκιές στους ντόπιους κακομοίρηδες :asd03:

Η Κολομβία των 90s ή και στα 00s είχε όντως πολλά θέματα. Η Κολομβία του σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και διαρκώς βελτιώνεται. Η Ελλάδα, από την άλλη, κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει την Τανζανία. :pardon:

Σαν δικηγόρος στην Κολομβία πολύ καλό εισόδημα θα είχα, δηλαδή σε επίπεδα που θα τα ζήλευε και ο μέσος νέος δικηγόρος (χωρίς καβατζα γραφείο έτοιμο από μαμά - μπαμπά) της Ελλάδας. Και μην πιάσουμε ποιο είναι το κόστος ζωής εκεί και ποιο είναι στην Ελλάδα. :yesyes:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Σεπ 2025, 21:31

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Κάτι μου λέει όμως ότι θα προτιμήσεις την Ελλάδα, γιατί Κολομβία είναι ΠΟΛΥ πιο κοντά στην Τανζανία απ ότι στην Ελλάδα.
Κολομβία όμως λέμε, σαν ο αντίστοιχος εκεί, όχι με τον παρά που μάζεψες στην περιφέρεια της Δύσης μαγκιές στους ντόπιους κακομοίρηδες :asd03:

Η Κολομβία των 90s ή και στα 00s είχε όντως πολλά θέματα. Η Κολομβία του σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και διαρκώς βελτιώνεται. Η Ελλάδα, από την άλλη, κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει την Τανζανία. :pardon:

Σαν δικηγόρος στην Κολομβία πολύ καλό εισόδημα θα είχα, δηλαδή σε επίπεδα που θα τα ζήλευε και ο μέσος νέος δικηγόρος (χωρίς καβατζα γραφείο έτοιμο από μαμά - μπαμπά) της Ελλάδας. Και μην πιάσουμε ποιο είναι το κόστος ζωής εκεί και ποιο είναι στην Ελλάδα. :yesyes:

ΟΚ. Όταν πας και εγκατασταθείς μόνιμα, εργαστείς, ασφαλιστείς, γενικά δεσμεύσεις την ζωή σου εκεί, να περάσεις να μας τα ξαναπείς συγκεκριμένα :D

Με τα αν, θα, και όταν, και τις εντυπώσεις απο κανένα ταξιδάκι ή κανέ τσατ με την Μαρία Χουακίνα που ψάχνει σε κανέναν Ευρωπαίο την καλή, δεν πιστεύω να θες να σε πάρω τοις μετρητοίς :dunno:
0 .
Wir sind alle Dorfkinder, scheiß auf eure Stadt
Wenn du uns nicht grüßt, dann kriegst du Dorfverbot

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 01 Σεπ 2025, 21:58

Προέλλην έγραψε:ΟΚ. Όταν πας και εγκατασταθείς μόνιμα, εργαστείς, ασφαλιστείς, γενικά δεσμεύσεις την ζωή σου εκεί, να περάσεις να μας τα ξαναπείς συγκεκριμένα :D

Με τα αν, θα, και όταν, και τις εντυπώσεις απο κανένα ταξιδάκι ή κανέ τσατ με την Μαρία Χουακίνα που ψάχνει σε κανέναν Ευρωπαίο την καλή, δεν πιστεύω να θες να σε πάρω τοις μετρητοίς :dunno:

Κατ αρχάς, έχω πάει και έχω γυρίσει αρκετά μέρη στην Κολομβία. Ξέρω και τα συν και τα πλην και ποιες περιοχές αξίζουν για να ζήσεις και να περνάς πολύ καλύτερα από ό,τι στην Ελλάδα και με μικρότερο κόστος.

Κατά δεύτερον, γνωστός μου (από Λάρ'σα κιόλας) έχει πάει εκεί εδώ και 5 χρόνια και ζει μόνιμα (έχει στήσει επιχείρηση εκεί).

Κατά τρίτον, είχα και έχω συνεργασία με Αμερικανούς και άλλους που ζουν μόνιμα εκεί και μου έχουν πει κι αυτοί αρκετά.

Δεν είναι η πηγή της πληροφόρησης μου η Μαρία Χοακίνα. :dunno:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 02 Σεπ 2025, 19:34

Όλο στην Ελλάδα του Μητσοτακη όμως γυροφέρνεις, μόνο για διακοπές πας στα καταπληκτικά αυτά κράτη :asd03:

ΥΓ
Έλληνες ή Αμερικάνους με επιχειρήσεις έχει σε όλο τον 3ο κόσμο, ακόμη και στην Λιβερία και στο Κονγκό. Εκεί να δείς τι μικρότερο κόστος έχει και τι φίνα την περνάς.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Σεπ 2025, 12:05

Προέλλην έγραψε:Όλο στην Ελλάδα του Μητσοτακη όμως γυροφέρνεις, μόνο για διακοπές πας στα καταπληκτικά αυτά κράτη :asd03:

ΥΓ
Έλληνες ή Αμερικάνους με επιχειρήσεις έχει σε όλο τον 3ο κόσμο, ακόμη και στην Λιβερία και στο Κονγκό. Εκεί να δείς τι μικρότερο κόστος έχει και τι φίνα την περνάς.

Στην Ελλάδα έχω τους συγγενείς και τους φίλους μου, γι'αυτό κυρίως έρχομαι και όχι για να απολαύσω το Ελλάδα 2-0 του ζαβού. :pardon:

Έχω ήδη δεύτερη ιθαγένεια, κράτους στο οποίο έχω την έδρα της εταιρείας μου και όπου έχω αγοράσει και διαμέρισμα φουλ επιπλωμένο και εξοπλισμένο (και δεν είναι η Κολομβία το κράτος αυτό). :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Σεπ 2025, 20:08

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Όλο στην Ελλάδα του Μητσοτακη όμως γυροφέρνεις, μόνο για διακοπές πας στα καταπληκτικά αυτά κράτη :asd03:

ΥΓ

Στην Ελλάδα έχω τους συγγενείς και τους φίλους μου, γι'αυτό κυρίως έρχομαι και όχι για να απολαύσω το Ελλάδα 2-0 του ζαβού. :pardon:

Έχω ήδη δεύτερη ιθαγένεια, κράτους στο οποίο έχω την έδρα της εταιρείας μου και όπου έχω αγοράσει και διαμέρισμα φουλ επιπλωμένο και εξοπλισμένο (και δεν είναι η Κολομβία το κράτος αυτό). :pardon:

ε φυσικά, αυτό έλλειπε, δεν φαίνεσαι να είσαι τόσο αυτοκτονικός:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... icide_rate
https://en.wikipedia.org/wiki/Robbery
https://ocindex.net/rankings?f=rankings&view=List

Νομίζω κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί η Κολομβία καλύτερη χώρα απο την Ελλάδα, είναι καταδικασμένη στην γραφικότητα. Πρόκειται για ανέκδοτο τύπου Σεφερλή - Στάθη Ψάλτη.

Αλλά, καλά, δεν ντρέπεσαι που πας και αγοράζεις μουσαντένιες ιθαγένειες αλλά κυρίως τα σπίτια του λαού εκεί στον 3ο κόσμο, μαζί με άλλους καιροσκόπους, και μένουν οι ντόπιοι στις παράγκες;
Αλλά, δεν θα βγεί μια πατριωτική λαϊκή κυβέρνηση εκεί να εθνικοποιήσει τα διαμερίσματα και τις εταιρίες του αλλοδαπού κομπραδόρικου κεφαλαίου (που φτιάχτηκε στην περιφέρεια της Ευρώπης βλέπε κολαστήριο της ιδρωμένης μασχάλης των Βαλκανίων :dunno: ), που θα πάει :asd03:
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 04 Σεπ 2025, 08:33

Προέλλην έγραψε:Νομίζω κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί η Κολομβία καλύτερη χώρα απο την Ελλάδα, είναι καταδικασμένη στην γραφικότητα. Πρόκειται για ανέκδοτο τύπου Σεφερλή - Στάθη Ψάλτη.

Σε άλλους τομείς είναι καλύτερη, σε άλλους χειρότερη.
Και εννοείται ότι θα βρεις αρκετά Ζεφύρια, Ασπρόπυργους και Δενδροπόταμους στην Κολομβία, αλλά προφανώς δεν θα πήγαινα ποτέ να ζήσω εγώ εκεί, όπως δεν ζω και στο ελληνικό Ζεφύρι κλπ. :pardon:

Αλλά, καλά, δεν ντρέπεσαι που πας και αγοράζεις μουσαντένιες ιθαγένειες αλλά κυρίως τα σπίτια του λαού εκεί στον 3ο κόσμο, μαζί με άλλους καιροσκόπους, και μένουν οι ντόπιοι στις παράγκες;

Στην χώρα της οποίας έχω την ιθαγένεια, δεν υπάρχουν παράγκες. Φτωχικά σπίτια ναι, αλλά όχι παράγκες.
Ούτε έχω δει ποτέ μου εκεί ζητιάνο ή άστεγο ή κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Αυτά δηλαδή που συναντάς στο πολιτισμένο Ντύση. :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 04 Σεπ 2025, 19:02

Adminović έγραψε:Στην χώρα της οποίας έχω την ιθαγένεια, δεν υπάρχουν παράγκες. Φτωχικά σπίτια ναι, αλλά όχι παράγκες.
Ούτε έχω δει ποτέ μου εκεί ζητιάνο ή άστεγο ή κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Αυτά δηλαδή που συναντάς στο πολιτισμένο Ντύση. :pardon:

Χιλή ή Ουρουγουάη δηλαδή :D , με την διαφορά ότι και εκεί έχει άστεγους και φτώχεια

In June 2025, Uruguay's Ministry of Social Development reported over 2,700 homeless people, with most in the capital, Montevideo, a figure that has steadily increased in recent years. More recent figures from a government emergency operation in August 2025 show demand for shelters remained high, with over 2,900 people being assisted, with 2,406 in official shelters and 566 in evacuation centers during the cold snap.

Chile's homeless population is estimated by charities to be between 40,000 and 50,000 people, while government figures in 2024 registered around 21,126 based on limited, one-night counts. This undercount is attributed to the inadequacy of current data collection methods, which fail to capture the full scope of the problem. Causes for homelessness include the lack of affordable housing, social exclusion, mental health issues, addictions, and recent economic hardships.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 06 Σεπ 2025, 08:14

Στην Κολομβία είναι χειρότερα...
Πώς τολματε να συγκρίνετε την Ελλάδα 2-0 με την Κολομβία;;;
:s_mad :axakaloe:

Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο οικονομικό άγχος τα ελληνικά νοικοκυριά – Χειρότερα και από την Κολομβία

Το μεγαλύτερο οικονομικό άγχος ανάμεσα σε 35 χώρες του ΟΟΣΑ βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, σύμφωνα με την πλατφόρμα Compare the Price. Πηγή στρες το υψηλό κόστος στέγασης και οι χαμηλοί μισθοί.

Γιατί διαπρέπει η Ελλάδα στο οικονομικό άγχος

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Compare the Market, η Ελλάδα είναι η χώρα που επηρεάζεται περισσότερο από το οικονομικό άγχος. «Ο μέσος μισθός είναι 26.307 ευρώ, καθιστώντας την μία από τις πιο δύσκολες περιοχές στην Ευρώπη για να βγάλεις ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Προσθέστε σε αυτό ένα μηνιαίο ενοίκιο 995 ευρώ, συν μηνιαία έξοδα συνολικού ύψους περίπου 2.743 ευρώ, και αρχίζει να γίνεται σαφές γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα είναι προσεκτικοί με τα οικονομικά τους».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα αντλεί τα στοιχεία για τις τιμές ακινήτων, ενοικίων και κοστους ζωής από διαδικτυακές βάσεις δεδομένων, όπως η Global Property Guide και η Numbeo, οι οποίες απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους επενδυτές και στους «παγκόσμιους νομάδες». Γι’αυτό και το ζητούμενο ενοίκιο εμφανίζεται τόσο υψηλό, ενώ διευκρινίζεται ότι αφορά διαμέρισμα στην πρωτεύουσα, από δύο κρεβατοκάμαρες και πάνω.

Το Μεξικό είναι η τρίτη πιο «αγχωμένη οικονομικά» χώρα του ΟΟΣΑ, με δεύτερη την Κολομβία

Oι οικονομικά αγχωμένοι Λατινοαμερικάνοι

Μετά την Ελλάδα, το υψηλότερο οικονομικό άγχος εμφανίζουν τρεις χώρες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής: Η Κολομβία, το Μεξικό και η Κόστα Ρίκα, με βαθμολογία από 44,13 ως 48,76 μονάδες

Ο μέσος εργαζόμενος στην Κολομβία κερδίζει 28.265 δολάρια ΗΠΑ ετησίως (περίπου 24.000 ευρώ), ενώ η ανεργία είναι περίπου στο ίδιο ύψος με την Ελλάδα. Ωστόσο το κόστος ζωής είναι σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι στην Ελλάδα (1550 ευρώ για τετραμελή οικογένεια). Το Μεξικό έχει τον πιο χαμηλό μισθό από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ τα ενοίκια είναι υπέρογκα και το κόστος ζωής υψηλό. Ο μόνος λόγος που είναι σε σχετικά «καλύτερη» μοίρα από εμάς είναι η χαμηλή ανεργία, που είναι μόλις 2,7%.

Η Κοστα Ρίκα έχει υψηλότερους μισθούς από την Ελλάδα (36.481 δολάρια ή 31.000 ευρώ), αλλά επίσης υψηλότερο κόστος ζωής και ενοίκιο. Μας «κερδίζει» στα σημεία λόγω χαμηλότερης ανεργίας και ελαφρώς χαμηλότερων τιμών ακινήτων.

0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Σεπ 2025, 17:23

Για να το λένε τα ρωσόφωνα πρακτοράκια του Compare the Price έτσι θα ναι :yesyes:
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”