tvxs - Ανεξάρτητη ενημέρωση - logo
ΝΕΑ
Το πρώτο του σχόλιο έκανε ο τομεάρχης Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Παππάς, μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δήλωσε «Έχασαν και έφυγαν».
Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα νωρίτερα, η ομάδα της ‘Εφης Αχτσιόγλου ανακοίνωσε επίσημα την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιστολές ανεξαρτητοποίησης για το σύνολο των εννέα βουλευτών της ομάδας των «6+6» παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 36 βουλευτές, ενώ οι ανεξάρτητοι προερχόμενοι από το κόμμα ανέρχονται σε 11.
Πηγές από την πλευρά των βουλευτών που αποχώρησαν αναφέρουν ότι αν και η απόφαση για την ανεξαρτητοποίηση τους ήταν ήταν δύσκολη, θεωρούν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο τους εξέλεξαν οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιουνίου.
Αναφορικά με το αν στη Βουλή θα έχουν πολιτικά απέναντι τους τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι μόνος στόχος τους είναι να ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμουν να αλλάξουν τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες αναζητώντας και άλλους βουλευτές, γεγονός που σημαίνει ότι θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση.
Οι 11 της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ειναι:
Σία Αναγνωστόπουλου
Έφη Αχτσιόγλου
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν Χασάν
Νάσος Ηλιόπουλος
Πέτη Πέρκα
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Μερόπη Τζούφη
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Οζγκιούρ Φερχάτ
Θεανώ Φωτίου
Αλέξης Χαρίτσης
https://tvxs.gr/news/ellada/nikos-pappa ... htsiogloy/
Μα όλους τους Τούρκους πήρε μαζί της, η Έφη;
Ζαίοι εναντίον ΣΥΡΙΖΑ
-
pluton
- Supreme poster

Re: Ζαίοι εναντίον ΣΥΡΙΖΑ
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
pluton
- Supreme poster

Μία μέρα μετά την αποχώρηση 57 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και 9 βουλευτές, που ανήκουν στη λεγόμενη «ομάδα Αχτσιόγλου», εκτός κόμματος έθεσαν εαυτόν οι Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιώργος Κυρίτσης, αλλά και ο Άγγελος Τσέκερης. O Νίκος Παρασκευόπουλος είχε διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Γιώργος Κυρίτσης ήταν βουλευτής του κόμματος. Ο Άγγελος Τσέκερης ήταν διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα απο το 2015 μέχρι το 2018, ενώ είχε τα επόμενα χρόνια, και μέχρι το 2022, τη διεύθυνση της εφημερίδας «Αυγή».
Παρασκευόπουλος: Η αποχώρησή μου δεν αποτελεί διαζύγιο από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς
Ο πρώην υπουργός του κόμματος με κείμενό του στο news247.gr έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει πως αποχωρεί κι από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς.
https://www.ieidiseis.gr/politiki/22429 ... i-kyritsis
Παρασκευόπουλος: Η αποχώρησή μου δεν αποτελεί διαζύγιο από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς
Ο πρώην υπουργός του κόμματος με κείμενό του στο news247.gr έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει πως αποχωρεί κι από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς.
https://www.ieidiseis.gr/politiki/22429 ... i-kyritsis
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».
-
pluton
- Supreme poster

"Πρέπει να έχεις έλλειψη αριστερής ευφυΐας για να κάνεις μια τέτοια ανάρτηση" σχολίασε η Σία Αναγνωστοπούλου για την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία ζητούσε και πάλι από όσους αποχώρησαν να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως "θέλουμε να γίνει πράξη η σύγχρονη Aριστερά. Ο αντίπαλός μας είναι δεξιά", ενώ τόνισε ότι "δεν φεύγεις έτσι απλά από το σπίτι σου" αναφερόμενη στην αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς δεν θα είμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε κ. Αναγνωστοπούλου, για την επόμενη μέρα με τη δημιουργία ΚΟ και πρόσθεσε: "Απέναντί μας θα είναι αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ασκεί".
Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής ανέφερε: "Εγω δεν έχω προσωπικές αντιπαραθέσεις, έχω όμως πολιτικές διαφωνίες. (…) Δεν πρόκειται απέναντί μου να είναι πολύ αγαπημένοι συντροφοι με τους οποίους έχουμε πορευτεί χρόνια γιατί δεν ξέρω αν σε αυτό το όραμα που έχουμε –να στήσουμε ξανά αυτό τον αριστερό προοδευτικό χώρο– χρειάζονται όλες αυτές οι επιθέσεις, που κι εμένα μου φαίνονται θράσους και έλλειψης στοιχειώδους ευφυΐας. (…) Μιλούσαμε πολύ στα όργανα. Αλλά δεν ήταν ο κύριος Πολάκης που έδινε τον τόνο. (…) Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι και χαρακτήρες και πολιτικές διαφωνίες και όλα αυτά. Το θέμα είναι ποιος δίνει τον τόνο".
Όπως είπε, "τον ΣΥΡΙΖΑ τον οικοδομήσαμε ως πληθυντική Αριστερά που απευθύνεται σε έναν ευρύ χώρο. Άρα οι διαφορετικές απόψεις είναι όχι μόνο ανεκτές αλλά γόνιμες. Και το είχαμε βάλει στο καταστατικό μας, είχαμε θεσμοθετήσει τη στάση. Το λέω και στον κύριο Κασσελάκη για να μη νομίζει ότι είμαστε χθεσινοί που βρήκαμε καρέκλες και καθίσαμε".
Τέλος η κα Αναγνωστοπούλου ανέφερε πως το πιο πιθανό είναι ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. "Ωστόσο, ένα κόμμα δεν φτιάχνεται με ένα κλικ του χεριού. Φτιάχνουμε κόμμα, έχει διεργασίες", πρόσθεσε.
https://www.capital.gr/politiki/3751971 ... -anartisi/
Οι Πρέσπες θα σας ακολουθούν ....
Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως "θέλουμε να γίνει πράξη η σύγχρονη Aριστερά. Ο αντίπαλός μας είναι δεξιά", ενώ τόνισε ότι "δεν φεύγεις έτσι απλά από το σπίτι σου" αναφερόμενη στην αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς δεν θα είμαστε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε κ. Αναγνωστοπούλου, για την επόμενη μέρα με τη δημιουργία ΚΟ και πρόσθεσε: "Απέναντί μας θα είναι αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ασκεί".
Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής ανέφερε: "Εγω δεν έχω προσωπικές αντιπαραθέσεις, έχω όμως πολιτικές διαφωνίες. (…) Δεν πρόκειται απέναντί μου να είναι πολύ αγαπημένοι συντροφοι με τους οποίους έχουμε πορευτεί χρόνια γιατί δεν ξέρω αν σε αυτό το όραμα που έχουμε –να στήσουμε ξανά αυτό τον αριστερό προοδευτικό χώρο– χρειάζονται όλες αυτές οι επιθέσεις, που κι εμένα μου φαίνονται θράσους και έλλειψης στοιχειώδους ευφυΐας. (…) Μιλούσαμε πολύ στα όργανα. Αλλά δεν ήταν ο κύριος Πολάκης που έδινε τον τόνο. (…) Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι και χαρακτήρες και πολιτικές διαφωνίες και όλα αυτά. Το θέμα είναι ποιος δίνει τον τόνο".
Όπως είπε, "τον ΣΥΡΙΖΑ τον οικοδομήσαμε ως πληθυντική Αριστερά που απευθύνεται σε έναν ευρύ χώρο. Άρα οι διαφορετικές απόψεις είναι όχι μόνο ανεκτές αλλά γόνιμες. Και το είχαμε βάλει στο καταστατικό μας, είχαμε θεσμοθετήσει τη στάση. Το λέω και στον κύριο Κασσελάκη για να μη νομίζει ότι είμαστε χθεσινοί που βρήκαμε καρέκλες και καθίσαμε".
Τέλος η κα Αναγνωστοπούλου ανέφερε πως το πιο πιθανό είναι ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι ο Αλέξης Χαρίτσης. "Ωστόσο, ένα κόμμα δεν φτιάχνεται με ένα κλικ του χεριού. Φτιάχνουμε κόμμα, έχει διεργασίες", πρόσθεσε.
https://www.capital.gr/politiki/3751971 ... -anartisi/
Οι Πρέσπες θα σας ακολουθούν ....
0 .
-
pluton
- Supreme poster

Στο στόχαστρο των δηκτικών βελών του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται στα «διασταυρούμενα πυρά» των δυο πλευρών. Οι μεν παραμένοντες στο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνουν τους αποχωρήσαντες υπουργούς του 15-19, οι δε αποχωρήσαντες επιμένουν να υπερασπίζονται την κληρονομιά της κυβέρνησης Τσίπρα.
Οι περί το Στέφανο Κασσελάκη όμως, σε μία προσπάθεια να λοιδορήσουν τα αποχωρήσαντα, «βαριά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζουν πλήρως τα πεπραγμένα τους εκείνης της περιόδου.
Με δεδομένη, λοιπόν, μια τέτοια επιθετική ρητορική, είναι αβέβαιο αν ο κύκλος των αποχωρήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, καθώς είναι αρκετά ακόμα τα στελέχη που παραμένουν στο κόμμα, με κυβερνητική θητεία στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης στα Νέα:
Αυτόν τον δύσμοιρο τον Τσίπρα ποιος τον καταράστηκε; Του άξιζε τέτοιο ρεντίκολο που έλεγε κι η νόνα μου η Ολγα;
Διότι, αν θυμάστε, οι συριζαίοι ζούσαν έως τώρα με το παραμύθι ότι η κυβέρνησή του Τσίπρα «έσωσε τον τόπο». Από τι τον έσωσε; Πώς τον έσωσε; Ποιος το κατάλαβε; Αγνωστο.
Αλλά έτσι έλεγαν μεταξύ τους ρουφώντας το φρέντο τους κι ευχαριστιόταν η ψυχούλα του καφενείου.
Και τώρα έρχονται οι «Στεφανουά» και τους βγάζουν άχρηστους. Ποιους; Τους σωτήρες υπό τον Τσίπρα.
Εμείς βεβαίως το ξέραμε αλλά οι ίδιοι πολύ στενοχωρήθηκαν που το κατάλαβαν κι οι δικοί τους.
Κι εκεί ακριβώς αρχίζω και λυπάμαι τον Τσίπρα. Από άχαστος και τροπαιοφόρος κατέληξε να τον κράζει κι ο Κωνσταντόπουλος – ο μπαμπάς, όχι η κόρη του η σοσιαλίστρια…
https://instanews.gr/97472/media/toy-ax ... viral.html
Οι περί το Στέφανο Κασσελάκη όμως, σε μία προσπάθεια να λοιδορήσουν τα αποχωρήσαντα, «βαριά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζουν πλήρως τα πεπραγμένα τους εκείνης της περιόδου.
Με δεδομένη, λοιπόν, μια τέτοια επιθετική ρητορική, είναι αβέβαιο αν ο κύκλος των αποχωρήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει, καθώς είναι αρκετά ακόμα τα στελέχη που παραμένουν στο κόμμα, με κυβερνητική θητεία στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης στα Νέα:
Αυτόν τον δύσμοιρο τον Τσίπρα ποιος τον καταράστηκε; Του άξιζε τέτοιο ρεντίκολο που έλεγε κι η νόνα μου η Ολγα;
Διότι, αν θυμάστε, οι συριζαίοι ζούσαν έως τώρα με το παραμύθι ότι η κυβέρνησή του Τσίπρα «έσωσε τον τόπο». Από τι τον έσωσε; Πώς τον έσωσε; Ποιος το κατάλαβε; Αγνωστο.
Αλλά έτσι έλεγαν μεταξύ τους ρουφώντας το φρέντο τους κι ευχαριστιόταν η ψυχούλα του καφενείου.
Και τώρα έρχονται οι «Στεφανουά» και τους βγάζουν άχρηστους. Ποιους; Τους σωτήρες υπό τον Τσίπρα.
Εμείς βεβαίως το ξέραμε αλλά οι ίδιοι πολύ στενοχωρήθηκαν που το κατάλαβαν κι οι δικοί τους.
Κι εκεί ακριβώς αρχίζω και λυπάμαι τον Τσίπρα. Από άχαστος και τροπαιοφόρος κατέληξε να τον κράζει κι ο Κωνσταντόπουλος – ο μπαμπάς, όχι η κόρη του η σοσιαλίστρια…
https://instanews.gr/97472/media/toy-ax ... viral.html
0 .
-
pluton
- Supreme poster

0 .