Re: Χελλόου

Φτιάξε μόνος σου κάτι ή δείξε πώς το φτιάχνουν.
Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Re: Μεταλλικές κατασκευές-Χυτεύσεις

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 17 Μαρ 2015, 19:48

Εικόνα
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 17 Μαρ 2015, 19:49

Και πάλι, στο χωριό δεν έχει αγριόχορτα κοκ; Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά αν εμπλέκονται ρευστά.

Χελώνε, εγώ που έχω εμπειρία απο χυτεύσεις, την είπα την άποψή μου: Αν θες σιδηρούχα, ξηλώσου. Αλλιώς ένα κεραμικό σκεύος και φλόγα προπανίου κάνουν τη δουλειά.
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 17 Μαρ 2015, 20:37

Για μπρούτζο μιλάμε, κάπου 950 βαθμούς. Και μικροπράγματα κιόλας.
Εδώ ο κύριος φτιάχνει μέρη μηχανής:

0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 17 Μαρ 2015, 21:25

Ώχου μωρέ Ντιέγκο, κακιά πεθερά είσαι, που να δοκιμάσουμε δλδ καμιά ιδιοκατασκευή πυραυλοκινητήρα υγρού καυσίμου, με τον πλάστη θα βγείς να μας κυνηγάς :LoL:

Στα σοβαρά τώρα, στο χύσιμο του μετάλλου θέλει απίστευτη προσοχή, έτσι και τρέξει ας πούμε στα πόδια σου, θα λιώσει και παπούτσι και κρέας και κόκκαλο. Θέλει πολύ προσεκτικό χειρισμό και συγκέντρωση.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 17 Μαρ 2015, 22:19

Εννοείται ρε παιδιά οτι θέλει τρομερή προσοχή, και ιδιαίτερη προσοχή να μην το ρίξεις κάπου που να υπάρχει κάτι υγρό, γιατί θα γίνει έκρηξη.
Αλλά ο Ντιέγκο θέλει να με βάλει να ξηλωθώ, φτωχιά χελώνα. Δηλαδή τί να κάνω, να πουλήσω το καβούκι μου για να πάρω φουρνάκι?
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 17 Μαρ 2015, 23:02

Kauldron έγραψε:Αλλά ο Ντιέγκο θέλει να με βάλει να ξηλωθώ, φτωχιά χελώνα. Δηλαδή τί να κάνω, να πουλήσω το καβούκι μου για να πάρω φουρνάκι?
Εγώ αν είχα τέτοιο κόλλημα μπορεί και να πήγαινα σε χρυσοχοείο που εχουν εγκαταστάσεις για χύτευση. Βέβαια τα υλικά είναι άλλα. Τώρα εσένα τι σου αρέσει περισσότερο, η δημιουργία ή τα συγκεκριμμενα υλικά;
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 17 Μαρ 2015, 23:13

Μ' αρέσει να φτιάχνω κάτι από το μηδέν. Οχι τόσο να το χυτεύω, όσο να το δημιουργώ πρώτα στον πηλό (το πρωτότυπο) και μετά να το χυτεύω από μέταλλο.

Άρχισα βάφοντας μινιατούρες. Τις αγόραζα έτοιμες, και τις έβαφα. Αλλά αυτό δεν μου έφτανε. Έτσι άρχισα να αλλάζω τις πόζες (έκοβα ένα χέρι από 'δω και το κολλούσα εκεί, κλπ. Ούτε κι αυτό μου έφτανε, και ήθελα να φτιάχνω από raw material κάτι που δεν υπήρχε πρίν, οχι να τροποποιώ.
Σιγά σιγά λοιπόν άρχισα να κατασκευάζω δικές μου.

Aυτός είναι ένας νάνος barbarian, που έφτιαξα για το μοντ ενός παιχνιδιού κατόπιν αιτήματος ενός παιδιού (αυτού που ήταν υπευθυνος για το project):

Εικόνα

Όλη η διαδικασία εδώ:

https://miniaturesandstuff.wordpress.co ... berserker/

Έφτιαξα ακόμα έναν, αλλά αυτός μου άρεσε πιο πολύ. :D
0 .

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 17 Μαρ 2015, 23:43

Αυτά μοιαζουν με santons που έχουμε εδώ. https://en.wikipedia.org/wiki/Santons
Είναι εμπνευσμένα από τη γαλλική λαογραφία. Μερικά είναι και ντυμένα κι επισης υπαρχουν και ομαδικά, δηλαδη πολλά μαζί που αποτελούν ενα συνολο πχ μια ομαδα θεριστών.
Περιττο να σου πώ ότι φευγουν σαν ψωμακια και οι καλοί σαντονιέρηδες (που αφενος πιάνει το χερι τους κι αφετερου έχουν φαντασία ωστε να αντλούν καινουργιες μορφές μεσα απο τη λαογραφία) βγαζουν πολύ καλα λεφτά. Πολλοί παιρνουν μονο παραγγελίες από ευπορους ιδιώτες. Πχ καποιος πλήρωνει για να του κανουν την οικογενεια του ή τους προγονους του ή ό, τι έχει μερακι σε σαντόν. Αν έπιανε το χερι μου θα τα είχα οικονομήσει... :D Από μια άποψη σε ζηλευω κιόλας.

Βάλε google>images αμα θες να δεις περισσοτερα santons
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 18 Μαρ 2015, 00:54

Kauldron έγραψε:Μ' αρέσει να φτιάχνω κάτι από το μηδέν.

+1

Φιγούρες με μπρούτζο θα χυτεύεις; :sgrat:
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 18 Μαρ 2015, 09:48

Diadochos έγραψε:Ώχου μωρέ Ντιέγκο, κακιά πεθερά είσαι, που να δοκιμάσουμε δλδ καμιά ιδιοκατασκευή πυραυλοκινητήρα υγρού καυσίμου, με τον πλάστητο G3 θα βγείς να μας κυνηγάς :LoL:

fixed

Diadochos έγραψε:Στα σοβαρά τώρα, στο χύσιμο του μετάλλου θέλει απίστευτη προσοχή, έτσι και τρέξει ας πούμε στα πόδια σου, θα λιώσει και παπούτσι και κρέας και κόκκαλο. Θέλει πολύ προσεκτικό χειρισμό και συγκέντρωση.

Φοράς εργασιακή φόρμα, παπούτσια ασφαλείας, ποδιά, γυαλιά ασφαλείας,γάντια και προστατευτικό μπροστά με το πλαστικό.Αυτά όταν κάνεις χυτεύσεις σε μπιγιέτες 20cm μήκος, 10cm πλάτος.'Οσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο επικίνδυνο είναι να χυτεύεις μεγάλες μπιγέτες, δλδ αλουμίνιο και έτσι αν πέσει κάτω θα στερεοποιηθεί με τη μία και θα τη γλυτώσεις με ελαφριά εγκαύματα.Για σίδηρο και μπρούτζο όμως, τα πραγματα ειναι πιο επικίνδυνα.

Kauldron έγραψε:Εννοείται ρε παιδιά οτι θέλει τρομερή προσοχή, και ιδιαίτερη προσοχή να μην το ρίξεις κάπου που να υπάρχει κάτι υγρό, γιατί θα γίνει έκρηξη.
Αλλά ο Ντιέγκο θέλει να με βάλει να ξηλωθώ, φτωχιά χελώνα. Δηλαδή τί να κάνω, να πουλήσω το καβούκι μου για να πάρω φουρνάκι?

Αν θες να χυτεύσεις σιδηρούχα, ΝΑΙ. Για μπρούτζο και μικρές ποσότητες είπαμε-κεραμικό σκεύος και φλόγα προπανίου όπως στο link.
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

Επιστροφή σε “Do It Yourself”