Re: Χελλόου

Φτιάξε μόνος σου κάτι ή δείξε πώς το φτιάχνουν.
Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 15 Μαρ 2015, 21:22

Ναι, αυτό θέλω να φτιάξω. :)
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Μαρ 2015, 21:29

To είχα ψάξει το θέμα παλαιότερα γιατί με ενδιέφερε, δεν είχα την ευκαιρία όμως να φτιάξω ένα.

Περλομπετόν χρειάζεσαι.

Με ρεύμα, γκάζι ή λάδι θες να το κάνεις;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 15 Μαρ 2015, 22:02

Αέριο MAPP, έχω ήδη τον εξοπλισμό και είμαι αρκετά εξοικειωμένος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Μαρ 2015, 22:54

Τι θερμοκρασίες μπορείς να πιάσεις με αυτό το αέριο;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 15 Μαρ 2015, 23:00

Το δίνουν στους 2 χιλ κελσίου. Το πρόβλημα όμως είναι οτι όταν έχεις κάποιο μέταλλο σ' ένα "ανοιχτό" δοχείο και απλά προσπαθείς να το λιώσεις, δεν γίνεται για μέταλλα που έχουν υψηλή θερμοκρασία τήξης, γιατί απλά διαχέεται η θερμότητα.
Οπότε σε κράματα όπως πχ ο Μπρούτζος, ή μέταλλα όπως το ασήμι κλπ, θέλεις φουρνάκι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 15 Μαρ 2015, 23:34

Νομίζω πιο δόκιμος όρος είναι το υψικάμινος.
Εννοώ τι θερμοκρασίες θα μπορείς να πιάσεις μέσα στον υψικάμινο. 2000 είναι πάρα πολλοί, δεν ξέρω αν αντέχει.
Με αυτό το αέριο που λες, δεν ξέρω τι παίζει, πάντως με προπάνιο μπορείς να πιάσεις θερμοκρασίες για να λιώνεις μόνο χρυσό, ασήμι, χαλκό, αλουμίνιο.
Το ρεύμα είναι ακριβό ως επιλογή.
Το λάδι μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρον, γιατί μπορείς να χρησιμοποιείς το παλιό σου τηγανόλαδο :D
Πάντως έχει πολύ ψωμί η δουλειά, με sand casting μπορείς να χύσεις τα πάντα.
Εγώ είχα ψηθεί να δοκιμάσω να λιώσω μετάλλευμα σιδήρου, είχω βρει μέρος που έχει. Μετά έφυγα μετανάστης όμως και διακόπηκαν όλα :cry:
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 16 Μαρ 2015, 00:01

Μετάλλευμα σιδήρου? Ενδιαφέρον.
Χυτεύω είναι, ε, οχι χύνω, μη μας παρεξηγήσουν κιόλας.
Για το υψικάμινος νομίζω οτι είναι αυτό εδώ:
Εικόνα

Και απ' όσο ξέρω χωρίς να γκουγκλάρω, πρέπει να μεταφράζεται στ' αγγλικά ως blast furnace.

Για το λάδι δεν έχω ακούσει τίποτα, πρώτη φορά το ακούω. Πάντως αν έχεις ένα crucible (από γραφίτη, η αν έχεις πολλά λεφτά από tungsten (βολφράμιο (?)), μπορείς και με κάρβουνα, λογικά εφόσον έχει καπάκι, να το βάλεις σε break drum forge σαν αυτό:

Εικόνα

Προσοχή μην είναι γαλβανισμένο το μέταλλο μόνο γιατί οι αναθυμιάσεις είναι φαρμάκι.

Στη Γερμανία πάντως πρέπει να έχουν και μεγαλύτερη διαθεσιμότητα για αμόνια και λοιπό εξοπλισμό, και δεν σε κοιτάζουν σαν να είσαι εξωγήινος όταν τους ρωτάς σχετικά.

Καληνυχτίζω. :)
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 16 Μαρ 2015, 00:11

Kauldron έγραψε:Για το λάδι δεν έχω ακούσει τίποτα, πρώτη φορά το ακούω.

http://www.backyardmetalcasting.com/oilburners03.html
http://www.backyardmetalcasting.com/ironcasting01.html

και σίδηρο λιώνεις με τηγανόλαδο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Diego
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Diego » 16 Μαρ 2015, 00:52

Με όσα βλέπω, πρέπει να μπουκάρει η πυροσβεστική να σας αρχίσει στις μπούφλες.Για αρχη συντονιστά, φτιάξε νήμα στις σωστές κατηγορίες.Εν συνεχεία δώσε συγκεκριμένα τι θέλεις να χυτεύσεις(υλικό) και σε ΤΙ ποσότητες.Και θα ερθω να σου δωσω πληροφοριες για το πως γινεται σωστά.

Αυτά απο καποιον που εχει χυτευσει μερικες εκατονταδες φορες μπιγιετες απο μεταλλα (αλουμινιο, μολυβδο,μαγνησιο και ψευδαργυρο).
0 .
Αποχώρηση από το peg, δραχμή συνδεδεμένη με το χρυσό, άγριες ιδιωτικοποιήσεις,μικρό δημόσιο και εταιρική φορολογία κάτω του 14% με υψηλό κατώτατο.Οχι στον ευρωκομμουνισμό,στους ΔΕΚΟτζήδες των 3500 ευρω και τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα σε ευρώ.

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Μεταλλικές κατασκευές-Χυτεύσεις

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 16 Μαρ 2015, 11:54

Diadochos έγραψε:
Kauldron έγραψε:Για το λάδι δεν έχω ακούσει τίποτα, πρώτη φορά το ακούω.

http://www.backyardmetalcasting.com/oilburners03.html
http://www.backyardmetalcasting.com/ironcasting01.html

και σίδηρο λιώνεις με τηγανόλαδο.

Δεν το ήξερα καν, και βγάζει τα λεφτά (που βάζεις για να το φτιάξεις) όπως φαίνεται...
0 .

Επιστροφή σε “Do It Yourself”