υψηλή τάση2 ⚡

Χειροποίητες κατασκευές.
Spark
Extreme poster
Extreme poster

υψηλή τάση2 ⚡

Δημοσίευσηαπό Spark » 03 Οκτ 2018, 16:41

αυτή είναι δυνατή γεννήτρια υψηλής τάσης 40.000V που κάνει εντυπωσιακούς μικρούς ηλεκτρικούς κεραυνούς. η προηγούμενη γεννήτρια που παρουσίασα έχει μικρότερη ικανότητα και ισχύ απο αυτήν.

το κύκλωμα της γεννήτριας υψηλής τάσης είναι το κύκλωμα που ονομάζουν ZVS με 2 power mosfets και τροφοδοσία 30V 200W. παρότι μπορεί να αγοράσει κάποιος απο το ebay παρόμοιο κύκλωμα, το δικό μου είναι χειροποίητο.

https://www.ebay.com/itm/ZVS-Low-Voltage-Induction-Heating-Coil-Module-Flyback-Driver-Heater-1000W-20A/361910797590?epid=577831243&hash=item5443908516:g:rY4AAOSwdGFYo~FK

το κύκλωμα οδηγεί με υψηλή συχνότητα περίπου 25KHz τους 2 μετασχηματιστές υψηλής τάσης απ όπου βγαίνει η έξοδος με την μορφή βολταϊκου τόξου. με αυτή την γεννήτρια οι κεραυνοί έχουν χρώμα μοβ/υπεριώδες, φθάνουν σε μήκος τα 6 εκατοστά και μπορούν να χαράξουν και να κάψουν υλικά μέταλλα και ξύλα.
το κύκλωμα αυτό χρησιμοποιείται με χάλκινο πηνίο για να πυρακτώσει μέταλλα.

(για την λήψη φωτογραφιών και βίντεο το αλουμινένιο κουτί της κατασκευής είναι ανοικτό)

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

κάθε συσκευή που παράγει υψηλή τάση μπορεί να είναι επικίνδυνη γι αυτό η χρήση τέτοιων συσκευών πρέπει να γίνεται με προσοχή. δεν είναι κατάλληλο για ανθρωπους που δεν ξέρουν να χειριστούν υψηλή τάση, επαφή με υψηλή τάση μπορεί να προκαλέσει ανακοπή καρδιακής λειτουργίας, εγκεφαλική δυσλειτουργία, καταστροφή κυττάρων, πόνο, θάνατο.
1 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Re: υψηλή τάση2 ⚡

Δημοσίευσηαπό Spark » 04 Οκτ 2018, 14:08

τα χάλκινα πηνία μου, το χοντρό αριστερά για πυράκτωση μετάλλου, το λεπτό και μακρύ δεξιά για θέρμανση υγρών.
η μέθοδος λέγεται επαγωγή οπου το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο περνάει μέσα απο το μέταλλο και το υγρό και τα ζεσταίνει αφου κάνει τα μόρια τους να δονούνται στη συχνότητα του κυκλώματος.

Εικόνα

πυράκτωση μετάλλου με ZVS ισχύος 1000W

Εικόνα
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 04 Οκτ 2018, 14:26

κοίτα τι έκανε με τους μετασχηματιστές υψηλής από παλιές τηλεοράσεις
ρε τι σπαρκ

μαγκάιβερ θα σε λέω
:laugh1:
1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 04 Οκτ 2018, 15:04

vallon έγραψε:κοίτα τι έκανε με τους μετασχηματιστές υψηλής από παλιές τηλεοράσεις
ρε τι σπαρκ
μαγκάιβερ θα σε λέω
:laugh1:

οι μετασχηματιστές μου δεν είναι απο παλιές τηλεοράσεις, είναι ανταλλακτικά που μου χάρισε κατάστημα επισκευής τηλεοράσεων που έκλεισε, καινούργια στα κουτιά τους!
να λες άλλον μαγκάιβερ, εγω μοιάζω περισσότερο με Tony Stark - Robert Downey ;)
1 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 04 Οκτ 2018, 16:44

Σπαρκ μπορείς να καθοδηγήσεις κάποιον μέσω μηνυμάτων σχετικά με την αντικατάσταση πυκνωτών σε μια οθόνη Η/Υ δεκαετίας κορεατικού ονόματος;
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 04 Οκτ 2018, 18:10

'71 έγραψε:Σπαρκ μπορείς να καθοδηγήσεις κάποιον μέσω μηνυμάτων σχετικά με την αντικατάσταση πυκνωτών σε μια οθόνη Η/Υ δεκαετίας κορεατικού ονόματος;

απάντηση σε προσωπικό μήνυμα.
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 04 Οκτ 2018, 21:02

Spark έγραψε:
'71 έγραψε:Σπαρκ μπορείς να καθοδηγήσεις κάποιον μέσω μηνυμάτων σχετικά με την αντικατάσταση πυκνωτών σε μια οθόνη Η/Υ δεκαετίας κορεατικού ονόματος;

απάντηση σε προσωπικό μήνυμα.

Έλα σπαρκ,δεν έχω εξουσιοδότηση να απαντήσω σε ΠΜ.Δεν έχω παλαιού τύπου οθόνη με καθοδικό,αναφέρομαι σε μια Samsung 2693HM η οποία λειτουργεί ακόμα και σήμερα μετά από 9 με 10 έτη καθημερινής χρήσης.Εδώ και λίγες μέρες η οθόνη αναβοσβήνει μόλις ανοίγει και για σχεδόν ένα περίπου λεπτό όπου και μετά το σήμα σταθεροποιείται και όλα είναι κανονικά.Συνήθως καμμένοι πυκνωτές δεν κρύβονται πίσω από αυτά;Αν έχεις άλλη ιδέα γράψε εδώ σε παρακαλώ.
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 04 Οκτ 2018, 21:32

όπως σου έγραψα:
η επισκευή οθόνης δεν είναι μόνο αλλαγή πυκνωτών, οι πυκνωτές χαλάνε όταν υπάρχει αιτία όπως υπέρταση ή βραχυκύκλωμα απο άλλο χαλασμένο εξάρτημα πχ τρανσιστορ ή μετασχηματιστής.
ακόμα και εάν αλλάξεις πυκνωτές μάλλον δεν θα εχεις επιτυχία.
σου εύχομαι να έχεις την τύχη να είναι μόνο χαλασμένοι οι πυκνωτές.

θέλεις οδηγίες πως να το κάνεις;
δηλαδή θα ανοίξεις την οθόνη, θα βγάλεις τους πυκνωτές, θα αγοράσεις νέους κ θα μετρήσεις τους παλιούς να δεις εάν είναι χαλασμένοι, εάν έχεις κατάλληλα όργανα ηλεκτρονικού εργαστηρίου όπως κολλητήρι, χάλκινη αποκόλληση, απορροφητήρα καλάι, όργανο capacity meter είναι τα πρωτα που μου έρχονται στο μυαλό. φυσικά θα πρέπει να έχεις μεγάλη εμπειρία σε κολλήσεις-αποκολλήσεις εξαρτημάτων διαφορετικά θα χαλάσεις το board και μετά δεν θα σε συμφέρει να το πας σε έναν επαγγελματία ηλεκτρονικό.

ένας επαγγελματίας ηλ θα σου έλεγε : χαλασμένο τροφοδοτικό, ανταλλακτικό απο samsung αξία 40€
25 ημέρες να έρθει απο εξωτερικό, αξία εργασίας 40€,
με 80€ στο φτιάχνει μετά απο ένα μήνα ή στο δίνει με πρόβλημα που θα εμφανιστεί αργότερα.
:s_no
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 05 Οκτ 2018, 07:35

Ένα κιτ για αρχάριους με όλα τα παραπάνω το υπολογίζεις σε κόστος που ανέρχεται σε;
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 05 Οκτ 2018, 09:15

- 130€ αγοράζεις νέας τεχνολογίας μονιτορ 27"
- δεν μπορεις να το φτιάξεις, πήγαινε το στο service samsung αντιπροσωπείας.
- πήγαινε το σε έναν ηλεκτροτεχνίτη και ρωτα τον.
το να κάνεις όποια επέμβαση σε κύκλωμα που δεν το γνωρίζεις, δεν εχεις σχέδια και δεν εχεις εμπειρία, μπορεί να επιφέρει καταστροφή.
τέλος και τελεία και καλή επιτυχία.
0 .

Επιστροφή σε “Χειροποίητα”