ενεργειακή πυραμίδα

Χειροποίητες κατασκευές.
Spark
Extreme poster
Extreme poster

ενεργειακή πυραμίδα

Δημοσίευσηαπό Spark » 26 Σεπ 2018, 09:57

Αυτή είναι μια κατασκευή σχετική με διακόσμηση, ειδικός φωτισμός με στοιχεία LED που ανάβουν και σβήνουν σταδιακά (fade in - fade out) με ρυθμιζόμενο χρόνο.
την κατασκευή του ηλεκτρονικου κυκλώματος έκανα με μικροτσιπ διπλό τελεστικό ενισχυτή.
η πυραμίδα είναι απο κρύσταλλο Χαλαζία, διαχέει το φως των 6 LEDs με επιθυμητή συχνότητα..

Εικόνα

Εικόνα
2 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Re: ενεργειακή πυραμίδα

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Σεπ 2018, 10:08

Έχεις κάνει και την αποχάλκωση στο κύκλωμα; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να άνοιγες ένα νήμα με έναν οδηγό για το πως το κάνεις (αν και σε προσωπικά projects προτιμώ το prototype PCB board, που είναι πιο γρήγορο). Βέβαια δεν ξέρω αν τα υλικά που χρειάζονται για την αποχάλκωση είναι προσβάσιμα σε όλους.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 26 Σεπ 2018, 10:35

itteithe έγραψε:Έχεις κάνει και την αποχάλκωση στο κύκλωμα;

ναι γι΄αυτό είναι έτσι πρόχειρα φτιαγμένη.
υπάρχουν ιστοσελίδες που τους στέλνεις το κύκλωμα, πληρώνεις πχ 10ε και σου στέλνουν έτοιμη πλακέτα με το ταχυδρομείο - μέθοδο που προτιμώ.

οδηγός κατασκευής printed circuit board (PCB)
1 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Σεπ 2018, 11:00

Spark έγραψε:
οδηγός κατασκευής printed circuit board (PCB)

Εντυπωσιακό!!! :good:

Είχα παρακολουθήσει μια φορά μια αποχάλκωση και μου φάνηκε λίγο περίπλοκη. Είχαν εκτυπώσει σε μια διαφάνεια το κύκλωμα (από αυτές που βάζαμε παλιά στις παρουσιάσεις στα διαφανειοσκόπια), μετά βάλανε την διαφάνεια πάνω στο board με τον χαλκό και έπειτα βάλανε το board με την διαφάνεια πάνω του για πολλές ώρες κάτω από μια ακτινοβολία (νομίζω υπεριώδη) και τέλος μέσα στο υγρό με την σκόνη της αποχάλκωσης. Το παραπάνω βίντεο είναι πολύ πιο απλό και DIY.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Επιστροφή σε “Χειροποίητα”