βασικό πλεονέκτημα αυτης της μπαταρίας είναι η ανθεκτικότητα-αντοχή στον χρόνο και μειονέκτημα το μεγάλο βάρος της.
μπαταρία μολύβδου συσσωρευτής
-
Spark
- Extreme poster

μπαταρία μολύβδου συσσωρευτής
Ο Μιχάλης Καλογεράκης κατασκεύασε μπαταρία με πολύ καλά χαρακτηριστικά που την κάνουν κατάλληλη για μακροχρόνια χρήση σε συστήματα με Α.Π.Ε. στο βιντεο περιγράφει ο ίδιος τα στοιχεία και την ικανότητα του συσσωρευτή καθώς και τις διαφορές απο συσσωρευτές που υπάρχουν στο εμπόριο.
βασικό πλεονέκτημα αυτης της μπαταρίας είναι η ανθεκτικότητα-αντοχή στον χρόνο και μειονέκτημα το μεγάλο βάρος της.
0 .
-
..--..--..--..--..--
- Rookie poster

Re: μπαταρία μολύβδου συσσωρευτής
Έχω κάνει ένα στοιχείο με καμιά δεκαριά πλάκες και δίνει 20Α για 20min. (δεν έμεινα ικανοποιημένος με την τάση που είναι στα 1,8 - 1,9V (μάλλον οφείλεται στις λίγες πλάκες)
Η φόρτιση θέλει χαμηλή τάση για λιγότερο αέριο υδρογόνο αλλιώς ανοίγεις τρίπες 1χιλ. στην τάπα όπως λέει στο βιβλίο του.(δεν το δοκίμασα, το έχω ανοιχτό το καπάκι από παλιά μπαταρία 100Ah)
Η δεξαμενή από μπετόν που λέει στο βίντεο πως μονώνεται; αυτό είναι δύσκολο.
θα δοκιμάσω στο χωριό να φτιάξω δωδεκάβολτη και θα δώσω επιδόσεις.
Η φόρτιση θέλει χαμηλή τάση για λιγότερο αέριο υδρογόνο αλλιώς ανοίγεις τρίπες 1χιλ. στην τάπα όπως λέει στο βιβλίο του.(δεν το δοκίμασα, το έχω ανοιχτό το καπάκι από παλιά μπαταρία 100Ah)
0 .
-
Spark
- Extreme poster

..--..--..--..--..-- έγραψε:Έχω κάνει ένα στοιχείο με καμιά δεκαριά πλάκες και δίνει 20Α για 20min. (δεν έμεινα ικανοποιημένος με την τάση που είναι στα 1,8 - 1,9V (μάλλον οφείλεται στις λίγες πλάκες)
είναι δύσκολη δουλειά η κατασκευή τέτοιας μπαταρίας. χρειάζεσαι πολλά κιλά μόλυβδο μέταλλο που πρέπει να χυτεύσεις για να φτιάξεις μεγάλες πλάκες μολύβδου - άρα πρέπει να έχεις τις ικανότητες του Ηφαιστου.
ο Μιχάλης που έφτιαξε αυτη την μπαταρία ασχολείται όλη την ζωή του με την ηλεκτρική ενέργεια και σε αυτόν είναι χρήσιμη διότι έχει Α.Π.Ε. φωτοβολταϊκά κ ανεμογεννήτριες.
εάν κάποιος έφτιαξε μπαταρία ας την παρουσιάσει έδω με βιντεο να δουμε τι κάνει.
έφτιαξα πειραματική μπαταρία με μέταλλο χαλκό, αλουμίνιο, μαγνήσιο και ηλεκτρολύτη αλατόνερο.
ανέβασα ενα βιντεο με την δική μου μπαταρία, εάν μπορείτε να φτιάξετε κάτι δείξτε το.
0 .
-
..--..--..--..--..--
- Rookie poster

Αγόρασα 40κ σκραπ μολυβδο και δεν είναι δύσκολο να το λιώσεις στους 270 βαθμούς.
α.π.ε. έχω και εγώ, και έχω να δω καθαρό ημίτονο στον παλμογράφο από το ‘13.
κοινός θνητός μπροστά στο Μιχάλη αλλά τα καταφέρνω σύμφωνα με τις γνώσεις μου και τα όρια μου.
Βίντεο θα ανεβάσω το φθινόπωρο με τη 12V που θα τη φτιάξω έστω και με λίγες πλάκες γιατί κοστίζει.
α.π.ε. έχω και εγώ, και έχω να δω καθαρό ημίτονο στον παλμογράφο από το ‘13.
κοινός θνητός μπροστά στο Μιχάλη αλλά τα καταφέρνω σύμφωνα με τις γνώσεις μου και τα όρια μου.
Βίντεο θα ανεβάσω το φθινόπωρο με τη 12V που θα τη φτιάξω έστω και με λίγες πλάκες γιατί κοστίζει.
0 .