ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Χειροποίητες κατασκευές.
Spark
Extreme poster
Extreme poster

ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Δημοσίευσηαπό Spark » 31 Μάιος 2018, 07:22

το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κατασκεύασε ο Μιχάλης Καλογεράκης που είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και ζει με την οικογένειά του στο χωριό Χάνι Κοκκίνη, λίγο έξω απ’ το Ηράκλειο.

ο Μιχάλης ειναι φιλικός και όταν του έκανα επίσκεψη μου έδειξε τις κατασκευές του. είναι ομιλητικός, οξυδερκής, αποφασιστικός, φιλελεύθερος, ένας Κρητίκαρος με όλη τη σημασία της λέξης, που δεν μασάει τα λόγια του και λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. είναι ενεργειακά αυτόνομος και την οικία του τροφοδοτεί με φωτοβολταϊκα πανελ και ανεμογεννήτριες.

μου έδειξε το δίτροχο “παπάκι” του, που δεν έχει πάει ποτέ στο βενζινάδικο, όπως λέει ο ίδιος με υπερηφάνεια, αλλά και ένα mountain bike που έχει μετατρέψει σε ένα δυνατό ηλεκτρικό μοτο-ποδήλατο, με ανωτάτη ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, κίνηση και στους δύο τροχούς και τεράστια αυτονομία, αφού η μπατταρία του φορτίζει με τα πετάλια στις ευθείες και στις κατηφόρες!

το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που έφτιαξε είχα την ευκαιρία να το εξετάσω απο κοντά, δεν μπορω να πω πως ειναι πρωτο σε τεχνολογία αλλά σίγουρα ειναι χειροποίητο, μοναδικό και λειτουργικό. το θαύμασα ως κατασκευή όμως για εμένα ειναι αργό..

Εικόνα

Εικόνα

0 .

Άβαταρ μέλους
ILIAS GR
Rookie poster
Rookie poster

Re: ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο

Δημοσίευσηαπό ILIAS GR » 31 Μάιος 2018, 10:01

Μήπως μπορεί να αναβαθμίσει τα F-16;
0 .
Κανένα παιχνίδι δε θεωρείται χαμένο όσο αυτό εξακολουθεί να παίζεται !...

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 31 Μάιος 2018, 10:45

Αν και θέλει δικό του θέμα (που ελπίζω να ανοίξεις spark), νομίζω πως το καλύτερό του project είναι η παραγωγή υδρογόνου από ΑΠΕ. Αυτός ο φοβερός τυπάκος, χρησιμοποιεί το ρεύμα από τα Φ/Β του για να δουλέψει αφυγραντήρες που θα του δώσουν καθαρό νερό το οποίο θα διασπάσει με ηλεκτρόλυση (πάλι από το ρεύμα των Φ/Β) σε οξυγόνο και υδρογόνο το οποίο και θα ιονίσει ώστε το τελικό προϊόν του να είναι καθαρό υδρογόνο. Είναι ένα proof of concept για να αποδείξει πως και με μέτριας απόδοσης μέσα μπορεί να επιτευχθεί η ενεργειακή αυτονομία.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 31 Μάιος 2018, 11:17

Σκεφτείτε όμως να υπήρχαν επενδυτικά κεφάλαια που να στηρίξουν την προσπάθειά του.

Αν θυμάμαι καλά και κάποιος άλλος πήγε και έφτιαξε ηλ αυτοκίνητο και τελικά το πούλησε έξω...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 31 Μάιος 2018, 11:40

vallon έγραψε:Σκεφτείτε όμως να υπήρχαν επενδυτικά κεφάλαια που να στηρίξουν την προσπάθειά του.

Αν θυμάμαι καλά και κάποιος άλλος πήγε και έφτιαξε ηλ αυτοκίνητο και τελικά το πούλησε έξω...

Είναι λογικό γιατί κάθε Έλληνας χοντρολεφτάς/ψευτοκαπιταλιστής θα σε πρήξει για την ελληνική σοβιετία, αλλά κανένας δεν θέλει να ρίξει χρήμα σε καινοτόμες ιδέες, ή έστω σε ιδέες. Όλοι περιμένουν κρατικές επιχορηγήσεις και ΕΣΠΑ. Ο πιο δεξιός Έλληνας είναι ο μέσος Ευρωπαίος αριστερός.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 31 Μάιος 2018, 11:46

δεν ξέρω πάντως αν στην απόφαση πώλησης του αυτοκινήτου στους έξω και την παραγωγή αυτού στην χώρα του εξωτερικού έπαιξε κάποιο ρόλο το ελληνικό νομοθετικό σύστημα

ενδιαφέρον άρθρο της ένωσης που περιγράφει το ιστορικό
http://www.heliev.gr/wp-content/uploads ... Ελλάδα.pdf
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 31 Μάιος 2018, 12:08

itteithe έγραψε:Αν και θέλει δικό του θέμα (που ελπίζω να ανοίξεις spark), νομίζω πως το καλύτερό του project είναι η παραγωγή υδρογόνου από Α.Π.Ε.

θα βαλω αρκετές παρουσιάσεις κατασκευών για παραγωγή υδρογόνου. τυχαίνει να ειναι φίλος και συνάδερφος ο Μιχ.Καλογεράκης, εμένα με βοήθησε με τις γνωσεις του όταν πριν μερικά χρόνια κατασκευάζαμε γεννήτριες υδρογόνου.
είναι άνθρωπος πολυμήχανος και γνωστός πανελλαδικά για τα έργα του.
θα δειξω και τις δικές μου γεννήτριες καυσιμων αερίων που όμως ειναι μικρότερες απο του Μιχάλη.
αυτός ασχολείται με την μετατροπή ενέργειας περισσότερα απο 30 χρόνια, εγω ειμαι μαθητής του ;)
2 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 31 Μάιος 2018, 18:09

vallon έγραψε:Σκεφτείτε όμως να υπήρχαν επενδυτικά κεφάλαια που να στηρίξουν την προσπάθειά του.

δεν ξέρω εάν θεωρείτε σπουδαία τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ίσως θα έπρεπε διότι ανεπτυγμένες χώρες στρέφονται προς αυτη την κατεύθυνση, διάβασα πως είναι στο πρόγραμμα να απαγορευτουν τα οχήματα που καινε diesel.

εάν κάποιος έδινε στον Μιχάλη 7000ε για να αγοράσει το ηλεκτροκίνητο αμαξάκι του αυτός δεν θα το έδινε.
ο Μιχάλης είναι αυτάρκης δεν θέλει να το πουλήσει, αυτά που φτιάχνει τα κάνει για να τα χαίρεται.
υπάρχουν όμως κινέζοι που πωλούν παρόμοια ηλεκτροκίνητα αμαξάκια με 7000ε
μάλιστα ξέρω έναν που πήρε ενα κινέζικο και είναι δυσαρεστημένος απο τις επιδόσεις του.
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 31 Μάιος 2018, 22:47

ξέρεις τώρα τι μου ήρθε ε;
ένα προτζεκτ για αυτοκινητάκι
ποιόν θα βάλω στο λούκι να τρέχει πάλι;
:D
0 .

Krasny_Oktyabr
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Krasny_Oktyabr » 01 Ιουν 2018, 15:44

Tωρα στο βενζινάδικο (το οποιο θα το λεμε πλεον "ρευματαδικο"?) θα λεμε στον υπάλληλο "βαλε μου 200 βολτ ρευμα γιατι παω διακοπές και θελω να με βγάλει μεχρι Καλαματα" ?
0 .

Επιστροφή σε “Χειροποίητα”