Φωτολαμπάδες LED παιδικό δώρο

Χειροποίητες κατασκευές.
Spark
Extreme poster
Extreme poster

Φωτολαμπάδες LED παιδικό δώρο

Δημοσίευσηαπό Spark » 24 Μαρ 2018, 08:37

ο αδερφός μου που είναι μεγαλύτερος απο εμένα στάθηκε πιο τυχερός και έχει 2 παιδάκια ένα κοριτσάκι 11 ετών και ένα αγοράκι 8 ετών. θα έλεγα πως και τα 2 είναι διαβολάκια γιατί κάνουν συνέχεια φασαρία αλλά μαλλον έτσι είναι τα περισσότερα παιδια.

εγω λοιπόν ειμαι ο θειος τους. ο μικρος κωστάκης που πηγαίνει 3η δημοτικου είναι πιο ενοχλητικός και απαιτητικός -φταίμε όλοι που τον κακομαθαίνουμε... ακολουθεί η συζήτηση με τον κωστάκη όπως την θυμάμαι, έχει ενδιαφέρον

Κ-θειο σπυρο θα μου πάρεις δωρο;
Σ-γιατί;
Κ-γιατί είναι πάσχα
Σ-όχι ακόμα
Κ-αλλα θα μου πάρεις δώρο ε;
Σ-θα το σκεφτώ...τι θέλεις;
Κ-θελω ενα σπαθι λαζερ
Σ-τι;
Κ-σπαθι λαζερ όπως σε πολεμο των άστρων
Σ-τι να το κάνεις;
Κ-να κοβω τα ρομποτ στη μεση
Σ-οχι
Κ-γιατι οχι;
Σ-γιατι δεν ειναι αληθινό, ειναι μόνο για τις ταινίες
Κ-(σκεφτεται λιγο), ε τοτε θελω να μου δωσεις ενα πιστολι τεσλα
Σ-σαν αυτο που είδες στην τηλεοραση;
Κ-ναιι!
Σ-οχιι!
Κ-(σκεφτεται λιγο), ειναι αληθινο έχεις εσυ στο μαγαζι σου, θα μου το δωσεις;
Σ-μα δεν ειναι πιστολι ουτε ειναι παιχνιδι για παιδια
Κ-θα μου φτιαξεις ενα πιστολι; (βλεφαριασμα-χαμογελο-αγαπουλες)
Σ-οχι, οχι, οχι, τερμα.
Κ-θα μου παρεις δωρο;
Σ-τι;
Κ-κινητο με παιχνιδια
Σ-οχι
Κ-γιατι;
Σ-να μου πάρεις εσυ δωρο κινητο με παιχνιδια!
Κ-ελα θειο,, ενα δωρακι
Σ-καλα θα δουμε, μεχρι το πασχα
Κ-απο τα τζαμπο;
Σ-οχι
Σ-ηλεκτρικη φωτολαμπάδα λεντ, θελεις;
Κ-ναιι! απο τα τζαμπο;
Σ-οοοχι....

περίπου έτσι τα είπαμε και εγω που δεν εχω καθόλου όρεξη να παω να ξοδευτω στα τζαμπο και να πληρώσω τις διαφημίσεις τους αποφάσισα να φτιαξω φωτολαμπάδες για τα παιδια.

για την κατασκευή χρησιμοποιήσα υλικά που είχα σε απόθεμα, τα λεντ ειχα αγοράσει απο ebay στο παρελθον, ειναι λεντ που αλλαζουν χρώμα απο μόνα τους δίχως κυκλωμα.
ειναι αυτα 10pcs 5mm RED GREEN BLUE Slow Flash Rainbow RGB LED

τα λεντ αναβουν με 3-4.5V επέλεξα να τα τροφοδοτήσω με μπαταρία λιθίου κουμπί τύπου CR2032 3V.
δεν είχα θήκες στο εργαστήριο γι αυτες τις μπαταρίες και για να μην τρέχω για θηκες κόλλησα επάνω τους καλώδια αφου τις τρόχισα με μοτεράκι τροχό χειρος οπως τα φλεξιμπλ.
η αντίσταση 100Ω είναι βαλμένη στο καλώδιο που έρχεται απο το + της μπαταρίας.
τα 5 led ειναι κολλημένα παράλληλα και μονωμένα με ταινία.

τα υλικά της κατασκευης είναι: 10 rainbow led, 2 μπαταριες λιθιου 3V, 2 αντιστάσεις 100Ω 1/4W,
2 διακοπτάκια on-off, καλώδια μονόκλωνα τηλεφωνίας, 2 κομματια πλαστική σωλήνα, μονωτική ταινια.

όποιος δεν μπορει να βρει πλαστικά σωληνάκια σαν αυτά που χρησιμοποίησα μπορει να τυλίξει χαρτί σε διάφορα χρώματα και σχέδια για να κάνει χάρτινα σωληνάκια, θα είναι εξίσου ωραία και ανθεκτικά εαν τυλιχθουν πολλές φορές-γύρες.

έβαλα μεσα στην τρύπα στα σωληνάκια τα καλώδια των λεντ, το διακόπτη και την μπαταρία στο εξωτερικό μέρος και κόλλησα αυτα με θερμοκόλλα. τελος διακόσμησα τα σωληνάκια με κομμάτια κολλητικής ταινιας.

αυτές ειναι οι μοναδικές χειροποίητες φωτολαμπάδες λεντ που θα κάνουν εντύπωση και που μπορουν να διακοσμήσουν τα δωματια των παιδιων.

το πνεύμα των εορτών του πασχα θέλει τους πιστούς να φέρνουν το φως της αναστάσεως στα σπίτια τους με κέρινες λαμπάδες αλλά αυτό θα το κάνουν οι γονείς τους όπως συνήθως.
δεν κανω δωρο κέρινες λαμπάδες, ειναι μπανάλ, δεν θέλω να κανω οτι δείχνουν στις διαφημίσεις.
αυτά.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Φωτολαμπάδες LED παιδικό δώρο

Δημοσίευσηαπό pluton » 25 Μαρ 2018, 09:05

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΚΗΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΤΟ ΚΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν είναι χρονικά προσδιορισμένο πότε πρωτοπαρουσιάστηκε το κερί σαν φωτιστικό ή μέσο στην λατρευτική διαδικασία.

Από γραπτές πηγές κι από ευρήματα , είναι γνωστό πως χρησιμοποιείται ευρύτατα από τους Γαλάτες, τους Ρωμαίους, τους Ετρούσκους, τους Έλληνες και τους ανατολικούς λαούς επίσης στην εθνική λατρεία, αλλά και σε τελετές και σε γάμους, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Πλουτάρχου. Από την εθνική λατρεία πήραν τη χρήση του κεριού και οι Χριστιανοί και, έχουν βρεθεί σε κατακόμβες παραστάσεις με παλαιοχριστιανικά κεριά.

Εικόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Άγιος Φανούριος είναι από τους πιο αγαπητούς άγιους σε όλο τον ελληνικό λαό, που κάθε χρόνο τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του στις 27 Αυγούστου. Απεικονίζεται να κρατά κερί.

Στις μεγάλες Χριστιανικές γιορτές και τελετές έπαιρναν πανηγυρικό χαρακτήρα οι λαμπάδες και η χρήση τους συνδέονταν και με καθαρά λειτουργικές ανάγκες. Στο Βυζάντιο, μάλιστα, σύμφωνα με μια φλωρινιώτικη προφορική παράδοση, ορισμένες λαμπάδες με ανάγλυφες κέρινες παραστάσεις δικέφαλων αετών και σταυρών τις άναβαν μπροστά στο θρόνο της εκκλησίας, όπου κάθονταν ο αυτοκράτορας. Τέτοιες λαμπάδες άναβαν και δεξιά κι αριστερά από την ωραία πύλη και μπροστά σε εικονίσματα αγίων.

Σπανιότατα το κερί εμφανίζεται σε τοιχογραφίες εκκλησιών και σε φορητές εικόνες. Ο μόνος άγιος που παριστάνεται να κρατάει κερί είναι ο Άγιος Φανούριος, ενώ κλασική είναι η παράσταση των Εισοδίων της Θεοτόκου με τις λαμπαδηφόρες κοπέλες, όπως στο ψηφιδωτό που βρίσκεται στο νάρθηκα της Μονής Δαφνίου, σε αυτό το σημαντικότατο μνημείο στην Αττική από την εποχή της μεγάλης ακμής της βυζαντινής τέχνης (11ος-12ος αιώνας).
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 25 Μαρ 2018, 09:21

τους προηγούμενους αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την φωτιά για να φωτισμό και θέρμανση,,
ομως έτσι πολλοί κάηκαν :cry:

ακόμα και σήμερα πολλοί άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, καίγονται τα σπίτια τους απο εστίες φωτιάς οπως κεριά κα.

οι συγχρονοι άνθρωποι εχουν αντικαταστήσει τις λάμπες τους, εχουν στα σπίτια τους λαμπτήρες LED, κυκλοφορουν με εξυπνες συσκευές που έχουν τεχνολογία LED smartphones, tablets, laptops, tvs
αλλα και με φωτολαμπάδες!

έτσι απο τα LED δεν καίγεται κανεις :good:

Spark έγραψε:δεν κανω δωρο κέρινες λαμπάδες, ειναι μπανάλ, δεν θέλω να κανω οτι δείχνουν στις διαφημίσεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
dna replication
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό dna replication » 25 Μαρ 2018, 23:32

Spark έγραψε:2 κομματια πλαστική σωλήνα

που τη βρήκες?
είναι καιρός να διδάξουμε την τέχνη του φυσοκάλαμου και δεν έχω πια ιδέα που να βρεθεί Φ18
0 .

Άβαταρ μέλους
stergiosbik
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό stergiosbik » 25 Μαρ 2018, 23:44

Σε μαγαζι που πουλαει ηλεκτρολογικα ειδη.
Αλλιως κανε οτι καναμε μικροι.
Κλεβεις απο νεοαναγειρομενη οικοδομη με κινδυνο να σε κυνηγησει ο ιδιοκτητης ή τα μαστορια!
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 27 Μαρ 2018, 17:15

βεβαίως μπορούν να έχουν και λαμπάδες με το άγιο φως αλλά οι φωτολαμπάδες είναι σπουδαίο διαχρονικό δώρο.
μετά το πάσχα βγάζουν το κύκλωμα απο τα σωληνάκια και το βάζουν πχ στις σχολικές τσάντες τους, στο δωμάτιο τους για διακόσμηση, στα ρούχα τους για εντυπωσιακές εμφανίσεις και όπου αλλου θέλουν.

το σπουδαίο είναι πως θα μάθουν πως λειτουργεί το απλό κύκλωμα και αργότερα θα βραβευτούν στην φυσική αφού θα έχουν γνώση εκ πείρας του ηλεκτρικού κυκλώματος. μπορούν να το παρουσιάσουν ως σχολική εργασία και να κερδίσουν βαθμούς...

το δώρο που κόστισε 2ε και μερικές ώρες εργασίας θα γίνει πολύτιμο εφόδιο
0 .

Επιστροφή σε “Χειροποίητα”