Το κρυσταλλικο μου ραδιοφωνο.
-
Σταλινικο απολιθωμα
- Rookie poster

Το κρυσταλλικο μου ραδιοφωνο.
Καλησπερα σε ολους τους φιλους.Σε αυτο το θεμα θα σας παρουσιασω ενα κρυσταλλικο ραδιοφωνο που εφτιαξα με τα χερακια μου.Τα κρυσταλλικα ραδιοφωνα χρησιμοποιουνταν απο τα 20ς εως τα 50ς και δεν χρειαζονταν ΚΑΜΙΑ τροφοδοσια καθως λειτουργουσαν μονο με την ενεργεια των ραδιοφωνικων κυματων που λαμβαναν.Η ακροαση γινοταν μεσω ειδικων κρυσταλλικων η δυναμικων ακουστικων υψηλης εμπεδησης.Η ανιχνευση του σηματος γινοταν με γαληνιτη αλλα εγω χρησιμοποιησα διοδο γερμανιου που ειναι υπερευαισθητη.Επισης στην κατασκευη μου στη θεση των ακουστικων χρησιμοποιησα ενα βομβητη απο παλιο ψηφιακο τηλεφωνο και η κατασκευη δουλευει θαυμασια.Στο βιντεο που δειχνει την κατασκευη μου συνδεσα ηχεια με ενισχυση απο παλιο υπολογιστη για να ακουγεται ο ηχος .Το ραδιοφωνο που εφτιαξα καθολη την δειαρκεια της ημερας πιανει καθαρα το πρωτο προγραμμα στους 729 χιλιοκυκλους ενω απο τις 21:00 το βραδυ πιανει Ιταλια και Ρουμανια.Ανεβαστε λοιπον την ενταση των ακουστικων σας και απολαυστε το ραδιοφωνο σε λειτουργεια στο βιντεο παρακατω.
7 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Re: Το κρυσταλλικο μου ραδιοφωνο.
Μερακλής 

0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
vallon
- Supreme poster

ευφυές
το σχέδιο;
λέω αν είναι, να το κάνω κατασκευή στα πιτσιρίκια
το σχέδιο;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Chilloutbuddy
- Rookie poster

-
Σταλινικο απολιθωμα
- Rookie poster

vallon έγραψε:ευφυές
το σχέδιο;
Ειναι απλο το σχεδιο.Η πιο επιπονη διαδικασια ειναι το τυλιγμα του πηνιου.Ξεχασα να πω οτι για να ακουγεται ο ηχος στα ακουστικα θελει στη θεση του κεραμεικου πυκνωτη που φαινεται στο βιντεο να βαλουμε μια αντισταση 47ΚΩ.Για κεραια μπορεις να χρησιμοποιησεις πηνιοσυρμα μηκους 15 μετρων ενω χρειαζεται και γειωση που μπορει να ειναι ο σωληνας ενος καλοριφερ.Το συντομοτερο δυνατο ελπιζω να ανεβασω σχεδιο.

1 .
-
vallon
- Supreme poster

ευχαριστώ μαν
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Chilloutbuddy
- Rookie poster

Μάστορα για πες από πού να ξεκινήσω να μαθαίνω βασικά πράγματα για ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά;
Μιλάμε για απλά πράγματα στην αρχή, πχ θέλω να βάλω ένα διακόπτη έξω από ένα κουτί, νασυνδέσω έναν ανεμιστήρα σε ένα κουτί (όχι κομπιούτερ), και στο τέλος ο στόχος μου στο τέλος είναι να φτιάξω ηχεία, ραδιόφωνα και τέτοια.
Αυτή τη στιγμή είμαι οκ στα ξυλουργικά αλλά δεν έχω ιδέα από ηλεκτρονικά.
Μιλάμε για απλά πράγματα στην αρχή, πχ θέλω να βάλω ένα διακόπτη έξω από ένα κουτί, νασυνδέσω έναν ανεμιστήρα σε ένα κουτί (όχι κομπιούτερ), και στο τέλος ο στόχος μου στο τέλος είναι να φτιάξω ηχεία, ραδιόφωνα και τέτοια.
1 .
-
Σταλινικο απολιθωμα
- Rookie poster

Chilloutbuddy έγραψε:Μάστορα για πες από πού να ξεκινήσω να μαθαίνω βασικά πράγματα για ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά;
Μπορεις να ξεκινησεις απο ενα απλο κρυσταλλικο ραδιοφωνο χωρις επιλογεα σταθμων οπως αυτο στο παρακατω βιντεο.Θα παινει τον τοπικο ραδιοσταθμο αλλα σε καθε περιπτωση αξιζει.Οπως ειπα στην θεση των ακουστικων χρησιμοποιησε ενα crystal buzzer.Το εξαρτημα αυτο και το πηνιοσυρμα μπορεις να τα βρεις ονλαην στο radioshack η στο καταστημα ηλεκτρονικων της πολης σου.Αφου εισαι Αυστραλια τετοια τα βρισκεις φτηνα και αν μενεις σε μεγαλη πολη η στην πρωτευουσα θα υπαρχει καποιος ιχυρος ραδιοφωνικος σταθμος.Για κεραι οπως προειπα χρειαζονται τουλαχιστον 20 μετρα πηνιοσυρμα και γειωση οπως ο σωληνας του καλοριφερ.Αν μενεις σε ουρανοξυστη σε ψηλο οροφο μπορει η κεραια σου να κρεμεται απο το ανοιχτο παραθυρο.Το κρυσταλλικο ραδιοφωνο θελει υπομονη και δεν ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψει απο την αρχη θα περασεις αρχικα απογοητευση οπως κι εγω αλλα οταν δουλεψει θα παρεις μεγαλη χαρα.Δες στο παρακατω βιντεο ενα απλουστατο κρυσταλλικο ραδιοφωνο χωρις επιλογεα σταθμων.
2 .