Ξυλογλυπτικη

Χειροποίητες κατασκευές.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ξυλογλυπτικη

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Μαρ 2018, 20:10

Γύπας έγραψε:Έλα ρε! Κάνεις κι εσύ τέτοια; Νόμιζα ότι το νήμα το έκανες έτσι γενικά. Αν ναι μπράβο από μένα. Αλλά και να μην είσαι εσύ τεχνίτης, μπράβο για το νήμα.

Να είσαι καλά... τεμπέλης είμαι όμως, θα μπορούσα να κάνω περισσότερα... μιας και το έφερε η κουβέντα να σου βάλω μια δουλειά μου. Ο καθρέφτης αυτός είναι στο τζάκι στο εξοχικό.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 04 Μαρ 2018, 20:19

pluton έγραψε:
Γύπας έγραψε:Έλα ρε! Κάνεις κι εσύ τέτοια; Νόμιζα ότι το νήμα το έκανες έτσι γενικά. Αν ναι μπράβο από μένα. Αλλά και να μην είσαι εσύ τεχνίτης, μπράβο για το νήμα.

Να είσαι καλά... τεμπέλης είμαι όμως, θα μπορούσα να κάνω περισσότερα... μιας και το έφερε η κουβέντα να σου βάλω μια δουλειά μου. Ο καθρέφτης αυτός είναι στο τζάκι στο εξοχικό.

Άσε τις μαλακίες. Δεν είσαι τεμπέλης. Δουλεύεις όποτε νιώθεις ότι θα κάνεις κάτι ωραίο.

Γαμάτος ο καθρέφτης. Ρε πστ ζηλεύω :angry:
1 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 04 Μαρ 2018, 20:22

Ειλικρινά ρε συ μπράβο! Θαυμάζω τέτοια πράγματα και γοητεύομαι από τη μαστοριά του άλλου. Αυτή η μαστοριά σημαίνει συγκέντρωση, θέληση, υπομονή, όραμα, ζωντάνια και πολλά άλλα.
1 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 04 Μαρ 2018, 20:26

Γύπας έγραψε:Ειλικρινά ρε συ μπράβο! Θαυμάζω τέτοια πράγματα και γοητεύομαι από τη μαστοριά του άλλου. Αυτή η μαστοριά σημαίνει συγκέντρωση, θέληση, υπομονή, όραμα, ζωντάνια και πολλά άλλα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, έχω φτιάξει πολλά πράγματα για το σπίτι και έχω φτιάξει πολλά πράγματα που τα έχω χαρίσει και έχω βγάλει πολλές υποχρεώσεις (όταν χαρίζεις τέτοια πράγματα και σε ανθρώπους ακόμα "χοντρούς", συνήθως νοιώθουν μεγάλη χαρά).... αν δεις πιο πάνω έχω παραθέσει σε κάποια σημεία κάποιες ακόμα εργασίες μου και στην συνέχεια θα παραθέσω και άλλες.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 04 Μαρ 2018, 20:29

pluton έγραψε:
Γύπας έγραψε:Ειλικρινά ρε συ μπράβο! Θαυμάζω τέτοια πράγματα και γοητεύομαι από τη μαστοριά του άλλου. Αυτή η μαστοριά σημαίνει συγκέντρωση, θέληση, υπομονή, όραμα, ζωντάνια και πολλά άλλα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, έχω φτιάξει πολλά πράγματα για το σπίτι και έχω φτιάξει πολλά πράγματα που τα έχω χαρίσει και έχω βγάλει πολλές υποχρεώσεις (όταν χαρίζεις τέτοια πράγματα και σε ανθρώπους ακόμα "χοντρούς", συνήθως νοιώθουν μεγάλη χαρά).... αν δεις πιο πάνω έχω παραθέσει σε κάποια σημεία κάποιες ακόμα εργασίες μου και στην συνέχεια θα παραθέσω και άλλες.

Αυτό είναι το πιο ωραίο. :good:
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Μαρ 2018, 12:16

ΘΕΜΑΤΑ

Εικόνα

Στη εκκλησιαστική ξυλογλυπτική υπάρχει πλούσιο θεματολόγιο και τεχνοτροπίες, έτσι έχουμε θέματα από:

Α ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Δηλαδή πουλιά ζώα , φυτά από τον παράδεισο, την ιστορία των πρωτοπλάστων (Άγιοι Ανάργυροι στο Λιβάδι Ολύμπου), την σκηνή του προπατορικού αμαρτήματος (Θεοτόκος Καστανιάς Άγραφων)., η εκδίωξη από τον παράδεισο (Θεοτόκος Καστανιάς Άγραφων), σκηνές μετά την έξωση, η παράσταση της κλίμακος του Ιακώβ (Αρχιμανδρείο Ιωαννίνων), το πριόνισμα του Προφήτη Ησαία, η έξοδος του Ιωνά (Αρχιμανδρείο Ιωαννίνων), η Θυσία του Αβραάμ (Θεοτόκος Μουρεσίου) κλπ θέματα.

Εικόνα

Εικόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Χαρακτηριστικό δείγμα ομορφιάς είναι το ξύλινο τέμπλο του ναού του Αγ. Νικολάου.
Κατασκευάστηκε τη δεκαετία 1840-1850 και είναι τεχνοτροπίας "μπαρόκ"
Κάτω: Λεπτομέρεια (αποκεφαλισμός του Ιωάννη) στο ξύλινο τέμπλο του ναού Αγ. Νικολάου

Β ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Ο αποκεφαλισμός του Ιωάννη, ο Ευαγγελισμός (εκκλησία Θεοτόκου Καλομοίρας Καλαμπάκας), η Παναγιά η Βρεφοκρατούσα (Καθολικό Ι Μονής Στρατηγοπούλου ή Ντηλιου στο νησί των Ιωαννίνων), η Φυγή στην Αίγυπτο,ο Μυστικός Δείπνος (Άγι Δημήτριο Πινακατών που φτιάχτηκε το 1854)

Εικόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το Σκυριανό Σπίτι Στο χώρο αυτό ζούσε η Σκυριανή οικογένεια για αιώνες ολόκληρους. Τα διακοσμητικά του αντικείμενα περιλαμβάνουν ξυλόγλυπτες κασέλες, πολύχρωμα κεραμικά, γυαλικά και χάλκινα αντικείμενα.

Γ ΑΓΙΟΙ

Οι άγιοι Γεώργιοι και Δημήτριος (καβαλάρηδες), ο άγιος Ευθύμιος (Θεοτόκο Μουρεσίου)κλπ παραστάσεις αγίων

Εικόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Οι κασέλες είχαν τις περισσότερες χρήσεις: γίνονταν τραπέζια, καθίσματα, βαλίτσες για τους ναυτικούς, φαρμακεία και «μπαρ» με χωρίσματα για τα λικέρ.... μια κασέλα έχω φτιάξει και εγώ κάποια στιγμή θα σας την δείξω.

Δ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

Το ελάφι που συμβολίζει την δίψα της ψυχής, η περιστερά που συμβολίζει την ειρήνη, το κλίμα με τα τσαμπιά που συμβολίζει τον δεσμό πιστών και Χριστού, δρακοντοκτονία που συμβολίζει την νίκη επί του κακού, η Φιλοξενία του Αβραάμ με καθαρά δογματικό χαρακτήρα, άγγελοι που κρατούν στέμμα, η Ρίζα το Ιεσσαί , ο ζυγός της Δικαιοσύνης που συμβολίζει την δίκαια κρίση κατά την Β Παρουσία κλπ παραστάσεις.

Ε ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Το ‘Αγιο Μανδήλιο, η εύρεση εικόνας κλπ

ΣΤ ΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ

Ο Σταυρός, δράκοντες, λιοντάρια, γοργόνα κλπ

Ζ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ

Κένταυρος (Άγιος Κωνσταντίνος Μαυρούτσα Κισσού Πήλιο),ο ζωδιακός κύκλος κλπ

Η ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Τοπία, ο ίδιος ο τεχνίτης (Αρχοντοπαναγια Σκύρου απεικονίστηκε ο τεχνίτης με φέσι και βράκα να κάθεται σε σκαμνί και να εργάζεται), σκηνές του τρύγου, (Ι Μονή αγίου Γερασίμου Μακρινίτσα), ποιμενικές σκηνές (Ι Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Γιροτόπι Ηπείρου δείχνει βοσκό με ηπειρωτική φορεσιά να κουβαλάει αρνί στους ώμους), σκηνές κυνηγιού (Τίμιου Σταυρού Ανεμούτσα Πηλίου κυνηγοί σκοτώνουν με τουφέκια τους ελάφια)κλπ σκηνές.

Εικόνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Σκυριανά ξυλόγλυπτα έπιπλα. Τα ξυλόγλυπτα της Σκύρου ανάγουν την ιστορία τους στην Βυζαντινή εποχή. Η διακόσμησή τους περιλαμβάνει γεωμετρικά σχέδια, πουλιά, μυθολογικά ζώα, δικέφαλους αετούς καθώς και ανθρώπινες φιγούρες. Πλούσιο σε εκθέματα της παραδοσιακής σκυριανής λαϊκής τέχνης είναι το Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς.

Θ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ

Ανθοδοχεία (Άγιος Γεώργιος Ρεντίνας ), αχιβάδα, ανθέμιο, ροκαδάς κλπ

Ι ΑΝΕΡΜΗΝΕΥΤΑ

Στο τέμπλο του Αγίου Κωνσταντίνου (Λιβάδι Ολύμπου υπάρχει σύνθεση από όρθια γυμνή γυναίκα σε χορευτική στάση, δίπλα της υπάρχει άγγελος που αποστρέφει το πρόσωπο από την χορεύτρια τέτοις παραστάσεις υπάρχουν σε πολλά εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα.

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Μαρ 2018, 13:01

Ποσταρεις ρατσιστικες αναρτησεις, καλυπτεις κλεφτες δημοσιου χρηματος αλλα ενταξει αφου κανεις ξυλογλυπτα με την παναγιτσα την εσωσες την ψυχουλα σου
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Μαρ 2018, 13:02

Για αυτα εδω θα μας πεις τιποτα?

Βασικό στοιχείο της δικογραφίας από τις οποίες προκύπτει και η διακίνηση της μίζας είναι οι καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων, καταθέσεις που θεωρούνται αξιόπιστες από τις εισαγγελικές αρχές καθώς έχουν προσκομίσει στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν γνώση των υπό διερεύνηση γεγονότων. Πρόκειται συνολικά για 20 περίπου καταθέσεις, οι οποίες και ανεβάζουν το συνολικό ύψος της μίζας που, φέρεται να, έχει δοθεί σε κρατικούς αξιωματούχους στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το στοιχείο ότι από το σύνολο της μίζας, τα 40 εκατ. ευρώ φέρεται να διακινήθηκαν πριν από το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση των εμβολίων.

Δικαστικοί κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι η υπό διερεύνηση περίοδος περιλαμβάνει και την υπουργία του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο νυν Επίτροπος στην Κομισιόν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Υγείας, με τον ανασχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης Καραμανλή, στις 15 Φεβρουαρίου του 2006 και παρέμεινε στη θέση μέχρι και τις εκλογές του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι και κατά το παρελθόν ο εξωπραγματικός αριθμός εμβολίων που είχαν παραγγελθεί, ειδικά για την εμβολιαστική περίοδο 2008 -2009 σχεδόν 16 εκατομμύρια δόσεις, είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, ενώ η επόμενη υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προχώρησε στην ακύρωση 12,3 εκατ. δόσεων εμβολίων, που αντιστοιχούσαν σε εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. Ευρώ.

http://newpost.gr/politiki/653008/novar ... ramopoylos
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 05 Μαρ 2018, 13:10

Το νήμα του είναι ωραίο όμως ρε συ.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 05 Μαρ 2018, 14:38

Λαχουρένιος έγραψε:Ποσταρεις ρατσιστικες αναρτησεις, καλυπτεις κλεφτες δημοσιου χρηματος αλλα ενταξει αφου κανεις ξυλογλυπτα με την παναγιτσα την εσωσες την ψυχουλα σου

Άστες αυτές τις συζητήσεις εδώ βρε έξυπνο προοδευτικό παλληκάρι (πρόσεξες πόσες καλές κουβέντες σου είπα, δες τώρα πόσες κακές θα πω για μένα :D ) . Έχω λόξες πολλές λόξες, δεν μπορείς να φανταστείς πόσες.... μια από τις ιδιαιτερότητές μου είναι τα εργαλεία, στην μικροξυλουργική που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στο Άγιο Όρος ( και θα αναπτύξω ελπίζω στην συνέχεια) χρησιμοποιούνται εργαλεία ιδιοκατασκευασμένα, έφτιαξα και εγώ μερικά τέτοια έργα και φυσικά κατασκεύασα πολλά εργαλεία, σε πρώτη ευκαιρία θα σας τα δείξω. :pardon:

Εικόνα

Στο Άγιον Όρος διατηρούνται ορισμένα έργα μικροτεχνίας που έχουν την προέλευση τους από τη Δύση ή επηρεάζονται από αυτήν, καθόσον τοποθετούνται χρονικά στην περίοδο της Φραγκοκρατίας.

Στο Χιλανδάρι φυλάγεται δίπτυχο που αποτελείται από δύο ξύλινες πινακίδες επικαλυμμένες με επίχρυσο διακοσμητικό πλέγμα και διάσπαρτους πολύτιμους λίθους.

Στην κάθε πλευρά του δίπτυχου σχηματίζονται ανά δώδεκα πλαίσια, τετράγωνα και στρόγγυλα εναλλακτικά, στα οποία τοποθετούνται μικρογραφίες επάνω σε μεμβράνη που προστατεύεται από γυαλί.

Τα θέματα των μικρογραφιών αναφέρονται στο Δωδεκάορτο και στα πάθη του Χριστού. Η προέλευση του εντοπίζεται στη Βενετία.

Εικόνα

Εικόνα

Οξιά 14 Χ 9 εκ.
1 .

Επιστροφή σε “Χειροποίητα”