με μπογιές κιμωλίας

Χειροποίητες κατασκευές.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: με μπογιές κιμωλίας

Δημοσίευσηαπό vallon » 26 Απρ 2022, 11:28

nemo έγραψε:σου εγραψα οτι μου αρεσει αλλα τωρα ειδα οτι το μηνυμα εξαφανιστηκε
κατι που συμβαινει πολλες φορες
παρατηρησα κατι αμυχες στο βαψιμο και αυτες μονο δεν μου αρεσαν
και οπως ειπε το μπιζελι θυμιζουν νησι

τι εννοείς αμυχές;
την παλαίωση;
για πες και καμιά γνώμη για ταιριάσματα χρωμάτων ...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Απρ 2022, 11:43

vallon έγραψε:
nemo έγραψε:σου εγραψα οτι μου αρεσει αλλα τωρα ειδα οτι το μηνυμα εξαφανιστηκε
κατι που συμβαινει πολλες φορες
παρατηρησα κατι αμυχες στο βαψιμο και αυτες μονο δεν μου αρεσαν
και οπως ειπε το μπιζελι θυμιζουν νησι

τι εννοείς αμυχές;
την παλαίωση;

δεν χρειαζοταν τοσο μεγαλη παλαιωση ...οσο για το χρωμα
να βρεις ποιο σου αρεσει απο το συπληρωματικο του
δηλαδη ή σε ποιο σκουρο γαλαζιο ή σε κατι το ροζ
υπαρχουν πολλα συμπληρωματικα 'η ακομη και για μια αντιθεση φωβικης
τεχνοτροπιας αλλα θα πεσει βαρια εμενα μου αρεσει και να κρατησεις
αυτον τον χρωματισμο χωρις αλλους πειραματισμους
δηλαδη ηδη υπαρχει και το χρωμα και το ιδιαιτερο στυλ
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 26 Απρ 2022, 12:22

nemo έγραψε:
vallon έγραψε:
τι εννοείς αμυχές;
την παλαίωση;

δεν χρειαζοταν τοσο μεγαλη παλαιωση ...οσο για το χρωμα
να βρεις ποιο σου αρεσει απο το συπληρωματικο του
δηλαδη ή σε ποιο σκουρο γαλαζιο ή σε κατι το ροζ
υπαρχουν πολλα συμπληρωματικα 'η ακομη και για μια αντιθεση φωβικης
τεχνοτροπιας αλλα θα πεσει βαρια εμενα μου αρεσει και να κρατησεις
αυτον τον χρωματισμο χωρις αλλους πειραματισμους
δηλαδη ηδη υπαρχει και το χρωμα και το ιδιαιτερο στυλ

στο χρωματικό κύκλο , τα συμπληρωματικά του τυρκουάζ, (πράσινο και μπλέ) είναι το πορτοκαλί και οι αποχρώσεις του

πως θα συνδυάσεις όμως τρία ή τέσσερα χρώματα,;
για τα δύο οκ παίρνεις το ένα και το συμπληρωματικό του, για τρία ή τέσσερα χρώματα τι κάνει ζωγράφε ;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Απρ 2022, 13:44

Λαχουρένιος έγραψε:
bizeli έγραψε:
Γιατί ρε συ παλιομοδίτικο; Το πέτυχε πολύ. Έτσι γίνονται όταν τα βάφεις με κιμωλία.

Μα και συ το πες οτι ειναι βινταζ

Άλλο vintage άλλο παλιομοδίτικο. Το vintage είναι "άποψη". Το παλιομοδίτικο παραπέμπει σε κιτς ή σε παλιατζούρα.

Μπορείς να έχεις vintage διακόσμηση αλλά να μην είναι παλιομοδίτικη. Ίσα ίσα.

Υπόψη δεν έχω ιδέα από διακόσμηση. Είμαι ο απόλυτος πάτος. Γενικά μου φαίνονται πολύ κουραστικά όλα αυτά να συνδυάζεις το ένα με το άλλο σε τόση λεπτομέρεια.
Σε κάποιους αρέσει.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Απρ 2022, 15:39

bizeli έγραψε:Άλλο vintage άλλο παλιομοδίτικο. Το vintage είναι "άποψη". Το παλιομοδίτικο παραπέμπει σε κιτς ή σε παλιατζούρα.

Μπορείς να έχεις vintage διακόσμηση αλλά να μην είναι παλιομοδίτικη. Ίσα ίσα.

Υπόψη δεν έχω ιδέα από διακόσμηση. Είμαι ο απόλυτος πάτος. Γενικά μου φαίνονται πολύ κουραστικά όλα αυτά να συνδυάζεις το ένα με το άλλο σε τόση λεπτομέρεια.
Σε κάποιους αρέσει.

Καταλαβαινω την διακριση αλλα ειναι πολυ σχετικη. Η διαφορα μεταξυ βινταζ και παλιομοδιτικου ειναι οτι οτι το βινταζ αφορα παλιατζουρες που ξαναγυρισαν στην μοδα και θεωρουνται παλι κουλ. Σαν αντικειμενο καθ'εαυτο και εξω απο μοδες και τασεις ενα αντικειμενο της δεκατιας πχ του '60 ειναι εξισου παλιομοδιτικο με ενα οποιοδηποτε αλλο αντικειμενο.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Απρ 2022, 18:06

Λαχουρένιος έγραψε:Καταλαβαινω την διακριση αλλα ειναι πολυ σχετικη. Η διαφορα μεταξυ βινταζ και παλιομοδιτικου ειναι οτι οτι το βινταζ αφορα παλιατζουρες που ξαναγυρισαν στην μοδα και θεωρουνται παλι κουλ. Σαν αντικειμενο καθ'εαυτο και εξω απο μοδες και τασεις ενα αντικειμενο της δεκατιας πχ του '60 ειναι εξισου παλιομοδιτικο με ενα οποιοδηποτε αλλο αντικειμενο.

Κοίτα το να πάρω το μπαουλοντίβανο της γιαγιάς μου από το χωριό είναι παλιατζούρα και μιζέρια. Αυτό δεν είναι βιντατζ ούτε καν της μόδας.
Βίνταζ θαρρώ πως είναι μια ολόκληρη "σχολή" στον τομέα της διακόσμησης.

Είναι κάποιοι που "το χουν" στο θέμα αυτό και μπορούν ακόμα κι ένα παλιό πατζούρι να το κάνουν έργο τέχνης και γενικά να το ταιριάξουν στον χώρο.

Εγώ πάλι που είμαι τελείως ανίδεη άμα επιχειρήσω να κάνω το σπίτι μου vintage θα δείχνω σαν ρακοσυλλέκτρια.

Βαριέμαι αφόρητα να ασχολούμαι με τέτοια. Με πιάνει πονοκέφαλος.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Απρ 2022, 18:11

Εμένα αν με ρωτούσατε ποια σχολή διακόσμησης μου ταιριάζει, θα σας έλεγα γενικά δεν έχω άποψη.
Άμα είχα λεφτά θα πλήρωνα έναν διακοσμητή και θα του έλεγα κάνε ό,τι καταλαβαίνεις. Το μόνο που θα του ζητούσα θα ήταν το σπίτι να ήταν pet friendly και σχετικά μίνιμαλ.

Αλλά θεωρώ ότι από όλες αυτές τις τάσεις στη διακόσμηση, αυτή που είναι πιο κοντά σε εμένα είναι οι industrial γραμμές.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 26 Απρ 2022, 18:40

Μπιζέλι κι εγώ δεν ακολουθώ κάποια σχολή, απλά φτιάχνω αυτό που μου αρέσει, τα χρώματα κιμωλίας δίνουν τη δυνατότητα να βάλεις όμορφα χρώματα μες το σπίτι. Στο κάτω κάτω ο χώρος μας καλό είναι να μας αρέσει και να μην τον βλέπουμε σαν απλό ξενοδοχείο. Πέρα απ αυτό , δεν είμαι του πολύ μοντέρνου στυλ με μαυρόασπρα έπιπλα και δερμάτινους καναπέδες..
Επιπρόσθετα το βλέπω και λίγο επαγγελματικά γιατί θέλω να γυρίσω τα σπίτια που νοικιάζω σε επιπλωμένα, άρα τι είναι πιο εύκολο; βρίσκεις πολύ εύκολα ότι έπιπλο μεταχειρισμένο .. και το βάφεις .. και γίνεται ..άλλο πράγμα..!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 26 Απρ 2022, 19:36

vallon έγραψε:Μπιζέλι κι εγώ δεν ακολουθώ κάποια σχολή, απλά φτιάχνω αυτό που μου αρέσει, τα χρώματα κιμωλίας δίνουν τη δυνατότητα να βάλεις όμορφα χρώματα μες το σπίτι. Στο κάτω κάτω ο χώρος μας καλό είναι να μας αρέσει και να μην τον βλέπουμε σαν απλό ξενοδοχείο. Πέρα απ αυτό , δεν είμαι του πολύ μοντέρνου στυλ με μαυρόασπρα έπιπλα και δερμάτινους καναπέδες..
Επιπρόσθετα το βλέπω και λίγο επαγγελματικά γιατί θέλω να γυρίσω τα σπίτια που νοικιάζω σε επιπλωμένα, άρα τι είναι πιο εύκολο; βρίσκεις πολύ εύκολα ότι έπιπλο μεταχειρισμένο .. και το βάφεις .. και γίνεται ..άλλο πράγμα..!!!

Εσύ πολύ σωστά κάνεις για αυτό και σου έβαλα συν στο προηγούμενο ποστ σου. Έτσι είναι. Ξεκινάς με κάτι και μετά συνεχίζεις και με τα υπόλοιπα. Το λέω για αυτούς που σου είπαν ότι δεν ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο.

Αφού πιάνει το χέρι σου κι έχεις και μεράκι μια χαρά θα γίνουν όλα σιγά σιγά.

Εγώ είμαι τελείως νουμπάς και στο δημιουργικό σκέλος και στο τεχνικό. Κι εγώ είμαι σε μια φάση makeover του σπιτιού αλλά @#!€#σταυρίζω. Δεν το διασκεδάζω καθόλου.

Και για να σκεφτώ πώς το θέλω και για να μου βγει όσον το δυνατόν πιο οικονομικά και πώς θα το κάνω... Άσε εμάς δεν πιάνει ούτε το δικό μου ούτε του Γιώργη το χέρι για τίποτα.
Απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες για το καθετί.

Πάντως κι εγώ είχα σκεφτεί τώρα τελευταία να βάψω κάποια έπιπλα με κιμωλία (κοίτα σύμπτωση που άνοιξες το νήμα) αλλά εγώ θέλω να τελειώνω. Οπότε σκέφτομαι τελείως μπουνταλάδικα. Μαύρο άσπρο και τέτοια. Σιγά μην κάθομαι να βλέπω χρωματολόγια. Δεν παίζει.

Ρε συ δε θυμάσαι πιο παλιά που σου είπα ότι θέλουμε να βάψουμε το σπίτι;
Ε το βάψαμε και όταν ήρθε ο μπογιατζής και μας ρώτησε τι χρώμα του είπαμε κάντο ό,τι θες. Το κλασικό, το σπιτίσιο που βάζουν σε όλα τα σπίτια, του είπαμε.
Σιγά μην κάθομαι να διαλέγω ανάμεσα σε όλες τις αποχρώσεις του άσπρου.
Έλεος.

Σου λέω τα βαριέμαι όλα αυτά. Τα κάνω τελείως διεκπεραιωτικά.

Αλλά, αν ας πούμε, μου έλεγες τι ταιριάζει πιο κοντά στο στυλ μου θα σου έλεγα industrial theme.

Ή κάτι σε farm (αγρόκτημα). Τεσπά δεν ξέρω πώς λέγεται αυτό το ύφος. Κάπως λέγεται. Δε θυμάμαι τώρα.
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 26 Απρ 2022, 23:34

Τα πράγματα είναι απλά, μπορεί ο ένας να του αρέσει να φτιάχνει κάτι και ο άλλος να του αρέσει να κάνει κάτι διαφορετικό..
ο κάθε άνθρωπος επιλέγει με τι θέλει να ασχοληθεί, έτυχε και μου αρέσουν τα πρακτικά πράγματα, δεν σημαίνει και κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Με καταλαβαίνεις;
Για τις μπογιές αυτές πίστευα για καιρό ότι είναι υπερεκτιμημένες μέχρι που έβαψα μερικά κομμάτια μεγάλα. Ένα μεγάλο μπουφέ πχ. και έγινε τέλειο..όσο πιο μεγάλα είναι τόσο πιο πολύ δείχνει..
Εάν θέλεις να αρχίσεις να μαθαίνεις από μπογιές κάπου στη Θεσσαλονίκη θα έχει μια αντιπρόσωπο της annie sloan . Στην συστήνω ανεπιφύλακτα να πας και με καμιά τριανταριά ευρώπουλα να κάνεις το μάθημα που έχουν εκεί για το πως βάφεις και πως χρησιμοποιείς τις μπογιές. αληθινά θα σε βοηθήσει και θα δεις ότι δεν χρειάζεται να έχεις και μεγάλη κλίση στα ..τεχνικά θέματα.
0 .

Επιστροφή σε “Χειροποίητα”