Από τον Λένιν στον Μαρξ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Από τον Λένιν στον Μαρξ

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Ιουν 2020, 09:56

Pendegren έγραψε:Οι Ικανοί θα είναι πάντα ικανοί πιστεύω. Η διαφορά μεταξύ του Μπίλ Γκέιτζ και την γιαγιάς μου είναι κολοσσιαία. Το χάσμα τεράστιο. Τουλάχιστον σε οτι αφορά το μάζεμα οικονομικών πόρων. Η γιαγιά μου θα έχανε σε οποιοδήποτε οικονομικό σύστημα από τον Γκέιτζ. Υπάρχει και η αποτυχία στην ζωή, το καρτέρι, ο θάνατος...

ειναι γιατι η γιαγια σου προερχεται απο τις ταξεις του κκε απο ανθρωπους του μοχθου και της έντιμης
εργασιας ενω ο καπιταλισμος ειναι η βαρια καταρα του ανθρωπινου ειδους
επισης ειναι ο καπιταλισμος που εφερε λαθρομεταναστες με γερμανικο πολεμικο πλοιο στην λεσβο
.....το βαθυ ερωτημα ειναι ποιοι ειναι οι καπιταλιστες ειναι εξωγηινοι μεταμφιεσμενοι σε ανθρωπους ;
και να εχουν δικιο ο λαχου με τον σνουμπι; και πρεπει να τους πολεμησουμε ;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Ιουν 2020, 10:01

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Παυλος Γ. έγραψε:Πως εξηγεις οτι μεσα στην καραντινα και το λοκνταουν, οι περιουσιες των πιο πλουσιων του πλανητη αυξηθηκαν,
ενω η ανεργια χτυπησε ιστορικο υψηλο ;
https://www.bloomberg.com/billionaires/

Λόγω του καπιταλισμού μήπως; :D

μηπως λεω εγω κατεβαζετε τσιπουρα οταν γραφετε; και δεν καταλαβαινετε οτι πισω απο την κουρτινα
του δηθεν καπιταλισμου κρυβεται το κκ ; ο βαθυς κομμουνισμος ; :s_no
0 .

Pendegren

Δημοσίευσηαπό Pendegren » 07 Ιουν 2020, 10:02

Ντάξει φίλε Νέμο μη το βλέπεις έτσι. Αν πιάσεις τι πιστεύουν οι άνθρωποι με πάθος και μάλλον αποδεικνύεται βλακεία...πιάσ'τα αυγό και κούρεφ' το δηλαδή. Εγώ για να είμαι ασφαλής προτιμάω να βλέπω τον εαυτό μου ως εξής: "Ηταν ένας άνθρωπος στο μεσαίωνα και είχε αυτό αυτό κι' αυτό".
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Ιουν 2020, 10:09

Pendegren έγραψε:Ντάξει φίλε Νέμο μη το βλέπεις έτσι. Αν πιάσεις τι πιστεύουν οι άνθρωποι με πάθος και μάλλον αποδεικνύεται βλακεία...πιάσ'τα αυγό και κούρεφ' το δηλαδή. Εγώ για να είμαι ασφαλής προτιμάω να βλέπω τον εαυτό μου ως εξής: "Ηταν ένας άνθρωπος στο μεσαίωνα και είχε αυτό αυτό κι' αυτό".

δωσε και σε μας την γνωση σου .... τι ειχε παραπανω απο μας;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Ιουν 2020, 10:31

Παυλος Γ. έγραψε:Αυτο λεμε αγαπητε μου.
Δεν ειναι ολα ''καπιταλισμος'' ετσι αοριστα.
Εχει ονομα και τον λενε Σορος, Γκέιτς, Ζουκερμπεργκ, Μπεζος, κλπ.
Φορτωσανε στον πλανητη μια απατη ''πανδημια'', και μαζεψανε τα 8 τρις των προγραμματων ενισχυσης.
(Μιλαω μόνο για τις ΗΠΑ. Στην Ευρωπη ειναι πιο περιπλοκα).
Κι αυτο το εκαναν με τα παραγωγα της δευτερογενους και την ποσοτικη χαλαρωση.
Δυο εργαλεια, που ανοιξαν την χρηματιστηριακη φουσκα κοντα στα 800 τρις δολαρια,
οταν το παγκοσμιο ΑΕΠ, ειναι κοντα στα 120 τρις δολαρια.

Αυτη την πραγματικοτητα εχουμε μπροστα μας, κι αυτην αναλυουμε.
Δεν την αντιλαμβανεσαι, ή δεν θελεις να την αντιληφτεις ; Δεκτον.
Μη λες ομως γι αλλους πλανητες και γαλαξιες.
Χωρις παρεξηγηση.

Επισης δεν αντιλαμβανομαι ουφο,ψεκασμους, ατλαντες, οτι η γη ειναι επιπεδη και αλλα σπαρταριστα γεγονοτα που αντιλαμβανεστε οι οπαδοι του Λιακοπουλου :D
0 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 07 Ιουν 2020, 10:40

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Παυλος Γ. έγραψε:Πως εξηγεις οτι μεσα στην καραντινα και το λοκνταουν, οι περιουσιες των πιο πλουσιων του πλανητη αυξηθηκαν,
ενω η ανεργια χτυπησε ιστορικο υψηλο ;
https://www.bloomberg.com/billionaires/

Κατα τον Παυλο δεν φταίει αυτό, δεν μπορεί να δεχτεί την νομοτέλεια της υπερρσυσσώρευσης καεφαλαίου ως τάση αλλά είναι επειδής αυτοί οι πλουσιοι είναι κακοί ηθικά, πλεονέκτες και τα λοιπά. Αν βγάλεις αυτούς ας πουμε και βάλεις τον ρανταπλανη, τον μιστερ σπουκυ και τον παυλο στη θεση τους η ταση αυτή θα ρθει τουμπα γιατί δε θα θέλουν να πλουτισουν αλλα θα νοιάζονται για τους φτωχους (παραλείπουμε ότι και οι συγκεκριμένοι που είναι τώρα μπορούν να κάνουν τεράστιες φιλανθρωπίες).
0 .

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 07 Ιουν 2020, 10:42

Παυλε, δεν μας είπες πόσα λαμβανει ένα στελεχος του κόμματος;
Εβγαλες όλη τη χολή σου και τα απωθημένα, αδυνατείς να απαντήσεις σε μια απλη ερώτηση;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Ιουν 2020, 10:42

Λαχουρένιος έγραψε:

Επισης δεν αντιλαμβανομαι ουφο,ψεκασμους, ατλαντες, οτι η γη ειναι επιπεδη και αλλα σπαρταριστα γεγονοτα :D

μολις τωρα ενας αστυνομικος υψηλοβαθμος ανεφερε οτι απο αυγουστο σεπτεβριο θα εχουμε καραντινα
παλι μου το μετεφεραν και λεω εγω πως το γνωριζουν; και γιατι θα πρεπει να στεναχωριεσαι
για κατι που δεν εισαι σιγουρη;
-αν δεν γνωριζουν αυτοι ! τοτε ποιοι γνωριζουν ;ηταν η απαντηση
κακως απαντησα ετσι ..επρεπε να πω ..ειναι ο καπιταλισμος ηλιθια γυναικα !! :laugh1:
0 .

Pendegren

Δημοσίευσηαπό Pendegren » 07 Ιουν 2020, 10:52

nemo έγραψε:
Pendegren έγραψε:Ντάξει φίλε Νέμο μη το βλέπεις έτσι. Αν πιάσεις τι πιστεύουν οι άνθρωποι με πάθος και μάλλον αποδεικνύεται βλακεία...πιάσ'τα αυγό και κούρεφ' το δηλαδή. Εγώ για να είμαι ασφαλής προτιμάω να βλέπω τον εαυτό μου ως εξής: "Ηταν ένας άνθρωπος στο μεσαίωνα και είχε αυτό αυτό κι' αυτό".

δωσε και σε μας την γνωση σου .... τι ειχε παραπανω απο μας;

Υπομονή. Εγκράτεια.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Ιουν 2020, 10:53

mister spooky έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

Κατα τον Παυλο δεν φταίει αυτό, δεν μπορεί να δεχτεί την νομοτέλεια της υπερρσυσσώρευσης καεφαλαίου ως τάση αλλά είναι επειδής αυτοί οι πλουσιοι είναι κακοί ηθικά, πλεονέκτες και τα λοιπά. Αν βγάλεις αυτούς ας πουμε και βάλεις τον ρανταπλανη, τον μιστερ σπουκυ και τον παυλο στη θεση τους η ταση αυτή θα ρθει τουμπα γιατί δε θα θέλουν να πλουτισουν αλλα θα νοιάζονται για τους φτωχους (παραλείπουμε ότι και οι συγκεκριμένοι που είναι τώρα μπορούν να κάνουν τεράστιες φιλανθρωπίες).

το θεμα σας ειναι ψυχοπαθολογικο και ψυχοσυνθετικο
ειστε το ιδιο και χειροτεροι απο αυτους που πιστευουν σε ουφο και επιπεδη γη

το θεμα δεν ειναι ουτε κομμουνισμος ουτε καπιταλισμος αλλα νομοι που θα υποστηριζονται
απο το συνολο των πολιτων ωστε να υπαρξει ενα ειδος δικαιοσυνης για ολους
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”