Από τον Λένιν στον Μαρξ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Από τον Λένιν στον Μαρξ

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Ιουν 2020, 13:01

Παυλος Γ. έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Για τους συνωμοσιολογους τα παντα ειναι θεμα προσωπων.

Απο το '80 και μετα, ειχαμε Διοικητες τραπεζας της Ελλαδας, τους Ζολωτα, Αρσενη, Χαλικιά, Παπαδημο, Γκαργκανα, Προβοπουλο και Στουρναρα.
Βρες μου μια φορα που το ΚΚΕ, εβγαλε ανακοινωση εις βαρος καποιου εξ αυτων,
με θεμα την οικονομικη ή νομισματικη πολιτικη.
Κυριως οταν μπηκαμε στο ευρω και μετα.

Σαφως ειναι θεμα προσωπων, (στην περιπτωση Στουρναρα και Χαλικιά), αλλά και αξιωματος.

Εσυ φιλε Παυλο νοσταλγεις εναν παλιο ''εθνικο καπιταλισμο'' που δεν υπηρξε ποτε. Eπισης θεωρεις οτι το οικονομικο συστημα λειτουργει οπως λειτουργει επειδη ετσι καυλωσε στον Σορος, στον Στουρναρα και μερικους αλλους. Εχω ξαναπει οτι ειναι εντελως ανιστορητα αυτα που γραφεις και δεν μπορω να μπω σε διαλογο γιατι δεν ζουμε καν στον ιδιο πλανητη.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Ιουν 2020, 14:14

Παυλος Γ. έγραψε:
nemo έγραψε:παιδες σκεφτητε να σκεφτομαστε με μια χαρτα του 500 πχ το ιδιο ακριβως μας λενε και οι κκεκεδες

καποιοι αποφασισαν και εγραψαν ενα καταστατικο του 1920 για πραγματα που αφορουσαν την τσαρικη
αυτοκρατορια και το πως το κομμουνιστικο ανταρτικο θα κυβερνουσε αυτην την απεραντη γη

και καποιοι ελληνες του 2020 το ασπαζονται ακομη σαν θεοσφατο αντικειμενο και επιστημονικο
το οποιο απετυχε γιατι υπηρχε απεναντι ενα αλλο θεοσφατο και επιστημονικο μοντελο
δεν ξερω ποιοι ειναι για λυπηση εγω που σας διαβαζω ή εσεις
το ιδιο αναρωτιεμαι και οταν μιλουν οι εθνικιστες Ναι λεει καποιος σε εναν αλλον ο ταδε φον μπραουν
το 1932 ειπε το ...κηγξηφγδυδ οχι λεει ο αλλος ο χουμπερ νδξκικοπουλος ειπε το ηκοιθγιγιυγυθφθυφθυ

μα ποσο κατσικια ειστε ολοι σας

Καμια σχεση.
Ο Μαρξ ειναι διαχρονικος και παντα επικαιρος.
Η απηχηση που εχει ακομα και σημερα, ειναι οτι κατορθωσε να ερμηνευσει τον καπιταλισμο,
μεσα απο τα ματια του αδυναμου εργατη.
Γι αυτο και οπου δεις αυτονομα κινηματα, οργανωμενα απο κατω, απο τη βαση,
παντα καπου θα ειναι ο Μαρξ.

δεν αντιλεγω με την εννοια οτι ειμαστε καθυστερημενοι
.με τον καιρο συσσωρεύεται η βλακεια και η ηλιθιοτητα
υστερα κατι κανει η φυση και επαναπροσδιορίζει τον ανθρωπο ξανα
..καπως ετσι βαδιζει η ανθρωποτητα...ο ελληνας εχει κατεβασει τα επιπεδα στο πνευματικο πεδιο
εξου και οι αναφορες στον μαρξ ή και σε αλλους κοιταζει πισω και οχι μπροστα
και κατέληξα οτι φταιει ο τροπος της γλωσσας που χρησιμοποιείτε
η ξύλινη γλωσσα του πασοκ και των καθηγητων των απατεωνων που φαγανε το δημοσιο χρημα
βρε φιλε προσπαθω να δωσω εξηγησεις για το χαλι μας δεν μπορει να εχουμε καταληξει τοσο στοκοι

για τον μαρξ θα ενδιεφερε καποιον για μια επιστημονικη εργασια και δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση
εχει ο μαρξ με καποιον εργατη σημερα τεσπα υποθεση εχουμε δυο εκατομμυρια εργατες
ανεργους σημερα τι θα κανουμε με αυτους; που μας βοηθαει ο μαρξ;
ο αλλος σου λεει θελω μια εργασια δεν με ενδιαφερει η υπεραξια εγω θελω να παω φαγητο στο σπιτι μου
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Ιουν 2020, 14:58

Πάλι μοιράζουν τρομπόνια ο Παύλος με τον Νίμο;

.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
mister spooky
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό mister spooky » 05 Ιουν 2020, 15:47

@Παύλε πόσα παίρνει ένα στέλεχος το κόμματος;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Ιουν 2020, 16:04

mister spooky έγραψε:@Παύλε πόσα παίρνει ένα στέλεχος το κόμματος;

δεν πρεπει να ενδιαφερει κανεναν αλλος το κανει γιατι αγαπαει το κομμα και αλλος το εχει σαν επαγγελμα
εφορου ζωης οπως συμβαινει συνηθως και αμοιβεται αδρα

σημασια εχει οτι σαν κομμα εχει μεινει πισω σε μια καμπη της ιστοριας που κρατησε ελαχιστα χρονια
αυτο προσπαθουμε να εξηγησουμε οτι η συγχρονη εποχη εχει αναγκη περισσοτερη και ανωτερη τεχνολογια
για να μπορεσει να υποστηρίξει μερικα δις εργατων πολυ παραπανω απο την εποχη του μαρξ

και με χωρις καπιταλισμο η τεχνολογια θα μεινει στασιμη ....
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 06 Ιουν 2020, 10:41

Λαχουρένιος έγραψε:
Παυλος Γ. έγραψε:
Απο το '80 και μετα, ειχαμε Διοικητες τραπεζας της Ελλαδας, τους Ζολωτα, Αρσενη, Χαλικιά, Παπαδημο, Γκαργκανα, Προβοπουλο και Στουρναρα.
Βρες μου μια φορα που το ΚΚΕ, εβγαλε ανακοινωση εις βαρος καποιου εξ αυτων,
με θεμα την οικονομικη ή νομισματικη πολιτικη.
Κυριως οταν μπηκαμε στο ευρω και μετα.

Σαφως ειναι θεμα προσωπων, (στην περιπτωση Στουρναρα και Χαλικιά), αλλά και αξιωματος.

Εσυ φιλε Παυλο νοσταλγεις εναν παλιο ''εθνικο καπιταλισμο'' που δεν υπηρξε ποτε. Eπισης θεωρεις οτι το οικονομικο συστημα λειτουργει οπως λειτουργει επειδη ετσι καυλωσε στον Σορος, στον Στουρναρα και μερικους αλλους. Εχω ξαναπει οτι ειναι εντελως ανιστορητα αυτα που γραφεις και δεν μπορω να μπω σε διαλογο γιατι δεν ζουμε καν στον ιδιο πλανητη.

Αγαπητε,
διαλογο κανουμε και φερνουμε επιχειρηματα.
Αν διαφωνεις καπου, ιδου πεδιον δοξης λαμπρον.

Να σου δωσω και πασα, ν' αναπτυξεις το θεμα.
Πως εξηγεις οτι μεσα στην καραντινα και το λοκνταουν, οι περιουσιες των πιο πλουσιων του πλανητη αυξηθηκαν,
ενω η ανεργια χτυπησε ιστορικο υψηλο ;
https://www.bloomberg.com/billionaires/

Μπορεις να διακρινεις το συστημα Σορος αναμεσα τους ; (Απο χρηματιστηριακης οπτικης, οχι της ΄΄φιλανθρωπης΄΄).
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Ιουν 2020, 11:51

Παυλος Γ. έγραψε:Αγαπητε,

Πως εξηγεις οτι μεσα στην καραντινα και το λοκνταουν, οι περιουσιες των πιο πλουσιων του πλανητη αυξηθηκαν,

Μπορεις να διακρινεις το συστημα Σορος αναμεσα τους ; (Απο χρηματιστηριακης οπτικης, οχι της ΄΄φιλανθρωπης΄΄).

Η εξηγηση λεγεται ''καπιταλισμος''. Εσυ θελεις να το αποδωσεις ατομικα στον Σορος και σε μερικους αλλους ακομα. Σεβαστο. Ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε.

Κοιταξε, συζηταω χρονια για τα θεματα αυτα, εχω γνωρισει ολους τους ιδεολογικους χωρους, και ξερω πανω κατω τι θα πει καποιος πριν το πει αναλογα με το που ανηκει. Κανεις μας δεν πρωτοτυπει, εχω ακουσει χιλιαδες φορες ο,τι μπορει να μου πεις, οπως και εσυ το ιδιο για εμενα. Βαριεμαι να κανω την ιδια συζητηση για 1000στη φορα.

Εισαι σε τελειως αλλη πραγματικοτητα απο εμενα και δεν θεωρω πως υπαρχει σημειο επαφης. Χωρις παρεξηγηση.
0 .

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 07 Ιουν 2020, 09:12

Λαχουρένιος έγραψε:
Παυλος Γ. έγραψε:Αγαπητε,

Η εξηγηση λεγεται ''καπιταλισμος''. Εσυ θελεις να το αποδωσεις ατομικα στον Σορος και σε μερικους αλλους ακομα. Σεβαστο. Ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε.

Κοιταξε, συζηταω χρονια για τα θεματα αυτα, εχω γνωρισει ολους τους ιδεολογικους χωρους, και ξερω πανω κατω τι θα πει καποιος πριν το πει αναλογα με το που ανηκει. Κανεις μας δεν πρωτοτυπει, εχω ακουσει χιλιαδες φορες ο,τι μπορει να μου πεις, οπως και εσυ το ιδιο για εμενα. Βαριεμαι να κανω την ιδια συζητηση για 1000στη φορα.

Εισαι σε τελειως αλλη πραγματικοτητα απο εμενα και δεν θεωρω πως υπαρχει σημειο επαφης. Χωρις παρεξηγηση.

Αυτο λεμε αγαπητε μου.
Δεν ειναι ολα ''καπιταλισμος'' ετσι αοριστα.
Εχει ονομα και τον λενε Σορος, Γκέιτς, Ζουκερμπεργκ, Μπεζος, κλπ.
Φορτωσανε στον πλανητη μια απατη ''πανδημια'', και μαζεψανε τα 8 τρις των προγραμματων ενισχυσης.
(Μιλαω μόνο για τις ΗΠΑ. Στην Ευρωπη ειναι πιο περιπλοκα).
Κι αυτο το εκαναν με τα παραγωγα της δευτερογενους και την ποσοτικη χαλαρωση.
Δυο εργαλεια, που ανοιξαν την χρηματιστηριακη φουσκα κοντα στα 800 τρις δολαρια,
οταν το παγκοσμιο ΑΕΠ, ειναι κοντα στα 120 τρις δολαρια.

Αυτη την πραγματικοτητα εχουμε μπροστα μας, κι αυτην αναλυουμε.
Δεν την αντιλαμβανεσαι, ή δεν θελεις να την αντιληφτεις ; Δεκτον.
Μη λες ομως γι αλλους πλανητες και γαλαξιες.
Χωρις παρεξηγηση.
0 .

Pendegren

Δημοσίευσηαπό Pendegren » 07 Ιουν 2020, 09:23

Οι Ικανοί θα είναι πάντα ικανοί πιστεύω. Η διαφορά μεταξύ του Μπίλ Γκέιτζ και την γιαγιάς μου είναι κολοσσιαία. Το χάσμα τεράστιο. Τουλάχιστον σε οτι αφορά το μάζεμα οικονομικών πόρων. Η γιαγιά μου θα έχανε σε οποιοδήποτε οικονομικό σύστημα από τον Γκέιτζ. Υπάρχει και η αποτυχία στην ζωή, το καρτέρι, ο θάνατος...
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 07 Ιουν 2020, 09:47

Παυλος Γ. έγραψε:Πως εξηγεις οτι μεσα στην καραντινα και το λοκνταουν, οι περιουσιες των πιο πλουσιων του πλανητη αυξηθηκαν,

Λόγω του καπιταλισμού μήπως; :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”