ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 27 Απρ 2021, 21:12

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:δεχομαι να αναλαβω το φρουμ αν το εγκαταλειψουν οι αρχικοι διαχειριστες.. θα το κανω διαδικτυακη κοινοτα κατα ουσιαν ..οχι στα λογια ..

...με ψηφοφοριες για την διαχειριση .. με συλλογικες αποφασεις για καθε αλλαγη και για καθε αποκλεισμο ,, με κλειστα νηματα και αιθουσες συνομιλητων οπου οι ενοχλητικοι εκτος θεματος θα αποκλειονται ...

αλλα δνε ξερω απο φορουμ ...

Συγκαλείται άμεσα το πολιτικό γραφείο του ''ελεύθερου'', το οποίο διέπεται από τις υπέρτατες δημοκρατικές αρχές της σταλινικής προλεταριακής δημοκρατίας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το διορισμό στη θέση της γενικής διευθύντριας του φόρουμ με απεριόριστες αρμοδιότητες, ή εναλλακτικά την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του, έναντι συμβολικού αντιτίμου, στην κορυφαία φιλοσοφοβιοσοφίστρια μας και παραληρηματικό κόσμημα του διαδικτυακού μας καφενείου Μύθηρα.

Υ.Γ. Προς ενημέρωση και αποφυγή παρεξηγήσεων δηλώνουμε ως σώμα (το πολιτικό γραφείο του φόρουμ εννοώ) ότι ήδη έχουμε περάσει φίμωτρο στο παρδαλό κατσίκι και ότι η όποια απόφαση του σώματος θα τεθεί με ανοιχτή ψηφοφορία στην κρίση των μελών του ''ελεύθερου''.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Απρ 2021, 21:45

τι εννοεις φιμωτρο; στο μονο δημοκρατικο μελος; μηπως λεω δικαιουται το ακαταδιωκτο
...για σκεψου ..η επιτροπη που αλλα λεει την μια μερα και αλλα την αλλη πως την δωσανε
την ασυλια ; ...και πανω που θα πιαναμε τον γκουρτζιεφ!!!!!!!!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Απρ 2021, 22:25

δεν μπορω να μην αφιερωσω στην μυστις μυθηρα αυτο το εξαιρετικο ποιημα
του κιπλινκ ..φυσικα και στον ραν και στον σπρακ και σε οσους τυχει να διαβαζουν

ΑΝ…
Αν να κρατάς μπορείς το λογικό σου, όταν τριγύρω σου όλοι τά’ χουν χαμένα και σ’ εσένα ρίχνουν την αιτία,

Αν να εμπιστεύεσαι μπορείς τον ίδιο τον εαυτό σου, όταν ο κόσμος δεν σε πιστεύει, κι αν μπορείς να του συχωρνάς αυτή τη δυσπιστία,
να περιμένεις αν μπορείς, δίχως να χάνεις την υπομονή σου,

κι αν όλοι σε συκοφαντούν, να μη καταδεχθείς ποτέ το ψέμα,
κι αν σε μισούν εσύ ποτέ σε μίσος ταπεινό να μην ξεπέσεις,

μα να μην κάνεις τον καλό ή τον πολύ σοφό στα λόγια,
Αν να ονειρεύεσαι μπορείς και να μην είσαι δούλος των ονείρων,
Αν να στοχάζεσαι μπορείς δίχως να γίνει ο στοχασμός σκοπός σου,
Αν ν’ αντικρίζεις σού βαστά το θρίαμβο και τη συμφορά παρόμοια,

κι όμοια να φέρνεσαι σ’ αυτούς τους δυο τυραννικούς απατεώνες,
Αν σου βαστά η ψυχή ν’ ακούς, όποιαν αλήθεια εσύ είχες ειπωμένη,

παραλλαγμένη απ’ τους κακούς, για να’ ναι για τους άμυαλους παγίδα,

ή συντριμμένα να θωρείς όσα σου έχουν ρουφήξει τη ζωή σου,

και πάλι να ξαναρχινάς να χτίζεις μ’ εργαλεία που ‘ναι φθαρμένα,

Αν όσα απόκτησες μπορείς, σ’ ένα σωρό μαζί να τα μαζέψεις
και δίχως φόβο μονομιάς κορώνα ή γράμματα όλα να τα παίξεις
και να τα χάσεις και απ’ αρχής ατράνταχτος να ξεκινήσεις πάλι
και να μη βγάλεις και μιλιά ποτέ γι’ αυτόν τον ξαφνικό χαμό σου,
Αν νεύρα και καρδιά μπορείς και σπλάχνα και μυαλό, όλα να τα σφίξεις,
να σε δουλέψουν ξαναρχής κι ας είναι από πολύν καιρό σωσμένα
και να κρατιέσαι πάντα ορθός, όταν δε σου ‘χει τίποτα απομείνει
παρά μονάχα η θέληση, κράζοντας σ’ όλα αυτά «βαστάτε»,

Αν με τα πλήθη να μιλάς μπορείς και να κρατάς την αρετή σου,
με βασιλιάδες να γυρνάς δίχως απ’ τους μικρούς να ξεμακραίνεις,
Αν μήτε φίλοι μήτ’ εχθροί μπορούνε πια ποτέ να σε πειράξουν,
όλο τον κόσμο ν’ αγαπάς, μα και ποτέ πάρα πολύ κανένα,
Αν του θυμού σου τις στιγμές, που φαίνεται αδυσώπητη η ψυχή σου,
μπορείς ν’ αφήσεις να διαβούν την πρώτη ξαναβρίσκοντας γαλήνη,
δική σου θα’ ναι τότε η γη μ’ όσα απάνω της κι αν έχει,
και κάτι ακόμα πιο πολύ:
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 28 Απρ 2021, 09:49

nemo έγραψε:δεν μπορω να μην αφιερωσω στην μυστις μυθηρα αυτο το εξαιρετικο ποιημα
του κιπλινκ ..φυσικα και στον ραν και στον σπρακ και σε οσους τυχει να διαβαζουν

ΑΝ…
Αν να κρατάς μπορείς το λογικό σου, όταν τριγύρω σου όλοι τά’ χουν χαμένα και σ’ εσένα ρίχνουν την αιτία,

Αν να εμπιστεύεσαι μπορείς τον ίδιο τον εαυτό σου, όταν ο κόσμος δεν σε πιστεύει, κι αν μπορείς να του συχωρνάς αυτή τη δυσπιστία,
να περιμένεις αν μπορείς, δίχως να χάνεις την υπομονή σου,

κι αν όλοι σε συκοφαντούν, να μη καταδεχθείς ποτέ το ψέμα,
κι αν σε μισούν εσύ ποτέ σε μίσος ταπεινό να μην ξεπέσεις,

μα να μην κάνεις τον καλό ή τον πολύ σοφό στα λόγια,
Αν να ονειρεύεσαι μπορείς και να μην είσαι δούλος των ονείρων,
Αν να στοχάζεσαι μπορείς δίχως να γίνει ο στοχασμός σκοπός σου,
Αν ν’ αντικρίζεις σού βαστά το θρίαμβο και τη συμφορά παρόμοια,

κι όμοια να φέρνεσαι σ’ αυτούς τους δυο τυραννικούς απατεώνες,
Αν σου βαστά η ψυχή ν’ ακούς, όποιαν αλήθεια εσύ είχες ειπωμένη,

παραλλαγμένη απ’ τους κακούς, για να’ ναι για τους άμυαλους παγίδα,

ή συντριμμένα να θωρείς όσα σου έχουν ρουφήξει τη ζωή σου,

και πάλι να ξαναρχινάς να χτίζεις μ’ εργαλεία που ‘ναι φθαρμένα,

Αν όσα απόκτησες μπορείς, σ’ ένα σωρό μαζί να τα μαζέψεις
και δίχως φόβο μονομιάς κορώνα ή γράμματα όλα να τα παίξεις
και να τα χάσεις και απ’ αρχής ατράνταχτος να ξεκινήσεις πάλι
και να μη βγάλεις και μιλιά ποτέ γι’ αυτόν τον ξαφνικό χαμό σου,
Αν νεύρα και καρδιά μπορείς και σπλάχνα και μυαλό, όλα να τα σφίξεις,
να σε δουλέψουν ξαναρχής κι ας είναι από πολύν καιρό σωσμένα
και να κρατιέσαι πάντα ορθός, όταν δε σου ‘χει τίποτα απομείνει
παρά μονάχα η θέληση, κράζοντας σ’ όλα αυτά «βαστάτε»,

Αν με τα πλήθη να μιλάς μπορείς και να κρατάς την αρετή σου,
με βασιλιάδες να γυρνάς δίχως απ’ τους μικρούς να ξεμακραίνεις,
Αν μήτε φίλοι μήτ’ εχθροί μπορούνε πια ποτέ να σε πειράξουν,
όλο τον κόσμο ν’ αγαπάς, μα και ποτέ πάρα πολύ κανένα,
Αν του θυμού σου τις στιγμές, που φαίνεται αδυσώπητη η ψυχή σου,
μπορείς ν’ αφήσεις να διαβούν την πρώτη ξαναβρίσκοντας γαλήνη,
δική σου θα’ ναι τότε η γη μ’ όσα απάνω της κι αν έχει,
και κάτι ακόμα πιο πολύ:

σχολιο 107

..ωραιο ποιημα,, εμπνευσμενο ... αλλα ειναι καπως μακρυα του βιοσοφικου πνευματος ..σε αρκετα σημεια οχι ολα ...πχ δεν μιλα πουθενα για το δικαιο...το στυλ του ειναι μαζοχιστικο ...αν σε μισουν σε χτυπουν σε φθονουν σε ζηλευουν σε συκοφαντουν ..χμμ εσυ αγαπη να εχεις .. αυτο δεν ειναι βιοσοφικο πνευμα ...

...το βιοσοφικο πνευμα ειναι να πασχιζει να δινεις στον καθενα εκεινο που του αναλογει και βοηθαει στην ανελιξη του ...η αν η κατελιξη του δεν ειναι οριστικη που βοηθαει στην συντηρηση του ,, η καλοσυνη ανεξαιρετως και η αγαπη κι ανοχη η απεριοριστη ποσο μαλλον πολυ κακο κανει στην εξελιξη και στην συντήρηση της ζωης ..

δες εδω για το ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

..ενα θεμα που τελικα το εγκατελειψα ...αλλα το εχω αναπτυξει σε αλλο φορουμ .... δεν κανω παραπομπες εδω ομως ...δεν θελω να δηλωθω που αλλου γραφω..

διαβασε εδω ειδικα το ΕΡΓΑΝΟ 4...ΑΝ ΘΕΣ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΜΑ ΣΕ ΕΜΑΙΛ...

viewtopic.php?f=23&t=5964

ο βιοσοφιστης δεν εινα αγαπιας της υπερτατης, υπομονης, ταπεινωσης και ανοχης αλλα δικαιονομος

....για το ποιημα τωρα .... αχ μωρε νεμο και τι με νοιαζει εμενα την απογειωμενη η γη και τα τα κτισματα της ..χαρισμα σε οσους ειναι γειωμενοι και κατακτητες του χαμερπους και κατωτερου που θα διαλυθει καποτε και θα διαλυθουν κι αυτοι οι κατακτητε ςτου μαζι του ......

...οσο για τον Γκουρτζιεφ οταν εμαθα ποσο δυναστικος και κερδοσκοπος ηταν πως εκμεταλλευονταν τους μαθητες τους και τι πλουτο εκανε με τα διαλογιστικα του κολπα ... τραβηξα ενα μεγαλο χ...εξαλλου κανεις διασημοποιημενος εν ζωη δεν μου λεει τιποτε ...εκτος αν το διασημοποιησαν μετα θανατον ...και για ιδιοτητες που δνε ηταν οι χαρακτηριστικες της προσωπικοτητας του ( πχ Νιτσε )....

...Οσσο, Βεορ και Γκουρτζιεφ ειναι τρεις διασημοι ψευδοπροφητες του 20ου που προπαθησαν να προσαρμοσουν στον χριστιανισμο ενα μερος του βουδιστικου στοχασμου μαλιστα το πιο παραφθαρμενο κι παραποιημενο ....ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ Ε ΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ στο ελαχιστο της επαφης με αυτα καταλαβα οτι ειναι τσαρλατανοι .... ΕΦΗΥΡΑΝ ΤΡΟΠΟΥς ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥς ωστε ο διαλογιζομενος να κλεινεται μεσα σε κλουβι μονωσης πνευματικης και αναπηριας εγωιστικης επαρσης παρα την δηθεν αποταυτοποιητικη του εμμονη ...ανικανος να επιδρασει στην κοινωνια και τον κοσμο ...κι αδιαφορος για τα δεινα του κοσμου....
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Απρ 2021, 10:38

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ που εβαλα και το αν και τον γκουρτζιεφ αφου πανω κατω αυτη
ειναι και η φιλοσοφια μου ασχετως αν μερικες ξεφευγω γιατι με προκαλουν
και εγω ειμαι αρκετα αδυναμος
σε ενα προηγουμενο που εγραψα ειχα πει οτι ειναι πολυ δυσκολος ο γυρισμος
στην κατασταση του πριν -σιγουρα δεν θα με καταλαβεις για αυτο δεν το συνεχιζω
ποια ειναι η κατασταση του πριν; ποια ειναι η κατασταση του τωρα ;
αναφερομαι στην οποια αφυπνηση που καταληγει στην απολυτη αποψη -γνωμη
που δεν την ειχε πριν καποιο ατομο -εμενα μου αρεσει να ξαναγυρνω στο τοτε
στο πρωταρχικο κυτταρο που δεν γνωριζε πολλα - δεν ειναι σπουδαιο και απλα δειχνει
οτι καθε γνωμη -αποψη εχει τις δικες της παθογενειες -εκφραζει την ιδια αδυναμια
με ολα που εχουν σχεση με μια συνθεση ή με μια αλληλουχια
φυσικα παρολο την προσοχη μου εχω μπει σε παγιδες που δεν μπορω να ξεφυγω
το κανω και γιατι εχω χασει την πιστη μου αλλα το καλο για μενα ειναι οτι το αναγνωριζω
και χαιρομαι για αυτο πχ ενα μικρο παραδειγμα ειναι οι μεγαλες αληθειες που λεει
ενας αγραμματος τσοπανης που δεν διαβασε κανενα βιβλιο και οτι λεει θα το εχει δει
παρατηρωντας την φυση
και ειναι μεγαλη υποθεση για ενα ατομο να γνωριζει τα ορια και άλλα να τα αποδεχεται
και αλλα να προσπαθει να τα ξεπερναει ....μαλλον ξεφυγα κατα πολυ απο αυτα που ηθελα
πραγματικα να πω - ο γκουρτζιεφ ειναι μια περιπτωση που θα πρεπει να την σκεφτεις
με περισσοτερη σκεψη και ουτε να την αποκλεισεις και ουτε να την αποδεχτεις

ολο το ποιημα μιλαει για την μη αποδοχη καθε τυπου που μπορει να χασει ενα ατομο
την "οραση του .. μας λεει βασικα να μπορεις να στεκεσαι αναμεσα σε καθε τι
χωρις ομως να ενστερνίζεσαι την γνωμη τους
μοιαζει αρκετα με οσα εχει πει ο σωκρατης και βεβαια ο λιαντινης ειχε αφιερωσει
αρκετες σελιδες σε πεισμα του ιδιου εαυτου του ...
αφου στις επομενες αναθεωρουσε χωρις να το καταλαβει
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 28 Απρ 2021, 17:44

σχολιο 108

....κοιτα νεμο,, ο βιοσοφιστης δνε ειναι ενας τρεχα γυρευε σοφιστιζων ... αφουγκραζεται τις προτεραιοτητες-αναγκες της ζωης και το τι ακριβως ειναι ο βιασμος και ο παγκοσμιος πονος απο αυτον...δεν μπορει να συνειδητποιεις οτι καιγεται η ψυχη σου εινα πανω σε τραπεζα ανελητης ψυχονοητικης βασανου το ιδιο και εκατομμυρια αλλες ψυχες και οτι βασανιζεται ο κοσμος ,...ρημαζονται τα εδαφη , οι θαλασσες τα ποταμια τα βουνα .. κι ενω ολα αυτα εισρεουν ως πνοη μεσα στο πνευμα σου εσυ να πινεις καφεδακι ανεμελος και να κωλοτριβεσαι χαριεντιζεσαι με τις γνωμε των παρακιαμακων των αδιαφορων οι ρημαδιων ετσι κια λλων ....

...ο βιοσοφιστης ειναι πολεμιστης στο πεδιο του .. οχι απλα ενας αντιστασιακος...πολεμιστης στο πλευρο Αρχαιότατων Δικαιομαχων Υψηλου Επιπεδου... δεν τον αναγκαζει κανεις, αλλα οι ιδιες οι ψυχονοητικες προδιαγραφες και η φυση του να ειναι τετοιος αγρυπνος φρουρος εμπολεμος ενεντια σε εκεινους ου βιαζουν τη Ζωη ..ανησυχος κια δραστηριος, οχι χασομερης, κωλοτριφτης, αερολογος ....διανοουμενος σοφιστομπιρμπιλιστης ..

...πανω απο δεκα χρονια μοιραζω συνειδητα, ως πηγαια ψυχονοητικη αναγκη μου, στο διαδικτυο ιδεες ενος Συναγερμου εξαιτιας ενος ασυδωτου Σχεδιου ...που αποκαλω Σχεδιο Αποκλισης ...η Αποστολη αυτη οπου κρατησε 20χρονια ως προς αυτη την φαση της κατανοησης της δικής μου και της προμηνυσης και προειδοποιησης των αλλων εχει σχεδον τελειωσει ...τα μηνυματα παρεληφθησαν ..αν θα παρθουν οι σωστες αποφασεις δεν εξαρταται απο μενα ...
...η αποστολη αυτη εγινε με δυσκολιες οχι με χειροκρατηματα και επιβραβευσεις αλλα με συνεχη απαξιωση με εκτοπισμους και μπαναρισματα ,, με απροσδοκητους εχθρους που μοιαζαν σαν να κινουνται ασυνειδητα απο δυναμεις που πληττονται απο τα μηνυματα μου ..και βεβαια υπο το καθεστως ενος ανελεητου ψυχονοητικου πολεμου ...ομως υπηρξε και στηριξη εννοειται ...τιποτεδεν θα καταφερνα χωρις αυτην ...

..οσοι σταθηκαν ευνοικα η ζωη τους το χρωστα ,, οσοι γιναν εμποδιο επισης χρωστουν στην ζωη και θα αναγκαστουν αποδωσουν καποια στιγμη το τιμημα του χρεους ...
...απο εκει και περα μοιραστηκαν κι αλλες ιδεες με κραυγαλεο τροπο ...δηλαδη μεγαλες γραμματοσειρες, χρωματα, εντονη παθιασμενη ολο επαρση μακροσκελης γραφή ...
...η Ζωη θα αποδειξει τι τελικα ηταν αυτη η ""Αποστολη"" .. αν ηταν μια φουσκα νοητικη της φαντασιας η της ψυχικης αναγκης για εκφραση ή κατι μεγαλοπνοο και ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΑ κρισιμο ..

..για να δεις ποσο παλια ειναι τα αριθμημενα μου σχολια για το τι συμβαινει στον κοσμο μας δες εδω ..οι επιθεσεις οι αναιτιες απαξιωσεις με αναγκαζαν να τα βαζω με διαχειριστες και να εκπαραθυρωνομαι .. αλλα εγω εκει ...πανω απο 10 χρονια κανω το ιδιο εχω περασει απο 15 φορουμ κραυγαζοντας ...απτοητη ... κραυγαζωντας τον κινδυνο ....
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=6841

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ...ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑΚΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ...ειναι ασχημο η καταστροφη να γινεται η δικαιωση σου ...αλλ εν προκειμενω δεν υπαρχει αλλος δρομος..

...αν παλι ολα αυτα ηταν απλα θυμαπατη καθολου δεν με πειραζει προχωρω και χωρις αυτα ετσι κι αλλιως σε δεκαδες α λλα νηματα οπως δειχνει το φορουμιστικο προφιλ μου ... δεν ειμαι μονο συνωμοσιολογος αλλα και κοινωνικος φιλοσοφος ψυχολογος θεολογος επιστημολογος κτλ κτλ κι ολες αυτε ςοι προσωπικοτητες ισορροπουν την νεομυθολογικη συνομωσιολογικη μου ...
...τα περισσοτερα νηματα μου δεν ειναι προσβασιμα πλεον ...εχουν θαφτει μεσα στα φορουμ ...αλλοτε τα ιδια τα φορουμ διαλυθηκαν ,, ολα ομως ειναι αποθηκευμενα και καταχωρημενα ...γυρω στα χιλια νηματα ...μονο στο μεταφυσικο επιβιωνουν καποια νηματα μου ...να δες

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=6841
1 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Απρ 2021, 18:26

κακως μπαινω σε ρολο δασκαλου δηλαδη να λεω στον αλλον τι και πως να πιστευει
αλλα ο καθενας μας εχει και τις αδυναμιες ετσι και εγω παρολο που συμφωνω
στις γενικοτητες που λες διαφωνω ως προς στην χρονικοτητα της συνειδητοποιησης
θα ηθελα να γραψω και εγω σε κατι που πιστευω αλλα οτι προσπαθησα να γραψω
ή να σκεφτω το ειδα και το διαβασα
....με λιγα λογια δεν υπαρχει τιποτα που δεν το εχουν σκεφτει ή γραψει
την ιδια σκεψη στον ιδιο χρονο εχουμε με εναν ινδιανο απο την κεντρικη αμερικη
την ιδια σκεψη στην ανατολη την ιδια σκεψη εκανε και ο αρχαιος σωκρατης
ή καποιος αλλος σε αλλο μερος μπορει να εχουν διαφορετικα λογια
αλλα η ουσια ειναι η ιδια

υπαρχουν εποχες που τα μυαλα των ανθρωπων συγχρονιζονται με ενα μυστηριο τροπο
που δεν μπορω να το κατανοησω και εδω και λιγα χρονια δεν ενδιαφερομαι για τιποτα αλλο
-εχω ενδιαφερον -μανια θα ελεγα μονο σε αυτο να κατανοησω τις συγχρονικοτητες
....αλλος για το κκε αλλος για οτιδηποτε αλλο και ο καθενας μας ειναι ενας ζηλωτης
με τον τροπο του -αλλοι παλι εναι τελείως αδιαφοροι και ασχολουνται μονο
με το προσωπικο οφελος - πως θα το περιγραψουμε;
μπορουμε να πουμε οτι ο ενας ή ο αλλος δεν χρειαζεται; μα ολα τα γουστα χρειαζονται
για να κινησουν το γραναζι της ζωης ..επειτα ειναι και το αλλο χωρις τους ζηλωτες
και τις προσπαθειες που αφοσιώνονται -δεν θα υπηρχε τιποτα ουτε και ο ανθρωπος
γιατι αυτο που κινει τα παντα στο ανθρωπινο συμπαν ειναι η θυσια

θα συνεχισουμε την συζητηση στο νημα τι μπορουμε να κανουμε θα με ενδιεφερε
να ακουσω τις αποψεις σου
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 29 Απρ 2021, 21:07

σχολιο 109

....ναι θα συνεχισουμε στο νημα < ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ >.. το αφησα λιγο να φυγει η γελιοποιητικη ενεργεια του ταραμπλαμπλααν ....εχω να εκφρασω εκει πολλες ιδεες και καθοδηγιες ...απο αυριο θα επαναφερω και τα ΒΙΟΣΟΦΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ του τριημερου του εορταστικου ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Fixer66
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Fixer66 » 16 Δεκ 2021, 20:23

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
ΤΟ ΨΕΥΔΟΔΙΛΗΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ

Πρόσφατη έρευνα έδειξε οτι το 49% του παγκόσμιου πληθυσμού εκφράζει δυσπιστία ως προς την σύγχρονη έμμεση δημοκρατία
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 13 Ιαν 2022, 15:15

Fixer66 έγραψε:
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
ΤΟ ΨΕΥΔΟΔΙΛΗΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ

Πρόσφατη έρευνα έδειξε οτι το 49% του παγκόσμιου πληθυσμού εκφράζει δυσπιστία ως προς την σύγχρονη έμμεση δημοκρατία

σχόλιο 110

..η εμμεσότητα δεν ειναι το προβλημα της δημοκρατιας της πραγματωμένης ... ουτε η αμεσότητα θα την κανει ουσιαστικη δημοκρατία ...
το προβλημα ειναι το μπλοκο των δημοκρατικων διεργασιών απο τις κοινωνικές ισχυρες ελιτ ...δεν μιλαμε ισως για απλο μπλοκο αλλα για ασφυκτικο ελεγχο απο αυτες μεσω ηλεκτρονικης δυσεξιχνιαστης νοθειας καταρχην των δημοκρατικων διεργασιων επιλογης αντιπροσωπων ..και βεβαια ο κοινωνικος γενικος αναλφαβητισμος ... αγνοια η ημιμαθεια των οικοκοινωνικων προβληματων ειναι στοιχεια της ψευδημοκρατιας ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”