ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 21 Απρ 2021, 10:38

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
σχόλιο 88

τα 8 πεδία κοινωνικής δραστηριοποίησης

....συνοψίζοντας λοιπόν ...ένα ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ...χρειάζεται...

-βασικά ορίσματα
-πορίσματα και αξιώματα
-κρίσιμα αξιώματα διακύβερνησης ή αλλιώς αρχές δημοκρατικής διακυβέρνησης
( οι 10 αρχές )
-ρυθμιστικοί κανόνες ( αξιώματα ρυθμιστικά τι είναι αναγκαίο και χρήσιμο να γίνει )

...κι όταν λέμε δημοκρατικά διακυβερνούμενη κοινωνία δεν εννοούμε μονο τον τροπο που λειτουργεί η πολιτεία -πολιτικό σύστημα αλλά τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία σε όλα τα διευθετημένα πεδία κοινωνικής δραστηριοποίησης ...( ο Τακης Φωτόπουλος την πρότυπο δημοκρατία την ονομάζει Περιεκτική Δημοκρατία...αλλά η λέξη <<περιεκτική> δεν αποδίδει τον δικαιονομικό και βιοσοφικό αναδιανεμητικό ρόλο της... οπότε θεωρούμε αδόκιμο τον όρο )

...άρα χρειαζόμαστε και αξιώματα-ορίσματα για να καθωρίσουμε αυτα τα 8 πεδία κοινωνικής δραστηριοποίησης και τους ανάλογους βασικους κανόνες( θεωρητικα οι κανόνες ρυθμισης λειτουργιών είναι αξιωματικες προτασεις για το τι είναι πρακτικα χρήσιμο να γίνει ) ρύθμισης της λειτουργίας τους...

-στην πολιτική
-στην εκπαίδευση
-στην έρευνα και την επιστήμη
-στην δικαιοσύνη
-στην οικονομία και παραγωγή
-στην υγεία
-στην φύλαξη και ασφάλεια στρατιωτική
-στην ψυχαγωγία

.. αυτό είναι ένα πρότυπο γενικού σχεδιασμού ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ...θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλα πρότυπα ...τώρα αν μπορεί να υπάρξει και μαθηματική θεμελίωση ..χμμμ... ..αλίμονο το ζητούμενο δεν είναι ένα σύνταγμα για υπολογιστές ουτε για ηλεκτρονικό παιχνιδΆκι ....αλλά για ζωντανά όντα που εξασφαλίζει την συντήρηση και την ανέλιξη της ζωής τους ...από την άλλη θα είχε ενδιαφέρον μια θεωρία που θα μπορούσε να μαθηματικοποιήσει τις κοινωνικές σχέσεις και τα πεδία κοινωνικής δρασης ...τα υποκείμενα όντα της δραστηριοποίησης και τις μεταξύ τους σχέσεις τις συμβιωτικές ή ανταγωνιστικές τις δομές που μπορούν να δημιουργηθούν απο ένα τέτοιο <<σώμα >> μαθηματικών <<οντοτήτων >>.... και να προβλέψει εξελίξεις του συντάγματος ( θα μιλήσουμε σε ειδικό σχόλιο γιαυτο ) ή νομοθεσίες αρμοστές με αυτό ...χμ αυτό θα μπορούσε να μας το πει ΦΟΡΜΙΓΞ αν δεν το είχε βάλει στα πόδια νευριασμένος και χμμμ...άπειρος όντας με τις διαδικτυακές συγκρούσεις ....

....αρκεί το μοντέλο να μη υπεραπλουστεύει τις κοινωνικές σχέσεις γιατί τότε μόνο για ηλεκτρονικό παιχνιδάκι θα είναι χρήσιμο ....

..το νήμα από πλευράς μου έχει φτάσει σε επαρκή ανάπτυξη ...από εκεί και πέρα με ΔΕΜΟ και σχόλια θα εστιάσω σε κάποιες πλευρές της Βιοσοφικής Αναδιανεμητικής Δημοκρατίας πχ δικαιοσύνη, εκπαίδευση κτλ ... και κάποιες σχέσεις ιδιοκτησία- κοινοκτησία ...εξουσία και νομή της κτλ καλώς εχόντων των πραγμάτων ...όσο υπάρχει το φόρουμ και για όσο παραμένω ενεργό μέλος του...και εννοείται ψυχονοητικα ικανή με δυνατότητα να διανέμω ιδέες και σκέψεις ( άλλο ιδέα άλλο σκέψη τη διαφορά την έχουμε ξαναεπισημάνει,, σκέφτηκε κανείς ποιά μπορεί να είναι ?? )

σχόλιο 90

...οχι 1 ουτε 2 αλλά 8 τα πεδια της κοινωνικής δραστηριοποίησης αρα και τα λεγόμενα πεδία της πρακτικής εφαρμογής της αναλογικής αναδιανεμητικης βιοσοφικης δημοκρατίας ή ηλιαίας ...μια κοινωνια πρεπει οργανωτικα να μιμειται τον Ηλιο και το τρόπο που αυτος κατανεμει το φως τους ..μια τετοια κοινωνια θα την λεμε στο εξης ΗΛΙΑΙΑ...

...θα αναρτησω μια σελιδα με αποσπασματα απο το βιβλιο μου για την εφαρμογη της ιδεας της αναδιανομης στα πρακτικα πεδία ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Απρ 2021, 10:47

ουτε εγω ειμαι στα καλα μου αυτο που σου ζητω ειναι να δωσεις την ιδια σημασια
και στην θεωρια και στην πραξη και στην εφαρμογη αυτης
γιατι απο θεωρια μπορω και εγω να σου πω πραγματα που δεν εχεις φανταστει
αλλα σε πραξη δεν μπορω να τα εφαρμοσω ή να τα αποδειξω
....αυτη ηταν και η διαφωνια μας πριν

και ειπες οτι θα γραψεις και κατι για την εφαρμογη και αυτο περιμενω και δεν θελω
λεπτομερεις αναλυσεις γιατι θα καταλαβω και απο τα λιγα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 21 Απρ 2021, 14:34

nemo έγραψε:ουτε εγω ειμαι στα καλα μου αυτο που σου ζητω ειναι να δωσεις την ιδια σημασια

και ειπες οτι θα γραψεις και κατι για την εφαρμογη και αυτο περιμενω και δεν θελω

σχολιο 91

....αν καποιος ποτε δνε σκεφτηκε και ποσο μαλλον δ εχει γραψει ουτε μια λεξη για το πως πχ φαντταζεται κατι που δεν του αρεσει οπως ειναι οργανωμενο πως μπορει αν ζηταει απο τοςυ αλλους να το κανουν ....και μαλιστα να τους επιπλξττει πυδεν το κανουν..
αδικος κοπος ...να σου εξηγω κατι που καν δνε φνατστηεκ σε αυτη την ηλικα τηνροχωρημενη οντα οτι υπαρχει .. νεμο ///δνε εισα για αυτο !!!παλι θα μπλεχτεις θα θολωσεις θα δει μπρστα σου παπαριες και τιποτε αλλο .. οοτε δνε μπαινω στον κοπο ...
αν θες δωσε ενα εμαιλ και θα σου στειλω μαι σελιδα με πρακτικες ιδεες λυσειςπχ ,,αλλ χμμ σνα να πρσοαπθεις να μιλησει για αναλυση χρωματων στον τυφλο η αυτο πουπασχει απο αχρωματοψια ... ειναι αδυνατον !!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Απρ 2021, 14:54

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
nemo έγραψε:ουτε εγω ειμαι στα καλα μου αυτο που σου ζητω ειναι να δωσεις την ιδια σημασια

σχολιο 91

....αν καποιος ποτε δνε σκεφτηκε και ποσο μαλλον δ εχει γραψει ουτε μια λεξη για το πως πχ φαντταζεται κατι που δεν του αρεσει οπως ειναι οργανωμενο πως μπορει αν ζηταει απο τοςυ αλλους να το κανουν ....και μαλιστα να τους επιπλξττει πυδεν το κανουν..
αδικος κοπος ...να σου εξηγω κατι που καν δνε φνατστηεκ σε αυτη την ηλικα τηνροχωρημενη οντα οτι υπαρχει .. νεμο ///δνε εισα για αυτο !!!παλι θα μπλεχτεις θα θολωσεις θα δει μπρστα σου παπαριες και τιποτε αλλο .. οοτε δνε μπαινω στον κοπο ...
αν θες δωσε ενα εμαιλ και θα σου στειλω μαι σελιδα με πρακτικες ιδεες λυσειςπχ ,,αλλ χμμ σνα να πρσοαπθεις να μιλησει για αναλυση χρωματων στον τυφλο η αυτο πουπασχει απο αχρωματοψια ... ειναι αδυνατον !!!

περιμενε να σκεφτω κατι που θα ελπιζω να το καταλαβεις πως το εννοω
γιατι εχω προβλημα στο να εξηγω τα αυτονοητα

στα προηγουμενα εγραφες θεωριες που σου ελεγα οτι ειναι μεν ωραιες αλλα ανεφαρμοστες
και συ νομιζες οτι σου την ελεγα- οπως και τωρα

σε μια στιγμη γραφεις οτι θα αναλυσεις και τον τροπο που θα εφαρμοστουν
και σου ειπα οτι ειμαι ολος αυτια για να ακουσω
τωρα μου λες οτι δεν τα γραφεις εδω αλλα θα μου τα στειλεις σε μήνυμα
δεν θελω σε μηνυμα αλλα εδω για να τα συζητησουμε και ευχομαι να κανω εγω λαθος
και συ να με διορθωνεις .....γιατι θελω καποιος να με διορθωνει αν κανω λαθος
ή να μου ανοιξει τα ματια σε μια λεπτομερεια που δεν θα την δω
γιατι δεν εχω κανενα εγωισμο ως προς την νοητικη μου λειτουργια
ουτε και κανενα ειδους συμπλεγμα ----περιμενω λοιπον να γραψεις κατι για την εφαρμογη
ολων αυτων που μας ελεγες τοσο καιρο και αν βαριεσαι γραψε μια δυο φρασεις
'και ασε εμενα να βγαλω την ακρη αυτα!!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 22 Απρ 2021, 17:08

σχόλιο 92

.... εδω μερικες ιδέες οργάνωσης πολιτειακής της ΗΛΙΑΙΑΣ ...συγκεκριμένα πώς μπορούν να λαμβάνονται οι αποφάσεις σε ένα συλλογικό όργανο μέσω εκλεκτορικών σωμάτων μέσα σε αυτό, καθώς δεν είμαστε όλοι ίσοι ( διαφορετικές ηλικίες, μόρφωση κτλ ) άρα η ψήφος μας δεν πρέπει να έχει ίδια δύναμη ..παράγραφος από το 2ο ΜΕΡΟΣ του Βιβλίου μου <ΗΛΙΑΙΑ ΜΙΑ ΒΙΟΣΟΦΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ> που θα κυκλοφορήσει σύντομα ελεύθερα μέσω διαδικτύου καταρχήν ...

<<
Ας δούμε ένα παράδειγμα διάκρισης εκλεκτορικών σωμάτων …ας υποθέσουμε ότι ακολουθούμε ένα συνδυασμό δύο κριτηρίων για την διάκριση των εκλεκτορικών σωμάτων, το κριτήριο της ηλικίας και το κριτήριο της μόρφωσης ή της εμπειρίας..

΄Ετσι μπορούμε να έχουμε πχ ένα πρότυπο δημιουργίας εκλεκτορικών σωμάτων με διαφορετική κυριότητα επί των αποφάσεων με την βοήθεια συντελεστών βαρύτητας των οποίων το άθροισμα θα πρέπει να ισούται με την μονάδα ..
..ας δούμε λοιπόν ένα παράδειγμα, θεωρώντας ότι προκύπτουν τα εξής 4 εκλεκτορικά σώματα
Α) ενηλίκων 25 - 40 μέσης εκπαίδευσης

Β)ενηλίκων 40 και άνω μέσης εκπαίδευσης

και τα αντίστοιχα της ανώτερης εκπαίδευσης ή με εμπειρία στην διαχείριση

Γ) ενηλίκων 25 - 40 ανώτερης εκπαίδευσης ή με εμπειρία
Δ) ενηλίκων 40 και άνω ανώτερης εκπαίδευσης ή με εμπειρία

..σε καθένα τώρα από αυτά τα εκλεκτορικά προσδίδουμε κι ένα ειδικό συντελεστή βαρύτητας επί των αποφάσεων του, φροντίζοντας το άθροισμα των συντελεστών να μην ξεπερνά την μονάδα …να ένα πρότυπο νομής συντελεστών βαρύτητας-κυριότητας επί των αποφάσεων ανά εκλεκτορικό σώμα ..

- ενηλίκων 25 -40 μέσης εκπαίδευσης με συντελεστή 0,10
- ενηλίκων 40 και άνω μέσης εκπαίδευσης με συντελεστή 0,20

- ενηλίκων 25 -40 ανώτερης εκπαίδευσης ή με εμπειρία με συντελεστή 0,30
- ενηλίκων 40 και άνω ανώτερης εκπαίδευσης ή με εμπειρία με συντελεστή 0,40

.. για να δούμε τώρα σε ένα ζήτημα που έχει τεθεί σε ψηφοφορία σε κάθε εκλεκτορικό σώμα πως συνδιαμορφώνονται με αναδιανεμητικό τρόπο τα τελικά αποτελέσματα ..αντί να θεωρηθούν τα μελη μιας συλλογικότητας ως ενιαίο σώμα με τα μέλη να έχουν ισοδύναμη ψήφο, παρά τις εμφανείς διαφορές τους σε γνώσεις, εμπειρία και ηλικία ,, αντί για αυτό λοιπόν, έχουμε μια κατάταξη σε εκλεκτορικά σώματα… τα ποσοστά των αποτελεσμάτων του κάθε σώματος πολλαπλασιάζονται με τους συντελεστές βαρύτητας – κυριότητας ..
…ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι το ζήτημα που ετέθη προς ψηφοφορία είναι η έγκριση του προυπολογισμού μιας παραγωγικής κοινότητας …

Το εκλεκτορικό σώμα Α με 100 μέλη δίνει : 70 ναι και 30 όχι άρα γινόμενα βαρύτητας- κυριότητας στο ναι 70x0,10 =7 και στο όχι 30x0,10=3

To εκλεκτoρικό σώμα Β με 150 μέλη δίνει : 50 ναι και 100 όχι, άρα γινόμενο βαρύτητας κυριότητας στο ναι 50x 0,20 = 10 και στο όχι 100x0,20=20

To εκλεκτoρικό σώμα Γ με 70 μέλη δίνει : 20 ναι και 50 όχι, άρα γινόμενο βαρύτητας κυριότητας στο ναι 20x 0,30 = 6 και στο όχι 50x0,30=15

To εκλεκτoρικό σώμα Δ με 30 μέλη δίνει : 10 ναι και 20 όχι, άρα γινόμενο βαρύτητας κυριότητας στο ναι 10x 0,40 = 4 και στο όχι 20x0,40=8

..για τα διάφορα εκλεκτορικά σώματα βρίσκουμε τα γινόμενα βαρύτητας - κυριότητας για τις δύο επιλογές ναι ή όχι τα προσθέτουμε και βρίσκουμε την αναλογικά κυρίαρχη επιλογή που είναι το όχι με 46 μονάδες συνολικό άθροισμα γινομένων βαρύτητας, ενώ το ναι συγκεντρώνει 27 μονάδες ως συνολικό άθροισμα γινομένων βαρύτητας …επί τοις εκατό αυτά τα αποτελέσματα αντιστοιχούν επί του συνόλου των μελών της συλλογικότητας, σε περίπου 36% ναι και 63% όχι ..αν δεν είχαμε εφαρμόσει το πρότυπο αυτό αναλογικότητας θα είχαμε ποσοστά επί τοις εκατό 42% ναι και 57% όχι …..μια αρκετά μικρότερη δηλαδή διαφορά ανάμεσα στα ναι και όχι ..τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αναλογικά πάντα από των αριθμό των μελών κάθε εκλεκτορικού σώματος ..τα εκλεκτορικά σώματα με χαμηλή κυριότητα επί των αποφάσεων αντιστάθμισαν την χαμηλή κυριότητα τους με το πλήθος τους …αν τα εκλεκτορικά σώματα ήταν ισοπληθή τα αποτελέσματα υπέρ του όχι θα ήταν πολύ περισσότερο ισχυρά …
..στο παράδειγμα αυτό που είναι ένα επιμεριστικό της ψήφου πρότυπο αναλογικότητας ( υπάρχει και το πολλαπλασιαστικό), η κυριότητα και το πλήθος των μελών ενός εκλεκτορικού σώματος συγκαθορίζουν την τελική απόφαση μάλιστα με αναλογικό δικαιονομικό τρόπο …

>>
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 22 Απρ 2021, 17:21

σχόλιο 93

...κι εδώ από το 3ο Μέρος για την οργάνωση της εκπαίδευσης σε κοινότητες 7 διαφορετικών πολιτειακών επιπέδων και για τα σώματα καθε εκπαιδευτικής κοινότητας που συναοφασιζουν και συνδιοικούν την κοινότητα ...

<< Το ηλιαίο εκπαιδευτικό σύστημα είναι οργανωμένο ως ολότητα σε :

• 7 επίπεδα όσα και τα επίπεδα πολιτειακής οργάνωσης και λειτουργίας
(συνοικιακό, δημοτικό, πολιτειακό συμπολιτειακό, ομοσπονδιακό , συνομοσπονδιακό ,
οικουμενικό)
• 4 βασικούς κύκλους σπουδών ή αλλιώς βαθμίδες ( κατώτερο ή πρωτοβάθμιο, μέσο ή δευτεροβάθμιο, ανώτερο ή τριτοβάθμιο, ανώτατο ή τεταρτοβάθμιο)

Μπορούμε να έχουμε λοιπόν :

-συνοικιακές εκπαιδευτικές κοινότητες, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες
-δημοτικές εκπαιδευτικές κοινότητες, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες
-εκπαιδευτικές κοινότητες πόλης, δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες
-εκπαιδευτικές κοινότητες συμπολιτείας, τριτοβάθμιες και τεταρτοβάθμιες
-εκπαιδευτικές κοινότητες ομοσπονδιακές, τριτοβάθμιες και τεταρτοβάθμιες
-εκπαιδετικές κοινότητες συνομοσπονδιακές, τριτοβάθμιες και τεταρτοβάθμιες
-εκπαιδευτικές κοινότητες οικουμένης, τεταρτοβάθμιες

Η οργάνωση διοίκηση εκπαιδευτικών κοινοτήτων

Η δικτύωση των εκπαιδευτικών κοινοτήτων είναι κάθετη κι οριζόντια δηλαδή είναι δυνατόν να δικτυώνονται διαμέσου διαφορετικών επιπέδων πολιτειακής οργάνωσης ή στο ίδιο επίπεδο και αυτή η δικτύωση μπορεί να συνδέεται με την κανονικη πολιτειακή οργάνωση του Βασικού Δικτύου και τις επιμέρους επικράτειες του ή να έχει σχέση με άλλες παράλληλες δικτυώσεις που αποτελούν τα Παράπλευρα Δίκτυα …

…για παράδειγμα είναι δυνατόν να έχουμε μια συνοικιακή εκπαιδευτική κοινότητα δικτυωμένη κανονικά με τις άλλες συνοικιακές εκπαιδευτικές κοινότητες του ίδιου δήμου ( οριζόντια δικτύωση κανονική ) ή με εκπαιδευτικές κοινότητες συνοικιακές άλλων δήμων ( οριζόντια δικτύωση παράπλευρη )….επίσης είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικές κοινότητες, οι συνοικιακές να είναι δικτυωμένες με εκπαιδευτικές κοινότητες του δήμου τους ή της πόλης τους ή της συμπολιτείας κτλ στην οποία υπάγονται ( κάθετη κανονική δικτύωση ) ή δικτυωμένες με εκπαιδευτικές κοινότητες ανώτερου επιπέδου άλλου δήμου, πόλης, συμπολιτείας κτλ ( κάθετη δικτύωση παράπλευρη )

H διοικητική διαχειριστική οργάνωση των εκπαιδευτικών κοινοτήτων

Κάθε εκπαιδευτική κοινότητα είναι οργανωμένη σε 4 βασικά συλλογικά σώματα και τις αντίστοιχες συνελεύσεις τους :

-το σώμα των ειδικών επιστημόνων διδασκάλων που διενεργούν το βασικό πρόγραμμα διδασκαλίας, μαθητείας και έρευνας

- το σώμα των κηδεμόνων και πολιτών γενικά που αυθορμήτως και οικειοθελώς που μετέχουν στις δραστηριότητες της κοινότητας τις επιμορφωτικές, ερευνητικές και γενικά τις πολιτιστικές ( η συμμετοχή αυτή εξάλλου αποτελεί ένα από τα κοινωνικά καθήκοντα μονολότι δεν θεωρείται αναγκαστική αλλά ασκείται ως καθήκον ελεύθερα κι επιλεκτικά )

-το σώμα των ειδικών στελεχών κι εργαζόμενων που υποστηρίζουν τη λειτουργία της κοινότητας
( διοικητικοί, τεχνικοί, ψυχολόγοι, οικονομικοί σύμβουλοι κτλ )

- το σώμα των μαθητευόμενων

>>
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 22 Απρ 2021, 17:25

σχόλιο 94

...εδω για την οργανωση του υγειονομικού συστήματος...

<<Κάθε υγειονομική κοινότητα είναι οργανωμένη σε 4 βασικά συλλογικά σώματα και τις αντίστοιχες συνελεύσεις τους :

-το σώμα των ειδικών επιστημόνων ιατρών και νοσηλευτών που διενεργούν τις βασικές υγειονομικές δράσεις στις τρεις βαθμίδες
- το σώμα των συγγενών και φίλων των ασθενών και των πολιτών γενικά που αυθορμήτως και οικειοθελώς που μετέχουν στις δραστηριότητες της κοινότητας τις επιμορφωτικές, ερευνητικές και γενικά τις πολιτιστικές
( η συμμετοχή αυτή εξάλλου αποτελεί ένα από τα κοινωνικά καθήκοντα μονολότι δεν θεωρείται αναγκαστική αλλά ασκείται ως καθήκον ελεύθερα κι επιλεκτικά όπως και στις εκπαιδευτικές κοινότητες )
-το σώμα των ειδικών βοηθητικών στελεχών κι εργαζόμενων που υποστηρίζουν τη λειτουργία της κοινότητας
(διοικητικοί, τεχνικοί, ψυχοκοινωνιολόγοι, οικονομικοί σύμβουλοι κτλ )
- το σώμα των ασθενών –νοσηλευόμενων, θεραπευόμενων

…από τις συνελεύσεις των 4 σωμάτων εκλέγονται οι εκπρόσωποι που θα συστήσουν το
υ γ ε ι ο ν ο μ ι κ ό σ υ μ β ο ύ λ ι ο με ορισμένη διαχειριστική θητεία …
…ένα μεγάλο ζήτημα είναι η αντιπροσώπευση των σωμάτων σε αυτό το ανώτερο όργανο της κάθε υγειονομικής κοινότητας αλλά και το
σ ύ σ τ η μ α ν ο μ ή ς τ η ς κ υ ρ ι ό τ η τ α ς επί των αποφάσεων, ανάμεσα στα μέλη κάθε σώματος, ανάμεσα στα σώματα κάθε υγειονομικής κοινότητας αλλά και μεταξύ υγειονομικών κοινοτήτων διαφορετικού επιπέδου κατά την κάθετη δικτύωση …

…από εκεί και πέρα τα μέλη των υγειονομικών συμβουλίων κυκλικά και ανακλητά αν χρειαστεί εκπροσωπούν την κοινότητα σε φορείς που συστήνονται κατά την οριζόντια ή κάθετη δικτύωση τους με άλλες υγειονομικές κοινότητες ανώτερων επιπέδων ή ομόλογων δηλαδή του ίδιου επιπέδου ( πάντα κατά τα πρότυπα εκπροσώπησης των πολιτειακών φορέων ).

Τα ζητήματα κι οι αποφάσεις που αφορούν στην κοινότητα διακρίνονται σε :

-αυτά τα ζητήματα και τις αποφάσεις που η εμβέλεια της επιδραστικότητας τους είναι μεγάλη και εκτείνεται στην συνοικιακή κοινωνία ή το δήμο ή την πόλη κτλ οπότε σε αυτά τα ζητήματα και στις αντίστοιχες αποφάσεις εμπλέκονται αναγκαστικά οι πολιτειακοί φορεις του Βασικού Δικτύου της Ηλιακής Πολιτείας ανάλογα με το άνοιγμα εξουσίας που θα δοθεί σε ένα ζήτημα

-αυτά τα ζητήματα και τις αποφάσεις που αφορούν μόνο μια συγκεκριμένη υγειονομική κοινότητα ή ένα δίκτυο κοινοτήτων στο οποίο αυτή είναι μέλος

…οι αποφάσεις παίρνονται με αναλογικό τρόπο με τη βοήθεια ειδικών συντελεστών που δείχνουν την ισχύ της κυριότητας κατά άτομο ή κατά συλλογικό φορέα που εξαρτάται από το επίπεδο της υγειονομικής κοινότητας, το συλλογικό σώμα της κοινότητας το οποίο συναποφασίζει από τη θέση των εκλεκτόρων σε ατομικό επίπεδο μέσα σε μια ιεραρχία κοινωνικής επαξίωσης…

>>
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 22 Απρ 2021, 17:29

σχόλιο 95

...για την οργάνωση του δικαιονομικού συστήματος ....

<<

Το ηλιαίο δικαιονομικό σύστημα είναι οργανωμένο ως ολότητα σε :

• 7 επίπεδα όσα και τα επίπεδα πολιτειακής οργάνωσης και λειτουργίας
-συνοικιακό
-δημοτικό
-πολιτειακό
-συμπολιτειακό,
-ομοσπονδιακό
κτλ.
και επιπλέον ειδικά για τους δικαστικές κοινότητες έχουμε :

• 3 βασικά βαθμίδες δικαιονομικής δικαστικής δράσης

-την πρωτοβάθμια δράση
-τη δευτεροβάθμια δράση όπου δικάζονται υποθέσεις σε
καθεστώς παραδικίας,
-την τριτοβάθμια δράση που δικάζονται υποθέσεις σε καθεστώς
εκδικίας ή υπερδικίας

Μπορούμε να έχουμε λοιπόν ειδικά για τις δικαστικές δικαιονομικές κοινότητε σαν έχουμε :

-συνοικιακές δικαστικές κοινότητες, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και
τριτοβάθμιες
-δημοτικές δικαστικές κοινότητες, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και
τριτοβάθμιες
-δικαστικές κοινότητες πόλης, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και
τριτοβάθμιες
-δικαστικές κοινότητες συμπολιτείας, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες
και τριτοβάθμιες
- ομοσπονδιακές, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και
τριτοβάθμιες
- συνομοσπονδιακές, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και
τριτοβάθμιες δικαστικές κοινότητες
-δικαστικές κοινότητες οικουμένης, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και
τριτοβάθμιες

2. Η οργάνωση και διοίκηση δικαιονομικών κοινοτήτων

Η δικτύωση των δικαιονομικών κοινοτήτων είναι κάθετη κι οριζόντια δηλαδή είναι δυνατόν να δικτυώνονται διαμέσου διαφορετικών επιπέδων πολιτειακής οργάνωσης ή στο ίδιο επίπεδο και αυτή η δικτύωση μπορεί να συνδέεται με την κανονική πολιτειακή οργάνωση, του Βασικού Δικτύου και του Συπληρωματικού Δικτύου ή του Παράπλευρου Δικτύου και τις επιμέρους επικράτειες τους …

>>

κτλ κτλ κτλ ...............................................................
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 22 Απρ 2021, 17:39

σχόλιο 96

....ολοκληρώνω το δικαιονομικό σύστημα και προχωρώ στην οργάνωση του στρατού, της οικονομίας, χμμμ... και της ψυχαγωγίας ..νοικοκυρεμένα πράγματα γυναικεία οράματα μέσα σε ένα μουρδουλοτακτοποιημένο κόσμο αντροκρατούμενο όπου ακμάζει η αποστατική αναρχία ενδεδυμένη μια εικονικη αφύσικη τάξη ...
...το έργο θα φτάσει τις 400 η και 500 σελίδες ...

....στο στρατονομικο συστημα οραματίζομαι στρατιωτικές δυνάμεις στις αποφάσεις των οποίων θα πέρνουν μέρος και οι πολίτες .. τόσο ""απλά"" !!!!
...και οι διοικητές με ειδικες στρατιωτικές σπουδές των στρατιωτικών σωμάτων θα λογοδοτούν στα σώματα πολιτιτοφυλακών για την κάθε τους απόφαση ....

....μπορειτε να φανταστειτε στην θεση των στρατιωτικων σωματων των ολιγαρχουμενο με σιδερενια τυφλη υπακοη ...χμ τις στρατονομικες κοινοτητες με βιοσοφικο πνευμα ???αλλο πραγμα...

...ετσι ενας στρατος ευθυγραμισμενων τεχνητα, στρατιωτων δεκαδων χιλιαδων τυφλων ασυνειδητων Η ΡΟΜΠΟΤΟΕΙΔΏΝ ΑΚΟΜΗ ..ασυνειδητων ως προς του σκοπους του πολεμου η παραπλανημενων με ψεματα και ιδεοληψίες ..χμμ... μπορει να γινει μπουχος μπροστα σε ενα στρατιωτικό σωμα 100 εκλεκτων στρατιωτων μιας βιοσοφικης κοινότητας ... για τον προφανη λογο οτι οι βιοσοφικοι στρατιωτες γνωριζουν γιατι πολεμουν κι εχουν αναπτυγμενο το πνευμα της συλλογικοτητας και αλληλεγγυης χμμ μα πανω απο ολα εχουν συμμαχο στο πλευρο τους και ΕΝΕΡΓΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ .........

...ενας βιοσοφιστης πολεμιστης μπορει να αφοπλισει και να καταστησει αχρηστη μονος του μια ολοκληρη ταξιαρχια πολεμιστων τεχνητα πειθαρχημενων του ανισορροπου συστηματος αυτη εινα η αναλογια !!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 22 Απρ 2021, 19:43

διαβασα το πρωτο ποστ σου και λιγο το δευτερο δεν θα μπω σε λεπτομερειες για να μην μπερδευτουμε -δεν το βρηκα παραλογο ουτε και μη εφαρμόσιμο

το μονο που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι οτι για να εφαρμοστει ακομη και μια ιδεα
απο αυτο που λες θα πρεπει ηδη ο λαος να ειναι κατα καποιον τροπο εκπαιδευμενος
και με τον ιδιο βαθμο μορφωσης αυτα απαιτουν μαξιμουμ πενηντα χρονια προσπαθειας
επειτα ειναι και το αλλο οταν δουλευεις πανω σε κατι θα πρεπει να σκεφτεις και τα πιθανα
προβληματα που θα προκυψουν ακομη σε ενα φαινομενικα απλο και αθωο προβλημα

τα υπολοιπα με την ησυχια μου υσ.....κατι ακομα που μπορει να ειναι εκτος αλλα θα το πω
εχεις διαβασει την πολιτεια του πλατων; αν ναι σε τι διαφερει απο την δικη σου ;
θα μου πεις οτι ειναι πιο συγκροτημενη και πιο περιπλοκη θα συμφωνησω
αλλα σε μια γενικη ιδεα δεν αλλαζει τιποτα απο οσα λες κι συ
καταληγω στο εξης οτι μπορουμε να γραψουμε ενα αριστουργημα φαινομενικα αριστο
αλλα ο απλος και μεσος ανθρωπος να μην του αρεσει ή να μην το ψηφισει
και εκει ειναι το προβλημα
και στην τελικη η διαφωνια μας εχει να κανει με το πριν και το μετα
εγω σκεπτομαι τις λυσεις για το τωρα με τα υλικα που εχω
και συ σκεφτεσαι το μετα οταν η ανθρωποτητα αποκτησει την νοημοσυνη
να προγραμματισει την καθε λεπτομερεια
0 .