ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
-
- Rookie poster
Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Σας ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση.
0 .
-
- Supreme poster
ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Σας ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση.
και μεις ευχαριστουμε μια και φανηκες ατομο ψαγμενο και σκεπτομενο
ολα τα συστηματα που σκεφτομαστε ειναι ατελη γιατι παραγονται απο ατελη οντα
αλλα η ατέλεια ειναι αυτη που κανει τους ανθρωπους να σκεπτονται και να ενεργουν
ανατρεποντας το κατεστημενο το πρωτευον για μενα συστημα ειναι αυτο που θα αφηνει
ελευθερη την ατελεια ή ενας μερος απο αυτην
υσ..να συμπληρωσω και κατι που το αφησα λογω αφηρημάδας
τα παντα οφειλονται σε συνθήκες του ανταγωνισμου
με την εννοια οτι ανταγωνισμος ειναι και η φυση πλημμύρες παγωνια ζεστη φωτια κλπ
και επισης ανταγωνισμος ειναι και οι συνεργασίες που φερνουν πολεμους δυστυχία κλπ
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
- Extreme poster
ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Σας ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση.
σχόλιο 87
...αυτό να μας μείνει .. τι συνέπειες μπορεί να έχει η συμπεριφορά ενος κακοήθους που δεν σεβεται την επιθυμία του δημιουργου ενος νηματος συζητησης και έχει κολλήσει σαν τσιμπουρι να απαξιωνει αξιε ςπου εκεινη θετει μαλιστα χαρακτηριζοντας τες << παπαριες >>... ..να γιατι λεμε επαρκης λογικη και συνειδητοτητα αρχη της δημοκρατικης συμβίωσης ...
...λυπαμαι Φορμιγξ αν απογοητευτηκες σιγουρα αν μιλουσαμε μονο εγω, εσυ κι ο Παυλος θα ειχε αλλη καταληξη η συζητηση...αλλα δε μπορουσα να ανεχτω οχι μονο τον νεμο αλλα και την δικη σου απαθεια και <<σεβασμο>> στην ασυδωσια ενος συνομιλητη και στο τροπο που μου φερθηκε με τις απαξιωσεις του....τον τακτοποιησα .. τον λογοκρινα ......εκανα το συμφωνο με τις αρχες μου ...εξαλλου το νημα το ανοιξα εγω και σπανιως εγκαταλειπω τα νηματα μου απο τις ειθεσεις των αλλων φορουμιστων ...
...προχωρω μονη,, οπως και με τα δεκαδες εξαλλου αλλα νηματα μου ....
* ομως αν το σκεφτεις ο τσαλαπετεινος νεμο εδρασε ως καταλυτης για να αποδεικτει και η δικη σου αμετροπρεπεια ευθιξια και απαξιωση απενατι στο νημα ....συνεχιζω μονη ...το καλυβι εχει διαλυθει το καθισμα ομως της νηματοθετριας με ενα <<τσιμπουρι >>κολημενο στο ποδαρι της καρεκλας τον"" νεμο"" συνεχίζεται ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
- Supreme poster
mυθηρα συνεχισε να γραφεις κανονες συμπεριφορας για την βιοσοφιστικη δημοκρατια
αλλα σαν τιτλο να βαλεις μονο για ατομα με επαρκη λογικη
τα υπολοιπα εξοριζονται και θαβονται βαθια στο χωμα
εγω προσπαθησα να σου δειξω οτι ο κοσμος δεν φτιαχτηκε με επαρκη λογικη
αλλα με ανακατα ολα τα στοιχεια που διεπουν τον ανθρωπο
την αλλη φορα καλεσε γυναικες που να εχουν απο δεκα γατες τουλαχιστον
και να πινουν μονο τσαι να τρωνε φρουτα αλλα να μην χεζουν
και περιττο να σε πω γιατι δεν θα το καταλαβεις ουτε και αυτο οτι αν παρουμε τους δεκα πρωτους φιλοσοφους στον κοσμο και τους βαλουμε να συζητησουν
για μια εβδομαδα στο τελος θα πλακωθουν ολοι στο ξυλο
αυτο δεν σημαινει οτι πασχουν απο ανεπαρκεια λογικης
ξεκολλα απο την εμμονη σου και αφιερωσε τον χρονο εκει που θα εχει μια ουσια
αλλα σαν τιτλο να βαλεις μονο για ατομα με επαρκη λογικη
τα υπολοιπα εξοριζονται και θαβονται βαθια στο χωμα
εγω προσπαθησα να σου δειξω οτι ο κοσμος δεν φτιαχτηκε με επαρκη λογικη
αλλα με ανακατα ολα τα στοιχεια που διεπουν τον ανθρωπο
την αλλη φορα καλεσε γυναικες που να εχουν απο δεκα γατες τουλαχιστον
και να πινουν μονο τσαι να τρωνε φρουτα αλλα να μην χεζουν
και περιττο να σε πω γιατι δεν θα το καταλαβεις ουτε και αυτο οτι αν παρουμε τους δεκα πρωτους φιλοσοφους στον κοσμο και τους βαλουμε να συζητησουν
για μια εβδομαδα στο τελος θα πλακωθουν ολοι στο ξυλο
αυτο δεν σημαινει οτι πασχουν απο ανεπαρκεια λογικης
ξεκολλα απο την εμμονη σου και αφιερωσε τον χρονο εκει που θα εχει μια ουσια
0 .
-
- Supreme poster
και να μην το ξεχασω απο δω και περα θα προσεχω την καθε σου φραση
οποτε οτι θα γραφεις να το προσεχεις και να εχεις επιχειρηματα
και οχι σε αναφορες καθωσπρεπισμου
οποτε οτι θα γραφεις να το προσεχεις και να εχεις επιχειρηματα
και οχι σε αναφορες καθωσπρεπισμου
0 .
-
- Supreme poster
μυθηρα δεν πιστευω να δηλωσες παραιτηση απο το νημα !!!!!
ανακαλω οσα ειπα για σενα σκεφτηκα οτι ειναι καλυτερα να συζηταμε
εμεις οι απολυτα τρελοι μεσα στον παραλογισμο μας
παρα να συζηταω με τους λογικους ..αμαν πια !!!
0 .
-
- Extreme poster
nemo έγραψε:μυθηρα δεν πιστευω να δηλωσες παραιτηση απο το νημα !!!!!
αναρίθμητο
...δεκτή η ανακλησις των λεγομένων σου ...δεν μου αρεσει να τα τσουγκράω με αυτους που καπου στο βαθος των λεγομενων τους βγαζουν μια λογικη ανησυχία για την δημοκρατία ..και τις κομμουνιστικες διανεμητικες ανακατωσουρες ...αλλα οχι λογω της ανησυχιας αυτης να ακυρωσουμε και αξιες και οραματα για μια δημοκρατικη διακυβερνηση επι της ουσίας ...αν ομως ξανα απαξιωσεις την δημοκρατια ως οραμα θα σε ξανα αποκλεισω ...
..κατοπιν της ανακλησης των λεγομενων σου .λυεται ο αποκλεισμος απο τα θεματα μου ...οπως αλλωστε το ειχα υποσχεθει...
..η εθνικο πατριωτικος χώρος μου ειναι συμπαθης ..ΒΕΒΑΙΑ οταν δεν εκτρεπεται απο επιθετικες και βιαιες στρατηγικες και ατακτικες και γινεται το ενα ακρο της επιθετικοτητας ..το ενα ακρο ειναι η βια η επαναστατικη απελευθερωτικη και η δικη της εκτροπη οταν διψουν να ανακτησουν οι επανασταστες αυτο που τους εχει στερησει το συστημα ....εξουσια δηλαδη ...
...οι μοναρχικες εθνικοπατριωτικες τασεις οταν ειναι εντιμες εκφραζουν μια αγωνια για τις αξιες του παρελθοντος που χανονται ( υπαρχουν τετοιες αξιες που δεν πρέπει αν χαθουν ) ειναι η λογικη εκφραση της συντηρητικης δυναμης τη ζωης ...δυο δυναμεις και τασεις εχει η ζωη την συντηρηση και την εξελιξη-ανελιξη ...οταν ο οραματιστης ακυρωνει την μια απο αυτες την συντηρηση ...βρισκεται σε λαθος δρόμο ....
...η βιοσοφικη αναδιανεμητκη κοινωνια ειναι ορκισμενη να υπηρετησει και τις δυο δυναμεις της ζωης συντηρηση κι ανελιξη της ζωης ...γιαυτο ο εντιμος μη επιθετικος και μη ακραιος εθνοπατριωτισμος ως εκφραση της συντηρητικης τασης τη ζωης ( οχι της συντηρησης ενος καταχρηστικου συστηματος ) έχει θέση σε αυτήν ....
...οσο για την καλτσα την αντρικη την φορεμενη μεσα σε αρβυλα για 10 χρονια ...ναι καπου βγαζεις τεοιες βρωμερες παρωχημενες σκεψεις κυρ νεμο .. γιαυτο κοιτα να πληνεις καλα τα ποδια σου και να βαλεις καινουργιες καλτσες και παπουτσακι κανονικο οχι αρβυλα .. η αρβυλα χρειαζεται για πολυ σκληρες καταστασεις ... φυλατες τις αρβυλες μπορει και να χρειαστουν καποια στιγμη ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
- Extreme poster
ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 72
...ΕΝΑ ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ...
ΤΟ ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΓΚΩΔΗΣ ΤΟΜΟΣ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ΣΕΛΙΔΩΝ ,, ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΙΣ 1000 ΣΕΛΙΔΕΣ ...
...ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΩΣ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ...
...ΕΝΑ ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ...
...κι αυτός είναι ο λόγος που ανοίχτηκε αυτό το νήμα, σε ένα φόρουμ που πολύ πιθανά να έχει ελάχιστο ακόμη χρόνο ζωής...ανοίκτηκε για να προκαλέσει μια συλλογική προσπάθεια πέρα και πάνω από την όποια δική μας ατομική .... γιαυτό τα νήματα αυτά κι όλα όσα καταθέσαμε και θα καταθέσουμε στην συνέχεια ( για όσο υπάρχει το φόρουμ αυτό ) με μόχθο πνευματικό αποθηκεύστε τα ... για να είναι μια διαδικτυακή παρακαταθήκη και πνευματική περιουσία των ιδεών που κυκλοφόρησαν μέσα στο διαδίκτυο στην αδυσώπητη αυτή ύπουλα εκβιαστική εποχή μας της Σκληρής και Ανελέητης Εντείχισης- Φυλάκισης της Ζωής του Κόσμου μας μέσα στον ασφυκτικό κλοιό των Τεχνητών Η/Μ Πολωτικών Πεδίων
...συνεχίζουμε σταθερά στην γραμμή αυτή ανάπτυξης του νήματος για την δημοκρατική αναδιοργάνωση των κοινωνιών .....>>>>>>>>>>
σχόλιο 88
τα 8 πεδία κοινωνικής δραστηριοποίησης
....συνοψίζοντας λοιπόν ...ένα ΒΙΟΣΟΦΙΚΟ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ...χρειάζεται...
-βασικά ορίσματα
-πορίσματα και αξιώματα
-κρίσιμα αξιώματα διακύβερνησης ή αλλιώς αρχές δημοκρατικής διακυβέρνησης
( οι 10 αρχές )
-ρυθμιστικοί κανόνες ( αξιώματα ρυθμιστικά τι είναι αναγκαίο και χρήσιμο να γίνει )
...κι όταν λέμε δημοκρατικά διακυβερνούμενη κοινωνία δεν εννοούμε μονο τον τροπο που λειτουργεί η πολιτεία -πολιτικό σύστημα αλλά τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία σε όλα τα διευθετημένα πεδία κοινωνικής δραστηριοποίησης ...( ο Τακης Φωτόπουλος την πρότυπο δημοκρατία την ονομάζει Περιεκτική Δημοκρατία...αλλά η λέξη <<περιεκτική> δεν αποδίδει τον δικαιονομικό και βιοσοφικό αναδιανεμητικό ρόλο της... οπότε θεωρούμε αδόκιμο τον όρο )
...άρα χρειαζόμαστε και αξιώματα-ορίσματα για να καθωρίσουμε αυτα τα 8 πεδία κοινωνικής δραστηριοποίησης και τους ανάλογους βασικους κανόνες( θεωρητικα οι κανόνες ρυθμισης λειτουργιών είναι αξιωματικες προτασεις για το τι είναι πρακτικα χρήσιμο να γίνει ) ρύθμισης της λειτουργίας τους...
-στην πολιτική
-στην εκπαίδευση
-στην έρευνα και την επιστήμη
-στην δικαιοσύνη
-στην οικονομία και παραγωγή
-στην υγεία
-στην φύλαξη και ασφάλεια στρατιωτική
-στην ψυχαγωγία
.. αυτό είναι ένα πρότυπο γενικού σχεδιασμού ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ...θα μπορούσαν να υπάρχουν κι άλλα πρότυπα ...τώρα αν μπορεί να υπάρξει και μαθηματική θεμελίωση ..χμμμ... ..αλίμονο το ζητούμενο δεν είναι ένα σύνταγμα για υπολογιστές ουτε για ηλεκτρονικό παιχνιδΆκι ....αλλά για ζωντανά όντα που εξασφαλίζει την συντήρηση και την ανέλιξη της ζωής τους ...από την άλλη θα είχε ενδιαφέρον μια θεωρία που θα μπορούσε να μαθηματικοποιήσει τις κοινωνικές σχέσεις και τα πεδία κοινωνικής δρασης ...τα υποκείμενα όντα της δραστηριοποίησης και τις μεταξύ τους σχέσεις τις συμβιωτικές ή ανταγωνιστικές τις δομές που μπορούν να δημιουργηθούν απο ένα τέτοιο <<σώμα >> μαθηματικών <<οντοτήτων >>.... και να προβλέψει εξελίξεις του συντάγματος ( θα μιλήσουμε σε ειδικό σχόλιο γιαυτο ) ή νομοθεσίες αρμοστές με αυτό ...χμ αυτό θα μπορούσε να μας το πει ΦΟΡΜΙΓΞ αν δεν το είχε βάλει στα πόδια νευριασμένος και χμμμ...άπειρος όντας με τις διαδικτυακές συγκρούσεις ....
....αρκεί το μοντέλο να μη υπεραπλουστεύει τις κοινωνικές σχέσεις γιατί τότε μόνο για ηλεκτρονικό παιχνιδάκι θα είναι χρήσιμο ....
..το νήμα από πλευράς μου έχει φτάσει σε επαρκή ανάπτυξη ...από εκεί και πέρα με ΔΕΜΟ και σχόλια θα εστιάσω σε κάποιες πλευρές της Βιοσοφικής Αναδιανεμητικής Δημοκρατίας πχ δικαιοσύνη, εκπαίδευση κτλ ... και κάποιες σχέσεις ιδιοκτησία- κοινοκτησία ...εξουσία και νομή της κτλ καλώς εχόντων των πραγμάτων ...όσο υπάρχει το φόρουμ και για όσο παραμένω ενεργό μέλος του...και εννοείται ψυχονοητικα ικανή με δυνατότητα να διανέμω ιδέες και σκέψεις ( άλλο ιδέα άλλο σκέψη τη διαφορά την έχουμε ξαναεπισημάνει,, σκέφτηκε κανείς ποιά μπορεί να είναι ?? )
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
-
- Supreme poster
περιμενα να μας πεις για αυτο που περιεχει ολο το ζουμι ..δηλαδη τα δυσκολα
σε πρακτικο πεδιο ...αλλα αργεις
το νήμα από πλευράς μου έχει φτάσει σε επαρκή ανάπτυξη ...από εκεί και πέρα με ΔΕΜΟ και σχόλια θα εστιάσω σε κάποιες πλευρές της Βιοσοφικής Αναδιανεμητικής Δημοκρατίας πχ δικαιοσύνη, εκπαίδευση κτλ ... και κάποιες σχέσεις ιδιοκτησία- κοινοκτησία ...εξουσία και νομή της κτλ καλώς εχόντων των πραγμάτων ...όσο υπάρχει το φόρουμ και για όσο παραμένω ενεργό μέλος του...και εννοείται ψυχονοητικα ικανή με δυνατότητα να διανέμω ιδέες και σκέψεις ( άλλο ιδέα άλλο σκέψη τη διαφορά την έχουμε ξαναεπισημάνει,, σκέφτηκε κανείς ποιά μπορεί να είναι ?? )
το νήμα από πλευράς μου έχει φτάσει σε επαρκή ανάπτυξη ...από εκεί και πέρα με ΔΕΜΟ και σχόλια θα εστιάσω σε κάποιες πλευρές της Βιοσοφικής Αναδιανεμητικής Δημοκρατίας πχ δικαιοσύνη, εκπαίδευση κτλ ... και κάποιες σχέσεις ιδιοκτησία- κοινοκτησία ...εξουσία και νομή της κτλ καλώς εχόντων των πραγμάτων ...όσο υπάρχει το φόρουμ και για όσο παραμένω ενεργό μέλος του...και εννοείται ψυχονοητικα ικανή με δυνατότητα να διανέμω ιδέες και σκέψεις ( άλλο ιδέα άλλο σκέψη τη διαφορά την έχουμε ξαναεπισημάνει,, σκέφτηκε κανείς ποιά μπορεί να είναι ?? )
0 .
-
- Extreme poster
nemo έγραψε:περιμενα να μας πεις για αυτο που περιεχει ολο το ζουμι ..δηλαδη τα δυσκολα
σχόλιο 89
.. τι εννοεις πρακτικο πεδίο ???εξηγησου ...εννοειται οποιος εχει καθησει να φταξει αρχες ... εχει και την εγνοια της πρακτικης εφαρμογης ,,, πχ στην πολιτικη στην εκπαιδευση κτλ .. αυτο εννοεις προκτικο πεδιο..
...ολα οσα γραφω ειναι μεσα απο το Βιβλιο για την Βιοσοφικη Δημοκρατια που ετοιμαζω ...πανω απο 400 σελιδες θα εχιε και συνεχεια υπολογιζω με τα σχολια μαζι τα κρισιμα να φτασει τις 1000 σελιδες ...θελει βεβαι συνεχεια της πρσπαθεια διαβιου οσο κρατησει ο βιος ..... ολα τα πρακτικα τα βασικα τα εχω σκεφτει .. αλλα στο διαδικτυο δημοσιευω μονο το 1% των θεωριων μου ...αν θες πιστοποιηση δωσε σε προσωπικο μηνυμα το εμαιλ σου να σου στειλω σελιδα δειγμα να δεις για τα πρακτικα ζητηματα τι λεω ..ουφ εινα κουραστικο ομως να μιλας συνχεια μονο κια να εκθετεις δικες σου ιδεες μονοδρομα ...
καινα σου μιλαει μονο ενα που δεν πιστευει στη δημοκρατια ...φευ !!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ