Κι όμως ο τύπος το παρκάρει. Δείτε πόσο λίγο χώρο έχει, από πίσω αμάξια και σε ανηφόρα.
Ο ορισμός του άγχους.
Για ελάτε εδώ οδηγάρες μου...
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Re: Για ελάτε εδώ οδηγάρες μου...
Λαχουρένιος έγραψε:
Ούτε για αστείο δεν παρκάρω σε κλίση. Προτιμώ να περπατήσω μισή ώρα παραπάνω.
Κακώς.
Εκεί που έμαθες να οδηγάς αντί να σου κάνουν τα βασικά μαθήματα μόνο για να μάθεις να ξεκινάς χωρίς να σου σβήνει,
να μη μπερδεύεις τα πόδια σου πάνω στα πεντάλ και να παρκάρεις σε χώρο για 18τροχη νταλίκα και μετά να σε αμολύσουν
στο δρόμο θα έπρεπε να σου μάθουν απαραίτητα και το πώς να ξεκινάς-παρκάρεις-ξεπαρκάρεις σε δρόμους με μεγάλη κλίση
με τη μούρη εναλλάξ, το πώς φρενάρουμε σε στεγνό ή βρεμένο δρόμο και σε πόσα μέτρα σταματάει το ρημάδι μας ανάλογα
με την ταχύτητα, το πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο μας ανάλογα με το πού έχει την κίνηση και τις συνθήκες του δρόμου,
σε ποιο σημείο πριν τη στροφή φρενάρουμε και ότι δε γκαζώνουμε ή φρενάρουμε ποτέ μέσα στη βρεγμένη στροφή
γιατί θα έχουμε υποστροφή ή υπερστροφή και θα μαζέψουμε τα απέναντι δέντρα, μπάρες, τοίχους ή θα βγούμε στα χωράφια,
ότι δεν αφήνουμε ποτέ το αυτοκίνητο να τσουλάει στη νεκρά για να κάνουμε οικονομία καυσίμου γιατί είναι
ανεξέλεγκτο χωρίς ταχύτητα και ότι δεν υπάρχουν ούτε φταίνε οι δρόμοι καρμανιόλες για το καθημερινό αιματοκύλισμα
αλλά η ανικανότητα των Ελλήνων οδηγών να χειριστούν τα αυτοκίνητα τους σε ειδικές συνθήκες (εκτός πόλης ή εκτός
κλειστών αυτοκινητοδρόμων που συνήθως είναι μια ευθεία) που απαιτούν γνώση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου
και ειδικότερα τεχνικές οδηγικές ικανότητες που δεν έχει ο κάθε ανίδεος μαλάκας (που φαντάζεται ότι αφού σπινάρει από φανάρι
σε φανάρι μια 1200άρα μπροστοκίνητη κουράδα των 75 ίππων οι υπόλοιποι τον βλέπουν σαν τον Αλόνσο)
και που δεν ξέρει ότι το συμπλέκτη τον χρησιμοποιούμε μόνο για να αλλάξουμε ταχύτητα και όχι για να μπούμε
στη στροφή με παράλληλο φρενάρισμα και κανα δυο χιλιάδες ακόμα μικροπράγματα που θα κάνουν το αυτοκίνητο
ασφαλές κουτί με ρόδες και όχι φέρετρο για τον ίδιο και δρεπανηφόρο άρμα για τους υπόλοιπους.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:Λοιπόν παιδιά έχω οδηγήσει σε κατηφόρα με πάγο.
Σε κατηφόρα με πάγο δεν οδηγάει κανείς.
Πιθανόν να οδήγησες πριν παγώσει πάνω σε λιωμένο χιόνι που άφηνε περιθώρια έστω και ελάχιστης πρόσφυσης.
Σε πάγο όμως όχι αν δε ''φορούσες'' λάστιχα με καρφιά.
Ξέρεις τι παθαίνει ένα αυτοκίνητο που κινείται με 15 χιλιόμετρα σε λιωμένο χιόνι και βρει ξαφνικά πάγο;
Θα φύγει η μούρη για όπου θέλει κι εσύ το μόνο που θα μπορείς να κάνεις είναι να τσιρίζεις μέχρι τη στιγμή που θα σταματήσεις
στο πρώτο, μακρινό ή κοντινό, σταθερό σημείο ενώ θα έχεις σανιδώσει το πεντάλ του φρένου.
Αυτό γιατί όταν χαθεί η όποια πρόσφυση σε χιονισμένο δρόμο δεν επανέρχεται ούτε κι αν κάνεις , αν προλάβεις,
από δέκα τάματα σε όλους τους θεσσαλονικιώτες αγίους.
Στην απώλεια πρόσφυσης στο βρεγμένο ίσως έχεις κάποια περιθώρια διορθωτικών κινήσεων αν ξέρεις βέβαια τι ακριβώς πρέπει να κάνεις
και αν διαθέτεις την απαιτούμενη ψυχραιμία.
Αλλιώς θα είσαι ένα ακόμα θύμα ενός δρόμου καρμανιόλα που δεν κατάλαβε ότι η οδηγική μαγκιά σου τρέχει από τα μπατζάκια.

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
nemo
- Supreme poster

ουγκ ! ακουτε πρωινες ωρες καπου στην κηφισιά -δεν εχει βγει ο ηλιος λεμε
ο καιρος χιονιας μονο κρυο χωρις χιονι πατημενος εγω για να προλαβω το ξημερωμα
χωρις να αντιληφθώ τιποτα απο υγρασιες και ολισθηροτητα του δρομου
ξαφνικα μεσα το λυκοφως βλεπω εναν τροχονομο να μου κανει νοημα να σταματησω
ωπα λεω μεσα μου την εβαψα τωρα ..σταματω διπλα του και εκεινος ευγενεστατα
μου λεει η στροφη κραταει παγο πηγαινετε πολυ σιγα οκ του λεω και ευχαριστω
σαν χελωνα πηγαινα και ειπα μεσα μου αν δεν ηταν εκει να προειδοποιει τους οδηγους
που θα ημουν τωρα; στραγαλια θα ειχα γινει !!!.gif)
ο καιρος χιονιας μονο κρυο χωρις χιονι πατημενος εγω για να προλαβω το ξημερωμα
χωρις να αντιληφθώ τιποτα απο υγρασιες και ολισθηροτητα του δρομου
ξαφνικα μεσα το λυκοφως βλεπω εναν τροχονομο να μου κανει νοημα να σταματησω
ωπα λεω μεσα μου την εβαψα τωρα ..σταματω διπλα του και εκεινος ευγενεστατα
μου λεει η στροφη κραταει παγο πηγαινετε πολυ σιγα οκ του λεω και ευχαριστω
σαν χελωνα πηγαινα και ειπα μεσα μου αν δεν ηταν εκει να προειδοποιει τους οδηγους
που θα ημουν τωρα; στραγαλια θα ειχα γινει !!!
.gif)
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
bizeli
- Moderator

Ραν ταν πλαν έγραψε:Σε κατηφόρα με πάγο δεν οδηγάει κανείς.
Πιθανόν να οδήγησες πριν παγώσει πάνω σε λιωμένο χιόνι που άφηνε περιθώρια έστω και ελάχιστης πρόσφυσης.
Σε πάγο όμως όχι αν δε ''φορούσες'' λάστιχα με καρφιά.
Θα σου πω. Η αίσθηση καθώς οδηγούσα ήταν ότι ήταν πάγος. Φορούσα και αλυσίδες και πάλι το αυτοκίνητο έκανε πατινάζ. Δεν είχα τον πλήρη έλεγχο.
Αυτό που προσπάθησα να κάνω είναι να κατέβω με πρώτη και σε καμία περίπτωση να μην πατήσω φρένο. Και ο θεός βοηθός.
Σε κάποια φάση βλέπω ένα άνοιγμα στα δεξιά του δρόμου και αποφασίζω με πολύ αργές κινήσεις να το αφήσω να τσουλήσει προς τα κει και να σταματήσει το αμάξι από μόνο του.
Αυτό και γιατί ήθελα να πάρω μια ανάσα και για να ανασυγκροτηθώ (να δω πώς θα συνεχίσω, στην τελική θα το άφηνα και εκεί αν δεν γινόταν να προχωρήσω άλλο) και γιατί είχε και άλλα αμάξια μπρος πίσω και δεν ήθελα να παίξουμε συγκρουόμενα.
Όταν καθάρισε κάπως ο δρόμος από τα υπόλοιπα αμάξια αποφάσισα να ξαναμπώ στον δρόμο (έτσι κι αλλιώς λίγο μου είχε απομείνει ακόμα μέχρι να πατήσω σε πιο ασφαλές έδαφος) και κάπως έτσι έβγαλα την κατηφόρα.
Αλλά μπορεί να έχεις και δίκιο. Να ήταν απλά λιωμένο χιόνι. Πάντως η αίσθηση ήταν λες και οδηγούσα σε πάγο.
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

bizeli έγραψε:Καλά μπορεί να μη χρειαστεί να παρκάρεις αλλά να έχει stop ή φανάρι στο τέλος της ανηφόρας.![]()
Πάντως πλάκα πλάκα ενώ η ανηφόρα ακούγεται πιο τρομακτική, έχεις κατέβει ποτέ απότομη κατηφόρα;
Νομίζεις ότι θα γυρίσει τούμπα το αμάξι.
Αυτό δεν με πειράζει τόσο. Βάζω χειρόφρενο, ανεβάζω στροφές και μόλις φτάσω 3000 ή παραπάνω το αφήνω και φεύγω. Το παρκάρισμα θέλει πολλές μανούβρες. Ούτε η κατηφόρα με πειράζει τόσο γιατί το ελέγχω το αυτοκίνητο με το φρένο ενώ στην ανηφόρα είναι πιο εύκολο να γίνει μαλακία με τον συμπλέκτη ανά πάσα στιγμή.
bizeli έγραψε:Λαχούρ είναι ένας τύπος στο τικ τοκ που μένει σε σπίτι που βρίσκεται σε ανηφόρα. Δεν κατάλαβα πού είναι. Κάπου στην Ισπανία;
Και τι έχει κάνει ο θεούλης;![]()
Έχει στήσει την κάμερά του και πιάνει στιγμές οδηγών στην ανηφόρα.
Όλο του το content είναι μόνο αυτό. Σε πληροφορώ έχει 188 Κ ακολούθους και 12.3 Μ likes.
Πάρε μια γεύση που ομολογουμένως η τύπισσα το γμσ. Εντάξει είπαμε δύσκολες οι ανηφόρες αλλά έκανε 10 ώρες να ξεπαρκάρει.
Απαπαπαπ. Ποτέ δε θα έπιανα σπίτι σε ανηφόρα

0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Ραν ταν πλαν έγραψε:ότι δεν αφήνουμε ποτέ το αυτοκίνητο να τσουλάει στη νεκρά για να κάνουμε οικονομία καυσίμου γιατί είναι
ανεξέλεγκτο χωρίς ταχύτητα [b][u]
Το κάνω συνέχεια

0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Δεν είναι τόσο δύσκολο να παρκάρεις σε κατηφόρες, αν το έχεις με το χειρόφρενο.
Αν έχει πάγο βέβαια, δεν δοκιμάζεις ούτε να περάσεις από κατηφόρες.

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
bizeli
- Moderator

Adminović έγραψε:Δεν είναι τόσο δύσκολο να παρκάρεις σε κατηφόρες, αν το έχεις με το χειρόφρενο.
Παιδιά δεν ξέρω. Το ακούω και από άλλους αυτό ότι τους είναι πιο εύκολο σε ανηφόρα/κατηφόρα να ξεκινήσουν με χειρόφρενο.
Το χω κάνει κι εγώ κάποιες φορές αλλά εγώ θεωρώ πιο εύκολο και γρήγορο να ξεκινήσω με συμπλέκτη.
Δεν ξέρω. Έχω συνηθίσει έτσι.
Απαντάω και σε λαχουρ πιο πάνω που είπε ότι ξεκινάει με χειρόφρενο.
Και Ραν μην πεταχτείς. Ξέρω ποια είναι η χρήση του συμπλέκτη. Και ναι τον χρησιμοποιώ εκείνη την ώρα για να αλλάξω ταχύτητα, να βάλω πρώτη δλδ και να φύγω.
Απλά ο συμπλέκτης κρατάει για λίγο το αυτοκίνητο και δεν σε παίρνει πίσω.
Ενώ με το χειρόφρενο θεωρώ ότι έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να με πάρει πίσω η κατηφόρα αν και ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση με χειρόφρενο.
Ίσως είναι και ψυχολογικό.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Λαχουρένιος έγραψε:Απαπαπαπ. Ποτέ δε θα έπιανα σπίτι σε ανηφόρα
Έχει διάφορες πρακτικές δυσκολίες γενικότερα να μένεις σε ανηφόρα αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να παρκάρεις μπροστά στο σπίτι σου.
Σάμπως κι εμείς που μένουμε στο ίσιωμα, μπροστά στο σπίτι μας το αφήνουμε;
Εγώ σκέφτομαι πχ και κάτι περιοχές στην Άνω Πόλη εκεί προς Τσινάρι που έχει κάτι θεόστενα πλακόστρωτα και ανηφόρες κτλ αυτοί πώς σκατά μετακόμισαν εκεί που δεν χωράει να περάσει ούτε ποδήλατο;
Πώς μπήκε φορτηγό εκεί;
Ωραία σπίτια μεν αρχοντικά... αλλά πολύ δύσκολη περιοχή να μένεις.
0 .