Παρατηρώντας....

Κοινωνικά θέματα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Παρατηρώντας....

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Δεκ 2018, 07:09

την συμπεριφορά νέων ανθρώπων μέσα στο περιβάλλον της σχολικής κοινότητας ,ειδικά τις τελευταίες βδομάδες, που πέρασε και η επέτειος Γρηγορόπουλου μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι τώρα πια βλέπεις νέα παιδιά να ρίχνουν μολοτοφ για πλάκα και για χαβαλέ. Είδα τέτοια επεισόδια που δεν έχω ξαναδεί στην περιοχή μας. Τα παιδιά είναι λες και βράζουν και περιμένουν να ξαναξεκινήσει ο Δεκέμβρης του 2008...την ψάχνουν για εξέγερση για να τα κάψουν όλα.

Ελπίζω να μην ζήσουμε πάλι τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Θα μου πεις τότε υπήρξε η αφορμή που έδωσε αυτό το "πράγμα" ο κορκονέας, τώρα τους έχει δασκαλέψει , τους έχει ντύσει με μανδύα υποχωρητικότητας ο πονηρός αλεξάκης μας.

Δεν ξέρω πάντως το να βλέπω τόσα και τέτοιας έκτασης επεισόδια εντός σχολικού συγκροτήματος με τρόμαξε..
τρόμαξα για το που πάει το πράγμα
εμφύλιος κανονικός
θα δείξει
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Παρατηρώντας....

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 08 Δεκ 2018, 07:39

Ας όψονται οι ανόητοι του διαδικτύου και της πραγματικότητας που τραγικοποιούν μόνιμα τις καταστάσεις, βρίζουν και επιτίθενται, και τελικά "σερβίρουν" τα παιδιά σε ακραίες δραστηριότητες και ακραίους χώρους. Τί να κάνει ο 13χρονος όταν βλέπει όλες αυτές τις δήθεν "επαναστατικές" αηδίες με τα εμετικά σχόλια καθημερινά στο διαδίκτυο;

Όταν πρωτοβγήκαν οι Χ.Α. στο προσκήνιο είχαν κάνει καθημερινό λόγο τη λέξη "ξεφτίλα". Μία στις δύο λέξεις ήταν "ξεφτίλα". Η άλλη ήταν "ουγκ". Το φαινόμενο αυτό επεκτάθηκε γρήγορα και στην αντίπερα όχθη...

Έχω δε την υποψία ότι τα "παιδιά" αυτά είναι συνήθως γόνοι εύπορων οικογενειών που ουδεμία σχέση έχουν με την κρίση ή άλλες κοινωνικές δυσκολίες.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Δεκ 2018, 08:05

Είναι πολύ επικίνδυνη και παραπληροφορεί η σύνδεση των δεκαπεντάχρονων που διαμαρτύρονται με το δικό τους τρόπο σπάζοντας και καίγοντας τα πάντα χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν τίποτα, με φασιστικές οργανώσεις. Εντάξει είναι η κυβερνητική άποψη των πραγμάτων όμως αυτά τα παιδιά μια και τυχαίνει να είμαι λίγο κοντά τους και να αρχίσω να καταλαβαίνω πως σκέφτονται δεν θέλουν με κανένα τρόπο να συνδέονται με χαγήτες ίσα ίσα που σου λένε στα μούτρα εάν είσαι φασίστας πρέπει να πεθάνεις.. το αποκορύφωμα του παραλογισμού αλλά τι να κάνουμε , έτσι σκέφτονται.
δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει;

Τι θα τους βάλουμε την ταμπέλα πλουσιόπαιδα κακομαθημένα;
λάθος φίλε μου, δεν έχουν στον ήλιο μοίρα γι αυτό φωνάζουν, απλά δεν θέλουν να μπουν σε κομματικό μαντρί για να πιάσουν την καλή και έτσι τα σπάνε όλα
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 08 Δεκ 2018, 08:13

"Τα παιδιά είναι ναζιστές" ήταν σύνθημα του Λαχουρένιου στο θέμα της πρόσφατης κατάληψης σχολικών κτιρίων. Εγώ δεν κάνω τέτοιες συνδέσεις.
Έγραψα ""σερβίρουν" τα παιδιά σε ακραίες δραστηριότητες και ακραίους χώρους".

Η παρακάτω αναφορά στη Χ.Α. δεν αφορούσε την πολιτικοποίηση των παιδιών, αλλά αντίθετα την αποπολιτικοποίησή τους. Δηλαδή ήταν αναφορά περί της χρυσαυγοποίησης του λόγου των ενήλικων οι οποίοι και χαλούν τα παιδιά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Δεκ 2018, 09:21

vallon έγραψε:Τι θα τους βάλουμε την ταμπέλα πλουσιόπαιδα κακομαθημένα;
λάθος φίλε μου, δεν έχουν στον ήλιο μοίρα γι αυτό φωνάζουν, απλά δεν θέλουν να μπουν σε κομματικό μαντρί για να πιάσουν την καλή και έτσι τα σπάνε όλα

Αναλογα Βαλλον, καποια παιδια μπορει να εκφραζουν οντως μια οργη αλλα τα πιο πολλα που κανουν τετοια ειναι κοινοι αλητες.

Επισης ποτε δεν μαθαμε ουτε προκειται ποιος/ποιοι υποκινησαν τα επεισοδια του 2008. Δεν γινονται τετοια πραγματα χωρις σπρωξιμο.

stavmanr έγραψε:"Τα παιδιά είναι ναζιστές" ήταν σύνθημα του Λαχουρένιου στο θέμα της πρόσφατης κατάληψης σχολικών κτιρίων. Εγώ δεν κάνω τέτοιες συνδέσεις.

Ε βεβαια δεν κανεις αφου η τακτικη της ΧΑ ειναι να φανει πως γινονται αυθορμητα και οχι πως τις υποκινει η ιδια ;)

Αξιος αξιος!
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Δεκ 2018, 18:44

αυτό που ξέρω κύριοι είναι ότι οι μαθητές μας έκαναν τις κινητοποιήσεις τους και όταν την επόμενη μέρα διάβασαν στο φασομπούκι ότι τους χαρακτήρισαν σαν χαγήτες, αρπάχτηκαν και ξανακάνε κινητοποιήσεις για το ότι................. δεν είναι χαγήτες
άλλο που δεν θέλανε θα μου πει κάποιος
Δεν θα τους έλεγα κοινούς αλήτες, έχουν και κάποια μερίδια ευθύνης τα σπίτια τους η τοπική κοινωνία που τα έχει παραπεταμένα.
Το να τους γυρίσεις την πλάτη , να τους φορτώσεις ένα χαρακτηρισμό και να τα αποπέμψεις δεν φτιάχνει καμία κοινωνία όπου θα μπορούν να συνυπάρχουν όλοι μαζί.
Η γκετοποίηση είναι ο χειρότερος εχθρός μας και αυτή παλεύουμε να διαλύσουμε.
Η κοινωνική απομόνωση και η στοχοποίηση είναι η βενζίνη στη μολότοφ τους.

Η απάντησή μας σε όλα αυτά είναι :

έλα κάτσε εδώ και πες μου γιατί .... γιατί τα σπας όλα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Δεκ 2018, 19:06

Να ενταχθουν στην ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ για να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους ως μαθητες, φοιτητες και εργαζομενοι.

Αν ειναι τοσο οργισμενοι και καταπιεσμενοι πρεπει να αντιδρασουν με το σωστο τροπο και οχι να γινονται υποχειρια της ασφαλειας ή της ΧΑ.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Δεκ 2018, 19:13

χαίρω πολύ
όταν ζούμε σε περιόδους αποπολιτικοποίησης και ιδεολογικής κατάρρευσης κάπου πρέπει να εκφραστεί η αντίδραση.
Η χα προσφέρει κάτι το ελκυστικό για τα 15χρονα την εκτόνωση της μαλακίας, όμως πίστεψέ με δεν έχει και τόσο μεγάλο έρεισμα, τουλάχιστον απ όσα βλέπω εγώ...
Υπάρχει μια φήμη ότι οργανωμένοι οπαδοί από ομάδες ποδοσφαίρου έχουν μπλεχτεί με τα πιτσιρίκια και έφεραν τις χουλιγκανικές μεθόδους τους
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Δεκ 2018, 19:16

vallon έγραψε:χαίρω πολύ
όταν ζούμε σε περιόδους αποπολιτικοποίησης και ιδεολογικής κατάρρευσης κάπου πρέπει να εκφραστεί η αντίδραση.
Η χα προσφέρει κάτι το ελκυστικό για τα 15χρονα την εκτόνωση της μαλακίας, όμως πίστεψέ με δεν έχει και τόσο μεγάλο έρεισμα, τουλάχιστον απ όσα βλέπω εγώ...
Υπάρχει μια φήμη ότι οργανωμένοι οπαδοί από ομάδες ποδοσφαίρου έχουν μπλεχτεί με τα πιτσιρίκια και έφεραν τις χουλιγκανικές μεθόδους τους

Και εκει υπαρχουν πολλοι ναζι...
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 08 Δεκ 2018, 19:31

πάντως αυτοί είναι το μεγάλο πρόβλημα στον δικό μας χώρο,
κάτι πρέπει να γίνει με δαύτους
έρχονται και πετάνε μολοτοφ σε σχολεία;

και τίποτα δεν μπορεί να γίνει;
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”