Έχει περάσει μια πενταετία όπου έχουν παγιωθεί στο σχολείο μας κάποια θέματα που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην παρέχεται ισότιμα και αποτελεσματικά η δημόσια εκπαίδευση σε ορισμένες ειδικότητες του ΕΠΑΛ μας.
Αυτό με καθιστά υπεύθυνο να προσπαθώ να βρω λύση, αφού όλα είναι σύννομα. Μπορεί να είμαστε νόμιμοι , σύμφωνα με όσα ισχύουν ,ωστόσο οι νόμοι στην περίπτωσή μας έχουν κενά και δεν προβλέπουν την αποτελεσματική μετάδοση γνώσης προς τους μαθητές που είναι χωρίς άλλο οι Πελάτες του συστήματος εκπαίδευσης.
Με το κλείσιμο των σχολείων αποφάσισα να κάνω πιο σκληρή την δράση και να αρχίσω να ενοχλώ στην πραγματικότητα τα στελέχη του υπουργείου. Σκέφτηκα απλά, αφού εδώ υπάρχει εκπαιδευτικό πρόβλημα, αλλά όλα είναι νόμιμα, θα δημοσιοποιήσω την κατάσταση και θα περιμένω.
Δεν είναι παράλογο να ζητάω οι μαθητές να έχουν καθηγητή για το μάθημα της ειδικότητας των πανελλαδικός εξεταζομένων μαθημάτων από την αρχή της χρονιάς και όχι μετά την πάροδο ενός δίμηνου....!!!!!! Πόσο ισότιμα φέρεται η πολιτεία στους τυχερούς αυτούς μαθητές ,όταν πρέπει να περιμένουν δύο μήνες από την αρχή του σχολικού έτους για να ξεκινήσει το μάθημα των πανελληνίων από το οποίο θα συναγωνιστούν όλους τους υπόλοιπους συμμαθητές τους των άλλων σχολείων που έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς;
Αυτό συμβαίνει εδώ και μια πενταετία και η διεύθυνσης δείχνει να το αγνοεί.!!!!
Το αγνοείτε εσείς θα σας σκίσω εγώ τότε να μην το αγνοείτε.
Ψάχνοντας βρήκα ποιος είναι υπεύθυνος που συμβαίνει να είναι και συνδικαλιστής της κυβερνώσας παράταξης. Προηγήθηκε κύκλος επαφών για να φτάσω σε αυτόν με τελικό αποτέλεσμα να κλειστεί ραντεβού στο υπουργείο για να συζητηθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης. Ο κ. τάδε θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος κλειδί για να βγουν στην επιφάνεια αυτά τα ζητήματα.
Τον πλησίασα αρχικά τηλεφωνικώς, εκθέτοντας το πρόβλημα και τους λόγους για τους οποίους ζητούσα συνάντηση μαζί του. Ανταποκρίθηκε αρχικά, ειδικά όταν ανάφερα "εκ μέρους" ποιου τον έπαιρνα. Κλείσαμε τηλεφωνικό ραντεβού γι αυτή τη βδομάδα με σκοπό να συναντηθούμε στο υπουργείο για να εκτεθεί η κατάσταση. Την μέρα του ραντεβού προς επιβεβαίωση πήρα τηλ τον κ. τάδε, ο οποίος το είχε ξεχάσει..
Μετά τα κλασικά πάρε με σε πέντε λεπτά και μετά δεν ξανασηκώνω το τηλέφωνο, αποφάσισα ότι η καλύτερη λύση είναι να αρχίσω να στέλνω email προς όλες τις κατευθύνσεις κινδυνεύοντας να γίνω και λίγο γραφικός. Νομίζω όμως ότι το να δώσεις έναν αγώνα ενάντια σε αυτό που ονομάζεται ελληνική γραφειοκρατεία του δημοσίου είναι ένας ουσιαστικός λόγος για να μάχεσαι.
'Έχω στείλει το email προς όλες τις κατευθύνσεις, με τηλέφωνα μου για επικοινωνία. Προφανώς και αυτό δεν είναι το μοναδικό μέτρο που θα πάρω αλλά όλα γίνονται με κάποια κλιμάκωση.
Από Δευτέρα θα συνεχίσω αρχίζοντας τις πρωτοκολλήσεις της διαμαρτυρίας μου ,αναφοράς ,όπως θέλετε πείτε το στην κοντινή διεύθυνση δευτεροβάθμιας και συνεχίζουμε τον αγώνα...
Συριζαίοι Συνδικαλιστές και εκπαιδευτικά θέματα
-
vallon
- Supreme poster

Συριζαίοι Συνδικαλιστές και εκπαιδευτικά θέματα
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
Στύγιος
Re: Συριζαίοι Συνδικαλιστές και εκπαιδευτικά θέματα
Καλό κουράγιο σου εύχομαι συνάδελφε. Το μπάχαλο ήταν φέτος για μένα και αρκετούς άλλους διευθυντές με τους αιρετούς ( αιρετικούς τους έλεγα) του ΠΥΣΔΕ , Δευτεροβάθμια και Περιφερειακή Διεύθυνση . Ο ένας να αναιρεί τον άλλο, απόφαση να μη βγαίνει για τμήματα ,τοποθετήσεις κλπ. Ουφ ,απαλλάχτηκα από δαύτους 

0 .