Μου σύστησαν προχθές να πάω να κάνω κάποια σεμινάρια για να βελτιώσει κάποιος τις επιδόσεις του με εύρεση εργασίας και να εκπαιδευτεί πάνω στις αιτήσεις που στέλνουν. Στο γραφείο όταν μπήκα μια μικρή κοπέλα μου λέει ταυτότητα, πτυχίο Β1 Γερμανικών κλπ, της λέω δεν έχω πάρει πτυχίο Β1 και ούτε έχω όρεξη να πάω να το δώσω και γιατί άλλωστε πρέπει να πάω να πάρω ένα πτυχίο, αφού γράφω και μιλώ γερμανικά κάθε μέρα; Μου λέει πρέπει να έχεις πτυχίο για να συμμετέχεις σε αυτά τα σεμινάρια, μου απαντάει μιλάς πάρα πολύ καλά τα γερμανικά, χαίρω πολύ της λέω και μου κλείνει ραντεβού μετά από ένα μήνα για να πάω σε σύμβουλο. Της απαντώ δεν σου ορκίζομαι πως θα πάω. Και λέω αυτή η χώρα μπουρδέλο, πως είναι δυνατόν να σε αφήσει να προοδεύσεις, από την στιγμή που ζητάνε ένα κάρο χαρτούρα;
Στο θέμα εργασίας κοιτάζουν πάντα πόσο καιρό δούλεψες, δηλαδή πόσο καιρό ήσουν σκλάβος για μια εταιρία και όχι τι πραγματικά μπορείς να κάνεις, τα τμήματα προσωπικού των εταιριών κοιτάζουν πάντα πάντα τα χρόνια προϋπηρεσίας αδιαφορώντας για τις ατομικές γνώσεις και τις ικανότητες.
Τα πιστοποιητικά δεν εξασφαλίζουν την γνώση ούτε την εργασία
-
Freisinniger
- Maître des anions

Τα πιστοποιητικά δεν εξασφαλίζουν την γνώση ούτε την εργασία
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.

-
Adminović
- Sloboda Narodu

Re: Τα πιστοποιητικά δεν εξασφαλίζουν την γνώση ούτε την εργ
Σωστός, αλλά αντε να βρεις το δίκιο σου. Η πιο μεγάλη απάτη πάντως είναι το περίφημο ECDL. Ξέρω άτομα που το έχουν και δε σκαμπάζουν τίποτα από υπολογιστές και εγώ, που δεν το έχω, θεωρούμαι ότι έχω κατώτερες γνώσεις από εκείνους. 

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Freisinniger
- Maître des anions

Admin έγραψε:Σωστός, αλλά αντε να βρεις το δίκιο σου. Η πιο μεγάλη απάτη πάντως είναι το περίφημο ECDL. Ξέρω άτομα που το έχουν και δε σκαμπάζουν τίποτα από υπολογιστές και εγώ, που δεν το έχω, θεωρούμαι ότι έχω κατώτερες γνώσεις από εκείνους.
Το είχα πάρει το μετάνιωσα που έδωσα 800€ για μια μαλακία. Τέτοια πτυχία είναι άχρηστα και τελικά όσοι έχουν πάρει τα πτυχία Β1 και Β2 γερμανικών δεν σκαμπάζουν μια σε γνώσεις μπροστά σε εμένα με όσα άτομα και αν έχω μιλήσει, όσα άτομα είναι 5 χρόνια εδώ και έχουν πτυχία Β2 και άνω μιλάνε πιο αργά από εμένα και γνωρίζουν λιγότερες λέξεις.
Το σύστημα στην Γερμανία ποιο είναι: Οι εταιρίες προσλαμβάνουν άτομα τα οποία έχουν κάνει ΟΑΕΔ τρία χρόνια με την διαφορά πως στην Γερμανία μπορούν τα παιδιά να διαβάζουν πλάνα, μακέτες, σχεδιαγράμματα κλπ. Και η εκπαίδευση 3 χρόνων είναι αμισθί με μια κρατική βοήθεια 450€ το μήνα. Αυτό γιατί το κάνουν οι εταιρίες; Γιατί έχουν καλύτερες πρακτικές γνώσεις; Όχι βέβαια γιατί το πτυχίο που θα πάρουν δεν τους εξασφαλίζει απολύτως τίποτα, τους κάνει μόνιμους σκλάβους εταιριών που δεν θα μπορούν να αναπτυχθούν γιατί δεν έχουν μάθει να σκέφτονται και κάνουν την δουλειά τους ρομποτίσια.
Τώρα στο θέμα σπουδών, παιδιά οι σπουδές εδώ για ένα πτυχίο πανεπιστημίου είναι 5 εξάμηνα και ένα εξάμηνο πρακτική και εγώ γελούσα, γιατί στην Ελλάδα το στάνταρ είναι 7 εξάμηνα και ένα εξάμηνο πρακτική. Δίνουν του κώλου πτυχία.
Γενικά πέραν ενός πτυχίου πανεπιστημίου όλα τα υπόλοιπα είναι άχρηστα, μάστερ και διδακτορικά είναι χαμένος πολύτιμος χρόνος από την ζωή σου. Το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει τις γνώσεις αλλά ούτε και την εμπειρία πάνω σε πάρα πολλά άλλα θέματα, αλλά ούτε και στην εργασία.
0 .

-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Ή Γερμανία δείχνει ξεκάθαρα ότι χρειάζεται χαμηλόμισθους ανειδίκευτους εργάτες, για αυτό και μαζεύει πρόσφυγες από Συρία κλπ.
Το ιδιο μάλλον ισχύει για όλο ανεπτυγμένο κόσμο.
Το ιδιο μάλλον ισχύει για όλο ανεπτυγμένο κόσμο.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Freisinniger
- Maître des anions

eee οχι δεν ισχυει παντου
0 .