Αμερική η γη της επαγγελίας

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Αμερική η γη της επαγγελίας

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 15 Σεπ 2015, 18:22

Πολύ βρίζουν την Αμερική όπως και εγώ κατά το παρελθόν και ακόμη και τώρα μπορώ να ασκώ κριτική κυρίως για τα μεγάλα εσωτερικά ζητήματα όπως ναρκωτικά, όπλα, σύστημα υγείας και σκληρή αντιμετώπιση από την αστυνομία. Παρ' όλα αυτά δεν παύει να αποτελεί όνειρο για πολλούς, μια χώρα η οποία πρόσφερε σε όλο τον πλανήτη τις επιστήμες, τα μαθηματικά, τεχνολογία, με τα πολύ καλά οργανωμένα πανεπιστήμια την ελευθερία έκφρασης. Τα μεγάλα και πολυδάπανα διαστημικά προγράμματα που ολοένα γοητεύουν τους νέους όλου του πλανήτη, προσλαμβάνοντας επιστήμονες από ολόκληρο τον πλανήτη, ανεξαρτήτως από ποια χώρα προέρχεται (σκεφτείτε πως στην Ευρώπη κανείς δεν λέει θέλω να πάω στην ESA όνειρο πολλών είναι η ΝΑΣΑ) και το σημαντικότερο, όλοι αυτοί οι άνθρωποι των 320 εκατ μπορούν και επικοινωνούν στην αγγλική γλώσσα ώστε να συνεννοούνται μεταξύ τους. Η χώρα αυτή που προσφέρει στον πλανήτη επιστημονικά γλωσσικά εγχειρίδια. Στην Αμερική δεν αξίζει κάποιος να πάει για να κάνει χρήματα, αλλά το αντίθετο αξίζει για όλα τα παραπάνω. Στην Ευρώπη (ποια Ευρώπη;) ακόμη ψαχνόμαστε σε ποια μοντέλα θα καταλήξουμε, ποια προβλήματα έχουμε κλπ. Το πιο σοβαρό πρόβλημα στην ιστορία της Ευρώπης είναι ένα: Η ενιαία γλώσσα. Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς ταυτότητα ή μια ένωση χωρίς να είναι πραγματικά μια ένωση παρά μια οικονομική ένωση και τίποτα άλλο, δεν αξίζει να υπάρχει. Όλα αυτά βέβαια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μια χώρα η οποία ξεπέρασε όλα αυτά τα προβλήματα κατόρθωσε να γίνει παντοδύναμη και κυρίαρχη.

God bless America!

Εικόνα
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Re: Αμερική η γη της επαγγελίας

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 15 Σεπ 2015, 19:07

Γιατί όχι Καναδά? Πιο ωραία είναι.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 15 Σεπ 2015, 20:09

OK, North America! Δεν παύει όμως και εντός Αμερικής να είναι ακριβώς όπως Καναδά, απ' ότι έχω ακούσει Βόρειοδυτικά είναι περίπου το ίδιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Σεπ 2015, 20:59

Metranion έγραψε:Πολύ βρίζουν την Αμερική όπως και εγώ κατά το παρελθόν και ακόμη και τώρα μπορώ να ασκώ κριτική κυρίως για τα μεγάλα εσωτερικά ζητήματα όπως ναρκωτικά, όπλα, σύστημα υγείας και σκληρή αντιμετώπιση από την αστυνομία.

Δεν το λες και Γη της Επαγγελιας οταν πρεπει να δωσεις μια περιουσια αν παθεις κατι στην υγεια σου.Οι ΗΠΑ για το ΑΕΠ τους εχουν πολυ χαμηλο επιπεδο ζωης.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 15 Σεπ 2015, 21:27

Ναι αλλά δεν μπορώ να ασκήσω κριτική 100% σχετικά με την υγεία και το ασφαλιστικό σύστημα, γιατί όλα αυτά μπορούμε να τα ακούμε από εδώ, αλλά όμως αν δεν είσαι εντός να δεις τις διαφορές στα συστήματα δεν μπορώ να έχω γνώμη σε γραφειοκρατικά ζητήματα. Αν είναι ίδιο σαν της Γερμανίας ή υπάρχει κάτι περίπου παρόμοιο τότε δεν είναι και άσχημα.

Το σοβαρότερο είναι τα όπλα και όταν σε σταματάει ο μπάτσος, έτσι και κάνεις την μαλακία και κατεβάσεις τα χέρια σου ή ξύσεις τα @@ σου εκείνη την στιγμή, μπορεί να σε βρουν γαζωμένο με σφαίρες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Σεπ 2015, 22:00

Η Ελλαδα ομως ειναι...Ελλαδα,απο μια υπερδυναμη περιμενεις να προσφερει το καλυτερο συστημα υγειας στους πολιτες της.Συμφωνω και σε αυτο που λες για τους μπατσους.

Για να μην παρεξηγηθω,προφανως οι ΗΠΑ ειναι πρωτοπορες σε θεματα επιστημης και κουλτουρας,παλιοτερα και σε θεματα πολιτικης.Απλως πιστευω πως σε σχεση με την αναπτυξη τους και το πολιτικο τους στατους,θα μπορουσαν να εχουν ενα πολυ καλυτερο επιπεδο ζωης για το μεσο πολιτη.

Οι περισσοτερες χωρες της Δ. Ευρωπης μπορουν και το προσφερουν με πολυ λιγοτερους πορους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 15 Σεπ 2015, 22:35

Απ' ότι έχω διαβάσει η Αμερική σπαταλάει μόνο ένα μικρό μερίδιο για την υγεία, κάπου στα 400 δις, μέχρι το 2020 οι δαπάνες θα φτάσουν το 1 τρις και θα καλύψουν από άκρη σε άκρη όλους τους πολίτες. Δεν ξέρω ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα από παλιότερα, μην ξεχνάς όμως παλαιότερα οι πολίτες δεν το είχαν και τόσο πολύ ανάγκη, γιατί το χρήμα έρεε άφθονο, άλλο που τώρα και αυτοί έρχονται σε δύσκολη κατάσταση. Βλέπει όμως το κράτος τους κινείται και προσπαθεί να διαμορφοποιηθεί, από την μια μέρα στην άλλη δεν μπορείς να αλλάξεις τα προβλήματα, πρέπει να κόβεις από κάπου και να τα δίνεις αλλού. Όλο αυτό το πράγμα χρειάζεται μια 10ετία.

Άλλο ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν είναι το χρέος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 17 Σεπ 2015, 04:27

Λαχουρένιος έγραψε:Οι περισσοτερες χωρες της Δ. Ευρωπης μπορουν και το προσφερουν με πολυ λιγοτερους πορους.

αυτό που λες είναι εντελώς άκυρο, το ταμείο μου για την διαμονή μου στο νοσοκομείο πλήρωσε συνολικά 6000€ μόνο για τα έξοδά μου και εγώ συμπλήρωσα άλλα 80€. Εδώ έχει να κάνει με τα ασφαλιστικά ταμεία και πως αυτά λειτουργούν στις σοβαρές χώρες, μικρό το κόστος δεν είναι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Σεπ 2015, 16:06

Λιγοτερους πορους εννοω λιγοτερο ΑΕΠ.Δε γινεται μια οικονομια σαν την Ολλανδια πχ να χει συστημα υγειας και η παγκοσμια υπερδυναμη οχι.

Τωρα ατομικα,πιστευεις δηλαδη οτι πιο πολυ στοιχιζει η υγεια στη Δ.Ευρωπη σε σχεση με ΗΠΑ? :sgrat:

Παντως ακομα και η Ελλαδα ειναι πιο μπροστα σε value for money σε πολλους τομεις της υγειας,οποτε γιατι οχι και οι ευρωπαιοι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 18 Σεπ 2015, 16:51

Λαχουρένιος έγραψε:Λιγοτερους πορους εννοω λιγοτερο ΑΕΠ.Δε γινεται μια οικονομια σαν την Ολλανδια πχ να χει συστημα υγειας και η παγκοσμια υπερδυναμη οχι.

Τωρα ατομικα,πιστευεις δηλαδη οτι πιο πολυ στοιχιζει η υγεια στη Δ.Ευρωπη σε σχεση με ΗΠΑ? :sgrat:

Παντως ακομα και η Ελλαδα ειναι πιο μπροστα σε value for money σε πολλους τομεις της υγειας,οποτε γιατι οχι και οι ευρωπαιοι.

Εγώ σου λέω τι ισχύει και τι είδαν τα μάτια μου, το ταμείο στην γερμανία πλήρωσε αρκετά χρήματα για την νοσηλεία μου. Το ασφαλιστικό ταμείο μου έστειλε απόκομμα δαπάνης. Τα νοσοκομεία εδώ πάντως είναι κατά κύριον λόγο ιδιωτικά, δηλαδή ιδιωτικές κλινικές. Άρα στο ίδιο επίπεδο με της Αμερικής λογικά βρίσκονται. Δεν έχεις όμως αντιληφθεί ότι στην Αμερική έχουν μεγάλο πρόβλημα με μαύρη εργασία, δουλεύουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι επειδή το ασφαλιστικό σύστημα τους αναγκάζει. Οπότε δεν πληρώνουν φόρους, πως θα λάβει το κράτος χρήματα για την νοσηλεία τους; Το 95% στην Βόρεια Ευρώπη πληρώνουν όλοι τους φόρους τους και είναι υποχρεωτική η ασφάλιση. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι κρατικά αλλά πραγματικά κάνουν πολύ καλή δουλειά. Το ταμείο είναι ταμείο, δεν παίρνουν τα χρήματα και τα μεταφέρουν σε άλλα για να γεμίζουν τρύπες. Η Ελλάδα είναι διαλυμένη. Ένα απλό παράδειγμα, είναι πως τα γεροντάκια όταν έχουν ένα πρόβλημα υγείας δεν τους κρατάνε στα νοσοκομεία για να μην αυξηθούν τα έξοδα και οι δαπάνες, αντιθέτως στις βόρειες χώρες το κράτος πρόνοιας και στα άτομα που έχουν πληρώσει φόρους τους βοηθάει μέχρι και την τελευταία στιγμή, δηλαδή ο ασθενής μπορεί να παραμείνει μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του εντός, στην Ελλάδα θυμάμαι πηγαίνει ένας παππούς για ένα πρόβλημα αριθμίας της καρδιάς και του λένε πάρτε τον στο σπίτι να πεθάνει. Αυτά στα πολιτισμένα βορειοευρωπαϊκά κράτη απλά δεν ισχύουν.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”