Λαχουρένιος έγραψε:Λιγοτερους πορους εννοω λιγοτερο ΑΕΠ.Δε γινεται μια οικονομια σαν την Ολλανδια πχ να χει συστημα υγειας και η παγκοσμια υπερδυναμη οχι.
Τωρα ατομικα,πιστευεις δηλαδη οτι πιο πολυ στοιχιζει η υγεια στη Δ.Ευρωπη σε σχεση με ΗΠΑ?

Παντως ακομα και η Ελλαδα ειναι πιο μπροστα σε value for money σε πολλους τομεις της υγειας,οποτε γιατι οχι και οι ευρωπαιοι.
Εγώ σου λέω τι ισχύει και τι είδαν τα μάτια μου, το ταμείο στην γερμανία πλήρωσε αρκετά χρήματα για την νοσηλεία μου. Το ασφαλιστικό ταμείο μου έστειλε απόκομμα δαπάνης. Τα νοσοκομεία εδώ πάντως είναι κατά κύριον λόγο ιδιωτικά, δηλαδή ιδιωτικές κλινικές. Άρα στο ίδιο επίπεδο με της Αμερικής λογικά βρίσκονται. Δεν έχεις όμως αντιληφθεί ότι στην Αμερική έχουν μεγάλο πρόβλημα με μαύρη εργασία, δουλεύουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι επειδή το ασφαλιστικό σύστημα τους αναγκάζει. Οπότε δεν πληρώνουν φόρους, πως θα λάβει το κράτος χρήματα για την νοσηλεία τους; Το 95% στην Βόρεια Ευρώπη πληρώνουν όλοι τους φόρους τους και
είναι υποχρεωτική η ασφάλιση. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι κρατικά αλλά πραγματικά κάνουν πολύ καλή δουλειά. Το ταμείο είναι ταμείο, δεν παίρνουν τα χρήματα και τα μεταφέρουν σε άλλα για να γεμίζουν τρύπες. Η Ελλάδα είναι διαλυμένη. Ένα απλό παράδειγμα, είναι πως τα γεροντάκια όταν έχουν ένα πρόβλημα υγείας δεν τους κρατάνε στα νοσοκομεία για να μην αυξηθούν τα έξοδα και οι δαπάνες, αντιθέτως στις βόρειες χώρες το κράτος πρόνοιας και στα άτομα που έχουν πληρώσει φόρους τους βοηθάει μέχρι και την τελευταία στιγμή, δηλαδή ο ασθενής μπορεί να παραμείνει μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του εντός, στην Ελλάδα θυμάμαι πηγαίνει ένας παππούς για ένα πρόβλημα αριθμίας της καρδιάς και του λένε πάρτε τον στο σπίτι να πεθάνει. Αυτά στα πολιτισμένα βορειοευρωπαϊκά κράτη απλά δεν ισχύουν.
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an.