Τελικά, τι κόμμα είναι;

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Τελικά, τι κόμμα είναι;

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 24 Απρ 2015, 16:29

Τόπος: ο εργασιακός χώρος!

Υπάρχουν κάποια μιαρά υποκείμενα, τα οποία αναπαράγονται ασμένως και επιβιώνουν σαν τις κατσαριδες κάτω από καθε συνθήκες. Ισως επειδή είναι δίποδες κατσαρίδες αυτά τα υποκείμενα. Συμπεριφέρονται πάντως σαν κατσαρίδες - κυκλοφούν σε σκοτεινά και ανήλιαγα μέρη, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα τα βρεις από κάτω, όλοι τα σιχαίνονται αλλά ουδείς θέλει να τα ακουμπήσει.

Μιλάω για δύο από τα πιο διαδεδομένα "ζώα" του γραφειακού περιβάλλοντος:

- τον ρουφιάνο του γραφείου

- την πουτάνα του αφεντικού

Ο ρουφιάνος του γραφείου είναι πανταχού παρόν! Αλλά, πριν συνεχίσω την περιγραφή, ας βάλω το πολυαγαπημένο τραγουδάκι που τον περιγράφει πολύ καλώς!

(άσχετο, πολύ μου αρέσει το bass line σε αυτό το κομμάτι)

(άσχετο 2: αυτός που κάνει το αφεντικό δεν είναι ίδιος ο τζήμερας?)

Κάτι τέτοιο λοιπόν είναι ο ρουφιάνος. Βεβαίως στην πραγματικότητα δεν είναι ένας, θα έλεγα ότι το ποσοστό των ρουφιάνων είναι αρκετά υψηλό (από 3% έως 10%, ανάλογα με τον χωρο εργασίας και το αντικείμενο.

Η πουτάνα του αφεντικού, από την άλλη, συνήθως είναι μία (ανά πάσα χρονική στιγμή) ωστόσο υπάρχουν και γουοναμπή πουτανάκια.

Λοιπόν, σύμφωνα με την εξαιρετικά πλούσια εμπειρία μου από χώρους εργασίας (έχω αλλάξει πολλούς σε αυτά τα 25 χρόνια που εργάζομαι και έχω δουλέψει σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, από μικρές των 5-6 εργαζόμενων (μία φορά μόνο, είναι η αλήθεια) έως μεσαίες 10-50 (οι περισσότερες που έχω δουλέψει) έως μεγάλες για τα ελληνικά στάνταρ των 300-400 υπαλλήλων, είτε ακόμη και πολυεθνικές των πολλών χιλιάδων εργαζομένων, η εμπειρία μου λοιπόν λέει ότι στην περίπτωση του ρουφιάνου του γραφείου, κατά 95% είναι δεξιός (85% νουδούληδες, 10% ακροδεξιοί) και κατά 5% πασόκος. Δεν έχω συναντήσει ακόμη ρουφιάνους που να ανήκουν στην αριστερά, ακόμη και στον σύριζα.

(εξαίρεση η δημοσιογραφία, όπου ο ρουφιάνος είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και η ρουφιανιά είναι τρόπος ζωής, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους, οπότε δε μπορείς να κρίνεις)

Η πουτάνα του γραφείου από την άλλη, είναι κατά πλειοψηφία επίσης δεξιά (κατά 70%, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις νουδούλα) κατά 25% πασόκα και κατά 5% συριζαία.

Για πείτε και σεις :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Τελικά, τι κόμμα είναι;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Απρ 2015, 16:30

Αυτα τα ατομα πανε με οποιον εχει εξουσια καθε δεδομενη στιγμη,οποτε...
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 24 Απρ 2015, 16:38

Λαχουρένιος έγραψε:Αυτα τα ατομα πανε με οποιον εχει εξουσια καθε δεδομενη στιγμη,οποτε...

Οχι. Αυτό ισχύει στο δημόσιο τομέα, όχι στον ιδιωτικό. Οι εμπειρίες μου είναι αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα και εκεί ισχύουν τα νούμερα που έβαλα. 25 χρόνια εργασίας σε περίπου 20 διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα (για μεγάλα χρονικά διαστήματα έκανα δύο δουλειές ταυτόχρονα, ακόμη και τρεις - εφημερίδα, ραδιόφωνο και τηλεόραση ή εφημερίδα, περιοδικό και διαφημιστική ή ραδιόφωνο, τηλεόραση και εκδοτικό οίκο κλπ.)
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Απρ 2015, 16:43

Δεν ειναι τοσο απλο,η ΝΔΣΟΚ εχει ολοκληρα δικτυα ''απο τα κατω'' που εκτεινονται σε ολη την κοινωνια και κανουν διαφορα ρουσφετια,οχι μονο στο δημοσιο.Ειναι πολυ συνηθισμενο να βρισκουν οι κομματανθρωποι δουλειες σε ψηφοφορους τους στον ΙΤ.Ισως η ΝΔ ειναι πιο χωμενη στους κυκλους των διαφορων επιχειρηματιων του ΙΤ,για αυτο να παρατηρεις αυτες τις αναλογες.

Ο ΣΑΝΕΛ δεν εχει προλαβει να στησει αντιστοιχα δικτυα γιατι αυτο και τον ηπιε στις αυτοδιοικητικες.Το υπουργειο Αμυνας ηταν δωρακι προς τον Καμμενο,γιατι απο κει περνανε οι μεταθεσεις για τους φανταρους,οποτε του δινεται η ευκαιρια να φτιαξει το δικο του κομματικο στρατο.
0 .

Buster Keaton
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Buster Keaton » 24 Απρ 2015, 16:51

ΚΚΕ και Χριστοπιστία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 24 Απρ 2015, 16:53

Ναι, τώρα μιλάμε επί πραγματικών δεδομένων, τι δηλαδή συμβαίνει σήμερις. Είπαμε να βαράνε τους ΣΑΝΕΛ, αλλά εσένα τείνει να σου γίνει ψύχωση :D
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Απρ 2015, 17:22

Τεσ πα,το ποιντ μου ειναι οτι αυτα τα ατομα ειναι απο τη φυση τους ΟΦΑ.Χθες ηταν ΝΔΣΟΚ επειδη αυτοι εχουν τα μεσα,σημερα μπορει να γινουν ΣΑΝΕΛ οταν στησουν αντιστοιχες μπιζνες,αυριο οταν γινει ο Μαρινακης π/θ θα γινουν γαυροι,μεθαυριο επι υπαρκτου σοσιαλισμου θα γινουν ΚΚΕ κοκ.
0 .

Άβαταρ μέλους
akirav
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό akirav » 24 Απρ 2015, 19:22

Alkiviades έγραψε:Ο ρουφιάνος του γραφείου είναι πανταχού παρόν!

Χρυσαυγιτης μας εγινες αγορινα μ' ?
0 .

Άβαταρ μέλους
alekhine
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό alekhine » 24 Απρ 2015, 21:01

το "γραφειακο περιβαλλον" ετσι οπως περιγραφοταν στα περιοδικα του Κωστοπουλου ειναι πλεον εργασιακο περιβαλλον για λιγους

απο εκει και περα ο κοσμος εκει εξω συμηθως δεν ασχολειται καθολου με την πολιτικη,δεν ψηφιζει καθολου η οταν ψηφιζει συνηθως μπορεις να τον "κολλησεις στον τοιχο" με αντεπιχειρηματα κατα της ψηφου του εντος 10λεπτου

αρα δεν νομιζω οτι υπαρχει ταυτιση ψηφου και "ρουφιανιας" η "πουτανας"

ειδικα για την δευτερη κατηγορια σπανια θα βρεις καποια τετοια που να εχει στοιχειωδη κομματικο προσανατολισμο
0 .

Άβαταρ μέλους
Σικελιώτης
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Σικελιώτης » 24 Απρ 2015, 22:42

Alkiviades έγραψε:
Μιλάω για δύο από τα πιο διαδεδομένα "ζώα" του γραφειακού περιβάλλοντος:

- τον ρουφιάνο του γραφείου

- την πουτάνα του αφεντικού

O ρουφιάνος του γραφείου από ό,τι θυμάμαι είναι κάποιος χαμηλών προσόντων ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ σωστά το γράφεις.
Αριστερές δεν υπάρχουν σε γραφεία ιδιωτικού τομέα οπότε πάλι από ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ προέρχονται και οι πουτ@@ες.
Τις αριστερές τις βρίσκεις αντιθέτως να ρουφιανεύουν και ταυτόχρονα να διαμαρτύρονται σε δημόσιο, ΜΚΟ και σε οτιδήποτε δεν εργάζεσαι.
Επίσης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις 2-3 ατόμων για να έχουν απεριόριστο χρόνο.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”