Είμαι νέο μέλος και βρήκα τούτο τον ιστότοπο σε μια προσπάθεια να βρω έναν κατάλληλο τρόπο να εκφραστώ δημιουργικά.
Βλέπετε, μ' αρέσει εδώ και καιρό να γράφω άρθρα πάνω σ' επίκαιρα θέματα, τα οποία συχνά συζητώ με φίλους και γνωστούς. Έπειτα από παρότρυνση, άρχισα σχετικά πρόσφατα να τα μοιράζομαι και με αγνώστους στο διαδίκτυο. Το πρόβλημα είναι ότι έως τώρα έχω συναντήσει τρομερά εμπόδια στην προσπάθειά μου να μοιραστώ τ' άρθρα μου μέσω π.χ. συνδέσμων σε ιστοσελίδες όπως το Dropbox, γιατί με «σταμπάρουν» αυτοματοποιημένα «ρομποτάκια» ως πιθανό... σπάμερ!
Εν πάση περιπτώσει, μ' αφορμή την πρόσφατη αλλαγή ώρας μου 'ρθε η ιδέα να κάνω μια μικρή έρευνα σχετικά με το πόσο μεγάλη μπορεί να 'ναι η επίδραση της θερινής ώρας στα οδικά δυστυχήματα στην Ελλάδα. Τ' αποτελέσματα της έρευνας συνοψίζοντας στο συνημμένο άρθρο.
Εν ολίγοις, εκτιμώ πως η κατάργηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των θανάτων από τροχαία κατά 1–2% το πολύ. Από στατιστικής άποψης, θεωρώ πως μια τέτοια αύξηση θα 'ταν μη μετρήσιμη σε χρονική κλίμακα ενός έτους, μιας και είναι μικρότερη απ' το εύρος του αναμενόμενου στατιστικού σφάλματος βάσει δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Σημαντικό ν' αναφέρω πως το άρθρο περιέχει νούμερα, υπολογισμούς και επιχειρηματολογία. Γι' αυτούς που δεν ψάχνουν κάτι τέτοιο, ίσως καλύτερα να το παραλείψουν για να μην χάσουν το χρόνο τους. Στην αντίθετη περίπτωση, ίσως βρείτε κάτι που θα σας βάλει σε σκέψεις.
Καλό μας βράδυ!
Μ' εκτίμηση,
ΑΓΕ
ΥΓ: Ευχαριστώ τον χρήστη Adminović που μ' ενημέρωσε σχετικά με το πώς δουλεύουν τα συνημμένα αρχεία.