Singles: Γιατί ολοένα και περισσότεροι Έλληνες λένε «πιο καλή η μοναξιά» - Οι φυλές των εργένηδων
Περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες από ποτέ επιλέγουν σήμερα να ζουν παρέα με τη... μοναξιά τους - Περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά εμφανίζονται ως μονοπρόσωπα - Τα κατοικίδια αντικαθιστούν την ανθρώπινη συντροφικότητα
Παλαιότερα, στην Ελλάδα οι singles θα βρίσκονταν αντιμέτωποι όχι μόνο με την πίεση των γύρω τους για να ακολουθήσουν τα παραδοσιακά μονοπάτια της ζωής, αλλά θα βίωναν κι ένα τεράστιο κοινωνικό στίγμα γι’ αυτή τους τη διαφορετική επιλογή. Ωστόσο, σήμερα οι φράσεις «θα μείνεις στο ράφι», «θα γίνεις καλόγρια ή καλόγερος» ή το «Εσύ πότε θα παντρευτείς και θα κάνεις παιδιά;» δεν έχουν πια την ίδια δυναμική.
https://www.protothema.gr/stories/artic ... ergenidon/
Αγαμία στην Ελλάδα
-
- Right to Repair Champion
Αγαμία στην Ελλάδα
0 .
Wir sind alle Dorfkinder, scheiß auf eure Stadt
Wenn du uns nicht grüßt, dann kriegst du Dorfverbot
-
- Ultimate Stalker
Re: Αγαμία στην Ελλάδα
Δημήτρης /25 ετών, σπουδαστής Φωτογραφίας
«Οι σχέσεις παίρνουν πολλή ενέργεια»
Μένω μόνος μου στο σπίτι της μητέρας μου και εργάζομαι από τα 16 για να καλύψω τις ανάγκες μου. Είναι επιλογή μου να είμαι ελεύθερος γιατί αγαπώ το φλερτ και δεν θέλω να το κάνω με ενοχές. Η συνεχής επικοινωνία για τη συντήρηση σχέσεων είναι ένα δύσκολο κομμάτι που με βαραίνει και μου παίρνει πολλή ενέργεια.
Αυτή η δήλωση συνοψίζει την νοοτροπία των 40-45 και κάτω. Όταν τουλάχιστον ένα 80% σκέφτεται έτσι και η προτεραιότητα του είναι να ζήσει ''εμπειρίες'', δηλαδή να γαμηθεί με οτιδήποτε έχει δύο πόδια και αναπνέει, τότε δεν είναι περίεργο που δεν στεριώνει καμία σχέση ή γάμος πέρα από μερικούς μήνες ή χρόνια. Έχουμε επιλέξει ως κοινωνία να ζούμε έτσι, έστω και ασυνείδητα.
0 .
-
- Sloboda Narodu
Το ότι ένα νοικοκυριό εμφανίζεται ως μονοπρόσωπο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και single αυτός που το έχει. Άλλο άγαμος άλλο single.
Οι γάμοι και οι μόνιμες σχέσεις έχουν γίνει ιδιαίτερα τοξικές τις τελευταίες δεκαετίες, οπότε είναι λογικό που οι νέοι τα αποφεύγουν (έχοντας δει από μικροί πολλά άσχημα παραδείγματα). Σε κάθε σχέση (εντός ή εκτός γάμου) απαιτείται να κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις και εκεί συνήθως είναι το πρόβλημα. Κανένας δεν θέλει να ξεβολευτεί, να προσαρμοστεί στη ζωή και τις συνήθειες κάποιου άλλου, οπότε οι σχέσεις σπάνε εύκολα και σύντομα. Κι αυτοί που παντρεύονται είναι συνήθως με βαριά καρδιά και κυρίως για να κάνουν παιδιά, γιατί τους πιέζει το περιβάλλον τους κλπ, οπότε σύντομα καταλήγουν σε διαζύγιο.
Οι γάμοι και οι μόνιμες σχέσεις έχουν γίνει ιδιαίτερα τοξικές τις τελευταίες δεκαετίες, οπότε είναι λογικό που οι νέοι τα αποφεύγουν (έχοντας δει από μικροί πολλά άσχημα παραδείγματα). Σε κάθε σχέση (εντός ή εκτός γάμου) απαιτείται να κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις και εκεί συνήθως είναι το πρόβλημα. Κανένας δεν θέλει να ξεβολευτεί, να προσαρμοστεί στη ζωή και τις συνήθειες κάποιου άλλου, οπότε οι σχέσεις σπάνε εύκολα και σύντομα. Κι αυτοί που παντρεύονται είναι συνήθως με βαριά καρδιά και κυρίως για να κάνουν παιδιά, γιατί τους πιέζει το περιβάλλον τους κλπ, οπότε σύντομα καταλήγουν σε διαζύγιο.
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
- Ultimate Stalker
Δεν έχω γνωρίσει κανένα άντρα που να ήθελε συνειδητά γάμο και παιδιά. Οι περισσότεροι είναι αρνητικοί ή αδιάφοροι στο ενδεχόμενο και παντρεύονται λόγω τυχαίων (ή ''τυχαίων'') εγκυμοσυνών ή πίεση από το περιβάλλον τους.
Πάντως, όσο τοξικές και αν είναι οι σχέσεις, ούτε η μοναξιά για μεγάλο χρονικό διάστημα κάνει καλό και οι περιστασιακές σχέσεις και οι φιλίες δεν καλύπτουν όλες τις συναισθηματικές ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων.
Πάντως, όσο τοξικές και αν είναι οι σχέσεις, ούτε η μοναξιά για μεγάλο χρονικό διάστημα κάνει καλό και οι περιστασιακές σχέσεις και οι φιλίες δεν καλύπτουν όλες τις συναισθηματικές ανάγκες των περισσότερων ανθρώπων.
0 .
-
Λαχουρένιος έγραψε:Δημήτρης /25 ετών, σπουδαστής Φωτογραφίας
«Οι σχέσεις παίρνουν πολλή ενέργεια»
Μένω μόνος μου στο σπίτι της μητέρας μου και εργάζομαι από τα 16 για να καλύψω τις ανάγκες μου. Είναι επιλογή μου να είμαι ελεύθερος γιατί αγαπώ το φλερτ και δεν θέλω να το κάνω με ενοχές. Η συνεχής επικοινωνία για τη συντήρηση σχέσεων είναι ένα δύσκολο κομμάτι που με βαραίνει και μου παίρνει πολλή ενέργεια.
Αυτή η δήλωση συνοψίζει την νοοτροπία των 40-45 και κάτω. Όταν τουλάχιστον ένα 80% σκέφτεται έτσι και η προτεραιότητα του είναι να ζήσει ''εμπειρίες'', δηλαδή να γαμηθεί με οτιδήποτε έχει δύο πόδια και αναπνέει, τότε δεν είναι περίεργο που δεν στεριώνει καμία σχέση ή γάμος πέρα από μερικούς μήνες ή χρόνια. Έχουμε επιλέξει ως κοινωνία να ζούμε έτσι, έστω και ασυνείδητα.
Καλά, το τι μπορεί να δηλώνει ο καθένας στους δημοσιογράφους δεν πρέπει αναγκαστικά και να αντικατοπτρίζει και την πραγματικότητα. Οι περισσότεροι μπάκουροι και μπακούρισσες απλά δεν βρίσκουν ταίρι γενικά, ούτε βραχυπρόθεσμο, δεν το κάνουν απο επιλογή. Μετά απο κάποια ηλικιά, πάνε και παντρεύονται τον πρώτο/πρώτη που κατάφεραν να βρούν.
0 .
-
Adminović έγραψε:Το ότι ένα νοικοκυριό εμφανίζεται ως μονοπρόσωπο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και single αυτός που το έχει. Άλλο άγαμος άλλο single.
Στα διαζύγια σημαντικό ρόλο παίζει ότι πλέον το διαζύγιο ή/και τα παιδιά χωρισμένων δεν αποτελούν ταμπού όπως παλιότερα, όπου οι γάμοι δεν διαλυόταν για να μην μιλά η κενωνία.
Το μείζον πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ΕΛς έχουν μεγαλωθεί πιστεύοντας ότι είναι πριγκιπόπουλα και πριγκίπισσες, ενώ αντικειμενικά πρόκειται για τενεκεδοειδή.
0 .
-
Λαχουρένιος έγραψε:Δεν έχω γνωρίσει κανένα άντρα που να ήθελε συνειδητά γάμο και παιδιά. Οι περισσότεροι είναι αρνητικοί ή αδιάφοροι στο ενδεχόμενο και παντρεύονται λόγω τυχαίων (ή ''τυχαίων'') εγκυμοσυνών ή πίεση από το περιβάλλον τους.
Ένα είδον. Γιατί να συζώ απλά, αντί να συζώ και να έχω και 7.000 ευρώ επιστροφή φόρου κάθε χρόνο;

0 .
-
- Ultimate Stalker
Προέλλην έγραψε:Καλά, το τι μπορεί να δηλώνει ο καθένας στους δημοσιογράφους δεν πρέπει αναγκαστικά και να αντικατοπτρίζει και την πραγματικότητα. Οι περισσότεροι μπάκουροι και μπακούρισσες απλά δεν βρίσκουν ταίρι γενικά, ούτε βραχυπρόθεσμο, δεν το κάνουν απο επιλογή. Μετά απο κάποια ηλικιά, πάνε και παντρεύονται τον πρώτο/πρώτη που κατάφεραν να βρούν.
Αυτοί μπορεί να προτιμούν μια σταθερή σχέση από την χούφτα τους αλλά το βλέπουν σαν συμβιβασμό. Το ιδανικό τους είναι η πολυγαμία.
Προέλλην έγραψε:Ένα είδον. Γιατί να συζώ απλά, αντί να συζώ και να έχω και 7.000 ευρώ επιστροφή φόρου κάθε χρόνο;
Δεν αξίζει να ρισκάρεις την απώλεια της μισής σου περιουσίας, να μπεις δικαστικές διαμάχες με την πρώην για τα παιδιά και τους όρους του διαζυγίου, να πληρώνεις διατροφές και να βλέπεις τα παιδιά σου κάθε 15 μέρες μετά από παρακαλετά κλπ για 7000 τον χρόνο. Άσε που δεν φτάνουν ούτε για τις πάνες των μωρών αυτά.
Στην Ελλάδα η φοροελάφρυνση για τους έγγαμους είναι κάτι ψίχουλα πάντως.
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
https://www.taxheaven.gr/news/64269/h-d ... os-pinakas
0 .
-
Λαχουρένιος έγραψε:Προέλλην έγραψε:Καλά, το τι μπορεί να δηλώνει ο καθένας στους δημοσιογράφους δεν πρέπει αναγκαστικά και να αντικατοπτρίζει και την πραγματικότητα. Οι περισσότεροι μπάκουροι και μπακούρισσες απλά δεν βρίσκουν ταίρι γενικά, ούτε βραχυπρόθεσμο, δεν το κάνουν απο επιλογή. Μετά απο κάποια ηλικιά, πάνε και παντρεύονται τον πρώτο/πρώτη που κατάφεραν να βρούν.
Αυτοί μπορεί να προτιμούν μια σταθερή σχέση από την χούφτα τους αλλά το βλέπουν σαν συμβιβασμό. Το ιδανικό τους είναι η πολυγαμία.Προέλλην έγραψε:Ένα είδον. Γιατί να συζώ απλά, αντί να συζώ και να έχω και 7.000 ευρώ επιστροφή φόρου κάθε χρόνο;
Δεν αξίζει να ρισκάρεις την απώλεια της μισής σου περιουσίας, να μπεις δικαστικές διαμάχες με την πρώην για τα παιδιά και τους όρους του διαζυγίου, να πληρώνεις διατροφές και να βλέπεις τα παιδιά σου κάθε 15 μέρες μετά από παρακαλετά κλπ για 7000 τον χρόνο. Άσε που δεν φτάνουν ούτε για τις πάνες των μωρών αυτά.
Στην Ελλάδα η φοροελάφρυνση για τους έγγαμους είναι κάτι ψίχουλα πάντως.ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
https://www.taxheaven.gr/news/64269/h-d ... os-pinakas
Το μυστικό είναι βρείς γυναίκα πιο πλούσια απο εσένα οπότε να έχει να ανησυχεί αυτή

Οι παροχές στην Ελλάδα είναι ανάλογες της παραγωγικής της ικανότητας. Τα ισχυρά κοινωνικά κράτη θα τα βρείς σε ανεπτυγμένες οικονομίες μόνο.
0 .
-
- Supreme poster
αδυναμα ατομα χωρις καμια πρωτοβουλια που ψαχνουν δικαιολογιες
εγω ηθελα να παντρευτω απο τοτε που αρχισα να σκεφτομαι
οταν βρηκα την ψεκασμενη και αφου μελετησα το ιστορικο της
της ειπα θα σε παρω ακομη και αν δεν θες ...τελος και ακολουθησε με
εγω ηθελα να παντρευτω απο τοτε που αρχισα να σκεφτομαι